Lidé v Praze

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
314
6.5.24 10:16

Jsem rodilá Pražačka a v autobuse jsem byla zvyklá hovor navazovat, ale tam jsem jezdila stále se stejnými lidmi (a ano, některé jsem neznala jinak než z busu). V metru a tramvaji jsem hovor navazovala jen s tím, kdo o to stál (nekoukal do knihy ani telefonu, ale třeba se usmál). Případně občas použiji navazovací větu a buď se někdo chytí nebo ne(a naopak já někdy odpovím a někdy ne). Ale nejen v MHD, ale kdekoliv, kde je více lidí a je nálada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148138
6.5.24 10:16
@LubošJHV píše: Více

Vždyť je to všude. Chápu že je to sranda diskuze, ale pak nemají být mimopražští za vidláky.
Docela často vídám v metru čtečky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12531
6.5.24 10:18

Nejsem Prazanda, ale zrovna v metru ci chces delat :nevim: Vyhled zadny, jedine se bavit ve dvou, kdyz jste dva..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148138
6.5.24 10:19

Jaký číslo máš na mysli, ty nestydo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
6.5.24 10:22

A třeba se mi už několikrát stalo, že při cestě domů se mě někdo starší zeptal „co se děje“, že je to metro tak narvané. Po té 21 hodině. Většina obchodním center zavírá ve 21, tak jedou všichni zaměstnanci domů, že je narváno. A věřím, že každý se chce po 12 hodinách kouknout na mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
6.5.24 10:24
@lilith1 píše: Více

Možná Rajská zahrada, Vyšehrad či někde v Butovicích vidíš ven :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115559
6.5.24 10:29

Nalepíš si ten lístek do památníčku? :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7847
6.5.24 10:29
@nikitice píše: Více

Jsem si při tom vzpomněl na ty fotky tvé postavy a zadku, cos sem dávala - jakým autobusem v kolik hodin a na jakém místě autobusu nejčastěji jezdíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6165
6.5.24 10:34
@rmot píše: Více

No možná bych tě rozsedla. Docela s váhou bojuji poslední rok. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7847
6.5.24 10:43
@nikitice píše: Více

Podle fotek jsi měla pár kilo rezervy, aby měl pořád člověk chuť tě za ten zadek chytit, tak snad se pořád vejdeš do limitu :D Nemáš už čas na fitko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.5.24 10:47

Musíš si uvědomit, že každý není družný. Navíc plno lidí se může čtením odreagovat, krátit si čas. Přes mobil třeba řeší vše. Ať si každý dělá, co chce. Jsem teda družná, nemám problém se dát do hovoru s cizím člověkem. Když cítím, že je mi konverzace příjemná, tak klidně pokračuji. Když se mi třeba nelíbí tón řeči nebo mimika. Tak se stáhnu a víc si nevšímám. Taky jsem měla svůj trapas, že jsem něco očekávala. Ale chyba byla na mém přijímači. Nedávno jsem byla totiž ve městě u jedné ZŠ a SŠ, když jsem čekala na dceru (dělala školní kolo přijímaček). Seděla jsem vedle služebně starší paní, která dělá stejný obor a čekala na vnučku, která taky dělala zkoušky. Teď prošla kolem učitelka a děcka ZŠ. A nic. Žádný pozdrav. Jsem zvyklá, že my na vesnici se všichni zdravíme. Tak automaticky jsem čekala pozdrav. A divila jsem se, že je učitelka neupozornila. Paní vedle reagovala. No jo. Ve městě se moc cizí nezdraví. Ona dělá v centru města. Mi to v tu chvilku nedošlo. Prostě chyba na mé straně. Pro příště vím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
6.5.24 10:49

Bobuzel nekteri burani si tohle opravdu mysli. Ten komplex toho, ze je z Horni Dolni, pr. d… sveta si kompenzuji tim jak je v Praze vse spatne, jak jsou tam lide zli, jak na vsi jsou vsichni laskavi… Pritom “nejhorsim” druhem byva takovy inzenyr z male vesnice, jak rikala jedna uzasna a chytra dr. “To je pak diagnoza sama o sobe”:).

Příspěvek upraven 06.05.24 v 10:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74219
6.5.24 10:56

Stejně je to opět jen nastrčená provokace, ať to zvedne mandle a zas je tady arogantní urážení, že někdo je v Horní Dolní atd. Tak za lidi z Horní Dolní říkám, že moc dobře vím, že lidi si čtou zcela běžně. A co jako. Nevidím v tom žádný problém. Je to určitá forma relaxu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
60977
6.5.24 10:58

Ten listek si vyfotil přes ten batoh, jo?
Ja do mobilu moc venku necumim, nemám data :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
6.5.24 10:59
@Kelsey píše: Více

Neni to urazeni jen konstatovani… jsem naplavenina:), nejsem z male vesnice, ale maleho mesta… a mam hodne zkusenosti s lidma z toho mesta a z jedne vesnice o asi 103 lidech… nekteri klasika malomestaci, a to co vykladaji nekteri na te vesnici, to cloveku zustava rozum stat. Navic to vidim, kdyz jezdi hily ke tchyni a kdyz jsem tam driv jezdila ja… ty poznamky na “prazaky” si proste nikdo neodpusti.. ( a chapu, kdyby jednou nebo v ramci nejakeho kontextu, ale to bylo v podstate x krat za den :roll: ), me by v zivote nenapadlo… nekomu z nich rikat “no ji vy vidlaci tady tohoe neznate nebo nemate”… za me je to proste urcity druh komplexu:(. Ja jsem treba jeste kdyz jsem v Praze jen studovala si casto delala srandu sama “ to vis vesnican v Praze musis mi poradit”, ale abych to rikala nekomu jinemu :think:

Příspěvek upraven 06.05.24 v 11:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák