Lidé, co jen natahují ruku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
106883
29.1.23 16:48
@boball píše:
Zatím žádná vláda, nedokázala odbourat pobírače dávek, tato jim cpe horem dolem, víc ještě než ta předešlá. Pracující člověk, at je to vysokoškolák, nebo ten jak opovržlivě od lopaty by měl být zaplacený tak, aby si nemusel stěžovat a mohl si pohodlně žít.

Přesně tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 16:50

Ja v druhem kole volila Babise a svete div se volby jsem vubec neprozivala, rozhodne jsem nemela potrebu psat sve dojmy na socialni site, ruce nenatahuju, od statu jsem krome materske, rodicovskeho prispevku, marodni a OCR zadne davky nedostala. Od 18 let se o sebe staram sama, zvladla jsem vystudovat 2 vysoke skoly. A duvod proc jsem mu dala hlas, protoze je mi Pavel totalne nesympaticky a prijde mi, ze se strasne pretvaruje, ale je to pouze muj osobni nazor. Ale co tak pozoruji, tak nejvice odsuzuji a prozivaji to ti, co volili prave jeho.

• Citovat
  • Upravit
ludmilaadamkova
29.1.23 16:53
@Anonymní píše:
Ja v druhem kole volila Babise a svete div se volby jsem vubec neprozivala, rozhodne jsem nemela potrebu psat sve dojmy na socialni site, ruce nenatahuju, od statu jsem krome materske, rodicovskeho prispevku, marodni a OCR zadne davky nedostala. Od 18 let se o sebe staram sama, zvladla jsem vystudovat 2 vysoke skoly. A duvod proc jsem mu dala hlas, protoze je mi Pavel totalne nesympaticky a prijde mi, ze se strasne pretvaruje, ale je to pouze muj osobni nazor. Ale co tak pozoruji, tak nejvice odsuzuji a prozivaji to ti, co volili prave jeho.

Hele a proč to nenapíšeš pod svým Nickem? :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1213
29.1.23 16:53
@TenCoSeVeze píše:
Já bych osobně ještě osvobodil pracující od daní ze mzdy a sociálního a zdravotního. Jakožto dobře vydělávající a vzdělaný člověk jsem schopen si našetřit a postarat se o sebe sám. Proč se má z mých daní někdo obohacovat? Proč mám platit bohatý a nenažraný politiky, úředníky? Proč mám doplácet na důchodce? Proč mám doplácet na rodiny s dětmi? Proč mám doplácet na tebe? Proč nejsou všichni jako já? Tohleto mi vysvětli.

Tak třeba ty důchodce bych vynechala. Oni odvedli státu často víc než se jim v důchodu vrátí. A tím, že teď platím já si zároveň tvořím svůj vlastní důchod. Suverénní stát bez policie, hasičů, armády, komunikací pro všechny atd. si nějak neumím představit. Tito lidé žijí z daní těch, co jejich služeb využívají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 16:57

@ludmilaadamkova protoze to je pak nekdo schopny vytahnout v jine diskuzi, ktera se politiky vubec netyka?! Oni totiz urazky na emiminu jsou celkem bezne viz. uvodni prispevek teto diskuze.

• Citovat
  • Upravit
20872
29.1.23 17:03
@kibi píše:
Hodně to teď souvisí i s volbami. Lidé, co volí Babiše, obecně neustále nadávají na ceny, zdražování, třesou se na akce v Kauflandu, někdy i kradou, neustále nadávají na stát, vládu, opět ceny a natahují ruku a pořád očekávají od státu nějakou pomoc, snižování cen, věci „pro lidi“, jak řvou Babišovci.

Je každého pouze a jenom čistě jeho problém, jaké máte vzdělání, schopnosti a co umíte nabídnout, a jakou máte finanční situaci. Takový život jste si zvolili a vytvořili vy, jsou to jen vaše rozhodnutí. Pokud umíš how.no, budeš žít jako how.no. Schopní lidé nic po státu nevyžadují, neřeší kolik co stojí a nestežují si.

Všichni jenom jak je draho, jak za to může stát, vláda, Fiala nebo tamten!!! Ale začít u sebe, jestli já nejsem náhodou to how.no, co nic neumí? To ne. Jenom si stěžovat a natahovat ruku. Velmi často důchodci, ale dělá to i plno mladých lidí. I kdybych měla minimální mzdu, vždy budu vědět, že je to moje vina a mám hodně na čem makat, ne svoji neschopnost svádět na někoho jiného.

Co aktivně a denně děláte pro to, abyste si doplnili vzdělání, získali nějaké schopnosti, měli co nabídnout, založili si podnikání? Nic, mám to i v rodině, má to jen základku, nic neumí, stojí u lopaty, řve kolik stojí máslo a jak je všechno vina vlády!! Ale on nic. Každý si za tohle může sám.

A nakonec, pokud je to teda u nás tak špatné, tak se seber a odstehuj? Můžeš kamkoliv, svět je otevřený? Ale ani na tohle ti lidi nemají, aby dokázali zvednout zadek a jít teda někam, kde je podle nich líp, ani na to nemají. Opět si jen stěžovat a natahovat ruku, dál nadávat na ceny, zdražování a situaci ve státu, přitom je jen váš problém, že umíte how.no a že máte a vytvořili jste si takový život. Potrefená husa bude samozřejmě kejhat, ale třeba si aspoň jeden člověk něco uvědomí a začne na sobě makat. Každý má svůj život plně v rukou.

Dobrý den,
u Vašeho příspěvku jsem zrušila anonymitu. Nejedná se o citlivé informace, pouze o sdělení názoru. Navíc se ani moc nejedná o dotaz. Pokud by diskuze zapříčiňovala hádky, budu uvažovat o jejím uzamčení. Děkuji za pochopení.

Krásný den
Terka :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
29.1.23 17:05
@Anonymní píše:
@ludmilaadamkova protoze to je pak nekdo schopny vytahnout v jine diskuzi, ktera se politiky vubec netyka?! Oni totiz urazky na emiminu jsou celkem bezne viz. uvodni prispevek teto diskuze.

Nemyslím si že by tě někdo urážel čisté proto že volis Babiše. Jsou tu lidi kteří ho volili a ač je nechápu v tomto tak je mám ráda a opravdu by mě nenapadlo jim to jinde podsouvat.
Ja třeba asi i dokážu pochopit iracionální strach z Petra Pavla - neznají ho, byl v armádě ( voják nebezpečí násilí zabíjení) nedává najevo své emoce - zase to někomu může připadat jako nebezpečné. To jsou prostě podvědomě vzorce které pak fungují na vědomé úrovni a zdůvodnit si to třeba tak že když bude prezident bude branná povinnost.

• Citovat
  • Upravit
105
29.1.23 17:05
@mroe píše:
To je nesmysl. Vubec nemas predstavu, kolik stoji treba zdravotni pece. Pak by ses mohl jen tise modlit, abys radsi rychle zemrel.

Můj příspěvek byl ironie a blbej jako zakladatelka sama. Ale zrovna takoví jako je ona by tenhle systém potřebovali jako prase drbání. Jestli by pak ještě vykřikovali ať se postará každý sám o sebe. Blbka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
29.1.23 17:06
@Anonymní píše:

Stydis se za to? Mas dve vysoke skoly a stydis se za zo, ze jsi volila Babise? Jako vazne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35414
29.1.23 17:06
@TenCoSeVeze píše:
Můj příspěvek byl ironie a blbej jako zakladatelka sama. Ale zrovna takoví jako je ona by tenhle systém potřebovali jako prase drbání. Jestli by pak ještě vykřikovali ať se postará každý sám o sebe. Blbka.

To mi odlehlo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.1.23 17:07
@Anonymní píše:

Pro me nebyl ani jeden vhodny kandidat na prezidenta, ale volbu vetsiny respektuji.

• Citovat
  • Upravit
105
29.1.23 17:09

@kibi Jsi blbá jak necky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42651
@Janli píše:
Já natáhla ruku s prázdným hrnkem a manžel šupal uvařit kafe, heč…..

Ty taky furt musíš mít něco extra :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
366
@kibi píše:
Hodně to teď souvisí i s volbami. Lidé, co volí Babiše, obecně neustále nadávají na ceny, zdražování, třesou se na akce v Kauflandu, někdy i kradou, neustále nadávají na stát, vládu, opět ceny a natahují ruku a pořád očekávají od státu nějakou pomoc, snižování cen, věci „pro lidi“, jak řvou Babišovci.

Je každého pouze a jenom čistě jeho problém, jaké máte vzdělání, schopnosti a co umíte nabídnout, a jakou máte finanční situaci. Takový život jste si zvolili a vytvořili vy, jsou to jen vaše rozhodnutí. Pokud umíš how.no, budeš žít jako how.no. Schopní lidé nic po státu nevyžadují, neřeší kolik co stojí a nestežují si.

Všichni jenom jak je draho, jak za to může stát, vláda, Fiala nebo tamten!!! Ale začít u sebe, jestli já nejsem náhodou to how.no, co nic neumí? To ne. Jenom si stěžovat a natahovat ruku. Velmi často důchodci, ale dělá to i plno mladých lidí. I kdybych měla minimální mzdu, vždy budu vědět, že je to moje vina a mám hodně na čem makat, ne svoji neschopnost svádět na někoho jiného.

Co aktivně a denně děláte pro to, abyste si doplnili vzdělání, získali nějaké schopnosti, měli co nabídnout, založili si podnikání? Nic, mám to i v rodině, má to jen základku, nic neumí, stojí u lopaty, řve kolik stojí máslo a jak je všechno vina vlády!! Ale on nic. Každý si za tohle může sám.

A nakonec, pokud je to teda u nás tak špatné, tak se seber a odstehuj? Můžeš kamkoliv, svět je otevřený? Ale ani na tohle ti lidi nemají, aby dokázali zvednout zadek a jít teda někam, kde je podle nich líp, ani na to nemají. Opět si jen stěžovat a natahovat ruku, dál nadávat na ceny, zdražování a situaci ve státu, přitom je jen váš problém, že umíte how.no a že máte a vytvořili jste si takový život. Potrefená husa bude samozřejmě kejhat, ale třeba si aspoň jeden člověk něco uvědomí a začne na sobě makat. Každý má svůj život plně v rukou.

Ve všem stoprocentně souhlasím. Jsem OSVČ a co si nevydělám, nemám. Za covidu jsem něžádal o žádný příspěvek. Tady ale ten příspěvek bude mít negativní komentáře. Tady jsou všichni na rodičáku, dávkách, příspěvcích od státu, bez toho si nikdo neuprdne. Polovina státu bere nějaké dávky. Mě se to nelíbí ale s tím se asi dělat nic nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
684
29.1.23 17:10

Tvl, co se ti stalo? Tě nějak přepadl vlastní úspěch?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová