Lhostejnost lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
14.8.18 09:00
@barrbucha píše:
Prosím vás, neřešte jen tu petici :mrgreen: ale celkově. Když jste třeba potřebovali pomoc a nic, lidem okolo to bylo jedno… Jak prostě se vyrovnáváte s lhostejností lidí.

No víš co, fůra lidí má špatnou zkušenost, takže já se ani nedivím že už pomáhat nechtějí nebo se bojí. Tvůj pohled je jednostranný, ale každá mince má strany dvě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 09:02

Třeba před dvěma lety, byla jsem se psy u řeky a nějaký skvělý inteligent hodil do vody flašku, pes se o to pořezal dost zle, přeřezala si šlachy na noze, všude krev co nešla zastavit, já mobil doma… Jediný kdo mi pomohl byl asi 12 letý kluk, co když mě viděl celou od krve, protože jsem psa nesla na rukou tak utíkal domů pro obvazy, vidělo mě několik lidí z paneláku a nikdo nepřišel, nepomohl, stačilo nabídnout mi zavolat domů, na veterinu. Některé lidi znám od vedení, zdravila jsem je, od té doby ne. Neumím, nedokážu se přenést přes tohle. Pak když jsem se třeba dozvěděla „však to byl jen čokl…“

• Citovat
  • Upravit
1870
14.8.18 09:02

On je tak nastaven i nas system. Vzdyt ten, kdo chce pomoci nakonec muze skoncit jako postizeny, zmlaceny ci stihany. Byla jsem kdysi u autonehody (jako divak) a vystraseni pritomni zavolali zachranku, protoze auto vjelo z rovne silnice do pole a obratilo se pres strechu. Nikomu se nic nestalo, zachranka zavolala policii, ta naparila pokuty a ridic si auto stejne musel odtahnout a opravit na vlastni naklady. Byli nasrani vsichni. Oni nekteri „postizeni“ o pomoc nestoji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lolink
14.8.18 09:04
@barrbucha píše:
@Lychee13 normálně jsem se zeptala, zda bude ochoten /ochotná podepsat petici… Nic víc, buď ano nebo ne, nepřemlouvám, respektuji názor druhého, ale pokud je normální…

A proc by mel dotycny neco vysvetlovat? Reknu ne a koncim. Nebudu tu ztracet cas diskuzi. Osobne jsem podepsala jedinou petici v zivote a to o zachovani prava drzet zbran.

• Citovat
  • Upravit
barrbucha
14.8.18 09:05

Aha, takže i zde většina z vás je prostě jen já já já a ostatní je mi fuk… Já jsem zatím pomohla vždycky, vždycky, prostě i starým lidem, pokud jsem viděla že má problém. Prostě není nic krásnějšího než si navzájem pomáhat přece. A po jedné špatné zkušenosti přece nezanevřu na celé lidstvo… Hodně lidí kolem nás potřebuje pomoct a ne jen při zranění, ale třeba psychicky…

• Citovat
  • Upravit
34473
14.8.18 09:08
@Kosopemi píše:
On je tak nastaven i nas system. Vzdyt ten, kdo chce pomoci nakonec muze skoncit jako postizeny, zmlaceny ci stihany. Byla jsem kdysi u autonehody (jako divak) a vystraseni pritomni zavolali zachranku, protoze auto vjelo z rovne silnice do pole a obratilo se pres strechu. Nikomu se nic nestalo, zachranka zavolala policii, ta naparila pokuty a ridic si auto stejne musel odtahnout a opravit na vlastni naklady. Byli nasrani vsichni. Oni nekteri „postizeni“ o pomoc nestoji.

Já jednou našla v bankomatu kartu. Odnesla jsem ji do banky, čtvrt hodiny čekala až se na mě dostane řada, pak se mnou sepisovali papír, chtěli občanku a já nevím co ještě takže zdržení půl hodiny. Spěchala jsem k lékaři a nas.raná jsem byla dost. Příště jí tam nechám. Na druhou stranu daruji krev, jsem v registru dárců kostní dřeně, přispívám na charitu. Pomůžu, ale tomu kdo chce a když vím, že pomoc má nějaký smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
14.8.18 09:10

Osobně lhostejnost předpokládám, takže mě nenaštve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1870
14.8.18 09:10

Ja rada pomuzu, pokud si o to clovek rekne. Neni nic jednodussiho nez: „Pani, prosim vas, mohla byste…“ nebo pokud uvidim fakt zbedovany zvire, dite… ale nemuzu hlasit tyrani ditete kdyz se kazdej den bude ozyvat od sousedu rev. System je nastaveny tak, ze nakonec budu stat u soudu ja, ne? Mam 3-lete dite a rev je u nas taky na dennim poradku. Ma obdobi vzdoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 09:12
@barrbucha píše:
Aha, takže i zde většina z vás je prostě jen já já já a ostatní je mi fuk… Já jsem zatím pomohla vždycky, vždycky, prostě i starým lidem, pokud jsem viděla že má problém. Prostě není nic krásnějšího než si navzájem pomáhat přece. A po jedné špatné zkušenosti přece nezanevřu na celé lidstvo… Hodně lidí kolem nás potřebuje pomoct a ne jen při zranění, ale třeba psychicky…

To se mám lidí kolem sebe ptát, jestli mají potíže abych se mohli vypovídat? Pomůžu ráda, ale musí ta pomoc mít hlavu a patu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 09:14

Skrz tu pomoc druhému si vždy vzpomenu na to co mi říkala moje babička. Má 85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní… Na té křižovatce stál voják, prakticky kluk cca 18-20 let. A stál tam od rána, za celý den tam nikdo nepřišel, nevystřídal nic… Ten voják nebyl náš, nebyl Čech,…a maminka babičky až byla úplná noc a všude tma uvařila čaj, vzala jídlo a šla mu to odnést. Tomu klukovi možná tím zachránila život, možná ho na druhý den někdo někde zastřelil a možná na neznámou paní v ČR vzpomínal celý život… V dnešní době by ho tam nechali lidi zdechnout, bez povšimnutí…

• Citovat
  • Upravit
27633
14.8.18 09:15
@barrbucha píše:

a jak si představuješ že budou všichni pomáhat, mám běhat po ulici a ptát se jste v pohodě ? nechcete se mi vybrečet na rameni?Hele pomůžu pokud někdo pomoc potřebuje, ale né za každou cenu,ono je to pro dobrotu na žebrotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
14.8.18 09:16

Petice nejsou zbytečné, ale musí se dělat víc organizovaně. Asi znáš spolek Proti plotu - nedávno udělali několikaměsíční petiční akci proti Kauflandu naproti Botanické zahradě v Praze. Nasbírali několik desítek tisíc podpisů, šlo to až vládě k projednání, to jsou aspoň akce ;) Pokud chceš brojit proti zvířatům v cirkusech, spoj se s jinými organizacemi, aby to mělo větší efekt - jednotlivci nic nezmůžou.

Jinak k té lhostejnosti - žiju už pěkných pár let v Praze, takže jsem zvyklá na ledaccos a spíš mě překvapí, když někdo pomůže :nevim: Obecně jsou lidi liní se angažovat v tom, co se jich osobně netýká.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
14.8.18 09:17

Také často první co mě napadne při požádání o pomoc, že se jedná o fígl, jak mě okrást. Kdysi takhle kamarádovi ukradli telefon, když si dotyčný „nutně potřeboval zavolat záchranku“ a jeho telefon byl „vybitý.“ Tak mu kamarád v dobré vůli půjčil telefon a pachatel s ním začal utíkat jak Usain Bolt.

Příspěvek upraven 14.08.18 v 09:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
14.8.18 09:17
@barrbucha píše:
Skrz tu pomoc druhému si vždy vzpomenu na to co mi říkala moje babička. Má 85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní… Na té křižovatce stál voják, prakticky kluk cca 18-20 let. A stál tam od rána, za celý den tam nikdo nepřišel, nevystřídal nic… Ten voják nebyl náš, nebyl Čech,…a maminka babičky až byla úplná noc a všude tma uvařila čaj, vzala jídlo a šla mu to odnést. Tomu klukovi možná tím zachránila život, možná ho na druhý den někdo někde zastřelil a možná na neznámou paní v ČR vzpomínal celý život… V dnešní době by ho tam nechali lidi zdechnout, bez povšimnutí…

Je nutný to tak dramatizovat?…sorry ale je to pěknej blábol…
Spousta lidí pomáhá nezištně a nemá potřebu se bít v prsa jací jsou hrdinové, že někomu pomohli.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 09:18
@barrbucha píše:

Ale nenechali, přeháníš. Zas tak hrozný to s námi není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová