Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Laaja píše:byron píše:Teda já to pochopila tak, že každá máme doma nějakého chlapa a každá je ochotná snešet něco jiného. Já mám taky tak trochu lenocha a zkousnu to, i když mi to občas hooodně vadí. ALe radši lenocha, co sedí se mnou doma než akčního typa, co pořád někde lítá s kamarády a vysedává po hospodách. To byl můj bývalý a nemohla jsem to vystát. Pořád jen kámoši a hospoda a domů se přišel akorát nažrat a vyspat a s prominutím vy.rat.
Tak porovnávat manžela s někým kdo chlastá, kurví se a bije ženskou mi už ani nepřipadá normální…To jako můžeš být ráda, že Tě nemlátí, nechlastá, nepodvádí? To snad ne…
Přesněěěě tak..tohle tím chtěl básník říci
Každá máme doma jiného chlapa, který má své plusy a minusy, některý má víc plusů a některý víc minusů. A je jen na nás, co jsme mu ochotny tolerovat.
Pěkný no, něco podobného jako u nás.. Dohady na téma práce versus mateřská už pomalu vzdávám, protože vždycky je to to samé:
Já: „Ty seš furt unavenej.“
On: „Taky bys byla,kdybys vstávala v 5 a osm hodin tahala třicetikilový formy a pak dělala na autě.“ (který mimichodem dělá od zimy a stále nejede
)
Já na to: „no já vim,já dělám celej den hov.....“ On: „To neříkám, ale…“ Já: „Coale,myslíš,že starat se o dítě je taková pohoda, že tu půldne ležím na posteli a čtu si? Tak si to vyměníme.“
On: „Klidně.“ a tím mě vždycky uzemní, protože když pak krmí holkua ta se mu u toho začne vztekat, a on řekne „nakrm jí,já na to nemám.“ ![]()
Taky mě sere, že oblíknu sebe a dítě a stojíme za dveřma a pán teprve vypíná počítač a když řeknu, že jdeme napřed, tak jsem hned /dle něj/ uražená.
Oni to ti chlapi mají asi v krvi všechno zdržovat a komplikovat. Nemají organizační schopnosti a nechápou, že my ženský chceme mít nějakej ustálenej režim a pořádek a mmj že jsme takový trošku diktátorky a vše musí být po našem ![]()
Taky se na procházku vypravujem hodinu a půl, na slibovanej večerní film čekám týden a vyhánění chlapa od internetu při večeři už jsem taky vzdala. Nezoufej, nejsi sama, který její muž někdy připadá línej. Ale ruku na srdce,vždyt by nám bez těch našich lenochů bylo smutno ![]()
ahojky.u nás je to podobné.hlavně má náš ,,tatínek" názory své maminky a tvrdí,že lidé se v péči o potomky nestřídají.ženy mají pro děti prý buňky.takže už jsem své představy o rodince zrušila.přítel jde ráno do práce,příjde ve čtyři a chce mít jídlo a kafe na stole,uklizeno,navařeno a já musím být s dětmi někde,kde nebudeme rušit při zprávách o páté.jak je něco špatně,sliším,jak jsem neschopná udělat svou práci,že on je celý den v práci a já se ani nepostaram o děti.máme 3-letého kluka a 4-měs. holčičku.jsem s nimi 24hodin denně bez chvilky pro sebe.takže tě chápu,ale poradit ti neumim.asi musí chtít on sám
![]()
LISI v tom případě jsem ženská, protože asi mám ty buňky taky… ![]()
LISI píše:
ahojky.u nás je to podobné.hlavně má náš ,,tatínek" názory své maminky a tvrdí,že lidé se v péči o potomky nestřídají.ženy mají pro děti prý buňky.takže už jsem své představy o rodince zrušila.přítel jde ráno do práce,příjde ve čtyři a chce mít jídlo a kafe na stole,uklizeno,navařeno a já musím být s dětmi někde,kde nebudeme rušit při zprávách o páté.jak je něco špatně,sliším,jak jsem neschopná udělat svou práci,že on je celý den v práci a já se ani nepostaram o děti.máme 3-letého kluka a 4-měs. holčičku.jsem s nimi 24hodin denně bez chvilky pro sebe.takže tě chápu,ale poradit ti neumim.asi musí chtít on sám![]()
![]()
Já bych mu děti občas nacpala hned jak by přišel z práce a vyrazila bych si někam sama. Řekla bych mu mezi dveřma, čau, jdu cvičit/na masáž/ke kadeřníkovi) a o děti se postaráš ty
Nechápu, že se mu nepostavíš nebo ho nezaměstnáš
Můj chlap je taky celý den v práci, chodí domů po 19h a kluka mu hned nacpu, občas ještě po něm uklízí bordel. Ale je fakt, že když přijde z práce, tak ho chce hned sám vidět.
MUFICE píše:LISI píše:Já bych mu děti občas nacpala hned jak by přišel z práce a vyrazila bych si někam sama. Řekla bych mu mezi dveřma, čau, jdu cvičit/na masáž/ke kadeřníkovi) a o děti se postaráš ty
ahojky.u nás je to podobné.hlavně má náš ,,tatínek" názory své maminky a tvrdí,že lidé se v péči o potomky nestřídají.ženy mají pro děti prý buňky.takže už jsem své představy o rodince zrušila.přítel jde ráno do práce,příjde ve čtyři a chce mít jídlo a kafe na stole,uklizeno,navařeno a já musím být s dětmi někde,kde nebudeme rušit při zprávách o páté.jak je něco špatně,sliším,jak jsem neschopná udělat svou práci,že on je celý den v práci a já se ani nepostaram o děti.máme 3-letého kluka a 4-měs. holčičku.jsem s nimi 24hodin denně bez chvilky pro sebe.takže tě chápu,ale poradit ti neumim.asi musí chtít on sám![]()
![]()
Můj chlap je taky celý den v práci, chodí domů po 19h a kluka mu hned nacpu, občas ještě po něm uklízí bordel. Ale je fakt, že když přijde z práce, tak ho chce hned sám vidět.
To já tomu mému udělat nemůžu,spíš těm dětem,protože je mi jasný,že jen zabouchnu dveře,sedne k počítači a děti hrajte si,jenže vzhledem k tomu,že malá začíná obcháze,v jednom kuse od někud spadne,všude dlažba,topení a po starším dítku na stole odložené nůžky,který jsou v tu chvíli děsně atraktivní,bych strachy,že se mi ten prcek někde zabije ani neslezla schody ![]()
Anonymní píše:MUFICE píše:To já tomu mému udělat nemůžu,spíš těm dětem,protože je mi jasný,že jen zabouchnu dveře,sedne k počítači a děti hrajte si,jenže vzhledem k tomu,že malá začíná obcháze,v jednom kuse od někud spadne,všude dlažba,topení a po starším dítku na stole odložené nůžky,který jsou v tu chvíli děsně atraktivní,bych strachy,že se mi ten prcek někde zabije ani neslezla schodyLISI píše:Já bych mu děti občas nacpala hned jak by přišel z práce a vyrazila bych si někam sama. Řekla bych mu mezi dveřma, čau, jdu cvičit/na masáž/ke kadeřníkovi) a o děti se postaráš ty
![]()
Tak náš tatínek, když doma hlídá, tak s klukem bud sedí střídavě u TV, u notebooku (má ho na klíně) nebo si hrají s jeho hračkama.
Chlapi si totiž myslí, že takhle hlídá děti i ženská, proto jim ta mateřská dovolená přijde, tak úžasnááá ![]()
Ahoj,no tak u nas to tak uplne hrozny neni ale bohuzel nemame na nic stejny nazor. Driv to tak nebylo, nebo aspon jsme to nevidela. Nejsme spolu nejak extra dlouho (3roky) ale po narozeni mimca a vlastne uz kdyz jsem byla tehotna zaclo to skripat. Ja se chci usadit, mit vlastni bydleni a od chlapa chci aby byl proste chlap, co vymneni zarovku, opravi co je potreba, dojde nakoupit, nevyzaduje vareni, obcas taky neco ohreje, proste chlap kterej mi da pocit jistoty, bezpeci, abych vedela ze nas neda, jenze to uz jsem asi v americkym romantickym filmu. Muj partner je obrovsky flegmatik. chce zit ve meste aby mohl podnikat kde co, pritom ale stejne nic nepodnika. s mimcem si ani neumi hrat,prijde mi ze se z nim maly nudi,on neumi blbnout,je to suchar, ani me nerozesmeje. Kdyz ma cokoliv udelat tak slysim ze ‚potom‘ a nicky nic neni. Nevynese sam od sebe ani kos. Nedokaze planovat-ani treba co se bude jist aby se nemuselo stale chodit do obchodu,nemluve o dovolene, on chce byt spontanni - jasne spontanne si udelame road trip po Evrope s mimcem…
Ja se nechci rozchazet, alel nejak nevim jak na nej. Uz jsmena nej alergicka a jen ho peskuju ale co chcete kdyz mate chlapa kterymu trva pres rok vymenit praskly sklo na konferencnim stolku kdyz sam rekl ze to udela! to jako ceka az se o to nase mimi rizne?
Ja chtela vzdy 2 deti, vlastni bydleni, mit pohodu,mit chlapa kteryho budu obdivovat a ke kterymu se rada privinu, ale opak je pravdou.Nevim co delat…
Tak ja se hodne vyjimam z davu, ziju s alkoholikem ktereho ani nenazivam partnerem je to proste otec meho syna. On ani pokud nepracuje tak nam dela jen peklo, ublizuje mne, rve tu, schovava si alkohol ruzne po byte ackoliv jsem to zakazala proste nema zadne hranice ci meze.Jeho matka mu to toleruje. Ja se zdrzuji slova jak jen muzu ale pozdeji az se uklidni mu reknu sve je to jedina metoda co jaksi zabere do te doby nez mu to nekdo vymluvi, ze on dela vsechno to co normalne delaji ostatni ale NENI tomu tak. Pokud prijde z prace tak sedi jen na burze ve ktere prisel o penize ale presto se z toho nepoucil. Pokud si ho uz vubec nevsimam tak si najde nejaky duvod mne sperovat a rvat tu jak jen muze. Vi stihate vsechnu tu praci i pri narocnem batoleti, ma nektere z vasich deti adhd a nektra z Vas totez? Nemyslim, ze nekdo zije s nasilnikem spis mate jen line muze ale svym detem by se prece venovat meli spise nez se plest do domacnosti u nas je to naopak jen se mne cpe do kuchyne a hraje si jakehosi opileho kulinare pak uvari vse v dohledu aby usetril a je mu jedno zdali to mam na jiny den proste on tady VLADNE.
patriama píše:
Tak ja se hodne vyjimam z davu, ziju s alkoholikem ktereho ani nenazivam partnerem je to proste otec meho syna. On ani pokud nepracuje tak nam dela jen peklo, ublizuje mne, rve tu, schovava si alkohol ruzne po byte ackoliv jsem to zakazala proste nema zadne hranice ci meze.Jeho matka mu to toleruje. Ja se zdrzuji slova jak jen muzu ale pozdeji az se uklidni mu reknu sve je to jedina metoda co jaksi zabere do te doby nez mu to nekdo vymluvi, ze on dela vsechno to co normalne delaji ostatni ale NENI tomu tak. Pokud prijde z prace tak sedi jen na burze ve ktere prisel o penize ale presto se z toho nepoucil. Pokud si ho uz vubec nevsimam tak si najde nejaky duvod mne sperovat a rvat tu jak jen muze. Vi stihate vsechnu tu praci i pri narocnem batoleti, ma nektere z vasich deti adhd a nektra z Vas totez? Nemyslim, ze nekdo zije s nasilnikem spis mate jen line muze ale svym detem by se prece venovat meli spise nez se plest do domacnosti u nas je to naopak jen se mne cpe do kuchyne a hraje si jakehosi opileho kulinare pak uvari vse v dohledu aby usetril a je mu jedno zdali to mam na jiny den proste on tady VLADNE.
Takového chlapa bych nakopala do pr..le a vyrazila z baráku ![]()
Je to jeho dum a ja nemam na vybranou, nejsem tak zaopatrena a bohuzel vsichni moji blizci jsou zahranici tak k nim nemuzu ted ani na navstevu. Nezbyva mne nic jineho nez byt potichu a nechat ty zachvaty prejit. Napriklad mne dosel opozdeny i rodicovsky prispevek musela jsem si poradit i bez nej proste i takovy je nenkdy zivot. Ja se nelituju jen ma nekdy fakt zlost jak je to nespravedlive protoze ani policie mu nedala dichnout kdyz mne zduchl pred synem a ja je volala kvuli tomu protoze on neni v pravu tohle nam delat.
patriama píše:
taky nevím proč s ním jsi
vždyť i syn vidí že je něco špatně, dítě s ADHD by kolem sebe mělo mít stabilní a klidné prostředí.
patriama píše:
Je to jeho dum a ja nemam na vybranou, nejsem tak zaopatrena a bohuzel vsichni moji blizci jsou zahranici tak k nim nemuzu ted ani na navstevu. Nezbyva mne nic jineho nez byt potichu a nechat ty zachvaty prejit. Napriklad mne dosel opozdeny i rodicovsky prispevek musela jsem si poradit i bez nej proste i takovy je nenkdy zivot. Ja se nelituju jen ma nekdy fakt zlost jak je to nespravedlive protoze ani policie mu nedala dichnout kdyz mne zduchl pred synem a ja je volala kvuli tomu protoze on neni v pravu tohle nam delat.
Můžeš jít do podnájmu, s alimentama a rodičákem bys to určitě nějak utáhla a časem bys mohla narazit na někoho slušného, než do smrti být s blbečkem, který bude vzorem pro dítě
Někdy i důchodci v domečku pronajmou místnost za pár kaček, já bych teda vyzkoušela cokoli, než se nechat ponižovat. Vem rozum do hrsti.