Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj,
zajima me nazor a zkusenosti tech, co maji v rodine jako jedine auto velke auto, tj. dodavky typu VW Transporter, ford Transit, Hyundai H1 apod.
Casem nam doslouzi auto a vzdycky jsme chteli mit dodavku - kvuli cestovani.
Na dve auta urcite nemame, deti ruzne rozvazime po skolach, skolkach, vsak to znate. Do centra autem vetsinou nejezdim kvuli parkovani. Ale je to samo velka obluda. I kdyz ted mame kombika a je skoro stejne dlouhej jako Transpik.
Jak se vam jezdi?
@suvik Tuto zkušenost nemám, kamarádi mají tři děti (uvažují o čtvrtém) a mají dodávku se sedmi místy tuším - IMHO Mercedes. Jsou spokojení, ale je to tak na ty rodinné cesty: když jedou všichni, na výlet apod.
Ale teda mají i malé auto, protože když je potřeba popojet a nevezou se všechny děti, tak by to byla pruda. Ale oni ho navíc potřebují, jsou ve vsi, a když musí náhodou chlap do práce autem, byla by ona s dětmi nahraná.
Jinak co vím, tak obecně je u nafťáků (počítám, že dodávka by byla na naftu) problém, když jen popojíždějí a nedělají dlouhé trasy, tak toho bych se bála.
Uzasne ma to manžel VW transporter kvůli práci ještě o pul města prodloužený ale me se v tom jezdi faj nemusím teda parkovani ale taky to zvladam sice to chvíli trvá a kdyz jedem na dovcu uplne ideál mame 7 míst deti zatím nemáme. Ja man teda ted nove ford focus kombi ale taky je to větší ![]()
@suvik
A pořídit nějaké ojeté na účely popojíždění po městě?
Sice te ti to teď možná nezdá, ale každý cm délky a šířky je cítit.
@suvik náš sen… jako máme velké auto, ale ten tranďák chybí.. je to super, hlavně na výlety a dovolené.
Jo, chystáme se na Mercedes Viano. Teď máme dvě auta, MPV Opel Zafira a octávku k tomu. Až koupíme Viano, necháme si jedno z našich aut k tomu. Opravdu nechci jezdit s dodávkou na nákupy
Všude tu máme špatné parkování, tak jedno menší 27auto je potřeba. Auta musíme mít dvě, manžel dojíždí do práce 27 km. Já po mateřské budu možná taky někam jezdit, tak bychom se s jedním neobešli. Teď jsem na mateřské a vozím malou do školky, je to sice kousek, ale s kopce do kopce a jezdit s malým s kočárkem? To jen když je pěkně. Většinou stejně stavíme na nákup, tak autem je to pohodlnější.
I když tento týden jsem bez auta, je v servisu a nějak mi to nevadí.
Je sice zima pěkná, ale s kočárkem to doběhnem a děti se provětrají. A nakupovat jezdí manžel.
@suvik sice dodávku nemáme jako jediné auto, ale je to hlavní, protože do běžného auta se nenaskládáme.
Dodávku používám v běžném každodenním provozu - rozvoz dětí do školy, školky, kroužky, doktoři apod.. Jezdí se s ním dobře, parkování mi problémy nedělá a akorát je potřeba dávat pozor v podzemních garážích, aby byl dostatečný. Běžně s ním jezdím i do centra Prahy, kde není až tak velký problém zaparkovat na běžném parkovišti aniž by auto moc zavazelo v provozu. Máme peugeot Expert.
Sedíš výš a máš lepší přehled než dole. Máme peugeot expert s osmi sedačkama, tu nejdelší verzi. No podélně parkuju zásadně couváním, protože předkem se nikam nevlezu. Výhoda je že přední kola jsou až na konci auta a tak mi dopředu netrčí velkej čumák. Obrovská výhoda, nemusíš skládat kočárek:-)
Ono ale na dve auta mas mnohem vetsi naklady. Pro nas by byla dve auta fakt luxus.
Zrovna nakupy mi neprijdou problem, u nakupaku jsou obrovsky parkoviste.
Piste dal… ![]()
@alisekR @zvidavajanca máte pravdu, že menší auto je obrovská výhoda, ale úplně nutné to není. Pokud mám na výběr, tak ve většině případů jedu velkým autem i jenom na nákup u nás ve městě.
@zvidavajanca píše:
@suvik
A pořídit nějaké ojeté na účely popojíždění po městě?
Sice te ti to teď možná nezdá, ale každý cm délky a šířky je cítit.
Nase stavajici auto je, co se delky i sirky tyka, temer stejne jako kratkej Transpik. Jen neni vysoky.
@tezi píše:
@alisekR @zvidavajanca máte pravdu, že menší auto je obrovská výhoda, ale úplně nutné to není. Pokud mám na výběr, tak ve většině případů jedu velkým autem i jenom na nákup u nás ve městě.
U nás je problém s parkováním u mých oblíbených obchodů, třeba u Terna je úplně blbé parkoviště, malé a členité, dodávka tam nezaparkuje
Mám tam často problém i se Zafirou
Kaufland a spol. dobrý.
@suvik záleží jak často byste ho využili. Pro mě nepředstavitelná věc, mít jen jedno auto a to ještě takovýhle obr krám
Sice nemame dodavku, ale 7 mi mistne suv a je to stejne slouhe a široke jako transit a jezdi se s tim skvele, jen parkovani je občas problem na uzkych parkovištich, ale neměnila bych
@alisekR vybírám si obchody, kde mám možnost zaparkovat ![]()
@suvik vysoké auto má spoustu výhod a jediná nevýhoda, je při parkování v podzemních garážích, kde se musí hlídat výška, jestli se tam to vysoké auto opravdu vejde