Jak vrátit do vztahu intimitu?

Anonymní
23.9.25 21:14

Jak vrátit do vztahu intimitu?

Hezký den všem,
už dlouho tady čtu životní příběhy, tak i já se rozhodl napsat ten svůj, protože nevím jak dál. Potřebuju to ze sebe dostat a případně poradit.
Příští rok mi bude padesát, manželka je o tři roky mladší. V manželství necelých dvacet let. Dva synové (15 a 18 let) nám dělají jen radost.
Všichni aktivně sportujeme (kolo, běh apod.). Žijeme v rodinném domku, takže o práci celoročně nouze není, že bychom se doma nudily.
Se ženou nás dala dohromady seznamka na internetu. V poslední době nám to přestalo klapat. A to nejenom s frekvencí sexu, ale i s naší komunikací celkově.
Sex býval jednou, výjimečně dvakrát do měsíce, klasická poloha, málokdy nějaká jiná. Mimo ložnici jen jednou. Nyní už půl roku spolu nespíme.
Veškeré moje doteky jí vadí, pusa při mém nebo jejím odchodu do práce je, jen letmý dotek rtů. Ze začátku jsem to přikládal stresu s přijímačkami toho mladšího syna, potom s koncem školního roku a různými akcemi s tím spojené. O žádných zdravotních problémech, které by představovaly problém nevím, nebo mi o nich manželka říct nechce.
Stejně když navrhnu řešení v podobě nějaké poradny, prý zas všechno řeším…
Víkend ve dvou když jsem navrhoval, tak to nešlo, protože jsou kluci malí. Teď zase nechce ona, ale s kamarádkou na víkend jede.
Manželství se snažíme udržet za každou cenu, ale já to prostě nedávám. Chybí mi ta fyzická láska, doteky a obejmutí.
S podílem na chodu domácnosti se snažím maximálně pomoct, myčka i pračka mi cizí nejsou.
Nevím co mám dělat, nechci se o sebe starat sám kdoví ještě jak dlouho. Pořád ji miluji, jako v době před léty a těžko se mi srovnává s tím nynějším stavem.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35952
23.9.25 21:39

Milenec, viz tá kamarádka na víkend. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
446
23.9.25 21:51

Me taky napadnul hned milenec. Uz jen to, ze ti nechce dat pusu poradne, zadny sex, nechce jet s tebou na vikend, ale s „kamaradkou“…to je nejak moc „priznaku“ milence…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
23.9.25 21:55

Podle mě to vrátit nejde, pokud ten druhý nechce.
Předpokládám, že jste to řešili a mluvili o tom. Jestli bojkotuje společný víkend i poradnu, tak asi zájem o to, s tím něco dělat, nemá. Na otázku, že všechno moc řešíš, máš odpovědět, že ano, řešíš, protože se trápíš a že se snažíš zabojovat, než to zabalíš a celé ukončíš.
Podívej, buď to řekneš tak důrazně, že si manželka uvědomí, že tohle je fakt problém, chytne se za nos a něco s tím udělá. Nebo si časem najdeš milenku. Jinak to dopadnout nemůže.
Jo a mimochodem- 3 mé kamarádky takto přestaly spát s manželem (všechny ve věku 40-50), když si našly milence.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
769
23.9.25 22:08

Koukám, že jste byli průkopníky internetového seznamování. :) Na lásku musí být dva, pravda jsou tací, co jsou schopni to číslo zvětšit. :D Jak popisuješ váš intimní a milostný život, stal ses během let opravdu nenáročným. :) Já bych bil na poplach a jednal mnohem dřív. Takhle zakrnělé vztahy potřebují pořádný kus odvahy a schopnost rozhodování. Partnerce evidentně takový život vyhovuje a zařídila se po svém.

Na tvém místě bych jí dal na výběr buď rozchod (což považuju mimochodem za nejrealističtější a pro tebe nejrozumnější), nebo radikální obnovu vztahu tím, že do něj začnete vkládat oboustranně novou energii, čas a péči. Ale podle mých zkušeností to druhá strana obvykle nepřijme… :think: Pokud nemáš koule na rozchod, můžete žít dál každý po svém. Chápu, že rozvodové řízení není procházka růžovým sadem, ale v tom případě si budeš muset intimitu a erotiku obstarat jinak. Nebyl bys první ani poslední…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7204
24.9.25 00:40

Manželství se snažíme udržet za každou cenu
Snažíš se ale vlastně jenom ty… děti fakt nejsou malé 8o a pokud může na víkend s kamarádkou, proč by nemohla s tebou. Už jenom to že to ani nechce zkusit je velký vykřičník. Nechce, nemá zájem, nechce nic zkoušet. To fakt nevypadá dobře, bohužel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15146
24.9.25 05:23

Buď má milence, nebo je v přechodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
395
24.9.25 05:54
@Anonymní píše: Více

Ahoj. Moc příjemné čtení to není. Podle mě se nacházíš ve dvou variantách. Bud manželka z nějakého zdravotního důvodu nemůže, ať to jsou hormony či cokoliv jiného nebo je tu někdo třetí.

Asi bych volil cestu razantního kroku. Jestli takhle tak se vším všudy a řekl bych ji že si někoho najdu nebo půjdeme od sebe a sledoval její reakci. Bud ovšem připraven i na tu horší variantu.

Tyto případy se stávají ale na záchranu musí být dva. Sám nic nezmůžeš. Je divné že s tebou víkend odmítne a s kamarádkou jede. Myslím že problém který jste měli nastal mnohem dříve a tys jej přehlédl. Slepá důvěra není dobra, sám jsem tím prošel.

Bud to začneš řešit nebo počkáš až se vyblbne a zařídíš se po svém. Žádná varianta není ideální. Jen se před ni neponižuj, pokud je tam někdo třetí jen se ji tím zprotivíš.

Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6869
24.9.25 07:04

Synové 15 a 18 jsou malí na co přesně? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 07:23

Nebo manželku z nějakého důvodu už nepřitahuješ, nemá k tobě citovou vazbu. A s tím se těžko pracuje. Nemusí mít ani milence, jen může být vyčerpaná tvým chováním. Píšeš, že s myčkou a pračkou není problém, ale jak se jinak chováš k manželce a rodině celkem? Nemusíš to vypisovat, zkus se nad tím zamyslet.

• Citovat
  • Upravit
671
24.9.25 07:25

Buďto milenec a nebo už prostě o nic intimního nestojí. Což taky může být. Můžete mít za sebou i nějakou krizi která v ní rozhodla, že už vedle tebe jen žije a nestojí o nápravu. U nás to bylo třeba když můj manžel po mě pořád řval protože stres v práci. Byla jsem ticho asi rok a pak se mi prostě ze dne na den vším tak zhusil, že bych se o něj nenechala ani obejmout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33555
24.9.25 07:25

Na tom musíte zamakat oba, ale když žena nechce, tak to půjde dost těžko. Víš určitě, že na ty víkendy jezdí s kamarádkou? Je zvláštní, že jí od tebe vadí každý dotyk, to nevypadá dobře. Kolik vám je let? Výmluva, že na víkend ve dvou nemůžete, protože malé děti, je úsměvná. To ale asi víš. Tak si s ní prostě promluv, řekni jí to co tady píšeš. Tímhle stylem manželství těžko udržíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106069
24.9.25 07:33
@Muž 1.2 píše: Více

Není to divné, píše, že si nerozumí i jinak…je možné, že si nemají co říct a s kamarádkou si to uzije i pokeca lepe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
822
24.9.25 08:08

Možná je opravdu jen v přechodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.9.25 08:24

Děkuji všem za Vaše příspěvky,
mě momentálně hodně pomohlo už jen to, že jsem to ze sebe dostal ven.
Moje chyba je ta, že to došlo až tak daleko, kdy na nápravu je možná pozdě.
@bigl Díky
@Pajjjina prosím a jak to nakonec u Vás dopadlo?

Spousta Vás píše o hormonech, má cenu jí navrhovat nějaké prášky jako pomoc?

Díky

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová