Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Otázka zní jasně - líbí se vám spíš starší muži?
Ke svému překvapení zjišťuju, že mně ano. Manžel je věkově stejně jako já a neměnila bych, neříkám, že fyzicky nejsou atraktivnější ti mladší, ale čím dál častěji zjišťuju, že např. v práci se mi líbí spíš ti starší, zkušenější. A to jsem si dřív myslela, že je to doména holek, kterým nějak v dětství chyběl táta, aspoň se to říká. Dneska (40+) mě nejvíc „rajcují“ chlapi kolem 50 až 55, líbí se mi jejich mírné vrásky, prošedivělé vlasy, hlas, u některých nadhled oproti těm mladším, divočejším. Co vy?
Ne, je mi 41 a starší chlapi se mi nikdy nelíbili a nelíbí. Vždycky tak plus mínus stejně jako já. Každopádně ti už taky začínají šedivět.
Ano, docela jo, ale ten věk asi není to hlavní. Spíš bych to řekla tak, že mi nějak neimponují ti mladší…dost mladší…Jinak věk +2-15 let je za mě ok. První přítel o 10 let starší, manžel o 4 roky, nynější přítel o 8 let starší…mezitím nějací milenci, kteří hlavně ve věku 20-30 bylo spíš těch 9-15 let starší…
Dá se říct, že mi v dětství chyběl táta. Sice jsem s ním žila, ale denně mě bil, ponižoval. V nácti letech mě přitahovali moji trenéři atletiky, oba cca 50letí, prošedivělí, vysportovaní.
Teď je mi 41 let, mám manžela o 3 roky staršího, nejkrásnější chlap na světě. Ale stále se mi fyzicky líbí muži do cca 55 let, ale sportovci, avšak ne přehnaně osvalení z fitka.
Rozhodně si neudržuju věkový rozdíl na obdiv mužů starších o 30+ let.
Vzdy jsem hledala vrstevniky, vyrazneji starsi muzi se mi nikdy nelibili. Uz mi bylo 40, takze vrstevnici uz jsou sedivi a vrasciti na muj vkus az dost, netreba koukat po padesatnicich. ![]()
Vždycky jsem byla na starší. Mám o 10 let staršího muže. To je takový ideální věkový rozdíl. Ani málo a ani moc. Před ním jsem chodila tři roky s klukem, který byl o pět let starší.
Nedokážu zobecnit, věk je vlastně úplně jedno. Mě je 39 a líbí se mi chlapi, co o sebe dbají a nemají pivní pupek
Jestli jim je 40 nebo 50 je v podstatě jedno.
Já jsem vždycky měla partnery přibližně ve stejném věku jako já, takže to bylo fajn, jakože nestěžuju si. Ale jedno období jsem poznala muže o 12 let staršího – a to se teda nedá srovnat. To je přesně ta stará škola, co ti otevře dveře od auta, vezme všechny tašky, uvaří. Kdo to jednou zažije, asi pak má problém najít si mladšího partnera ![]()
@poulli píše: Více
Tak zrovna tyto vlastnosti bych moc neocenila ![]()
@Judy Hopkava Me se vždycky líbili nejvíc chlapy ve věku 30- 35 let i za mlada i ted
Chlapi 50-55 jsou až na výjimky většinou páprdové.
@Alušáček píše: Více
Páprdové? Nejsou někdy ani 60-65:-). Záleží asi na sociální bublině…
Když ma chlap charisma, tak na veku nezáleží. To ale neznamená, ze po nich vyjedu
Libi se mi, rada si s nimi popovídám maximalne zaflirtuju a to mi stačí.
Můj standard je +1-3 roky, s mladším jsem snad nikdy ani nechodila. A s výrazně starším jsem prostě nikdy neměla ani možnost chodit nebo něco mít. Někteří mají charisma..
@Judy Hopkava píše: Více
Ne. Je mi 49 a 52 je pro me strop. Jako jo, chlapi jsou pekni i starsi, ale nic mi to nerika
Ne. Mám zkušenost jak se starším, tak s výrazně mladším mužem a nejvíc spokojená jsem s manželem, který je o cca tři roky starší. Ta generační propast je znát. Na sex dobrý, na vztah blbý.