Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No nechápu, proč si lidi dávají křiklave barvy navíc do malého bytu, z mandarinkove, oranžové, červené a podobných šílenosti by mě bolela hlava. Jednu místnost doma mám vanilkovou a někdy mi vadí i to. Osvědčila se mi světle béžová, světle kávová nebo bílá, ostatní nesnesu.
@Anonymní píše:
@ontarova.stara no to máte taky fakt, kočárek každopádně musí pryč a asi je toho tady víc než dost. Uklidí se sklep a hned tam poletí.
Ja bych to oklepala od vsech tech zbytecnosti a kocarku, hned to bude svetlejsi, cistci (tim samozrejme nerikam, ze je tam nejaka spina!) a bude to pusobit vzdusneji. Mozna i svetlejsi potah na sedacku a ty kocici zachody treba do chodby.
A jak už bylo řečeno, podlaha se nehodí k mandarinkove, gauč k ničemu atd. Když nevíš, jak věci sladit, dávej bílou na stěnu a hnědou na vše ostatní nebo spíš něco neutrálního než křiklave barvy, co se k sobě nehodi
@ontarova.stara píše:
Ja bych to oklepala od vsech tech zbytecnosti a kocarku, hned to bude svetlejsi, cistci (tim samozrejme nerikam, ze je tam nejaka spina!) a bude to pusobit vzdusneji. Mozna i svetlejsi potah na sedacku a ty kocici zachody treba do chodby.
A k nábytku a tak se to aspoň částečně hodí?
@Anonymní píše:
A k nábytku a tak se to aspoň částečně hodí?
Hele, ja nejsem zadny interierovy designer, takze ty jemne nunce jdou mimo me, ale tak nejak mi to oci nerve. To opravdu spis ta preplnenost, kocarek a klec.
Jinak chvalim rezane kvetiny ve vaze.
Vymalovat světle a přebrat ten nepořádek. A třešnička na dortu je to kočičí WC vedle sedačky ![]()
Jinak tě teda obdivuji, že se sem podepíšeš a veřejne nafotis domácnost. A jinak zesvětlit stěnu asi leda tak, že ji zatřes jinou barvou
Když už se tedy ptáš, tak mně přijde jako největší problém to, že na jednu stranu vám očividně chybí úložné prostory v bytě (na hračky a další krámy), na druhou stranu máte kopu věcí bezúčelně vystavenou. Vyhradila bych si uzavřenou vitrínku, kam si dáš drobnosti ke kterým máš fakt vztah, a zbytek využiješ trochu konstruktivněji. I na takové poličky jde dát pár lehkých IKEA košíků/boxů a do toho schovat nějaké krámy.
@ontarova.stara dekuji, snad si zvyknu, čekáme miminko a těžko budeme malovat znovu má se každou chvíli narodit
@MrsNorris píše:
Když už se tedy ptáš, tak mně přijde jako největší problém to, že na jednu stranu vám očividně chybí úložné prostory v bytě (na hračky a další krámy), na druhou stranu máte kopu věcí bezúčelně vystavenou. Vyhradila bych si uzavřenou vitrínku, kam si dáš drobnosti ke kterým máš fakt vztah, a zbytek využiješ trochu konstruktivněji. I na takové poličky jde dát pár lehkých IKEA košíků/boxů a do toho schovat nějaké krámy.
Takze schovat zbytecnosti? A na barvu si časem zvyknu ne? Čekáme každou chviličku miminko, tak jsem z toho ještě o to více nervózní
Možná by stačilo uklidit, vycházet polovinu těch pracholapů, provzdušnit ten pokoj, krámy vyhodit, ty kočiči atributy zlikvidovat z obýváku a možná ta oranžová stěna pak nebude tak vadit.
@Anonymní píše:
Takze schovat zbytecnosti? A na barvu si časem zvyknu ne? Čekáme každou chviličku miminko, tak jsem z toho ještě o to více nervózní
Jo, na barvu si zvykneš.
Tipuju, že budeš mladá. Postupně se ti trochu ustálí vkus a budeš mít lepší představu, jak bys chtěla, aby obývák vypadal. Do té doby stačí eliminovat ten optický chaos, ať si na něj nevypěstuješ úplnou slepotu.
@Anonymní píše:
@Atisia jaky potah gauče by jste zvolila?
Něco světlého, kapučíno, smetana, slonovina.
A nebo úplně roztrelit.
Žlutý potah, žluté závěsy, bílé polštáře. Případně, smetanový gauč a meruňkové, bílé polštáře a závěsy taky tak.
Hodně by pomohlo vyměnit koberec za nějaký světle šedý, v té samé barvě bych volila potah na sedačku, pořídila polštářky ladící k výmalbě a nábytku. To by udělalo hodně, výmalba by vynikla, nábytek taky. A vyházela bych většinu věcí z poliček, méně je někdy více.