Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky, mám dotaz. Máte někdo zkušenost s tím, že jste braly Letrox na ŠŽ a byl problém s otěhotněním. Snažíme se od února a pořád nic. Vím, že to ještě není tak dlouho, ale stejně nad tím musím pořád dumat.
Beru Letrox 50 mg 1 tabletu ráno, našli mi uzel na ŠŽ a údajně by se tím mohl zmenšit … no zatím tedy ani o trošku.
Mám trošku jiný problém se štítnou žlázou (nedostatečná funkce). Lékařem mi bylo řečeno, že právě naopak v mém případě letrox může k otěhotnění pomoci. ŠŽ ale není můj hlavní problém.
ahoj, já se lečím se štítnou žlázou už několik let. Mám hypofunkci ŠZ a říkali mi, že pokud je snížená fce štítné zlázy, tak nemusí docházet k ovulaci. Tak mě pro jistotu gynekolog nabral hormonální profil a kontroloval ultrazvukem, jestli je ovulka a byla ještě ten měsíc jsem otěhotněla:-) a mám 1,5 starou holčičku. v těhotenství jsem jen chodila na častější kontroli se ŠZ, ale vše jinak probíhalo ok.
Ahoj já před otěhotněmín brala také Letrox 50, otěhotněla jsem prakticky hned, v těhotenství jsem brala 125 a teď při kojení zase 50
Endokrinolog by ti měl hlídat hodnoty z krve a jestli je všecko OK, neměl by být problém… Letrox ti dodává, co by vyprodukovala štítná žláza,kdyby fungovala, jak má.
Koncem měsíce jdu po roce na odběry, tak uvidíme. Řeknu lékařce, že se snažíme o miminko.
Mně právě ŠŽ fungovala normálně, hladina hormonů výstaní, „jen“ ten uzel. Tak mám právě starost, aby mi to nerozházelo, když před tím OK.
Aha… No to jí určitě řekni a ona už si s tím poradí
Ať vám to brzo vyjde ![]()
Ahoj. Taky jsem pred otehotnenim byla na Letrox 50 -otehotnela jsem hned na prvni pokus
Behem tehu se to musi hlidat, takze castejsi kontroly, ale ani mi nezvysili dozu.
Hodne stesti!
Ahojda Letrox jako takový by na otěhotnění neměl mít vliv.Spíš jde o to jestli tvá štítná žláza je hlavně hormonálně srovnaná.A hlavně jak už někdo psal zkontrolovat hormonální profil.Ale neboj když tak lze všechno srovnat.Držím palečky a přeji brzyozitivni TT.
beru lethrox.Začali jsme se snažit v únoru jako vy a otěhotněla jsem na začátku července…
Díky:) jinak jdu příští týden na odběry a ten další do poradny. Hormony se musí pořád hlídat.
Ahoj, já taky brala letrox před těhotenstvím, měla jsme taky uzel na ŠZ, první těhu vyšlo na poprvé a druhé na potřetí a to nebyla taková snaha jako „napoprvé“
Jinak po prvním porodu jsem byla na operaci a uzel mi odstranili, tak mám jen půlku ŠZ a letrox beru stále.
Jito, tak kéž bych to měla tak jako ty … kdybych věděla, že budu čekat třeba rok, ale že se dočkám, tak budu v pohodě samozřejmě
, ale tahle nejistota je hrozná. Navíc se snažíme docela dost
. Ale díky za tvůj příspěvek, dovedeš si představit, jak moc mě potěšil ![]()