Poradna duly
Jana Čurdová
@Anyny1 Tak tyhle pocity mám taky pravidelně
Tenhle týden mi jednou brečela vkuse 4 hodiny. Vůbec nevim, co to bylo. Začalo to hned po probuzení, takže únavou to nebylo. Jsem si říkala, jestli se jí neklubou ty zuby. Ale zub zatím nikde.
Aha, ted jsem si přečetla poslední příspěvek
treba ma ty dasne natekly, nemá?
@bberanka Vítej
Jsem ráda, že je tady i maminka s trochu starším miminkem
Agátka bude mít 7 měsíců, že? Mohu se zeptat co umí nebo co ráda dělá?
Jaké svačinky jí dáváš?
@Anyny1 Neboj, určitě je tady více maminek, které mají stejné pocity. Je to normální. Určitě jsi skvělá maminka
Ty pocity bývají horší, když miminka třeba bezdůvodně pláčou a maminka neví jak jim má pomoci. Mateřství fakt není žádná sranda!
Holky, musíme se pochlubit. Dnes jsem našla Štěpánkovi rostoucí zoubek v dolní části ![]()
@Fion25
děkuju za přivítání.
Je to taková naše aktivka, od malička měla problémy se spaním, ještě před týdnem spala pevně zavinutá s puštěným šumem(celou noc)! Teď už 4.noc spinká „navolno“
Sice se budí 3-4× za noc, ale pak zase hned usne a vstává mezi 10-11h.Ale dřív jak ve 21.30 mi neusne.
Otáčí se na bříško už skoro dva měsíce, ale jen na levou stranu, slejzá mi z lehátka, snaží se přitom stavět na nožky, na zemi zatím jen couvá, ale už se dostane kam potřebuje a nejradši už by seděla, ale posazovat jí nechci ![]()
Dopoledne dostává ovoce a „odpoledne“ kaši. Jinak jí převážně vařím doma, příkrmy už zkoušíme od ukončeného 4.měsíce a zatím nebyl sebemenší problém.
Očkování už máme komplet za sebou
Vždycky se jí po něm rozhodilo tak na 14 dní spaní ![]()
@Fion25 píše:
Holky, musíme se pochlubit. Dnes jsem našla Štěpánkovi rostoucí zoubek v dolní části
@Fion25 píše:
@Anyny1 Neboj, určitě je tady více maminek, které mají stejné pocity. Je to normální. Určitě jsi skvělá maminkaTy pocity bývají horší, když miminka třeba bezdůvodně pláčou a maminka neví jak jim má pomoci. Mateřství fakt není žádná sranda!
Já měla tyhle pocity, ba i horší první skoro 4 měsíce ![]()
Ahoj holky, doufám, že všichni nemocní už jsou na tom lépe. @Fion25 blahopřejeme k prvnímu zoubku.
Já stále jen kojím, zítra mu bude 5 měsíců, ani čaj nedávám, takže se nemohu připojit k debatám o jídle, až to budu řešit, už budete zkušené a poradíte mi.
Jak jste řešili ty sporťáky, tak já se spíš bojím, že se mi brzy nevejde do vajíčka a cestovat musíme, vozíme bráchu do školky, nákupy apod., jsme z malé vesnice.
@bberanka Tak v noci spala doposud hezky( celou noc)Asi se budí, protože už není pevně zavinutá? Dáváš ji UM i v noci? Tzn., že ti usne po té 21.30h a vstává až kolem 10hod?
Štěpánek se taky otáčí ze zad na bříško a zatím preferuje jen jednu stranu. Umí se malá přetáčet i z bříška na záda? Jinak je šikovná
Neřešila jsi s doktorkou, že se ti zatím přetáčí jen na jednu stranu? Štěpánek leží strašně rád na bříšku. Má větší rozhled. Je strašně zvídavý. Dokáže se otočit kolem své osy a snaží se o první plazení.
Tak to je šikovná, že tak pěkně jí. A jaké ji dáváš ovoce. My jsme zatím najeli na pravidelnou stravu zeleninku, pak dáme maso a později ovoce.
Očkování máme taky za sebou a zvládli jsme to dobře. Akorát měl taky pár dní rozhozené spaní.
Já mám takovou radost! Matýsek se včera poprvé otočil!!! A dneska už asi 3× úplně sám, takže mi končí klídek s plackou, která leží tam kde jí položim
![]()
Jo a taky vyluzují ty vaše děti po zelenině takový hrozný smrady? To je pušárna!! ![]()
Snad už je všem marodům lépe! ![]()
@vendul.s autosedačku taky řeším.. ve vajíčku už je namačkaný, ale zase velkou autosedačku po směru jízdy, když ještě nesedí?
![]()
@mon29 @vendul.s co máte za autosedačky? Malej tam má pořád spoustu místa, což jsem ráda. Podmínky jsou 9 kg, 9 měsíců a samostatný sed.
My máme za sebou další kontrolu a zatím dobrý. Akorát mě začíná znervózňovat to jak málo vypije. Nedá víc jak ze 120 ml, jak udělám víc, letí to ven.
@mon29 to se mi právě nechce, máme po dětech, je 9-25kg, polohovací, sice už máme skoro 9kg, ale když ještě nesedí, jen je veliký ![]()