Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
KPKristy píše:MUFICE píše:Nejlepší je ho zaměstnat, aby zbytečně nelelkoval.Přesně tak! Naše dítě si tatínka zaměstnává samo, já se ani nemusím moc snažit. Jen co přijde z práce, Ondra se na něj pověsí a visí, než jde spát. To, že mi doma nepomůže neřeším, hlavně, že si hraje s dítkem a já si práci udělám sama, v klidu a pořádně
MUFICE, můj je též zvyklý z domova, ale jinak, než tvůj - jsou čtyři bráchové a mamka jim dopřávala (a dopřává, dva jsou ještě doma) 100% komfort a péči. Naučili se sice samostatnosti a pomáhat umí, ale nikdy to nepotřebovali, tak nepraktikují!
Tak u nich to bylo - 2 synové + 2 dcery. Holky musely makat a synáčkové se váleli a hráli na PC.
Jo, když jsem ještě nebyla na mateřský, tak jsme si úklid dělili 50/50 a u nádobí jsme se střídali
Ted makám hlavně já, pt on chodí z práce až po 19h, o víkendu mi pomáhá i s úklidem. Kluka mu vždycky hned nacpu, co přijde z práce ![]()
Jinak nemá rád spíš ty jednodenní výlety, kde se něco dělá aktivně. Koupaliště má zrovna rád, pt tam 1× za den vleze a pak se válí na dece a čte si.
Promiň, ale to je fakt vtipný
. Kdybys to dala na mmb do vtípků, uspěješ… Ale to asi slyšet nechceš, že… Ale máš talent psát!
Jednodenní výlety jsou u nás předmětem věčných dohadů a ty vícedenní radši nenavrhuju… ![]()
Ale před chvílí mi poslal mail s programem jakýchsi slavností koncem července, a že bysme mohli jet
. Že by ta včerejší hádka k něčemu byla?? ![]()
KPKristy píše:
Jednodenní výlety jsou u nás předmětem věčných dohadů a ty vícedenní radši nenavrhuju…Ale před chvílí mi poslal mail s programem jakýchsi slavností koncem července, a že bysme mohli jet
. Že by ta včerejší hádka k něčemu byla??
Tomu se říká planá naděje… ![]()
U nás by to dopadlo následovně: Jeď s holkama sama, já až pojedu z ryb tak začnu balit dřív a přijedu za vámi…V překladu: Vymyslel jsem to, tím to pro mně končí…
![]()
peggy.sl píše:KPKristy píše:
Jednodenní výlety jsou u nás předmětem věčných dohadů a ty vícedenní radši nenavrhuju…Ale před chvílí mi poslal mail s programem jakýchsi slavností koncem července, a že bysme mohli jet
. Že by ta včerejší hádka k něčemu byla??
Tomu se říká planá naděje…
Nech mě sníííít! ![]()
Ahoj zakladatelko,
chlap akční nebyl nikdy, tak teď už ho asi nepředěláš, na to je trochu pozdě. Co takhle prostě nějaký kompromis? Předpokládám, že víkendy trávíte spolu a v týdnu se moc nevídáte. Takže dopoledne si buď aktivní s dítkem bez muže a odpoledne budete mít společné. A když nebude chtít společné odpo, tak mu nech dítě a zmizni.
Abych řekla pravdu, tak tvoje představa stráveného dne je i pro mě děsivá a to jsem přiměřeně aktivní. Znělo to jako citace z románu o dokonalé rodině.
Zkuste se s mužem v klidu domluvit, co a jak. Navrhni mu nějaký kompromis a uvidíš, třeba to vyjde.
kubikova píše:Teda přípravy probíhají jako u nás. Já komplet nabalím. Já a batole stojíme za dveřma, chlap si ještě balí „kabelku“ - kontroluje jestli má klíče, cigarety, telefon apod. No začínáme se prudit. Na výletě si užijem. Příjdem večer - on si lehne, já vybaluju, koupu, chystám večeři.
Tohle presne mam doma taky ![]()
kacerval píše:kubikova píše:Tohle presne mam doma takyTeda přípravy probíhají jako u nás. Já komplet nabalím. Já a batole stojíme za dveřma, chlap si ještě balí „kabelku“ - kontroluje jestli má klíče, cigarety, telefon apod. No začínáme se prudit. Na výletě si užijem. Příjdem večer - on si lehne, já vybaluju, koupu, chystám večeři.
Jo a takhle jezdíme na výlety i my. Já ve dveřích s dvěma dětmi a mega taškou a on pobíhá ve slipech zmateně po bytě, popř. si přerovnává peněženku nebo stříhá nechty. TO jsou chvíle, kdy mám chuť se na celý výlet vy.rat. A návraty jsou úplně ve stejném duchu. Myslím, že to je tak všude. ![]()
Laaja píše:kacerval píše:Jo a takhle jezdíme na výlety i my. Já ve dveřích s dvěma dětmi a mega taškou a on pobíhá ve slipech zmateně po bytě, popř. si přerovnává peněženku nebo stříhá nechty. TO jsou chvíle, kdy mám chuť se na celý výlet vy.rat. A návraty jsou úplně ve stejném duchu. Myslím, že to je tak všude.kubikova píše:Tohle presne mam doma takyTeda přípravy probíhají jako u nás. Já komplet nabalím. Já a batole stojíme za dveřma, chlap si ještě balí „kabelku“ - kontroluje jestli má klíče, cigarety, telefon apod. No začínáme se prudit. Na výletě si užijem. Příjdem večer - on si lehne, já vybaluju, koupu, chystám večeři.
Stejné u nás!!!
My už stepujeme a drahý si čistí zuby a dobíjí baterky do foťáku ![]()
makina píše:
Promiň, ale to je fakt vtipný. Kdybys to dala na mmb do vtípků, uspěješ… Ale to asi slyšet nechceš, že… Ale máš talent psát!
Díky
ale bohužel je to realita…
Hele, možná mám blbej dotaz, ale opravdu nechci rýpat, jen mne to zajímá. To byli ti chlapi tak líní vždycky, nebo zlenivěli tak nějak časem? A jestli je to od začátku, proč jste s nimi zůstaly?
Pro mne jsou společné zájmy a podobný vkus asi to nejdůležitější ve vztahu, tak by mě zajímalo, co maj společného jiní lidé.
Laaja píše:kacerval píše:Jo a takhle jezdíme na výlety i my. Já ve dveřích s dvěma dětmi a mega taškou a on pobíhá ve slipech zmateně po bytě, popř. si přerovnává peněženku nebo stříhá nechty. TO jsou chvíle, kdy mám chuť se na celý výlet vy.rat. A návraty jsou úplně ve stejném duchu. Myslím, že to je tak všude.kubikova píše:Tohle presne mam doma takyTeda přípravy probíhají jako u nás. Já komplet nabalím. Já a batole stojíme za dveřma, chlap si ještě balí „kabelku“ - kontroluje jestli má klíče, cigarety, telefon apod. No začínáme se prudit. Na výletě si užijem. Příjdem večer - on si lehne, já vybaluju, koupu, chystám večeři.
Tak u nás taky. Když jsme jeli na týdenní výlet na Moravu, tak já a kluk jsme měli v 10h sbaleno a on ještě ve 12 pobíhal po baráku a hledal trička
V tomhle je horší než ženská ![]()
Gina108 píše:
Hele, možná mám blbej dotaz, ale opravdu nechci rýpat, jen mne to zajímá. To byli ti chlapi tak líní vždycky, nebo zlenivěli tak nějak časem? A jestli je to od začátku, proč jste s nimi zůstaly?
Pro mne jsou společné zájmy a podobný vkus asi to nejdůležitější ve vztahu, tak by mě zajímalo, co maj společného jiní lidé.
Vidím to taky tak. A myslím, že to mají ti „lenivci“ v sobě dané, že časem ani ne.
Nějak si nedovedu představit mít doma obdobu manžela, jak to tady holky popisují.
To můj je aktivní někdy až moc ![]()