Lhostejnost lidí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
barrbucha
14.8.18 12:27

@Wani já ale nenapsala že to byl německý voják, já napsala že nebyl náš, tzn že to mohl být rusák nebo klidně někdo jiný… Bylo tady pak najetých dost vojáků… A rozhodně neoslavuji válku, laskavě nepřekrucujte moji myšlenku. Ano někteří se šli vyřádit, ovšem hromada těch lidí bylo nuceno bojovat, tak je to vždycky, ne každý kdo je ve válce je tam dobrovolně.

• Citovat
  • Upravit
10028
14.8.18 12:30
@barrbucha píše:
@Wani já ale nenapsala že to byl německý voják, já napsala že nebyl náš, tzn že to mohl být rusák nebo klidně někdo jiný… Bylo tady pak najetých dost vojáků… A rozhodně neoslavuji válku, laskavě nepřekrucujte moji myšlenku. Ano někteří se šli vyřádit, ovšem hromada těch lidí bylo nuceno bojovat, tak je to vždycky, ne každý kdo je ve válce je tam dobrovolně.

To mi chceš říct, že během 2SV války stál na dnešním českém území někde na ulici sovětský voják v uniformě několik hodin? Co je to za blbost, prosím tě. Vždyt by ho náckové zajali a bud poslali do táboru nebo popravili. Kdo ví, co ti babička napovídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 12:33
@barrbucha píše:

Tak snad měl na sobě nějakou uniformu ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5585
14.8.18 12:33
@Wani píše:
To mi chceš říct, že během 2SV války stál na dnešním českém území někde na ulici sovětský voják v uniformě několik hodin? Co je to za blbost, prosím tě. Vždyt by ho náckové zajali a bud poslali do táboru nebo popravili. Kdo ví, co ti babička napovídala.

Já myslím, že to byl určitě partyzán :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 12:34

Já se zkrátka snažím k lidem chovat tak jak bych chtěla aby se chovali ke mě. Snažím se být příjemná, usmívám se, když můžu pomůžu. Samozřejmě mám i blbou náladu, kdy chci zalézt domů a nikoho nevidět, ale to má každý. Mě šlo spíš o to, že každý se za něčím furt žene a nevnímá svět kolem sebe. Každý z nás má jiné priority. Pro mě je důležitější zelený les kde naberu energii, než mít v kapse balík peněz z vytěženého dřeva. Ano musím být chápavá, ale někdy to zpomalení a zamyšlení pomůže víc než si lidi myslí

• Citovat
  • Upravit
34473
@barrbucha píše:
Já se zkrátka snažím k lidem chovat tak jak bych chtěla aby se chovali ke mě. Snažím se být příjemná, usmívám se, když můžu pomůžu. Samozřejmě mám i blbou náladu, kdy chci zalézt domů a nikoho nevidět, ale to má každý. Mě šlo spíš o to, že každý se za něčím furt žene a nevnímá svět kolem sebe. Každý z nás má jiné priority. Pro mě je důležitější zelený les kde naberu energii, než mít v kapse balík peněz z vytěženého dřeva. Ano musím být chápavá, ale někdy to zpomalení a zamyšlení pomůže víc než si lidi myslí

Děkujeme za upozornění :kytka: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
@osvc píše:
Já myslím, že to byl určitě partyzán :mrgreen: :zed:

Představa, jak nějaký voják stojí několik hodin během války na znepřáteleném území, mě vskutku pobavila. To by musel být úplně blbý, či pokoušet trpělivost nácků. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 12:35
@Wani píše:
Představa, jak nějaký voják stojí několik hodin během války na znepřáteleném území, mě vskutku pobavila. To by musel být úplně blbý, či pokoušet trpělivost nácků. :mrgreen:

Tady už někomu hrabe z horka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 12:36
@Wani píše:

A když válka končila tak se republikou hnalo co za vojáky? Kdy jely konvoje a mlaďochy postavili na dané trasy aby dávali směr… Jo někde ve velkém městě budiž tam bylo živo, ale někde v prdelkach kde za den neprojelo auto a brali je až se pak všichni stahovali je tam prostě nechali čekat…

• Citovat
  • Upravit
10028
14.8.18 12:37
@terien píše:
Tady už někomu hrabe z horka :mrgreen:

Mi to úplně připomněla tu scénu z filmu Učitelka, kde zase hlavní postava vyprávěla dětem, jak za války v Tatrách její malá sestra se rozhodla najít a nakrmit partyzány, tak si vzala košíček s jídlem a šla je hledat. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10867
14.8.18 12:38
@barrbucha píše:
Prosím vás, neřešte jen tu petici :mrgreen: ale celkově. Když jste třeba potřebovali pomoc a nic, lidem okolo to bylo jedno… Jak prostě se vyrovnáváte s lhostejností lidí.

Jsem pesimista, tak nejak to ocekavam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10028
@barrbucha píše:
A když válka končila tak se republikou hnalo co za vojáky? Kdy jely konvoje a mlaďochy postavili na dané trasy aby dávali směr… Jo někde ve velkém městě budiž tam bylo živo, ale někde v prdelkach kde za den neprojelo auto a brali je až se pak všichni stahovali je tam prostě nechali čekat…
…85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní…

Jakože v dubnu/květnu 1945 na úžemí ČR chumelilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371

Já bych se bál pomoci německému vojákovi, protože by třeba kvůli mé pomoci byl opět bojeschopný a díky tomu by Německo nakonec vyhrálo válku. Pak by vlastně vítězství Německa byla má zásluha. Kdo by si tohle vzal na triko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
14.8.18 12:40
@Wani píše: …85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní…Jakože v dubnu/květnu 1945 na úžemí ČR chumelilo?

No jasně, a pak oklepali z šeříků sníh a natrhali je spojencům :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
barrbucha
14.8.18 12:42
@Wani píše: …85 let a když byla děcko byla válka. Bydleli v malém městě a dům byl u křižovatky. Venku krásně chumelilo a babičky mamka se furt chodila dívat z okna a byla nervózní…Jakože v dubnu/květnu 1945 na úžemí ČR chumelilo?

Minulý týden v jedné části ČR naměřili ráno -0,4 stupně… Každý z nás žije ve městě nebo na jižní Moravě kde vůbec nesněží a je stále krásně a svítí sluníčko ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová