Leze vám někdo šíleně, ale šíleně na nervy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8651
12.9.12 21:13
@Gina108 píše:
Taky bych řekla, že jo.
No ale máme závist - jako ať sousedovi koza chcípne a závist - že to co má druhý bych chtěla i pro sebe a jemu to přeji. Nebo jak se říká té druhé „lepší“ závisti výstižněji? :nevim:

To už je spíš obdiv, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
12.9.12 21:16
@ivuska.h píše:
To už je spíš obdiv, ne?

Přesně tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.9.12 21:17
@ivuska.h píše:
To už je spíš obdiv, ne?

No to já zas třeba obdivuju matku 7 dětí, ale že bych jich taky chtěla mít tolik, tak to fakt ne. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
12.9.12 21:21
@Gina108 píše:
No to já zas třeba obdivuju matku 7 dětí, ale že bych jich taky chtěla mít tolik, tak to fakt ne. :think:

To ne, že bys jich měla mít hned tolik, ale že bys třeba chtěla být tak trpělivá, obětavá atd., jako ona. Nebo že ti to přinejmenším přijde jako dobrá vlastnost a vážíš si jí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
12.9.12 21:26
@ivuska.h píše:
To ne, že bys jich měla mít hned tolik, ale že bys třeba chtěla být tak trpělivá, obětavá atd., jako ona. Nebo že ti to přinejmenším přijde jako dobrá vlastnost a vážíš si jí za to.

Jo takhle, tak to ano, radši tedy budu používat slovo obdiv místo závist.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
12.9.12 21:40

@Lenka002 Mě štve náš směnový mistr - taky dokonalý… Ale u něho je to o tom, že on má všechny informace o šest hodin dřív než já. Takže proto může být dokonalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
_Hotaru_H
13.9.12 00:05

Mě štvou všichni, kdo mají mooře peněz a přitom je ukradli :mrgreen:
Taky mě štvě bývalá spolužačka, která nedokáže snést kritiku na svou osobu a přitom krizituje všechny kolem… :zed: Štve mě, že je to rozmazlenej spratek, kterej nemá kamarády a gumičky do vlasů, které stojí „jen“ 100 Kč si nekoupí, protože jsou pro socky :mrgreen: :pocitac: :zed: Štve mě, že má auto, hezký auto, a ničím se o ně nezasloužila… Teď možná vypadám jako nepřejícný člověk, ale nemám ráda takový typ lidí.. :nevim:
A, bohužel, občas mě štve maminka, která, ikdyž je fakt, že právem, si pořád stěžuje na to co se děje v práci a co zase řekla její kamarádka.. Bojím se, aby se jí to někdy nevymstilo a ona nezůstala sama - rozuměj bez přátel.. :nevim: Štve mě, že můj přítel ještě nedospěl (stačilo by mi, aby dospěla alespoň půlka jeho osobnosti :mrgreen: )…
A štvou mě lidi, kteří říkají, že můj problém není žádný problém..že na světě umírají lidé na nemoci a ve válkách… Tohle přece vím, ale pokud se člověk trápí, tak se mu jeho problém jeví jako ten největší a neřešitelný..

• Citovat
  • Upravit
Holma
13.9.12 09:05
@Lenka002 píše:
Mám příbuznou a ta je tak dokonalá (opravdu), že mi s tou dokonalostí leze na nervy.
Stará se o 3 děti, babičku a 2 pdy, po každém porodu zhubla na původní váhu do 2 měsíců, naučila se sama francouzsky a německy, ve školách angličtinu a španělštinu, vystudovala dálkově vysokou při 2 dětech a zaměstnání, vydělává kolem 40 tis. čistého (zaslouženě, o tom žádná), její manžel ji div na rukou nosí a snad nikdy v životě se nepohádali, je úspěšná v práci, a to velmi, je skvělá kuchařka (její kuře s ovocem je něco neuvěřitelného), šije na šicím stroji suprový róby, taky zahradničí (na co šáhne, to vyroste a úrodu má dvojnásobnou než jiní), děti má chytré, vychované, je hezká, snad nikdy nestonala, no a je i milá, nehádá se, pomůže, prostě mám ji ráda, ale leze mi na nervy její dokonalost.
Máte to někdo s někým podobně?

Trochu mi to připomíná Bree ze Zoufalých manželek :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Holma
13.9.12 09:21

Mě naprosto dohání k šílenství jeden náš soused! Je mu skoro 40, je rozvedený, žije v domku s maminkou, má holčičku, která je v péči matky a vídá ji 1× za 14 dní. Usiluje o to, ji dostat do péče, takže neustále slýcháme, jak malá chce být u něj a jak musel zase psát na sociálku a OSPOD a jaký tam jsou feministky. Díky tomuto, nemá ženskou, prý nejprve malá a pak možná nějaká baba. Z toho vyplývá, že je pořád sám a tak dolejzá. My žijeme relativně poklidným rodinným životem, předěláváme barák, manžel podniká, takže času moc nemá. A tento soused hned jak vidí, jak manžel parkuje před domem, vyběhne a hned se ptá, kdy půjde na jedno, a že by mohli jet spolu na vodu. Manžel je z toho už na nervy, když s ním někam jde, tak soused mele jen o sociálce a OSPODU. Řekněme, že už se nám zdá, že vymýšlí kraviny. Nikoho nepustí ke slovu a jeho problémy jsou ty nejdůležitější. Pořád je strašně chytrej např. v těhotenství mi říkal, jak chápe, že je to hrůza se tahat s velkým břichem a že to jsou nervy. Přitom v týdnu, kdy jsem měla TP si přišel půjčit naše auto :pocitac: :pocitac: :pocitac: Já spustila takovou scénu, že se pak u nás pár dní neukázal. Čím mě opravdu nejvíc dostal bylo, když měl manželovi vrátit nějaký věci a my po ránu ještě spali, máme mimčo, takže radost že spinká a tak spíme s ním. On nejenže chodil pod okny a hulákal na mého manžela, ale dokonce nám vlezl do otevřeného okna do ložnice a položil věci na parapet, vnitřní parapet!!! No vrchol! manžel je takový, že si nerad rozhádává lidi kolem sebe, takže byl ticho, to já se zas nedám a tak jsem na něj při první příležitosti vyjela. To fakt přehnal. Posledně jsem ho potkala když jsem šla na procházku s malým a prý : „už jsou ty hormony dobrý viď? to je nejhorší to šestinedělí, já jsem to zažil! A i břicho už máš zatažený“. Prostě inteligent! jeho bývalá je kráva (dle něj), malá u ní být nechce, OSPOD je banda feministek…přitom malá byla u nás na návštěvě, běhala po zahradě a už začínala zlobit, prostě neposlouchala a on za ní chodil a říkal :„Lupínku pojď, půjdeme domů dřív, než budeš plakat“ a malá nic, ignorace! neustále nám vykládá jak její matka je na ní zlá a že můj manžel bude svědkem u předávky, aby viděl, jak se malá brání. Tak se šel manžel podívat a malá byla naprosto klidná. Neustále nám vykládá výmysly, přehání, všemu rozumí, pořád skáče do řeči a nedokáže pochopit, že máme svůj život a manžel nestojí o to, poslouchat jeho monology! A u čeho se chlámu ještě teď, je, když jsem grilovali na zahradě, on byl u nás a maminka mu volala, že mu udělala bramboráky a kdy přijde!? Od té doby mu přezdívám „Kakao“ dle reklamy na Granko, jak maminka nese 40ti letému synovi do postele Granko!

• Citovat
  • Upravit
3115
13.9.12 09:59

Zakladatelko a ona to nějak pořád předhazuje, že je tak dokonalá, nebo te štve jenom, že všechno stíhá? Protože jestli vše stíhá co píšeš tak klobouk dolu, je to spíš na obdiv než na naštvání.
Evidetně umí využit svůj život aby fakt žila a ne jenom přežívala, váží si každého dne a využívá maximálně svůj potenciál. Tohle umí málo lidí a proto se nám jeví jako dokonalí, ale dokonalí nejsou, jenom prostě žijí s proudem života a místo toho aby brečeli co vše nemůžou a nestíhají tak si věří a „jedou“. Spíš bych tady hledala ispiraci než záviděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.12 10:08

Mě teda dlouhodobě sere ten chla co s ním žiju :,( :,(

• Citovat
  • Upravit
5420
13.9.12 10:29

Ta závist! Je to hnusná věc. Já vím. Zkus se na to povznést a přej jí to, nikdy nevíš, kdy se karty obrátí. Zkus se s ní vídat, častěji. Ono z úspěšného člověka sálá energie a entuziasmus, která se i při trošce snahy, píle a chtění, přenáší na druhé. Nenech ten pocit, aby způsoboval nesnášenlivost vůči ní, ale zkus z toho dostat co nejvíc..Mě teda většinou lezou na nervy tupci a pitomci, které vidím dnes a denně v práci..A taky lidi co mají z neštěstí druhých senzaci a potřebu to všude a furt probírat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
becky87
13.9.12 10:46

@Holma Tak toho souseda bych brzo kopla do zadele :cert: kakaovnik jeden :cert:

• Citovat
  • Upravit
4885
13.9.12 16:59
@Mišela1 píše:
Zakladatelko a ona to nějak pořád předhazuje, že je tak dokonalá, nebo te štve jenom, že všechno stíhá? Protože jestli vše stíhá co píšeš tak klobouk dolu, je to spíš na obdiv než na naštvání.
Evidetně umí využit svůj život aby fakt žila a ne jenom přežívala, váží si každého dne a využívá maximálně svůj potenciál. Tohle umí málo lidí a proto se nám jeví jako dokonalí, ale dokonalí nejsou, jenom prostě žijí s proudem života a místo toho aby brečeli co vše nemůžou a nestíhají tak si věří a „jedou“. Spíš bych tady hledala ispiraci než záviděla.

Ne, ne, ona je ještě ke všemu skromná. Proč záviděla? Mě tou naprostou dokonalostí irituje :mrgreen:, ale mám ji ráda, je fajn. Těžko se to vysvětluje, já vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4885
13.9.12 17:01
@roksy25 píše:
Ta závist! Je to hnusná věc. Já vím. Zkus se na to povznést a přej jí to, nikdy nevíš, kdy se karty obrátí. Zkus se s ní vídat, častěji. Ono z úspěšného člověka sálá energie a entuziasmus, která se i při trošce snahy, píle a chtění, přenáší na druhé. Nenech ten pocit, aby způsoboval nesnášenlivost vůči ní, ale zkus z toho dostat co nejvíc..Mě teda většinou lezou na nervy tupci a pitomci, které vidím dnes a denně v práci..A taky lidi co mají z neštěstí druhých senzaci a potřebu to všude a furt probírat..

Ale já ji nezávidím!!!
Mám taky skvělého manžela, vysokou školu, dobré místo, slučnou výplatu, 2 normální děti…ale ne vše, to co ona a na zahradě se mi nedaří :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová