Lhostejnost lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
10028
14.8.18 11:41
@barrbucha píše:
Skrz tu pomoc druhému si vždy vzpomenu na to co mi říkala moje babička. Má 85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní… Na té křižovatce stál voják, prakticky kluk cca 18-20 let. A stál tam od rána, za celý den tam nikdo nepřišel, nevystřídal nic… Ten voják nebyl náš, nebyl Čech,…a maminka babičky až byla úplná noc a všude tma uvařila čaj, vzala jídlo a šla mu to odnést. Tomu klukovi možná tím zachránila život, možná ho na druhý den někdo někde zastřelil a možná na neznámou paní v ČR vzpomínal celý život… V dnešní době by ho tam nechali lidi zdechnout, bez povšimnutí…

Tak upřímně, pokud by ten voják nebyl Čech, ale třeba nácek (během 2.SV asi nějaký český voják či partizán nikde nestál), tak ho tam za té 2.SV klidně nechám stát. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
14.8.18 11:54

Podle jsi dneska chytla slovní průjem. Spousta lidí pomáhá, nemá za potřebí se s tím někde chlubit.
Rozčiluješ se, že ti někdo nepodepsal petici. Spousta lidí si nemyslí, že v cirkusech dochází k týrání zvířat (rozhodně ne jako ve velkochovech) a nemá zájem to podepsat. SPousta lidí nemá ani zájem o to, aby jejich jméno veřejně někde viselo.

Když jsi tahla zraněného psa, řekla jsi si někomu o pomoc? Nebo jsi čekala útrpně, jestli se někdo nabídne? Líná huba, holé neštěstí.

Ano, někteří lidé jsou lhostejní, spousta dalších ne, není důvod se nad tím rozčilovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
14.8.18 12:08

Jako v letadle se taky maska nasazuje nejdřív sobě a pak se pomáhá ostatním. Pomohla jsem nevidomému a přišla kvůli tomu o chvíli déle do práce. Ale vím, že to nikomu nebude vadit. Jak bych ráda přijala pomoc. Na ledních bruslích jsem upadla a zlomila si pažní kost. Lidi okolo mě jezdili a nikdo se ani nezeptal. Měla jsem tam dvě děti 5 a 6 let. Ta starší si zauzlovala tkaničky, začala se vztekat, kopala tou bruslí okolo sebe, měla jsem strach, že pořeže tu mladší. Já úplně omámená bolestí. Pomohla mi nějaká starší paní, rozvázala tu brusli a pomohla mi to vše dát do batohů a jeli jsme domů. Jsem jí za to opravdu vděčná, já to jednou rukou nedokázala. Manželovi jsem volala, ale pil a nemohl pro mě nic udělat. Bez té paní bych byla pěkně v háji a to je jen hloupé bruslení. Bezdomovců válejících se v křoví se tedy neptám, jestli jsou OK.

Příspěvek upraven 14.08.18 v 12:13

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 12:10

@Wani jo já se zeptám, když vidím na zemi člověka a vedle něj ležet kolo, jestli je v pořádku a nepotřebuje pomoct.. Za zeptání nic nedám. Buď pomoc potřebuje nebo ne, je to tak jednoduché, zeptat se… A je úplně fuk jestli má helmu nebo ne, spadl a možná potřebuje pomoct… Možná budu potřebovat někdy pomoc já, nebo někdo z mé rodiny… Já se občas uklidním tím, že karma je zdarma.

• Citovat
  • Upravit
34473
14.8.18 12:11
@Wani píše:
Tak upřímně, pokud by ten voják nebyl Čech, ale třeba nácek (během 2.SV asi nějaký český voják či partizán nikde nestál), tak ho tam za té 2.SV klidně nechám stát. :nevim:

Hlavně předhazovat druhou světovou válku jako vzor lidské soudržnosti je trochu mimo. Jedna babička možná pomohla vojákovi a dalších X lidí udali svého souseda, který skončil v koncentráku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
14.8.18 12:14

@barrbucha Tak já bych hned k tomu člověku neběžela, kdybych ho viděla se zvedat. Jinak jak se tu bavilo o té kartě zapomenuté v bankomatu, já se nedivím, že lidi kvůli kartě nechtějí ztrácet půl hodiny čas. Lidé mají nejrůznější zaměstnání a záležitosti, které musí vyřídit. Co kdyby to bylo zdravotní sestra nebo i řidiš MHD, na kterého by potom museli všichni čekat. :nevim: A opravdu ne všichni o pomoct stojí, šéf mého muže (chlap jak hora), vždycky když viděl, že nějaký muž mlátí ženu, tak mu šel rozbít hubu, no a některé ty blbky mu za to ještě vynadaly, či je potom s těmi chlapi viděl znova. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 12:14

@Wani a napadlo vás někdy i to, že za válku stojí jen mocnosti a obyčejní lidé jsou tam jen naverbovaní, třeba tam být vůbec nechcou, ale musí, jinak je to bráno jako vlastizrada a šup kulka do zad. Neškodí občas mrknout na rozhovory starých vojáků. Jak vypráví zážitky z války. Jak slavili v zákopu vánoce a soupeř je slavil stejně… Nebýt pár blbů co si chtělo něco dokázat, mohli ty vánoce slavit doma, nebo s údajným nepřítelem zajít na pivo… A tak byli nuceni stát proti sobě, všichni máme někoho na kom nám záleží, každý z nás bude vždy někomu chybět, když se něco stane

• Citovat
  • Upravit
10028
14.8.18 12:16
@terien píše:
Hlavně předhazovat druhou světovou válku jako vzor lidské soudržnosti je trochu mimo. Jedna babička možná pomohla vojákovi a dalších X lidí udali svého souseda, který skončil v koncentráku.

Asi tak, fakt bych v životě vojákovi znepřátelené armády nepomohla. :nevim: Moje rodina pomáhala za války partizánům, ale skoro nikdo to neví (i já to zjistila až někdy v dospělosti), protože se nemáme potřebu tím chlubit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
14.8.18 12:17
@Wani píše:
@barrbucha Tak já bych hned k tomu člověku neběžela, kdybych ho viděla se zvedat. Jinak jak se tu bavilo o té kartě zapomenuté v bankomatu, já se nedivím, že lidi kvůli kartě nechtějí ztrácet půl hodiny čas. Lidé mají nejrůznější zaměstnání a záležitosti, které musí vyřídit. Co kdyby to bylo zdravotní sestra nebo i řidiš MHD, na kterého by potom museli všichni čekat. :nevim: A opravdu ne všichni o pomoct stojí, šéf mého muže (chlap jak hora), vždycky když viděl, že nějaký muž mlátí ženu, tak mu šel rozbít hubu, no a některé ty blbky mu za to ještě vynadaly, či je potom s těmi chlapi viděl znova.:

Což mi vždy připomene kamaráda, který taky takhle chtěl pomoci ženě a pár ho pak fyzicky napadl společně, takže kamarád skončil v nemocnici :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
14.8.18 12:19
@barrbucha píše:
@Wani a napadlo vás někdy i to, že za válku stojí jen mocnosti a obyčejní lidé jsou tam jen naverbovaní, třeba tam být vůbec nechcou, ale musí, jinak je to bráno jako vlastizrada a šup kulka do zad. Neškodí občas mrknout na rozhovory starých vojáků. Jak vypráví zážitky z války. Jak slavili v zákopu vánoce a soupeř je slavil stejně… Nebýt pár blbů co si chtělo něco dokázat, mohli ty vánoce slavit doma, nebo s údajným nepřítelem zajít na pivo… A tak byli nuceni stát proti sobě, všichni máme někoho na kom nám záleží, každý z nás bude vždy někomu chybět, když se něco stane

Mně o těchto věcech nemusíš nic říkat, v každé válce jsem měla nějakého příbuzného jako vojáka (sama jsem z vojenské rodiny). Upřímně, zvlášt za té 2SV, bych dobrovolně náckovi nedali ani čisté vody napít, si někdy přečetli, co ti chudáčci nedobrovolně naverbovaný dělali. ;) Navíc konkrétně popravili půlku mé rodiny jen ta pro nic za nic a ty je tu budeš obhajovat. Za toto mohli tvoji babičku (prababičku) označit jako kolaborantku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 12:20
@barrbucha píše:
@Wani a napadlo vás někdy i to, že za válku stojí jen mocnosti a obyčejní lidé jsou tam jen naverbovaní, třeba tam být vůbec nechcou, ale musí, jinak je to bráno jako vlastizrada a šup kulka do zad. Neškodí občas mrknout na rozhovory starých vojáků. Jak vypráví zážitky z války. Jak slavili v zákopu vánoce a soupeř je slavil stejně… Nebýt pár blbů co si chtělo něco dokázat, mohli ty vánoce slavit doma, nebo s údajným nepřítelem zajít na pivo… A tak byli nuceni stát proti sobě, všichni máme někoho na kom nám záleží, každý z nás bude vždy někomu chybět, když se něco stane

Ne, nenapadlo, my jsme úplně blbý :lol: ale nic to nezměnilo na tom, že ten zachráněný esesáček mohl úplně klidně odkráglovat někoho blízkého tvé babičky. Ono to chce u té pomoci taky trochu myslet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
@osvc píše:
Což mi vždy připomene kamaráda, který taky takhle chtěl pomoci ženě a pár ho pak fyzicky napadl společně, takže kamarád skončil v nemocnici :zed:

No to si potom člověk rozmyslí, zda příště někomu pomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
@barrbucha píše:

A jak je rozlišíš? Tohle nikdo na čele napsané nemá, jestli byl povinně naverbován, nebo do toho byl zapálený a vstoupil dobrovolně a s velkým nadšením :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
14.8.18 12:24
@Wani píše:
No to si potom člověk rozmyslí, zda příště někomu pomůže.

Samozřejmě, od té doby už „jenom“ zavolá měšťáky :roll: Byl na tom vážně, měl proraženou plíci, přeražená 4 žebra, natrženou slezinu, těžký otřes mozku, skoro rok v neschopnosti :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
14.8.18 12:24
@terien píše:
Ne, nenapadlo, my jsme úplně blbý :lol: ale nic to nezměnilo na tom, že ten zachráněný esesáček mohl úplně klidně odkráglovat někoho blízkého tvé babičky. Ono to chce u té pomoci taky trochu myslet.

Tak to je jí asi jedno, si mohla aspon u svého příbuzného udělat fajfku, že někomu pomohl. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová