Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@ugluk No v březnu mě obvodačka poslala na krev ohledně šž, tam mi ji zjistily, měla jsem TSH 5,66, za týden jsem si šla k ní pro výsledky a poslala mě na endokrinologii, ten den mi tam jeste vzali krev a nasadily letrox 50 pul tablety 3× týdne. Za týden jsem si volala na vysledky a měla jsem šž v normě, ale prasky jsem měla brat dál. Za měsic jsem šla na kontrolu a doktor mi ty prásky chtěl vysadit, že nechápe proc jsem měla to první TSH 5,66 když jsem jsem ji měla už v normě a to jsem jeste zádne prásky nebrala.(prý mohla být chyba v laboratoři) Prásky mi nevysadil, protože jsem mu rekla, že se snažíme o mimi. Tak mi zas vzal krev a dneska jsem tam volala a zvýšil mi tu dávku na 5× týdne. Tak to nechápu
na kotrolu mám jit až v září. Když budu těhu tak hned, ale zatím se nám nedaří ![]()
@Beli.32 klid, mě taky z půlky 50 nasadila celou 50,když jsem jí řekla, že se nám nedaří otěhotnět. Když jsem otěhotněla, zvýšila mi ji na 3× 50 a 2×75,další kontrolu mi dala jen 75 až do porodu.
@Beli.32 no, 5,66 uz teda v norme moc neni. Jako jo, neni to zadna katastrofa, lehce zvysene, ale pro otehotneni je idealni stav tak 1-2. Normu ma kazda laborator jinou, obvykle je to 4-5. Ono i kdyz je to pri hornim okraji normy, tak casto nejake minidavky nasazuji, aby se to dolu srazilo. Takze bych se nestresovala, davky beres fakt malicke a jsi pod kontrolou ![]()
A jo, je dost dobre mozne, ze jednou to vyjde 5,66 a tyden pote 4,9 (coz leckde jeste norma je), ale pri snaze otehotnet je lepsi to snizit. Ja pri prvnim odberu mela TSH pres 100 ![]()
Holky, já beru letrox 50 5Xtydne asi 4. tyden. Pred zjistenim snizene fce jsem mela nepravidelne cykly 29-65 dni
..dr.me ujistila, ze letrox to spravi. Posledni MS jsem mela 16.6 a zatim myslim, ze neprobehla ani ovu
.Mate nekdo zkusenost za jak dlouho by se to mohlo upravit?? ![]()
Ono to trvá dlouho, já ho začala brát v březnu a v červneci jsem jěště neměla hodnoty srovnané. Otěhotněla jsem jsem na konci srpna
.
@vykyna píše:
Ono to trvá dlouho, já ho začala brát v březnu a v červneci jsem jěště neměla hodnoty srovnané. Otěhotněla jsem jsem na konci srpna.
a ms jsi mela pravidelnou pred zjistenim SZ?:) ![]()
Já jsem měla 8 měsíců po porodu, hodně kojila, takže jsem jí měla i neměla, ale nevěnovala jsem tomu pozornost, protože je to normální. Navíc jsem brala HA, už nevím, jak se jmenuje, co se může při kojení. Ale pak jsem MS pravidelnou fakt neměla, než se to srovnalo.
Holky koupila jsem si doplněk stravy Fertility Blend, na podporu otěhotnění. 3× denně. Můžu to brat na letrox že? a asi tak 2hod po letroxu ne?
Tohle je otázka spíš přímo na lékaře nebo lékárníka bych řekla.
@Beli.32 za optání u lékárníka nic nedáš, obecně na letrox se může snad vše, s vyjímkou těžších léků, u kterých je to specifikováno přímo v letáku. Obecně se ale může skoro vše, dokonce u doplnků stravy tuplem.
Ale jak říkám, za optání nic nedáš. On letrox není lék jako „lék“, jsou to jen hormony, které tvá šž neumí vytvořit, takže si dáváš uměle jen to, co ostatní „zdraví“ mají normálně.
@Beli.32 brala bych až odpolko, větším odstupem
. Mně moc pomohl Femibion 800 celkově na regeneraci a přípravu, ráno prostě Letrox 50 a odpolko už 3 měsíce před těhu ten Femibion 800 normální (žádný bez jódu) a vpohodě. Dřív co jsem brala těhu vitamíny tak jsem je jedla dopolko a měla jsem pocit bušení, takže jsem tomu dala větší odstup a dobrý ![]()
Ahoj holky..pred 2mes.jsem mela ZT v 10tt a bya me zjistena snizena funkce stitne zlazy. Potrat byl asi tim
Nasadila me Letrox 50 1× denne jeden tyden a pak 1,5 kazde rano na lacno. Miminko si strasne moc přejeme a myslela jsem si, ze po 3mes.se budeme snazit o další tehu. Mesicky mam pravidelne po 28dnech.Ale tetka si musim počkat az se me stitnice srovna. Koncem mesice jdu na odber krve, jak na tom jsem.Snad nebudu muset cekat moc douho ![]()
Ja mam eythyrox a testy byli pri dalsich odberech uz ok.Bude to v poradku a miminka se dockate. Drzim pesticky ![]()