Letáky do schránky - jak se bránit?

72725
26.4.16 08:23

Letáky do schránky - jak se bránit?

Ahoj, mám dotaz.. nesnáším letáky, na schránce jsem vždy mívala cedulku, že nechci letáky atd.. dřív to pomáhalo, ale poslední dobou není den, abych neměla ve schránce letát - realitky, rozvozy jídla, koupě bytu atd.. graduje to, včera jsem těch nesmyslů vylovila 5.. existuje vůbec něco, jak se proti takovému postupu bránit? je to fakt otravné :think: mmchdm, cedulka je na schránce pořád..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1589
26.4.16 08:29

Je třeba se obrátit na krajský živnostenský úřad. Já jsem to ale nikdy neudělala, tak nevím, jaký je efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.16 08:31

Nevím, neporadím, ale mám podobnou zkušenost. Taky máme nápis na schránce, ale čas od času tam něco malého přistane. Vetšinou rozvoz pizzy, poptávka realitky nebo nabídka zájezdů. Jsou to malé papírky a opravdu hodně zřídka, tak to neřeším, ale vždycky si řeknu, že to asi roznáší nějaký deb.il, který neumí číst :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
26.4.16 08:32

V tom pripade si stezovat na toho kdo roznasi. Ja brigadne roznasim letaky a primo ve smlouve mam, ze pokud je viditelna cedulka, ze letaky dotycky nechce, nesmim je tam dat…bud by mi dali pokutu nebo pokud opakovane, tak vyhazov…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.16 08:34
@KPKristy píše:
Nevím, neporadím, ale mám podobnou zkušenost. Taky máme nápis na schránce, ale čas od času tam něco malého přistane. Vetšinou rozvoz pizzy, poptávka realitky nebo nabídka zájezdů. Jsou to malé papírky a opravdu hodně zřídka, tak to neřeším, ale vždycky si řeknu, že to asi roznáší nějaký deb.il, který neumí číst :nevim:

jo, kdyby to bylo takhle, tak neřeším, ale poslední měsíc denně a včera 5 ks, jako to už je fakt moc :think: uvažovala jsem, že dám na schránku cosi, kde bude napsáno: pro pitomce - i malý leták je leták, ale mám pocit, že pak mi to tam budou rvát schválně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4692
26.4.16 08:35

Stěžovat si na toho kdo roznáší letáky. U nás to naštěstí funguje tak jak má, ti co mají cedulku na schránce letáky nedostanou :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.16 08:36

@Bobby jj, velké řetězce a spol si to nedovolí, s těmi problém opravdu není.. ale Rk a pod.. zatím jsem neviděla nikoho, kdo to nosil - jo, jednou a maník mi řekl, že tohle není leták - RK hledající byt.. jsme v dobré lokalitě, takže máme denně ceduli, že koupí byt ad..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.16 08:37
@martina.se píše:
jo, kdyby to bylo takhle, tak neřeším, ale poslední měsíc denně a včera 5 ks, jako to už je fakt moc :think: uvažovala jsem, že dám na schránku cosi, kde bude napsáno: pro pitomce - i malý leták je leták, ale mám pocit, že pak mi to tam budou rvát schválně…

To už je dost, fakt :roll:. Ale nápis „i malý leták je leták - nechci!!!“ bys zkusit mohla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
26.4.16 08:38
@martina.se píše:
@Bobby jj, velké řetězce a spol si to nedovolí, s těmi problém opravdu není.. ale Rk a pod.. zatím jsem neviděla nikoho, kdo to nosil - jo, jednou a maník mi řekl, že tohle není leták - RK hledající byt.. jsme v dobré lokalitě, takže máme denně ceduli, že koupí byt ad..

Aha, takže to není leták :mrgreen:. No, tak teda letáček? Nebo cedulka? Takže budeme mít na schránce nápis jako kráva, celou litanii na téma „nevhazovat letáky, letáčky, cedulky, vizitky ani jiné papírky“? 8o :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
26.4.16 08:42
@martina.se píše:

No ja se setkala s napisem- Bud jste deil nebo neumite cist! Letaky nechci! A na druhem dome je napsano- Vlozeni reklamniho letaku se tresta kopancem do prrle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19606
26.4.16 08:44
@KPKristy píše:
Aha, takže to není leták :mrgreen:. No, tak teda letáček? Nebo cedulka? Takže budeme mít na schránce nápis jako kráva, celou litanii na téma „nevhazovat letáky, letáčky, cedulky, vizitky ani jiné papírky“? 8o :mrgreen:
:palec: :potlesk: jeste bych to napsala anglicky a nemecky :-D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1348
26.4.16 08:52

Pokud je to od jiné instituce než pošty, pak bych zavolala do těch firem odkud chodí nejvíc letáků. Oni tě s tím nesmí otravovat. A měli by si to vyřídit s tím kdo ve vaší lokalitě letáky roznáší. Nám tohle dělala pošta pokaždé když se změnil pošťák. Na schránce cedule jak blázen a stejně jsme tam měli letáky…o cizích dopisech ani nemluvě. Ale stačil jeden telefonát na poštu a už si dávali pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
26.4.16 08:55

Zavolala bych firme, jejiz letak mas ve schrance a informovala je, ze pokud tam jejich letak jeste jednou najdes, budes informovat Cesky telekomunikacni urad. Ten muze vymerit pokutu v radu milionu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.16 09:12
@KPKristy píše:
Aha, takže to není leták :mrgreen:. No, tak teda letáček? Nebo cedulka? Takže budeme mít na schránce nápis jako kráva, celou litanii na téma „nevhazovat letáky, letáčky, cedulky, vizitky ani jiné papírky“? 8o :mrgreen:
:mrgreen: asi to tak napíšu :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
26.4.16 09:13
@Bobby píše:
No ja se setkala s napisem- Bud jste deil nebo neumite cist! Letaky nechci! A na druhem dome je napsano- Vlozeni reklamniho letaku se tresta kopancem do prrle :mrgreen:
:lol: krásný toto :think: budu muset vymyslet něco vtipného :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová