Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@sophinka píše:
Teda… asi budu zase hnusná, ale když nemají teď na pár hadříků a plen, co budou dělat za čas?
@Hlaváčci píše:
Ne to není hnusné, máš pravdu, jsou pitomí… ale co jim mám říkat, když už je malá na světě. Já se o ni dozvěděla až týden po porodu
ach jo, malá určitě bude potřebovat i lékařskou péči, když se narodila tak brzo, to budou řešit finančně jak?
Ahoj, no to je hrůza
Taky tu něco mám, mám teda kluky, ale mám spoustu neutrálních oblečků.
@Kallkapa píše:
Mě to teda od začátku znělo spíš jako inzerát - pošlete mi prosím něco. Holčičce přeji ať je brzo fit, a ty se na nějakou stovku vyprdni. Je tady spousta mamin, které rády pošlou
@sophinka píše:
ach jo, malá určitě bude potřebovat i lékařskou péči, když se narodila tak brzo, to budou řešit finančně jak?
Mám kamarádku s dvojčaty z Brna-Bystrce. Můžu ti dát na ni kontakt. Má kluka a holku. A určitě ještě něco má. Nedávno prodávala kočárek, ale nevím, zda už je pryč nebo ne. Tak kdybys chtěla kontakt na ni. Tak písni do soukromé zprávy.
@Hlaváčci píše:
Ne to není hnusné, máš pravdu, jsou pitomí… ale co jim mám říkat, když už je malá na světě. Já se o ni dozvěděla až týden po porodu
Ahoj, třeba nejsou pitomí, jen nad tím nepřemýšleli. A když se snaží, tak je vidět, že chce situaci napravit. Uvidíš, určitě se s tím poperou. Spíš než naservírovat jim věci a další potřeby na mimčo až pod nos, bych jim třeba dala odkaz, nebo kontakt, ať se snaží sami. ![]()
Situace, ve které se ocitli není lehká, ale není neřešitelná. Chce to jen snahu.
Já jsem ze 4 dětí, nikdy jsme nestrádala, ale taky jsme neměli nikdy vymoženosti, tedy výstřelky poslední módy. Oblečení jsme dědili po sobě. A to že nás je tolik, tak si toho cením. Když je ouej, mám za kým jít. A třeba i jen pro radu ![]()
Být tebou, tak bych se postavila zatím do postavení hodné tetičky, která ráda pomůže, pohlídá apod. Třeba se nabídni, že budeš hlídat a otec i matka můžou do práce, nebo na příležitostné brigády. I taková to pomoc je dobrá. Zvlášť v situaci, když nejsou penízky. A to že se ona zatím nesnaží. Pokud porodila nedávno, tak je ještě zmatená, hormonami zaplněná a třeba to vše vidí černě. Beznadějně. Určitě si neplánovala, že bude mít za takové to situace dítě. Ale stalo se a musí se s tím poprat.
@Kote5 píše:
Ahoj, třeba nejsou pitomí, jen nad tím nepřemýšleli. A když se snaží, tak je vidět, že chce situaci napravit. Uvidíš, určitě se s tím poperou. Spíš než naservírovat jim věci a další potřeby na mimčo až pod nos, bych jim třeba dala odkaz, nebo kontakt, ať se snaží sami.![]()
Situace, ve které se ocitli není lehká, ale není neřešitelná. Chce to jen snahu.
Já jsem ze 4 dětí, nikdy jsme nestrádala, ale taky jsme neměli nikdy vymoženosti, tedy výstřelky poslední módy. Oblečení jsme dědili po sobě. A to že nás je tolik, tak si toho cením. Když je ouej, mám za kým jít. A třeba i jen pro radu
Být tebou, tak bych se postavila zatím do postavení hodné tetičky, která ráda pomůže, pohlídá apod. Třeba se nabídni, že budeš hlídat a otec i matka můžou do práce, nebo na příležitostné brigády. I taková to pomoc je dobrá. Zvlášť v situaci, když nejsou penízky. A to že se ona zatím nesnaží. Pokud porodila nedávno, tak je ještě zmatená, hormonami zaplněná a třeba to vše vidí černě. Beznadějně. Určitě si neplánovala, že bude mít za takové to situace dítě. Ale stalo se a musí se s tím poprat.
@sophinka píše:
Teda… asi budu zase hnusná, ale když nemají teď na pár hadříků a plen, co budou dělat za čas?
Tuhle tu byla diskuse, že jedné holčině přišlo divné, že její příbuzní, kteří nemají nazbyt, mají půjčky atd., si „pořídili“ miminko, ona tvrdila, že se nejdřív měli zabezpečit a potom až mít mimčo, že ona taková není. Pustily se do ní e-mámy, že jenom závidí, pomlouvá, oni to vyřeší. Situace mi víceméně přijde podobná. Akorát tady už peníze došly
Nakonec budou zase pobírat sociální dávky. Pořád dokolečka ![]()
Zakladatelko, to mi je líto, že jsi takhle dopadla, já kvůli tomu nekupuji takhle nic, raději z okolí, z ruky do ruky.
Ať je holčička brzo fit
![]()
@Hlaváčci píše:
Moc pěkně jsi to napsalaU bráchy ta snaha opravdu je a vím, že maličkou miluje, ale tam jde především o to, že ona není prvorodička, má dvě děti v dětském domově, jedno umřelo dva dny po porodu a moje neteř je už čtvrtá. Nedovolím, aby skončila tak, jak ty miminka před ní. Snažím se a pomáhám, co můžu, vybavuji jim domácnost (ikdyž staršími věcmi) a peru jí to pod nos, protože se prostě bojím, že jí by bylo všechno ukradené. Vím, že to není dobře, ale nevím, jak se mám chovat. Ještě před měsícem jsem se vídala jen s bráchou a s ní jsem se odmítala stýkat, ale teď je to všechno jinak
Chápu, že máš o neteř obavu, aby se maminka starala dobře. Přeci jenom je to rodina, malinké miminko, které je odkázané na péči ostatních. V ordinaci jsme měli novorozenou holčičku, její maminka měla jedno dítko v dětském domově, druhé nechala na druhém konci republiky bio otci. A toto třetí dítko měla s pánem, který byl šťastný, že se mu narodila dcera a tvrdil, že ona se změnila a nyní je opravdová matka a bude se o malou vzorně starat. Než byl Nikolce rok, tak maminka jim vzala kramle, utekla neznámo kam. O dceru se nazajímá. Dnes je Nikolce 12 let, žije spokojeně s tatínkem. A on tvrdí, že pokud matka odloží jedno dítě, tak nemá zábrany odložit další.
Takže možnost, že přítelkyně bratra odejde tu je, ale jistě vaše rodina by vypomohla. Pomohli byste bratrovi malou vychovat.
@lasička1 píše:
Chápu, že máš o neteř obavu, aby se maminka starala dobře. Přeci jenom je to rodina, malinké miminko, které je odkázané na péči ostatních. V ordinaci jsme měli novorozenou holčičku, její maminka měla jedno dítko v dětském domově, druhé nechala na druhém konci republiky bio otci. A toto třetí dítko měla s pánem, který byl šťastný, že se mu narodila dcera a tvrdil, že ona se změnila a nyní je opravdová matka a bude se o malou vzorně starat. Než byl Nikolce rok, tak maminka jim vzala kramle, utekla neznámo kam. O dceru se nazajímá. Dnes je Nikolce 12 let, žije spokojeně s tatínkem. A on tvrdí, že pokud matka odloží jedno dítě, tak nemá zábrany odložit další.
Takže možnost, že přítelkyně bratra odejde tu je, ale jistě vaše rodina by vypomohla. Pomohli byste bratrovi malou vychovat.
@Hlaváčci píše:
Tý jo, jako bych slyšela brášku:„Ona se změnila, snaží se a bude se starat.“ Doufám jen, že v našem případě to bude se šťastným koncem
Ono někdy se může stát, že mateřský pudy se objeví později, že první dítka jí moc nezajímaly a nyní se to zlomí. Není to časté, ale výjimky můžou být. Nejde hned myslet na nejhorší, ale spíše být v trochu připravený no možnost, že to co udělala dříve, udělá i nyní-že opustí své dítě.
Já usim říct že z názorem nejdřív zabezpečit se a pak mít rodinu je blbost. To by spousta lidí rodinu neměla nikdy. Znám tolik lidí co se tak dlouho zabezpečovali až dítě nakonec nemužou mít .Jde jenom o snahu jak tu situaci řešit. Já otehotnela v 17 s přítelem sice starším ale nevedeli jsme kde bydlet a tak a proste postupne jsme to zvládli a ted nejak žijem
@annaei nějak žijem??? no to gratuluji. a vaše děti budou taky jen nějak žít… nebo spíš přežívat??
Kote3 - my bydlíme kousek od Brna, ale moc inzerátů od Brna nevídám. Sháníme kočár pro dvojčata a zatím jsem viděla inzeráty z Prahy a Plzně. Ještě máme čas, tak vyčkáváme