Za jak dlouho jste si zvykly na novou výmalbu bytu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14628
27.9.22 00:29

Ty se musíš dát na cestu k minimalismu :D Ta barva sama o sobě špatná není - ano, máme ji taky, skoro stejnou, možná trošku teplejší odstín :lol: Ale my k tomu máme i nábytek a ostatní zařízení spíše v teplých barvách, dekor ořech, čokoládově hnědá, neutrální přírodní odstíny a tak. Ta vaše obývací stěna se k tomu tedy z mého pohledu nehodí, protože ji vnímám studeně a s tou oranžovou se mi tluče. Do toho strakatá podlaha, strakatá sedačka a milion pracholapů… Ty bych odstranila jako první. Do volných vitrínek a poliček se ti pak vejdou ty bezprizorní věci - nacpi do boxů, ozdobných papírových krabic, košíků, klidně za pár korun z Pepca. Ber raději jednobarevné prosím tě :D Předpokládám, že nábytku se zbavovat nechceš, přemalovala bych teda tu oranžovou. Ideálně na bílou, nepouštěj se už do žádných větších akcí :D Barvy můžeš dohnat na dekoracích a zkus teda spíš chladnější odstíny, budou líp hrát s nábytkem a možná i ty se v nich budeš cítit příjemněji - modrá, zelená, fialová, tyrkys… Umírněně, umírněně :lol: Nebo jít na jistotu a do neutrálních odstínů, jak psaly holky o té béžové, kávové, šedé apod. Pod něco jednobarevného schovat gauč a zamyslet se, co s tou podlahou. Nevím, co je to za krytinu a zda jde vyměnit nebo dát něco na to, ale popravdě je to věc, na kterou bych se zaměřila jako první, protože podlahová krytina je podle mě takový určující prvek každé místnosti. Už jen proto, že bývá nejsložitější a nejnákladnější ji vyměňovat, takže když dělám podlahu, chci ji na doživotí :D Jinak tvé pocity můžou souviset i s těhotenstvím a syndromem hnízdění, měla jsem to u první dcery a bylo to náročné, u druhého a třetího dítěte už jsem naštěstí neměla čas plakat celý víkend kvůli špatně umístěné komodě :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148933
27.9.22 08:10
@Anonymní píše:
Dekuji :srdce: :hug:

Není zač. Lidi si často neuvědomují, že každý má jiné možnosti, peníze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15867
27.9.22 08:15

@admin prosím o přejmenování diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35415
27.9.22 08:40
Zumpa píše:
@admin prosím o přejmenování diskuze.

Prosím, @admin, ještě zůstal původní název diskuze u fotek :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21919
27.9.22 08:56

Tak stačí i nenáročné změny na čas a peníze. A výsledek může být pěkný. Stačí když vyhaže těch milion blbin v těch polickách, zredukuje zvířata a na gauč dá jednobarevný přehoz. Pokud ji po gauči skáčou zvířata, tak je prací přehoz nutnosti.
Hlavně zakladatelko ukid a zlikviduj ty krámy, co máte pohazene a položené na podlaze a kočičí záchod z obýváku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3682
27.9.22 09:10

Já teda kdybych malovala tak to rovnou spojím s úklidem. Nevymalovala bych a pak nenaskládala ty lapače prachu zase zpátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21919
27.9.22 13:11

Ta stěna není primárně špatná, špatný je ten zabordelený obývák bez ladu a skladu. Protože ani bílá stěna by nezachranila ten nesoulad, co tam je. Minimalizace, vše do skříní nebo vyhodit, kočár pryč, zvířecí pelechy, záchody, žrádlo pryč, nic na podlaze a zutulněno bude hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76817
27.9.22 13:41
@Anonymní píše:
@Anna766 máte pravdu svým způsobem je to blbost, i když s tím bordelem mají pravdu, ale já nevím jak si zvyknout, doteď mě trápili jen větší změny, ale tohle je dalo by se říct kravina a trápí mě to. Vůbec jsem to nečekala, popravdě možná kdyby odstín byl světlejší. Můžu do zprávy napsat. Už to jak pisete mě uklidňuje mírně. :hug:

ta výmalba stěn po čase zesvětlá, kór když vám tam svítí sluníčko, jinak máte to fakt přeplácané, ale když tam budete mít mimino a časem batole, nebude to lepší, teď se asi soustřeď sama na sebe a na miminko, s dítětem nebudeš mít sterilně uklizeno nikdy, nebo pouze a právě 10 minut po skončení úklidu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14626
27.9.22 17:23

@stinga no ale zrovna teď před porodem ještě klidně muže poklidit a udělat čistku, případně postehovat s chlapem nabytek :lol: po porodu se pak muže koukat na hotové pekne a kochat se, jak je sikovna ;) Čímž nemyslím znovu malovat, to už bych vážně neřešila, ale 75% těch veci muže dat pryc :mrgreen: pustila bych si pro inspiraci “mate doma uklizeno” a nakoupila pytle… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2990
28.9.22 17:41

Jak ti psali ostatní, máte to tam barevne prekombinovane…kazdej pes jina ves.
To, ze je nabytek starsi a levny by nevadilo, ale chtelo by to nejak barevne sladit…vymalovat necim, co bude ladit k linu i k te stene a zbytek poresit prehozy.
At poradi nejaka kamaradka, co to ma v oku nebo snad i v tonovacim centru by podle fotky mohli neco doporucit.
Celkove by to chtelo byt trochu preorganizovat Pokud vidim dobre, tak tam mate gauc i postel? Co koupit rozkladaci pohovku, at mate vic mista pres den. A ty provozni veci jako kocarek a lux dat za nejakou zastenu nebo paravan, at aspon nejsou tolik na ocich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
s j
632
28.9.22 18:36

Zpráva už vyřešena, příští týden se na to vrhnem. Tímto uzavírám téma, dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...