Lidé v Praze

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
271
6.5.24 08:51

Lidé v Praze

Jsme s přítelkyni po dlouhé době v Praze cca 15 let a zarazilo nás kolik lidi v metru kouká do telefonu, nikdo se s nikým nebaví a jeden pán koukal do telefonu a při vystupování do nás narazil.
Chci se zeptat jestli je to tak každý den v Praze?
Jediný kdo se s náma v metru bavil byl na konci cesty revizor když chtěl vidět lístek, jinak nikdo neměl snahu.
PS: jsme z vesnice od menšího města.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12501
6.5.24 08:53
@LubošJHV píše: Více

Je nás tu přes milion. Cesta MHD je denní rutina. Já třeba čučím do knížky. Taky nesleduju okolí, pokud se tedy neděje něco zajímavého :lol:. Ale i tak je někdy v metru, tramvaji živo, lidi se spolu pořád baví. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
6.5.24 08:54

Proc by se s tebou mel nekdo bavit v mhd? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.5.24 08:56

Já tomu taky nerozumím - měla bych přijít k cizímu člověku a navázat hovor? Na jaké téma? Zakladateli, mohl bys tu myšlenku trochu rozvést?

Kdyby se takhle ke mně někdo v metru přitočil, okamžitě bych si začala hlídat kabelku a kapsy. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115498
6.5.24 08:59

Jak jako nebaví? :mrgreen:
Odkud jsi spadnul? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
271
6.5.24 09:01

@broskvová zmrzlina protože jsem po dědovi který byl taka veselá kopa a neměl problém se bavit s každým 8)

Když nás zastavil revizor tak hned jsme si dali do řeči a řekli jsme ze je pro nás zážitek byt v Praze a byt v metru.

Příspěvek upraven 06.05.24 v 09:02

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
6.5.24 09:01
@broskvová zmrzlina píše: Více

Ja vidam lidi bezne se spolu bavit, ake to jsou lide, co se znaji, ve vetsich mestech mam zkusenost, ze navazat hovor se snazi nejaky blazen nebo bezdak co chce penize nebo turista co se pta na cestu…a ze nekdo kouka do mobilu, tak kouka, nekdo cte knihu nebo cuci do mobilu, studenti se neco uci, lidi co jedou do prace vyrizuji maily nebo si jen neco ctou, nekdo si krati cestu hrami..nevim..to uz je dnes vsude, nejen ve meste, ne.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1686
6.5.24 09:02

I s lidma co nemaji zajem? Tohle nechapu, me osobne to rusi, kdyz na me nekdo mluvi, nad necim premyslim nebo chci mit proste chvili vypnout a ne se bavit o nicem s nekym koho jsme nikdy nevidela a uz neuvidim.. :nevim:

No on v metru fakt neni nikdo moc zvedavej, ze si k nekomu sednes a budes mu rikat, ze mas zazitek, ze jedes metrem, kor nekomu kdo jezdi denne xkrat a metro nesnasi, protoze muis prestupovat, vsude lidi a vsude se pospicha.. :mrgreen:

Příspěvek upraven 06.05.24 v 09:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21181
6.5.24 09:03

@LubošJHV jeli jste dva, proc jste se nebavili spolu? To je jak s temi jehovisty. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654

Jsem rozený Pražák. Nevidím důvod, proč bych se v metru měla s někým bavit (vyjma vlastních dětí, rodiny, kamarádů). Jo, věčně mám před sebou mobil nebo PocketBook. V éře před elektronikou jsem pro změnu měla nos věčně zabořený v knize, ale elektronika je přeci jenom lépe skladná.
Samozřejmě, čumět do mobilu za chůze se nemá, ale co si budeme povídat, tak jsem byla zvyklá číst knihy i za chůze, ono v tom zas až takový rozdíl není. Druhá věc je, jestli jste třeba neblokovali dveře, to je taky oblíbené činnost mnoha lidí. To potom člověk občas nechtě narazí, i když kouká.
Konečně, proč máš potřebu se bavit s cizími lidmi? Máš s sebou přítelkyni, povídejte si spolu, ať se necítí odstrčená. :nevim: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12501

No, právě, pro většinu je to cesta do práce/do školy/za povinnostmi, zvlášť ráno nebo ve večerní špičce. Prostě jedeš domů. Nic zajímavého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
olivovyolej

To taky vubec nechapu. Snad je slusnost ze koho potkam, toho pozdravim. A vubec nechapu reakce lidi kdyz jsem s nimi v metru chtela navazat rec. U nas na vesnici to tak bezne delame, aby cesta rychleji utekla. Ja jsem za zakaz mobilu v eu a za návrat pevne linky jako to mam doma a tak6 ziju. Ty prazaci jsou uplne nemocny :roll:

• Citovat
  • Upravit
1686
6.5.24 09:06
@olivovyolej píše: Více

V metru se nezdravi, proste nastoupis a jedes 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115498
@olivovyolej píše: Více

Cože? To mám cestou do práce zdravit lidi co potkám? :mrgreen:
Nemocná jsi ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21181

@olivovyolej musis jit prikladem, takze dej mobil pryc, pocitac pryc, vypni internet a bez vytacet pevnou. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák