Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Marcam píše:
Jo, na toho mého kolegu si počkali a měl u hlavy pistoli, neměl důkazy ani svědky a policie ČR -nepomohla.
Ale nestřelili, ne?
… neni to tve pismo, tvuj podpis, to staci, jdi s tim k soudu, ze jde o podvod, grafolog zjisti ze to opravdu tvuj podpis neni a tim jenvse uzavreno… jen jsi jim skocila na spek a gorilu bych si klidne priste natocila nenapadne pokud bude vyhrozovat, tim hur pro ne
@Marcam píše:
@hudečice nestřelili,jen vyhrožovali.
Gorily umí jen vyhrožovat, ale bojí se vystřelit. Nikdy nevystřelí.
@Nikolkar zjisti si prvotně, proč tu výhodnou půjčku neplatí EX.
@hudečice píše:
Gorily umí jen vyhrožovat, ale bojí se vystřelit. Nikdy nevystřelí.
@Nikolkar zjisti si prvotně, proč tu výhodnou půjčku neplatí EX.
Asi tak.
Když tě zastřelí, co by z toho měli? Mrtvý dlužník = žádný dlužník.
Obrátila bych se na právníka.
Měli jsme také zkušenost s vyhrožováním, okamžitě jsme vyhledali právničku, která jasně řekla NIC NEPLATIT, JINAK UZNÁVÁTE DLUH.
Od té doby s nimi komunikovala výhradně ona. Vyměnili si pár mailů a od té doby máme klid.
J.
@hudečice
Na to ptal přítel a prý mu to řekl ten muj bejvalej.. Hold se vsude vyptaval až mu to nekdo rekl
@Anonymní píše:
Obrátila bych se na právníka.
Měli jsme také zkušenost s vyhrožováním, okamžitě jsme vyhledali právničku, která jasně řekla NIC NEPLATIT, JINAK UZNÁVÁTE DLUH.
Od té doby s nimi komunikovala výhradně ona. Vyměnili si pár mailů a od té doby máme klid.
J.
No, ale ona už platí ![]()
@pikola píše:
No, ale ona už platí
No ale bez dokladů ![]()
Takže to není žádné uznání dluhu. Když někomu něco dala na ruku, je to slovo proti slovu.
@pikola píše:
No, ale ona už platí
No tak by měla co nejdřív kontaktovat toho právníka…
J.
@Nikolkar píše:
@hudečice
Já vím píšu chaoticky, ano je tam jak moje tak i jeho. Jen on tam nema podpis jen ja
@Nikolkar píše:
@hudečice
Vlastně je tam jeho jmeno a adresa kde tenkrat bydlel vlastne v tom nasem byte
a k tomu dole je moje stara adresa co bzla pred 3lety na OP a muj podpis
Takže je tam její i jeho jméno, její i jeho adresa ale jen její podpis. Pěkný, no. Takže jediná šance bude asi platit. Anebo to nechat plavat, ony zatím můžou naběhnout nějaké ty úroky, i když vlastně ze směnky ne, a čekat na soud. Ale celé je to podivné.
@MilijonDolarBejby píše:
Trestní oznámení na ex za podvod a na ne za vyhrožování.
Podvod - v čem spočíval omyl? Čím jí vyhrožovali?
Když někdo není schopen ručit za svůj podpis a dokonce ani neví, pod co se podepsal, tak holt musí počítat s tím, že bude platit.
V situaci, kdy mám plno práce a někdo mi přinese papíry k podpisu, nechám papíry u sebe a prostuduju je, až budu mít čas. Když řekne, že mi je nemůže nechat, tak mu řeknu, ať si je teda odnese. A když mi řekne, že je musí odnést mnou podepsané, tak mu řeknu, že nejsem blázen. Podepsat se na směnku a nevědět o tom…
Mimochodem, i kdyby ta směnka byla falešná a oni to soudně vymáhali, tak to neřeší trestní oznámení, ale námitka proti pravosti směnky, podaná soudu, který vydal směnečný platební rozkaz (námitka ve formě směnečného odporu), resp. který vede řízení.
Byl tu jeden, a ten reagoval na směnečný platební rozkaz trestním oznámením. Nepodal směnečný odpor - prohrál to i u Ústavního soudu.