Leukémie

Napsat příspěvek
Velikost písma:
98
5.4.11 10:30

Ahoj,poradí někdo jak se leukémie projevují?Mám dceru 28měs.Má časté infekce horních cest.Teď měla vysoké leukocyty,prý z toho zánětu.Je chudokrevná,jinak čilá a v pohodě.Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
5.4.11 20:30

Ahoj Katysimi,
u nás se leukémie projevila modřinama na nožičkách. Nejde to přehlédnout. Nejdřív jsme si mysleli, že je tak obouchaný, je živý, ale pak už toho bylo moc. No a ten den, kdy jsme to zjistili už se mu začali dělat i petechie - to jsou malé červené tečky kdekoliv na tělíčko - je to krvácivý projev. To už je pak ale alarmující. Jinak příznaky můžou být i ty časté nemoci a opakující se horečky, ty my jsme ale neměly. Každopádně pokud máš nějaké pochybnosti NECHTE SI UDĚLAT KREVNÍ OBRAZ. My jsme to udělali a zachytili jsme nemoc včas! Myslím si, že z krve už by to poznala i praktická doktorka, určitě by vás poslala na vyšetření do nemocnice jako nás (ale samozřejmě to nemusí být hned leukémie).
Jinak vám přeji ať se tvoje podezření či obavy nepotvrdí a je to jen oslabený organismus.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
98
6.4.11 08:17

Děkuji, já ani tak neměla podezření.Jen jsme byli na krvi a malá měla vysoké leukocyty protože má infekci a dostala ATB.Od mala je chudokrevná.A když jsem náhodou četla příznaky leukémie lekla jsem se.Ale je pravdou že leukocyty se zvyšují s infekcí a myslím že mudr.to by snad poznala kdyby to bylo za hranicí normálnosti.Přesto děkuji za reakci a přeju hodně sil a brzké uzdravení. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.4.11 21:49

Katysimi - pokud dělali dcerce krevní obraz, zřejmě by se to zjistilo. Jde o celkový poměr v krvi - hodnoty leukocytů, červených krvinek, ale i trombocytů.
Zvýšené leukocyty jsou při infekci úplně normální.
Moje dcera má také leukemii. Ona měla jen opakující teploty, bez dalších příznaků. Modřiny jako u jiných zdravých divokých dětí. Nic hrozného.
Z krve se zjistilo, že je anemická a má málo trombocytů, tak jsme museli do nemocnice a tam zjistili v krvi i blasty.
Jak jsem při léčbě zjistila od jiných pacientů, u každého se nemoc projevovala jinak (bledost, bolesti nožiček, někdo nechodil, únava, modřiny). U nás ta teplota.

Janinečko - jak se Vám daří? Jak jste v léčbě daleko? Jak to chlapeček snáší?
Moje dcerka už je od listopadu v udržovací léčbě. A zatím vše v pořádku. Ťuk, ťuk.

Omlouvám se za anonym.

• Citovat
  • Upravit
neprihlasena farska
8.4.11 06:28

horečky?

Ahoj
Ted jsem se docela vydesila :think: Opakujici se horecky ma dcerka trileta prakticky od roka,vzdy se zeleznou pravidelnosti…Vypada to u nas na periodicke horecky PFAPA,nikdy se v krvi nic nezjistilo(delaly se veskere imuno vysetreni atd),akorat min zeleza mela.Ale nevim ,jestli delali krvak :?: :think: Kdyz zjistili to zelezo,tak asi jo,nebo ne??? :nevim: :nevim:

At je dceri uz jen dobre :hug: :srdce: :hug:

• Citovat
  • Upravit
98
8.4.11 08:00

Všem vám přeju ať je už jen lépe.Malá je po operaci srdce takže proto každý příznak nějaké nemoci ověřuji.Už jsem z toho na palici.Kdyby pořád něco nečetla tak bych udělala líp.Od mala má málo železa,ale to měla moje mamka taky.Jinak lítá jak ďas.Občas ty dvoudenní teploty bez rýmy,teď dostala ATB na přeléčení.Ale vzhledem k jejímu srdíčku jí mudr.hlídá tak si myslím že by to poznala.Býváme se synem často zahlenění(proto byl i na vyndání nosních mandlí),tak to může mít i od nás,bez rýmy.Tak všem hezké jarní :kytka: dny.K

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1651
8.4.11 20:45

Ahoj anonymní, škoda, že se nám nepředstavíš. Ale i tak jsem ráda, že je tu někdo se zkušenostma s leukémií. Pokud budeš mít chuť, budu ráda, když se podělíš o zkušenosti. Jakou měla dcera - standartní ALL? Každopádně jsem ráda, že už máte nejhorší za sebou a držíte se.
Tadeášek měl diagnostikovanou standartní ALL, ale ve week 12 byl přeřazen do vysokého rizika, dostal 3 HR bloky. Spíš ale kvůli tomu, že se trochu změnili pravidla, nový protokol byl přísnější. Teď jedeme podle protokolu 2009, HR bloky chemoterapie máme za sebou a čekají nás 3 protokoly III a následně protokol II. Udržovačka se nám tím pádem zkrátí, každopádně minimálně do konce roku budeme ještě v akutní léčbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.11 00:09

Nepřihlášená farská - tak v tomto případě bych se nebála, že jde o leukemii. Pokud horečky trvají už 2 roky, tak to leukemie nebude. Ta má tak rychlý průběh, že by nezůstalo jen u teplot. Dcerka měla asi 4× horečky (vždy tak 3-5 dní) po dobu 3 měsíců. A i to už bylo dost. Kdyby se nezačala léčit… nevím, nevím…

Katysimi - věřím, že i u Vás bude vše v pořádku. Určitě dcerku doktorka sleduje. Hodně zdraví. :srdce:

Janinečko - no, nechodím sem moc často a nechci aby můj nick byl spojen jen s nemocí mé dcery. Raději bych ho spojovala s něčím veselejším. :wink:
Dcerka onemocněla ve 2,5 letech. Teď jí je 3,5. Má ALL (typ pre-B). Znám jen klasický protokol standartního rizika. Léčila se tuším podle protokolu 2000. Ten 2009 neznám (snad jsem jen slyšela, že je šetrnější… ale nic o tom nevím). Ani jsem nijak nestudovala průběh léčby při vyšším riziku.
Koukám, že u Vás bude intenzivní terapie trvat šíleně dlouho. U nás to bylo necelých 8 měsíců. Dcera měla několikrát odklad v léčbě kvůli nízkým leukocytům, trombocytum. Mimo plán jsme v nemocnici byly jen 2× s teplotami a na ATB (vždy tak týden)za celo dobu léčby.
Teď je v udržovačce a je v pořádku. Jen má stále nižší leuko, než by měla mít. Tak to vypadá zase na snížení dávky léků. Už teď má nižší dávkování, než měla mít. Je na léky citlivější.
Držím Vám pěsti, ať to malý zvládá v pořádku. A Tobě posílám taky hodně sil. Držte se.
Ale věřím, že to bude dobré… MUSÍ.
Ráda bych se s Tebou podělila o zkušenosti, ale jak tak koukám, naše léčba se od Vaší liší… tak nevím, s čím bych mohla pomoci. Kdyžtak se ptej. :wink:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.11 22:43

Janinečko - často na Vás myslím, jak se Vám asi daří a nakukuju sem do diskuze, jestli jsi nenapsala něco nového o Tadeáškovi.
Doufám, že zvládá léčbu bez větších problémů a vše jde podle plánů.
Držte se.

Předchozí anonym s nemocnou holčičkou

• Citovat
  • Upravit
1651
13.6.11 13:15

Ahoj všem,
kdo se zajímáte, jak to s Tadíkem vypadá, tak je to celkem dobré. První prokol III. máme z půlky za sebou, sice se nám dost protáhl kvůli tomu, že párkrát nesplňoval kritéria pro pokračování (ATB asi 3×, jednou hospitalizace-naštěstí krátká). Teď máme 4-týdenní udržovačku jen s lékama na doma. Pak ještě bude týden pauza a budeme pokračovat druhým protokolem III. TeĎ měl dlouho bílé krvinky skoro na nule, naštěstí nic závažného nechytil, dostal 3 x trombonáplav (destičky) a jednou krev. Doufám, že i ten druhý protokol III zvládneme takhle relativně v pohodě bez nějakých infekcí.
Jinak Tedík už běha „za holkama“, chtěl by být pořád venku a lítat, hrát si na písku a tak. Nic extra ho netrápí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.11 22:51

Janinečko - to jsou skvělé zprávy. Jsem ráda, že je Tadeášek v pořádku a nejsou žádné závažné komplikace.
Ono je dobře, když občas bílé krvinky klesnou co nejvíce… s nimi i ty ošklivé.
Naše dcerka taky při neutropenii nechytla žádný bacil, ale většinou taky skončila na ATB, protože měla infekci z katetru nebo sliznice… prostě nefungovala běžná obrana.
Jsem moc ráda, že jsi se ozvala a ráda si tady zase přečtu další dobré zprávy o tom, jak pokračujete v léčbě.
Držím pěsti, ať je i nadále vše bez velkých komplikací.
Držte se.

Předchozí anonym… pro příště Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
23033
30.9.11 23:21

Jak jste na tom?

odkaz na darce kostni drene jsem sdilela na fb.Ja darovat bohuzel nemuzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.10.11 23:12

Janinečko - taky na Vás často myslím… jak je Tadíkovi? Doufám, že je vše v pořádku. Jak jste daleko v léčbě? Napiš aspoň pár řádků…
Posíláme hodně sil.
U nás docela dobré. Dcerka je v pořádku, ještě máme před sebou 5 měsíců udržovačky.
Anonym M.

• Citovat
  • Upravit
1651
17.10.11 20:35

Ahoj všem,
v podstatě máme dobré zprávy. Za 2 týdny by měl Tedík začít poslední protokol III. a pak hurá na udržovačku. Doufám, že do Vánoc ten protokol stihneme i s případnýma komplikacema a pak už budeme jen chodit na kontroly a poslušně papat léky. Na jaře bysme šli na zápis do školky, v září by nám měla končit udržovačka, takže pak bysme už doma měli normální školkové dítě. ťuk, ťuk, ťuk…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.10.11 22:27

Janinečko - díky za odpověď. Tak to jsem moc ráda, že je vše v pořádku. Teď už to snad rychle uteče. Držím pěsti, ať jde vše podle plánů a pokud možno bez komplikací.
Držte se. Posílám hodně sil. Napiš zase někdy, jak to u Vás vypadá. Často na Vás myslím.

Se školkou to plánujeme stejně. :-) Dcerka bude mít ukončenou udržovačku v březnu. Ráda bych ji ještě pak nechala aspoň do toho září doma, než se srovná imunita. Říká se, že to trvá asi těch 6 měsíců po ukončení léčby. Takhle si to představuju… ale uvidím, jaká bude praxe. :-)
Upřímně… docela se bojím. Jak se blíží termín poslední sternálky, tam mám strach, jaké budou výsledky. A pokud dobré, tak co pak udělá vysazení léčby. Nedávno měla virozu a od té doby nejsem v klidu. I když má krvák dobrý, tak ji sleduju a nezdá se mi barva. Když si chvíli sedne, tak plaším, že je unavená. Ale to asi znáš. Nevím, jestli se někdy uklidním. Ten strach tu asi bude pořád. :-(

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí

GS Mamavit Prefolin + DHA