Lenovo se nenabíjí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
101903
8.1.16 13:12
@Mazanykralicek píše:
Zobrazuje se, 9% k dispozici, napájen ze sítě, nedobíjí se.
Mám to v tomto stavu asi už dvě hodiny.

Tak ho zkus odpojit ze zdroje, vypnout, nechat tak 10 minut vypnutý a pak vypnutý připojit na zdroj a nechat tak cca 2 hodiny a za tu dobu by se měl dobít. Mě tohle taky už asi 2× lenovo udělalo a tenhle postup pomohl :-) prostě nějak zablblo to řízení dobíjení a nepustí se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
8.1.16 13:12

Pokud vyndáš baterii a zapneš pouze s drátem ze sítě, tzn. pojede jen na kabel, tak to není nabíječkou. A tak v tom případě pravděpodobně odešla baterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 13:44
@Kaac píše:
Pokud vyndáš baterii a zapneš pouze s drátem ze sítě, tzn. pojede jen na kabel, tak to není nabíječkou. A tak v tom případě pravděpodobně odešla baterie.

Je to tak. Díky za radu. :potlesk:
Jak mám tedy pokračovat? Baterii už zpátky nedávat a až bude čas koupit novou? Když dám zpátky tuto, tak se problém zopakuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 13:59

Přemýšlím, jestli má vůbec smysl kupovat novou baterii, protože not'as je už starší, (koupen na jaře 2013 v bazaru), takže očekávám, že asi stejně brzy odejde. I když člověk nikdy neví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
8.1.16 14:07
@Šarlota4 píše:
@j.a.n.i1 ano, ale oni evidentne nechteli vyjit vstric. Tvrdili, ze nemaji nahradni kabel na vymenu ( meli ho za 3 minuty jsme ho koupili ). Navic tvrdili, ze servis Lenovo je az v Nemecku coz taky neni pravda. Cekala bych, ze se k tomu postavi jinak u pc za skoro 50 litru. Bhzl ten Pc nas zivi a nemohli jsme si dovolit poslat ho nekam na 30 dni.

servis lenovo je v Německu, veškeré opravy na lenovo se posílají do Německa a chodí to zpět z Německa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
8.1.16 16:54

Servis Lenovo není v Německu, vím minimálně o dvou v Praze. V obou mi notebook opravovali, do Německa ho neposílali.

@Mazanykralicek můžeš zkusit, jestli časem baterie ožije nebo ne. Třeba jo, ale každopádně by to chtělo novou. Jestli se ti to vyplatí, to už je jiná. Pokud nenabíjí, ale jede na kabel, tak je jedno, zda v notebooku baterku máš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.1.16 22:26
@Kaac píše:
Servis Lenovo není v Německu, vím minimálně o dvou v Praze. V obou mi notebook opravovali, do Německa ho neposílali.@Mazanykralicek můžeš zkusit, jestli časem baterie ožije nebo ne. Třeba jo, ale každopádně by to chtělo novou. Jestli se ti to vyplatí, to už je jiná. Pokud nenabíjí, ale jede na kabel, tak je jedno, zda v notebooku baterku máš nebo ne.

OK, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
9.1.16 18:28
@mooch píše:
Tak vzhledem k tomu, že rovnou v Alze to vyzkoušeli s jinou nabíječkou a ta fungovala, tak bylo jasné, v čem je problém. Mrzelo mě, že jsem přišla o data v počítači.

Myslím, že všichni a zrovna Alza tím spíš mají upozornění, že si máš vše zálohovat. U reklamací je naprosto běžné, že člověk příjde o data a jak už tu psali ostatní - posuzuje to servis a odesílání samotného zařízení i s kabelem je běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
9.1.16 18:29
@Mazanykralicek píše:
Zdravím všechny, mám notebook a dnes se mi přestal nabíjet. Nabíječka je celou dobu zasunuta, zásuvky fungují, baterie je na 9%. Notas nutně potřebuji k práci dnes i přes víkend, moc se mi nehodí obíhat opravny. Nenapadá někoho, jak zjistit, v čem je problém? Děkuji za radu.

Zkus zakvedlat kabelem, třeba kolem konektorů nebo ták. Posouvej to do různých poloh a koukej, jestli nenaběhne, je dost pravděpodobné, že máš akorát zlomený kabel a nebo konektor. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
9.1.16 18:32
@Mazanykralicek píše:
Je to tak. Díky za radu. :potlesk:
Jak mám tedy pokračovat? Baterii už zpátky nedávat a až bude čas koupit novou? Když dám zpátky tuto, tak se problém zopakuje?

Aha, koukám, že baterie nakonec :) zkus vypnout, vyndat baterii, vytáhnout kabel, podržet cca 5 vteřin vypínací čudlík, pak zacvaknout baterii, kabel a zapnout. Pokud nepojede, tak holt koupit novou, pokud jí nemáš ještě v záruce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
9.1.16 18:49
@Nimie píše:
Myslím, že všichni a zrovna Alza tím spíš mají upozornění, že si máš vše zálohovat. U reklamací je naprosto běžné, že člověk příjde o data a jak už tu psali ostatní - posuzuje to servis a odesílání samotného zařízení i s kabelem je běžné.

Ono nebylo bohužel jak zálohovat. Nicméně se jednalo o data za poslední ani ne měsíc, tak to jsem oželela. Nic životně důležitého. Za novej počítač mi to stálo, protože tamten jsem fakt nesnášela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32022
9.1.16 18:50
@mooch píše:
Ono nebylo bohužel jak zálohovat. Nicméně se jednalo o data za poslední ani ne měsíc, tak to jsem oželela. Nic životně důležitého. Za novej počítač mi to stálo, protože tamten jsem fakt nesnášela.
:mrgreen: chudák, ale tak hlavně, že ti to dobře dopadlo :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
11.10.21 17:59

Nenabíjí a nabiječkou to není. Vzal jsem jinou a nenabíjí se dál. Všiml jsem si, že mezi dobou, kdy se nabíjí a pak zase nenabíjí jsou aktualizace. Bohužel, už nevím, při které poslední se mi nabíjela baterie. Dle Lenováckého programu mám baterii OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
11.10.21 18:17

@Pip69 a všiml sis, že reaguješ na diskusi z roku 2016?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101903
11.10.21 18:19
@mado píše:
@Pip69 a všiml sis, že reaguješ na diskusi z roku 2016?

Tipuju, že to není reakce, ale nepovedené obnovení diskuze s novým problémem… ale tedy píše jak hotentot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák