Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Beli.32 můžeš, na Letrox můžeš víceméně vše, jen když to je někde konkrétně napsaný. Protože Letrox není jako lék, co má léčit, ale pouze ti dodává ty hormony, co ti Tvá štítná žláza neumí vyprodukovat, s ničím se nebije a může se na to vše.
Je to jako by Tvá šž produkovala tyto hormony, tak taky jsi jako zdravá a můžeš normálně vše. ![]()
@Beli.32 Určitě můžeš, já mám ten Letrox 50 a k tomu jsem dostala od gynekoložky Tardyferon-fol, což je kombinace železa a kyseliny listové.
Ahoj,
já mám naprosto stejný výsledek z krve. 5,66 endokrinolog mi napsal Letrox 50 ráno, docela jsem čuměla že dost vysokou dávku, ale prý je to maličko
. Že by to zatím lékama neřešil kdybychom se nesnažili. Na kontrolu jdu v červnu a do té doby nezakazoval nic. Ať se klidně dál snažíme a že doufá, že se uvidíme dřív než na té plánované kontrole, ale už jako těhule.. A není to žádné nezkušené ucho, ale primář.. ![]()
Je to skoro to samé. Jen euthyrox má mnohem více ‚garmáží‘. Hormon je to stejný. V nemocnici jsme je běžně zaměňovali.. No moc by se to nemělo, ale lepší než nic..
Holky, poradte prosim jak uzivat Letrox kdyz jdu na ranni smenu? V noci jim kolem jedne a pak mensi svacu kolem 4. Pocitam, ze bude lepsi vzit si tabletku az se vyspim, kolem 12:00? nebo vynechat svacu ve 4 a snist pred spanim? Zitra zavolam sve dr a radsi se preptam, ale rano mam dilema. Diky za odpoved!:)
@Anonymní píše:
Omlouvám se, nocni smenu, ne ranni
normálně - jestliže jíš ve 4 ráno naposledy, tak přijít domu /předpokládám 6-7 h/,zobnout piluli, zalehnout. ![]()
@Anonymní píše:
Omlouvám se, nocni smenu, ne ranni
Ahoj, já když sem chodila na noční tak sem si tabletku dávala až když sem se vyspala a všechno bylo v pořádku
Dělala sem to tak skoro 5 let.
Já bych jí také brala když se vyspím…od jakživa jí jim když se vzbudim ![]()
Ahoj holky. Dneska jsem si vovala na výsledky krve. (těhotná zatím nejsem
) a doktor mi navýšil dávku letroxu 50 z pul tablety 3× týdne na 5× týdne. Měl naspěch, tak mi k tomu nic vic nerekl. Mám to brát že se mi ŠŽ zhoršile?
Tak ta korekce je nepatrna, vlastne pridavas 50 ug za tyden, to nic neni. Zalezi, jak to beres dlouho - bud se to opravdu trochu zhorsilo, nebo se to proste jeste rovna. Ja behem prvniho roku brani vyletela z 50 ug denne na 100, ono neni dobre zacinat rovnou hodne vysokymi davkami. Behem dalsich 5 let jsem se dostala na 150. Ale jinak ty drobne vykyvy u me nekoriguji, to bych to brala co mesic jinak.
Pro srovnani - v listopadu na endokrinologii TSH 2,7, v prosinci v CARu 1,7, v cervnu v CARu 0,37, tyden pote na endokrinologii 0,79. Davky porad stejne, dr. zkonstatovala, ze je takovehle litani celkem bezne, mam to porad v norme a pokud se citim dobre, menit to nebude.