Letrox a otěhotnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
jitta
3.5.11 15:18

Tulinka, jsem ráda, že jsem tě aspoň uklidnila a držím moc palečky, určitě se brzo mimíska dočkáte :lol: :lol:

• Citovat
  • Upravit
59388
3.5.11 23:59

Nevíte jaká by měla být ideální hodnota při otěhotnění TSH? nebo ej to ejdno a stačí jen hodnota jak je dle tabulek 0,3-5?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitta
4.5.11 09:24
Markéta80 píše:
Nevíte jaká by měla být ideální hodnota při otěhotnění TSH? nebo ej to ejdno a stačí jen hodnota jak je dle tabulek 0,3-5?

Bohužel to nevím.

• Citovat
  • Upravit
68941
4.5.11 09:33
Markéta80 píše:
Nevíte jaká by měla být ideální hodnota při otěhotnění TSH? nebo ej to ejdno a stačí jen hodnota jak je dle tabulek 0,3-5?

Ideální spíš na spodní hranici, maximálně tak 2-3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
4.5.11 09:36
ugluk píše:
Markéta80 píše:

No já měla při zjištění nemoci TSH 9 :cry: , to byl říjen, v březnu 2,1 ated 1,39 tak právě nevim kolik je ideální :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
4.5.11 09:37

Jinak Letrox samotný není v otěhotnění vůbec nijak na závadu, ba naopak. Důležité je mít štítnou žlázu porovnanou - ať už zcela bez léků nebo třeba na Letroxu 150, když jsou hormony v pohodě (i když na kompenzaci) a nedaří se otěhotnět (teď teda nemluvím o nedaření nějakých pár měsíců, to je zcela normální i pro úplně zdravé lidi), tak je chyba jinde.

Já beru Letrox nějakých 12-13 let, poslední roky dávku 150. Nedaří se nám otěhotnět tak 5-6 let, ale zatím všichni doktoři (a že jich bylo!) od endokrinologů po gynekology se shodují, že když mám štítnou žlázu kompenzovanou (což mám, kontrolujeme to 2× do roka), problém je někde úplně jinde. Jen holt mám ty léky až nadosmrti, ale jsou na světě horší věci :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
4.5.11 09:38
Markéta80 píše:
ugluk píše:
Markéta80 píše:
No já měla při zjištění nemoci TSH 9 :cry: , to byl říjen, v březnu 2,1 ated 1,39 tak právě nevim kolik je ideální :think:

TSH 9 by nebylo dobré ani pro ženskou, co se o dítě nesnaží, ale hodnoty 2,1 a 1,39 jsou pro otěhotnění úplně bez problémů :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
4.5.11 09:58
ugluk píše:
Markéta80 píše:
ugluk píše:
Markéta80 píše:
No já měla při zjištění nemoci TSH 9 :cry: , to byl říjen, v březnu 2,1 ated 1,39 tak právě nevim kolik je ideální :think:
TSH 9 by nebylo dobré ani pro ženskou, co se o dítě nesnaží, ale hodnoty 2,1 a 1,39 jsou pro otěhotnění úplně bez problémů :-)

Díky, ěm na top přišli náhodou na diabetologii 9m po porodu. V těhu mě dělali testy několikrát a vše vždycky ok. Jinak já mam i normálně problém otěhotnět, takže pokud chci oěthotnět tak musim cpát dos ebe další hormony :-? . Já beru Euthyrox 50 1× denně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
4.5.11 10:05

Tak hlavně, že na to přišli! Já na Euthyroxu 50 kdysi začínala, pak to šlo všecko z kopce dolů, ale zas jsem jedna z mála, většinou už se to pak drží. Ale fakt je, že ty hormonální bouře, ať už těhotenské nebo z toho, co do sebe člověk nacpe ve všemožných hormonálních preparátech, dovedou občas se štítnou žlázou docela zamávat. Mám podezření, že k poslednímu zhoršení u mě došlo pod vlivem slabounkých dávek Tamoxifenu (alternativa Clostilbegytu), i doktor to připustil. Kupodivu tři IVF se štítky absolutně nedotkla, ale vážně to chce hlídat, dvakrát do roka kontrolovat a v těhotenství ještě častěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jitta
4.5.11 10:12

Jo, v těhotenství to chce hlídat to je pravda,na to si dejte pozor, mě v prvním těhu vůbec nezvedl doktor dávku letroxu na endokrinologii ani gynekolog mě na to neuporozornil a moje dcera Adélka má vrozenou sníženou fuknci štítný žlázy a od narození bere euthyrox a te´dka mám jinýho doktora na štítku i gynekologa a dr. říkal,že za to může s největší pravděpodobností nedostatek hormonů v těhu. Sice by to malá mohla mít vrozený i kdyby mi léky v těhu zvedli,ale taky nemusela :-( :-( Vím,že je to hodně dědičný, my to máme v rodině babička,mamka,já a te´dka adélka. u druhého těhu mi dávku zvedli,ale máme chlapečka a u toho to není moc pravděpodobné, že by to podědil.

• Citovat
  • Upravit
59388
4.5.11 10:16

tak to se těšim, já beru právě na otěhotnění clostilbegy a utrogestan a vždycky s epobedlo až po 5-6 cyklu léčby a je ěm jasný že to je nápor a to ještě beru léky na cukrovku :-? . ted jsme ráda že hodnoty mam ok a v těhu sjme stejně furt chodila po doktorech a štítnou hlídali rovnou na dia docela často takže si ymlsim že ani k jinému lékaři nebudu muset chodit,a le kdo ví ejstli se ještě ejdnou tělo nahodí a otěhotní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
4.5.11 10:17

Ale jo, proč by nemělo :-) Ale opravdu hlídat, no, což se koukám u tebe děje, tak bych se toho nebála :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
4.5.11 10:30

Mě spíš zarazila na endokrinologii, tam mě poslali z diabetologie an sono kde potvrdili že to je autoimunitní :-? a prý kontrola sona za 2 roky 8-o , to ěm přijde docela dlouho :-? ale zase je vidět že hodnoty se vylepšily tak uvidim co mě řeknou an dia v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59388
4.5.11 10:46

ještě s ezeptam jak je to pak s vitamínama v těhu? někde čtu že se nesmí kvůli jodu a ěnkde že zase to nevadí, nebo jsou nějaké těhu vitamíny bez jodu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
4.5.11 11:00

Jo, něco je, marně tuším, že Elevit. Já si teda odnesla jediný poznatek, že „s jódem opatrně“ - záleží poruchu od poruchy a asi by to bylo fajn konzultovat s doktorem. I když já osobně jsem teda spíš zastánce přirozené stravy než nějakých komplexníxh vitamínů, nikdy jsem nebrala víc než listovku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí