Letrox a otěhotnění

Napsat příspěvek
Velikost písma:
59391
4.5.11 11:21

Já minule brala Femibion a ten byl super ale tam je právě jod :-? . taky sjem našla jedině Elevit že ten je bez jodu. mě právě přijdou ty vitamíny fajn že je to tam tak nějak vše komlet :lol: . jen si říkam jestli tu štítku mě nerozhodilo to že sjme celé těhu a i pak nejedla žádné ryby :-? . ted už je to ejdno dkyž mam léky prý na pořád ale mě se zr yb zvedal žaludek tak sjem právě brala alepson vitamíny av těhu všechny hodnoty ok a pak sjem teda koukala když ěm řekli že najednou hodnoty jsou špatné :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
4.5.11 11:38

To bych spíš sváděla na ten hormonální kolotoč. Jinak dneska není žádný problém dostat do sebe DDD čehokoliv, vč. jódu, joduje se i zcela obyčejná sůl a pokud člověk půlku těhotenství neprozvrací, absencí jedné potraviny by si metabolismus rozházet neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.5.11 12:35

Já právě jsme si říkala jestli to nemohlo být těma rybama :-? . ted už je to jedno, taky mě říkali že to těhu a porod byl záhul pro tělo, naštěstí s eto lékama dalo docela rychle dohromady :palec: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 12:42

Já jsem se na ten jód a těhu vitamíny ptala před 14 dny - tak prý s jódem fakt opatrně, víceméně už nedodávat nic, co není normálně ve stravě, že by mohlo dojít k zablokování ŠŽ. Nicméně, když si vezmu 2-3× týdně Femibion, tak je to prý v pohodě - ale nepřehánět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.5.11 13:13
Markéta80 píše:
Nevíte jaká by měla být ideální hodnota při otěhotnění TSH? nebo ej to ejdno a stačí jen hodnota jak je dle tabulek 0,3-5?

Ahoj, skáču vám takhle do diskuze, ale shodou okolností mi teď zjistili, že mi začíná zlobit štítka a paní Dr. mi povídala, že normální hodnota TSH je 0,2 - 4. U těhotných se ji potom snaží držet pod 3. Já mám 4,2 a jelikož se snažíme, tak mi prý nasadí slabé hormony. Jinak by to prý nechala být.
Ale nasadili jste mi brouka do hlavy s Femibionem. já ho beru a popravdě jsem ani nevěděla, že tam je jod a že by mi to mělo dělat prblémy… To musím někde zjistit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 13:16
Pišto píše:
Markéta80 píše:
Nevíte jaká by měla být ideální hodnota při otěhotnění TSH? nebo ej to ejdno a stačí jen hodnota jak je dle tabulek 0,3-5?
Ahoj, skáču vám takhle do diskuze, ale shodou okolností mi teď zjistili, že mi začíná zlobit štítka a paní Dr. mi povídala, že normální hodnota TSH je 0,2 - 4. U těhotných se ji potom snaží držet pod 3. Já mám 4,2 a jelikož se snažíme, tak mi prý nasadí slabé hormony. Jinak by to prý nechala být.
Ale nasadili jste mi brouka do hlavy s Femibionem. já ho beru a popravdě jsem ani nevěděla, že tam je jod a že by mi to mělo dělat prblémy… To musím někde zjistit :think:

Ono asi záleží, jak u kterého onemocnění - já mám autoimunitní thyreoitidu a ŠŽ mi nefunguje - čili mi nemá ten jód co zpracovat a asi by ji to nějak zbytečně pomýlilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
4.5.11 13:26

No tož tomu já nerozumim. Já to mám dědičné po mamince a Dr. mi říkala, že produkuju nějaké látky, které tu žlázu zabíjí a že mi jednou přestane asi fungovat úplně. Tak to má už teď moje segra.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.5.11 13:34

On je problém že skoro ve všech ten jod je :-? . nejlepší je se zeptat doktora. Já jdu v pondělí ke svýmu s edomluvit že bych ráda ještě jednou byla těhu ale já potřebuju právě léky na otěhotnění. Ono by stačilo jen brát listovku, ta je stejně nejdůležitější ale já mam raději komlet vitamíny :-D . minule jsem brala ten femibion ale tam právě jod je a jedině neni v Elevitu ale azse asi jak kdo. někomu v těhu pak píšou jod extra ale dokud nejsem těhu tak to řešit nebudu a pak dle výsledků bud jen elevit nebo elevit + jod. právě sjme četla že tim jodem v těch vitamínech by se to mohlo nabourat :-? . A zase ve vitamínech je vyšší ta listovka takže po pondělku uvidim. já ted avždycky před těhu brala vitamíny ob den, přece jenom já než otěhotním to trvá delší dobu takže ob den si myslim to stačí :palec: . ted mam hodnoty ok a na kontrolu jdu v srpnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 13:43

Pišto, to budeš mít asi to, co já :roll:

Markéto, já jsem právě chtěla zas ten metafolin, co je (pokud vím) jenom ve Femibionu… už mám jedno ZT za sebou, tak chci udělat maximum :lol:

No díky vám jsem si aspoň vzpomněla, že si mám zavolat na výsledky a co myslíte? Nikdo mi to nebere :cert: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.5.11 14:22

:lol: tam je anštěpená ta listovka ale jestli Tě nevyšlo z krve nějaká ta mutace tak stačí obyčejná listovka. nebo s edomluvit u doktora jestli neprodávají nějakou třeba dražší štěpenou listovku. já asi půjdu do elefitu :lol: . teda až jak co se dozvim v pondělí u svýho doktora jaks ebude tvářit na potencionální 3 těhu ale pamatuju si že už tenkrát mě doporučoval viatmíny Elefit že jsou jedny z nejlepších ale já už brala Femibion tak jsem nechtěla zase měit na jiné a ted stejně jiné nebudu moct, protže do všech cpou ten jod. kdyby femibion neobsahoval jod tak do nich jdu zase :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 14:27

Já vím, že to tak s tou listovkou je, ale mně nikdo žádné testy nedělal, tak jsem si říkala, kdyby náhodou… Zas už jedno dítko mám, tak asi zmutovaná nejsem :think: :nevim: :lol: Právě si dávám tak 2×-3× týdně ten Femibiona kombinuju s tou prachobyčejnou listovkou :lol:

Mrknu se ještě na ten Elevit/(fit?), co je to teda zač a kolik to stojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.5.11 15:07

Já taky mam za sebou ěnjaký potrat :-? a mutaci nemam, nemusim mít vše ne :mrgreen: . Elevit je jako jiný vitamin pro těhotný ale jako jediný neobsahuje jod. Jájestli ěm doktor povolí, počítam že když povolí tak než mě dá léky tak to taky nebude hned tak s eho zeptam jak je to s těma vitamínama :-) . nebo pak jedině si nakombinovat samostatně vitamíny což je pro ěm lepší 1 prášek a všechno v něm najednou :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 15:38

Mě dr. řekl, že nejlepší je Femibion :nevim: Tak doufám, že to neřekl proto, že z toho má nějakou provizi :lol: :lol: :lol: V nemocnici mi zas řekli, že ten jód neva a není to tak úplně pravda - lepší toto řešit asi s endokrinologem - ta moje má celkem přehled, se mi zdá - i v těch vitamínech a tak… (a většinou je proti nim :lol: )

Hledím na ten Elevit, zas je tam vit. A, toho taky není dobré prý moc… Tak asi zůstanu u té svojí kombinace listovky, nechce se mi to zjišťovat a na železo budu dál popíjet šťávu z červené řepy, jak mi poradil gyndr :lol: :lol: :lol: (mám prej málo, furt mi to někde říkají, tak to asi bude pravda :roll: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59391
4.5.11 15:54

vit A bych s enebála, to musí mít dle norem. Já jdu v pondělí na gyndu tam čekam že se doktor na další těhu po 2 císařích nebude moc rád dívat :-? ale snad ho ukecam :mrgreen: a zeptam se ho ajk je to s vitamínama a stejně bych ještě čekala dos rpna na diabetologii at mě řeknou tam jak a co. jestli je problém jod navíc a nebo v tom problém neni, zase bych si enrada kvůli vitamínům rozhodial štítku :cry: . Tak většinou mě každý říkal že stačí do 12tt brát jen listovku :-) . Ale u Tomáška sjem měla odpor k rybám takže vitamíny jsme raději brala i dkyž ke konci už ne tak poctivě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
4.5.11 15:58

Tak uvidíš, jak bys to měla s rybama tentokrát :mrgreen: Zas když bereš nějaký ten Letrox, Euthyrox nebo tak, tak dostáváš, co je potřeba a právě už bys ten jód ani jíst nemusela, si myslím… Za předpokladu, že tě budou hlídat a dělat odběry, samo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí