Listopad 2005

Napsat příspěvek
Velikost písma:
920
24.7.06 17:01

Veru tam je to krásný!!! Jedn zastávku uděláme na severní moravě a jednu ještě na slovensku. Je to přece jenom dálka, uvidíme. Jinak bereme jako vždycky cestovní postýlku. Stázinka už spala párkrát takhle mimo domov, ale pravda, že ne více jak jednu noc. Uvidíme. Ještě nevíme přesně termín, ten má Zdeněk teprve zjistit a pak naplánuje trasu a spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
24.7.06 17:36

bylo to tam úžasný a hlavně pak ty hory :)
koukala jsem na to vaše a taky nádhera !
tak prvně asi koupím cestovní postýlku :lol: :lol: a budeme trénovat :wink:
Byli jsme se čvachtat a jdem na kaši. zatim pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
24.7.06 17:45

Nevíte kdo měl blbej nápad vařit polívku a špagety :?: :! :! :!
JÁÁÁ :twisted: :twisted: :twisted:
Takže v kuchyni 29 stupňů,já jsem vypotila tak 3 litry a jsem k.o. :idea:
Všem radím NEVAŘTE ,myslím to s vama dobře 8O :D
Jdu koupat fagoška mojeho,páč odpo spal jen 20 minut,tak půjde brzo :wink:
A pak si dám tu HORKOU polívku :idea: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.7.06 17:48

Ahoj holky,

Ivušce dodatečně vše nej nej nej k 7. měsíčninám :lol: :lol: :lol:

Ještě jsem si včera říkala, že musím mrknout na seznámek a pak jsem zapomněla :oops:

Manža přišel dřív z práce, prej mě zkontrolovat a zrovna jsem seděla u pc, a pak že u toho furt netvrdnu :oops: 8) Šli jsme na prochajdu a zároveň jsem se stavila nakoupit pár skleniček. Malej usínal až jsme vlezli do baráku, ale jen jsem ho přenesla do postýlky ani ťuk. Tak se šel s manžou koupat, aby se unavil. Trošku vyplavená koupelna, ale nevadí. Fido se pořád chtěl ponořit obličejem do vody a hrozně ve vaně piští. Zatím má vodu rád, ale snad nepřijde to období kdy bude horor dítko vykoupat :lol:
Teď je po jídle a šudlí si očička tak třeba usne sám a v pohodě.
Včera jsem mu po obědě vykládala pohádku a normálka jsem se přistihla, že v půlce usínám a melu nesmysly, ještě že mi nerozumí :roll: :D

Jinak jsem koukala na ty vaše dovči, to je krása, hned bych jela. My letos asi nikam nepojedeme :(
Ale příští rok chceme určo do Řecka,hlavně Fido už bude velkej tak to bude lepší.

Dítko si velice vykládá, to je křik, on asi zkoumá co má v hrdle :lol:

Jdu na něj mrknout

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.7.06 18:29

Nazdárek!

Tak Mat chvilku spí, tak můžu na net. Zase jsme strávili spoustu hodin na Homolce. Chtěla jsem jen na ORL na kontrolu po té punkci, co mi dělali před dovčou, ale nakonec jsem zase skončila v kanceláři a pracovala :evil: A to jsem navíc musela vyklidit svoje úžasný šéfovský místečko, protože ho zabere jiný oddělení :evil: :evil: :evil:

Koukala jsem, že jste řešily, co prckové baští. Tak Mat má ráno a 2× večer mlíko, dopoledne a odpoledne ovoce nebo ovoce s jogurtem nebo kaší a k obědu nějakou tu masozeleninovou čajdu. Jídlo dělám většinou doma. Sice mu skleničky chutnaj kapku víc, ale nechci aby si na to zvyknul a nic mi pak nejedl. Z ovoce baští banán, jabko, meruňky, broskve, víno, maliny, ostružiny, třešně. Jabko trochu podusím, ostatní jen rozmačkám vidličkou.
Taky se Mat krásně rozpil - vypije tak 500-600 ml Nutrilonu a 400-600 ml ředěných šťáviček.

Fotogalerie - všechny fotky jsou samo úžasný :-) Jen tiše závidím všechny ty sedící miminka. Mat pořád nic, ani když ho po:,–(ím. Jinak pořád provádí ty svoje žabí přískoky a zkouší i lozit normálně po kolenách, ale vždycky ho zraděj ruce. Nějak ještě neví, že když šoupe kolenama, že rukama musí taky :-)

Mascarpone - zrovna dne jsem v Apetitu objevila recept, kde se 2 kelímky dávají do krému. Večer ten dortík upeču, páč zítra dorazí tchýně se strejdou a Honzovou sestřenkou, tak aby mě zas nepomlouvala, že nemám, co dát na stůl. Večer napíšu, jak se dortík povedl a kdyžtak přidám recept.

KaVi - snad si to střeva ještě rozmyslej a nebude to alergie na lepek. To by si Šimonek fakt nezasloužil. Už takhle toho má dost.

Ivušce taky všechno nej nej nej!!!

Tak Mat už nespí, takže pádím.
M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.7.06 19:14

Filípek po hodině řádění usnul :lol:

Mončo nezoufej, Fido taky nesedí, sice se snaží, ale nejde mu to. Vydrží chvilku, když ho po:,–(ím, ale taky pořád padá. A lezení u nás nehrozí, malej se jen přitahuje a má nohy natažený. Asi neví, že má používat kolena, ale aspoň něco. Zato válí už sudy a rychlej je kolikrát, že jsou to vteřiny…

Dneska pořád mával rukama,než jsem pochopila, že to má být pápá…
Vždy ho něco učím, dva dny to do něj hustím, on se jen směje a pak zničehonic to dělá celý den pořád dokola, takže teď místo tak tak všelijak máme pápá :lol: :lol:

Jdu do sprchy nebo padnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
24.7.06 19:35

Kavi tak já chtěla taky dneska dělat špagety, ale pak jsem si řekla že je to rychlovka a udělám je zítra až přijdeme z kanclu. Mám toskánskou omáčku, tak jsem zvědavá, jaká bude. Místo toho jsem pekla čtvrtky a brambory všechno v jednom pekáči a zalité smetanou.
Auto máme zase ve správce, ale tentokrát plánované, mění nám ty kufrové dveře a tak jedeme zítra zase vlakem. Dneska jsme byly Zdenkovi naproti a zašli jsme si na čepovanou kofolu.
Stázinka je úplně utahaná, tak bude spinkat coby dup.
Moni a jak bylo?? Taky musím koupit Apetit, provozák mě už na něj upozorňoval, že jsou tam dobré věci :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
24.7.06 19:49

Ahoj holky,

Ivušce všše nej nej :D

Sedačku už jsem objednala tu Maxi cosi priori, tak snad brzo dorazí, se těším 8)

Jinak, my na dovolenou taky nejedem, ale strach z delší cesty bych neměla, protože místo, kde je Dominik úplně nejspokojenější je auto, je jedno jestli spí nebo ne, ani mu nevadí, že se nechová a je v sedačce, vozí se prostě moc rád. To má asi po tátovi :D Taky jsem ho půlku těhotenství vozila v bříšku-jezdila jsem s Vaškem do ciziny, tak si na to asi pamatuje :lol:

Ještě mrknu do gaerky na fotky.

Peťo-mám dojem, jakoby jsme měli stejnou tchýni :lol: :lol: :lol: Ta moje tu byla co se malej narodil, že bych to spočítala na jedné ruce a to musela vždy přijet kvůli něčemu, nikdy jenom tak. Když jí to řeknu, tak se vymlouvá, že to a tamto. Ale zato my tam musíme být každej víkend na návštěvu, jinak by to nepřežila :evil: A s tím jídlem to samí, akorát, že já bych je nenechala o samotě, takže mu nic strčit nemůže a on ji ani nemá moc rád, není na ni tolik zvyklej jako na moji mámu.

gynda-to byla normální kontrola, stěry a tak, s porodem už to nemělo nic společnýho.

Tak zatím se mějte. ještě nakouknu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.06 19:55

Ahoj holky,
koukám, že jste se dneska v tom psaní překonaly. Všechno jsem přečetla a už nevim kdo co psal, takže když napíšu nějakou blbost, tak to přejděte.

Takže nejdřív přeju Ivušce ke včerejším 7.měsíčninám a všem co maj nový zoubky.

Sezení, Davču jsem vůbec neposazovala a tak nějak si začal sedat sám a ted už sedí stabilně.

Maminy nelezoucích dětiček, nic si z toho nedělejte, náš Honzik se jenom plazil a po čtyřech se naučil až když chodil.

S jídlem začal stávkovat, sní 4 lžičky a pak to prská kolem sebe. Ovoce dávám skoro všechno(kromě pomerančů apod) , maso mu přestalo šmakovat, tak mu doktorka napsala železo a i přesto množství mlíka +200-400 ml čaje, štáv dr konstatovala, že má propadlou fontanelu, tudíž se mám snažit dostat do něj víc tekutin, ale jak to už neřekla :(
Dnešní váha je 8.230g.

KaVi , já jsem větší blbec, protože krom vaření a pečení masa, jsem se ještě vrhla na škvaření sádla, takže v kuchyni bylo asi 60st :oops: , fakt už to nikdy neudělám.

Na dovolenou nejedeme nikam a ani mi to v tomhle počasí moc nevadí, ale strašně bych si dala opečenýho buřta, ale ted bych asi byla dřív pečená já, takže až se ochladí vrhnu se na opejkání a budu se cpát a cpát :lol: teda jestli se vůbec někdy ochladí.

Ted se jdu juknout na fotky a pak dám spát Davču a ještě možná nakouknu.

Ahoj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
841
24.7.06 20:03

Tak dortík se peče a já stihnu aspoň napsat, jak skvěle jsme se měli u babičky.

Počasí bylo naprosto ideální - aspoň pro nás jo. Byly takový pařáky, že jsme se nehnuli od baráku. Dopoledne jsme vždycky rozdělali nafukovací bazén a deku pod slunečník. Než se ohřála voda v bazénku, tak jsme řádili na dece a ve velkém bazénu. Teda velkém - normální kolo od Mountfieldu, ale stačí :wink: Pak Mat zalehnul a chrupal většinou hoďku a půl, po obědě zase koupačka na střídačku v malém a velkém bazénu a řádění venku na zahradě. Odpolko chrupka zase většinou skoro dvě hodiny. Každej druhej den za námi dorazili nějaký moji známí s dětma a miminama a skvěle jsme pokecali. Mat vůbec nezlobil, protože se pořád něco dělo a babča s dědou kolem něj pořád skákali a bavili ho :-) K tomu mamka pořád kuchtila, i když jsem se jí snažila přesvědčit, že je to zbytečný, a grilovalo se,takže pořád byla nějaká dobrá mňamka. Nezhubnu nikdy :oops:
Honza byl v Praze a dodělával ještě nějaký drobnosti na bytě a konečně je to hotovo. Hurá!!!
Jdu zkontrolovat dort.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
24.7.06 20:19

Moni vy jste se teda měli!!!!!! Jejda, taky bych to chtěla!!! Jo ale já tohle všechno pak budu dělat pro naši malou až bude mít dětičky, protože ona se nedočká, naše babči nic takovýho nemaj a ještě maj malý byty.
Jsem zvědavá, jak se ti ten dort povede :)
Hani tak to máš teda nápady!!!! Je mi i za tebe pěkný vedro!! Uf!

V sobotu jsem byla v Makru kvůli skleničkám pro malou. Žádný výběr tam nemají, ale koupila jsem bezvadně:
Nivea ubrousky 20ks běžně 55kč já 35,60
Nivea ubrousky 70ks běžně 88Kč já 48Kč
Pampers Sleep and Play 52ks běžně 279Kč já 223Kč
Tak jestli máte možnost tak tam mají právě tyhle věci za dobrou cenu. Nic jiného jsem tam nekupovala, nebaví mě tam chodit. Nutrilon tam byl snad jen o 6 kaček levnější, takže nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
613
24.7.06 20:20

Veru , až dnes jsem si všimla, že jsi mi poslala sz. Dík já už na tuhle taky koukala, ale stejně to je moc( dát naráz), takže bych musela asi 3měsíce dávat na stranu. A nebo jestli je nějakej internetovej obchod, kde prodávaj na splátky, no zatim jsem žádnej nenašla.
Tak jestli holky o nějakém víte, dejte mi vědět.
Jsem si včera objednala kočárek, takže na autosedačku momentálně neni, naštěstí se ještě vejde do vajíčka, ale jen taktak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
386
24.7.06 20:32

ahoj holky, to zas byl boj :roll: :roll: :roll: usínalo se hodinu, asi mu bylo taky vedro, nemohl zabrat, přitom byl ospalý, šudlil očička , ale stoupal si do poslední chvíle, až doslova usnul v sedě :roll:
V čem vám děti spinkají? my máme body s krátkým rukávem a pytel - bez něj neusne, ale asi mu je hic :( … se ani nedivim :twisted:

Hani, já myslím, že nějakej obchod na splátky určitě bude, zkusím zítra mrknout, ale je to už docela běžné. Tak by ti to vyřešilo viď ?
Jinak sedačka je malá a nevyhovující, když je hlavička míň jak 5 cm pod horním okrajem.
Jinak jsem si tě představila jak škvaříš to sádlo v tomhle hice a úplně jsem se orosila :lol: :lol: :lol: , jsi odvaha :wink:

Mončo, tak to jste se měli super ! Určitě pak napiš, jak dort dopadnul.

Gabko, já už v makru nebyla co jsem s Kubíkem doma, no jak asi taky že jo :lol: :lol: :lol: . Do všech to máme přesně 100 km :( .
A to potřebuju ještě změnit a přidělat jednu kartu. Volala jsem tam a nejde udělat změna po telefonu, to tam člověk musí osobně :evil:

Tak já valim do sprchy, přeju dobrou noc a hlavně zimu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
329
24.7.06 20:35

Ještě 3imonkovi gratulace ke čtvrtému zoubku :D

Hani-to je těžký s tou sedačkou, já jsem nakonec vzala tu dražší, ale u mě je to přece jen trochu jiná situace, nemám tři děti. Vůbec ti to nezávidím, to musí být výdaje, ani si to neumím představit, ale jestli vejde ještě do vajíčka, tak aspoň něco, časem třeba něco našetříš a nějakou vybereš, neva, že to nebude ta nejlepší. Tak šťastný výběr.

Jsem nedávno potkala skupinku lidí ,,národnostní menšiny,, s malým miminkem a starší holčičkou, měli teda sedaky, ale nadávali jak špačci jak lezli do toho auta, že blbý sedačky a ani ty děti neuvázali pásem, ta starší měla jen podsedák, tak to je pak platný :evil: To už nemusí mít rovnou nic!

Jdu se osprchovat a lehnout. tak dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
559
24.7.06 21:04

Šimonkovi gratulace k zoubku :lol: :lol:

Hani tak máš můj velký obdiv s tím vařením a škvařením, já bych padla :roll:
Na véču jsem udělala pizzu na rychlovku z mrazáku :lol:

Jarčo s tou tchýni to máme asi fakt stejný..... :evil:

Veru malej spí jen v bodýčku s kr. rukávem, ani není přikrytej, páč je vždy hrozně zpocenej i tak. Já nikdy nedávala rychlozavinovačky ani pytle, Fido má rád volnost a hlavně cestování. Kdyby jsme měli monitor tak se nevyspím a jsem šílená, s tím jeho posunováním by to u nás pořád hulákalo :roll: :P

Tak já jdu koukat na tv hezký večer pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital