Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@annaei píše:
Já usim říct že z názorem nejdřív zabezpečit se a pak mít rodinu je blbost. To by spousta lidí rodinu neměla nikdy. Znám tolik lidí co se tak dlouho zabezpečovali až dítě nakonec nemužou mít .Jde jenom o snahu jak tu situaci řešit. Já otehotnela v 17 s přítelem sice starším ale nevedeli jsme kde bydlet a tak a proste postupne jsme to zvládli a ted nejak žijem
„@sophinka“ Nejdřív jse museli připravit věci pro miminko. Od dubna máme vlastní byt. Ted musíme dávat výdaje za zařízení bytu. Tak že až tohle skončí budeme mít víc pěněz. Já až dostuduji VŠ tak planuji nastoupit do zaměstnání a bude líp. Jenom zatim jsme to nestihli to jsem kvuli tomu měla jít radši na potrat. Snažíme se dělat všechno samy nebýt zavislý na rodině. A myslim že mít drahý věcí neni to nejduležitější.
@novo123 píše:
Kote3 - my bydlíme kousek od Brna, ale moc inzerátů od Brna nevídám. Sháníme kočár pro dvojčata a zatím jsem viděla inzeráty z Prahy a Plzně. Ještě máme čas, tak vyčkáváme
Ahoj,
my jsme také kousek od Brna a máme dvojčata…holčičku a kluka. V zimě se chystáme prodat náš milovaný kočárek CASUALPLAY S-TWINNER, nemáme ale hluboké korby, jen sedačky.
@Hlaváčci píše:
Holky jste hrozně hodné, já to psala především proto, abyste si daly pozor. Teď si připadám hloupě
Ahoj,
také tu nějaké věci mám, když mi napíšeš adresu, tak něco pošlu…za poštu nic nechci. Akorád nemám úplně takové ty prťavoučké věci, které bude malá asi potřebovat.. ![]()
@annaei píše:
„@sophinka“ Nejdřív jse museli připravit věci pro miminko. Od dubna máme vlastní byt. Ted musíme dávat výdaje za zařízení bytu. Tak že až tohle skončí budeme mít víc pěněz. Já až dostuduji VŠ tak planuji nastoupit do zaměstnání a bude líp. Jenom zatim jsme to nestihli to jsem kvuli tomu měla jít radši na potrat. Snažíme se dělat všechno samy nebýt zavislý na rodině. A myslim že mít drahý věcí neni to nejduležitější.
prosimte, mnozi ti muzou zavidet, ze to tak zvladate a ze mate snahu ji zabezpecit
Je mnoho lidi, kteri jsou na tom hur a dokazou sve dite krasne vychovat, vubec se nestresuj takovou blbosti, ze jsi mela jit radsi na potrat, je to vase vec a pokud to takhle zvladate, tak respekt
Tahle situace neni naporad, jednou se to zlepsi a budes na sebe pysna, ze jste to takhle zvladli ![]()
Uprimne si myslim, ze by tu nektere nemely rozebirat jak bude ci dite zit nebo jak zije, je to kazdeho vec a nic nikomu do toho neni a hlavne tahle diskuze byla zalozena uplne kvuli jinemu problemu.
Otazky na zivotni situaci nekoho jsou fakt nechutny…
Jo a jeste jedna vec, nam se miminko taky narodilo o dva mesice driv a krome prevenaru, jsme u zadneho doktora neplatili ani korunu!!!
@annaei To vis, nekdo kdyz nema vse na zlatem podnosu a na ucte tisice tak nedokaze zit…;-)
@annaei Teda taky mě to „nějak žijem“ zaskočilo, hned se mi vybavily mnohem horší scénáře, než když si tu svoji situaci popsala podrobněji. Myslím, že žijete úplně normálně, je super, že to zvládáte a můžete být na sebe pyšní, že se vám to daří. Jak píšeš „nějak“ ![]()
Anonymní a odkud jsi nebo brášcha? Mám kočárek hluboký a nějaké oblečeníčko, kdybyste chtěli? Kočárek jsme kupovali k rodičům, ale tam již nejezdíme a u mých rodičů máme.
Kote5, belami - čekáme kluky, nejsem moc vybíravá pokud jde o barvu, ale už jsem si vybrala konkrétní typ kočáru (Dorjan Twin Prestige nebo Sport). Beru to tak, že ho buď seženeme ojetej a nebo koupíme novej. Ojetej bych radši, ale přes celou republiku si pro něj nepojedu. Jinak se omlouvám zakladatelce, že si taky z toho dělám osobní diskuzi ![]()
@novo123
Ahoj, prodávám dvojčatový kočár a mohla bych ho dopravit do Brna, teda spíš k Brnu, kdyby jsi chtěla, pošli SZ. Zakladatelce se omlouvám za odbočení od tématu.
AHa, tak jsem dočetla, že sháníš jen ty dva, tak ten nemáme. ![]()
@annaei píše:
@Caty píše:
Anonymní a odkud jsi nebo brášcha? Mám kočárek hluboký a nějaké oblečeníčko, kdybyste chtěli? Kočárek jsme kupovali k rodičům, ale tam již nejezdíme a u mých rodičů máme.
@Hlaváčci píše:
Oni jsou z Frýdku-Místku, já bydlím na vesnici asi 18km od tama. Kočárek mají můj, ale každopádně děkuji za nabídku, moc si toho vážím. Jen opravdu nechci abyste to brali jako inzerci, napsala jsem to v rozčílení a teď se trošku biju do hlavy![]()
nestačím se divit, kolik dobrých duší se tu najde
Tak to je asi krapet z ruky no. To je škoda. Ale stejně už koráček mají, tak to je dobře, aspon že tak. Oblečeníčko bych nějaké poslat mohla, jen tedy ho musím najít. Mám ho v garáži a tam se nehnu
ale kdybys chtěla, nebude problém, stejně musím mrknout co mám pro děti na zimu. ![]()