Letrox a otěhotnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59394
4.5.11 16:12

a nebo jít do tohohle http://www.folgravid.cz/ to je jen listovka ale právě taky anštěpená což si ymslim by mohlo stačit do doby otěhotnění a pak přejít na ten elevit :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 16:35

Já to tam nevidím, že by psali, že je naštěpená? Kde to tam je? Jinak by se mi to líbilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
5.5.11 10:31

Píšou to když najedeš na diskuze a je tam právě otázka kvůli štítce a tam píšou že je jako v tom femibionu. ted sjem koukala že femibion má nový obal nebo že by víc druhoů? Kdyby tam enbyl jod tak neni co řešit. jedině s efakt zeptat endokrinologa jeslti se může s jodem nebo bez jodu :-? . zase paltit 300 za 30 tabletek a jen kyselina listová to je lepší pro mě ten Elevit a já byla před pár lety po prvnim potratu na genetice a vše ok a stejně bych pak v těhu přecházela na jiné vitamíny, ta lsitovka je nejdůležitější jen ted a v Elevitu je jí 800 a tady 400 :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
5.5.11 10:34

400 je úplně normální DDD, mimo těhotenství je to dokonce jen 200. A lahvička listovky 400 na dva měsíce stojí 50 Kč 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.5.11 11:47

No já právě vím, že já jód ne-e :lol:

Listovky stačí 400 určitě, zas si myslím, že není třeba nic přehánět…

Asi zůstanu u toho, jak to jím teď a pak by se vidělo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59394
5.5.11 12:45

tak pokud tě to doktor povolil tak ybch to taky neměnila. Mě femibion hodně vyhovoval, po jiných mě bylo špatně což mě bylo zle z čehokoliv do 20tt a od 24tt do 30 zase :mrgreen: a ted asi začnu elevit at si tělo zvykne at to pak neni vitaminový šok :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
5.5.11 14:42

Já jsem se ptala v lékárně a paní mi tam řekla, že Letrox není jod a že se např. Babyplan brát může. Tak teď jsem z toho jelen. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
5.5.11 14:52

No samozřejmě, že Letrox není jód - Letrox obsahuje hormon tyroxin. Ovšem tenhle lék se bere při jistých chorobách štítné žlázy, která je na dodávání jódu hodně citlivá, no a při některých onemocněních ŠŽ se s dodáváním jódu musí opravdu hodně opatrně. Vše je třeba konzultovat s lékařem, který Letrox předepsal a ví, kvůli čemu ho kdo bere. Obecně se nedá říct, že při braní Letroxu se jód nesmí, ale že při některých poruchách, na něž se Letrox bere, je vhodné jód omezit. A o konkrétním zdravotním stavu nemá lékárník žádný přehled.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
5.5.11 14:52

Letrox není jod, ale moje nefunkční štítná žláza jaksi s jodem nekamarádí. Tak je to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4052
5.5.11 14:58

No jasně, že se domluvím s lékařkou, za 14 dní tam jdu. Jen mě to fakt překvapilo, vůůůůůůbec by mě to nenapadlo, kdybych to tady nečetla. Jsem zvědavá, co mi řekne, jak to vysvětlí.
Díky za info :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
6.5.11 14:31

Tak jsem napsala své Dr., zda Femibion brát s Letroxem můžu či ne. A odepsala mi, že to ničemu nevadí. Brát se spolu i přes ten jód můžou, ale že podle jejího názoru není před těhotenstvím vůbec nutné brát multivitamíny. Že je Femibion zbytečné brát. Pouze si koupit obyčejnou listovku a vitamíny řešit až když zjistm, že jsem těhu. Tento názor se mi celkem líbí a asi se podle něho budu řídit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68956
6.5.11 14:37

Mně se taky líbí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
31.5.12 12:22

ahojte,

mě dal endokrinolog Letrox 50 dnes, zítra začínám s braním - na hypofunkci štítné žlázy (TSH 6,42). O druhé mimčo se snažíme cca 3 měsíce, možná je to ten důvod, proč jsem doposud neotěhotněla :cert: U prvního těhu bylo vše OK. Dr říkala, že s letroxem je tomu právě naopak a mohu otěhotnět lépe…jen se chci zeptat na zkušenosti s letroxem, u té hypofunkce se cítím trochu unavená, kdy jste třeba cítili trochu změnu a bylo vám líp? Myslím např. co se týče té únavy. A netloustne se po něm?
díky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silky123
23.10.13 23:07

Ahoj holky,

chtěla jsem se zeptat, jak to je s tou ŠŽ, když mám sníženou funkci, dnes mi doktorka řekla, že nejdřív budu brát jen 1/2 tablety Letroxu a tak do týdne by chtěla, abych byla na jedné tabletě denně.

Cítila jsem se totiž pořád hrozně unavená, nebyla to „spací“ únava, ale taková „vnitřní, opotřebovaná“. Když mi to řekla, tak jsem mrkla, oč jde a „splňovala“ jsem další kritéria - nespavost, zimomřivost, emocionální výkyvy (deprese).

Chtěla jsem se proto optat, jak jste se pak cítily, když jste začaly s léky.

Díky moc.

P. S. Moje první obava byla, jestli bychom poté mohli mít eventuálně druhé dítko…, ale to už je tady zodpovězeno ;)

• Citovat
  • Upravit
10142
24.10.13 08:25

@Silky123 ahoj,

taky jsem s cítila přesně jak tu popisuješ Ty, doktorka to vystihla pěkně: jako motor bez oleje, pomalu přestává fungovat, dře, až se zasekne :) (u mě zaseknutí představovalo třeba omdlení).
Když jsem najela na Letrox 50 brala jsme teda 1× tabletu denně. Zlepšení jsem cítila po měsíci, možná už po 3 týdnech. Jeikož jsem hned otěhotněla (vychází to tak, že jsem otěhotněla snad současně někdy s první tabletkou Letroxu :D ), tak jsem se za chvíli opět cítila unavená, ale těhotensky, úplně jinak než kvůli té šž. Takže já se cítila lépe za cca 3 týdny, 1 měsíc.

JInak když DR zjistila, že jsme těhu, brala jsem pak 3× týdně tablety dvě denně, zbytek týdně tu jednu denně. Takto celé těhu i šestinedělí. Ted (8 měsíců po porodu), beru jednou týdně dvě tabletky na den, jinak 1× denně jednu tabletu :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí