Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Alyss1 píše:
Ano, kdykoliv. do teď je mi líto, že jsem neleťela. kvůli výše zmíněným důvodům jsem řekla, že mi to za to nestojí. ale s miminem jsem neleťela, s batoletem (světlý typ), také ne. s dalším miminem také ne. bůhví, kdy se k moři dostanu. škoda.
a jaký k tomu máš důvod že nejedete s malýma k moři? bojíš se, že si to neužiješ? nebo proč..mi byli s 3letým a pul roční v itálii a v poho..letos jedem zase..když je ti líto že nemužeš jet, proč nejedes? ![]()
@smurfka o me nejde… Ja bych neletela… Mam rizikove tehu
… Ptam se skrze kamaradku
a ta nikdy neletela tak chce letet ![]()
Ja loni jako tehu byla v Chorvatsku v 25.tydnu, ale jeli jsme autem. A mozna lepsi chvili v letadle nez tech 12hodin v aute. Jinak jsem musela hledat pojostovnu, kteta me pojisti I pro problemy spojene s tehoenstvim. Spousta pojistoven totiz pojisti jen do 24.tt a jen nektere do 26.tt. pozdeji uz myslim zadna
Ve 32 tt jsem letela do Londyna. V minulem tehu v 6 mesici na dovcu do Recka. Uplne super. Max bych neletela nekam do Egypta. Po evrope v pohode.
@Anonimka5621 píše:
No takovej 25.tt presne nevim a do Chorvatska
Kůli těhu jsem radši letěla, zhruba 8.tt, bylo to rychlé i s cestou na letiště a s odbavením. Jen jsem měla nízký tlak a zapomněla jsem si dát před cestou kafe, takže mi bylo celou cestu zle, ale jinak nevidím problém…
Komplikace můžou nastat, i když budeš dřepět doma na zadku ![]()
Asi bych se bála. Ale já jsem dvakrát v prvním trimestru potratila a při druhém potratu jsem málem vykrvácela, takže bych se bála, že tam nebude dostupná lékařská péče v takové kvalitě jako u nás. Ale spousta mých kámošek v těhu u moře byla a úplně v pohodě.
@Simuleena píše:
Ja loni jako tehu byla v Chorvatsku v 25.tydnu, ale jeli jsme autem. A mozna lepsi chvili v letadle nez tech 12hodin v aute. Jinak jsem musela hledat pojostovnu, kteta me pojisti I pro problemy spojene s tehoenstvim. Spousta pojistoven totiz pojisti jen do 24.tt a jen nektere do 26.tt. pozdeji uz myslim zadna
pojistí do dvou měsíců před termínem porodu, tudíž mi to vychází do 32tt…
@peta81 píše:
@Anonimka5621 ja mela obe tehotenstvi uplne ok, bylo mi dobře. takze bych klido do nejakeho 6.-7. mesice jela. ale asi dopředu neodhadnes, jak ti bude, muzes byt otekla, nafoukla, nastvna na cely svet
vezmou vůbec v 25.tt ještě do letadla?
to je podle letecké společnosti, každá má svoje předpisy. Ale řekla bych, že je to tak na hraně. některé si vyžádají jen potvrzení od dr., že je těhotenství bezproblémové a těhuli do letadla pustí, v tom jsou asi dost rozdíly
@Anonimka5621 Pokud budeš v pořádku, tak proč ne. Neletěla bych, jela bych autem. Někam ke Splitu č Zadaru, kde jsou velké nemocnice. před tím bych šla na kontrolu. Ale neviděla bych to dramaticky. Pokud budeš mimi a ty ok, tak proč ne. Já jela ve 14.tt do Chorvatska taky.
Letela jsem ve 4. a zpátky v 5. měsíci. Pokud nejsou problémy, nevidím důvod proc po Evropě neletet.
@Moise no, to mi rekli, ale to se pry vztahuje jen na me (urazy atd.), ale pokud bych mela u toho more komplikace spojene s tim tehotenstvim, tak uz se to pojisteni mevztahuje. To jde jen do toho 26.tt..nektere pojistovny treba maji I dele. Tak mi to bylo receno.
Asi by záleželo na destinaci.
Nejspíše bych vynechala nějaká rizikovější místa typu Egypt, nebo místa, kde se nahlásila nějaká nemoc a tak.
Ale třeba Chorvatsko, Řecko a podobně nejspíše proč ne.
Já sama jsem cestovala teď jen po Čr ale zvládla jsem i spát pod stanem a to ve 30tt ![]()
A vím, že kamarádka byla v 7 měsíci a letěla do Říma na 6 dní a bylo vše úplně v pohodě. Jen musela hodně pít, chtělo to vyšší faktor ochrany a moc se neunavovat a pohoda ![]()
to je v pohodě..a to chceš do chorvatska letět? není lepší jet?
samo záleží jak na tom jsi..jestli máš bezproblémové těhu, nebo jsi třeba krvácela, nebo měla jiné problémy..jestli je vše v poho tak bych jela.