Poradna duly
Jana Čurdová
Veru Stázinka v těchle vedrech spí v bodýčku, jen v plíně být nemůže, protože by si ji sundala.
jinak ji večer když jdu spát lehce přikryju tenkou dekou, má v pokoji totiž otevřené okno.
Jdu spinkat, zítra mě čeká náročný den.
Krásnou dobrou noc všem
Dobré ránko!!!
Včera jsem totálně vytuhla s Matem a už jsem nestihla napsat, jak dopadl dortík. No, je moc dobrej a jednoduchej, takže receptík je tu:
Kávový dort
250g změklého másla, 250 g přírodního cukru (+ na doslazení kávy), 300 g hladké mouky, 1/2 sáčku prášku do pečiva, 4 vejce prošlehaná vidličkou, 50 g vlašských ořechů (umletých nebo drcených), 200 ml silné instantní kávy
Na krém : 500g mascarpone, 2 lžíce přírodního cukru
kakao na poprášení dortu
Troubu předehřát na 180 stupňů, dvě koláčové formy o průměru 20 cm vymastit a dno vyložiz papírem na pečení.
Máslo s cukrem ušlehat, až směs zesvětla a zpění, potom přidat zárověň mouku s pr.do peč. a vejce a obojí dobře vešlehat. Vmíchat ořechy a polovinu kávy. Péct cca 25 až 30 minut.
Po vychladnutí korpusy zakápnout kvěma lžicemi oslazené kávy.
Mascarpone se zbytkem kávy a cukrem prošlehat na hladký krém. Polovinou krému spojit korpusy a druhou rozetřít na dort. Poprášit kakaem.
Já to teda pekla normálně na velkým plechu a pak to jen rozdělila na půl a mám místo kola malej obdelník. Nemám doma přírodní cukr, tak jsem dala normální krupici a vlašské ořechy u nás neměli, tak tam mám lískový, zato 100 g
Taky jsem dala celej prášek do pečiva, páč jsem si nevšimla, že půlka stačí, takže byla placka trochu víc křehká a drobet se mi při vyndávání polámala, ale složila jsem to zpátky, popatlala krémem a nikdo nic nepozná
Kafe jsem nesladila, a tak výsledek je jen příjemně mírně sladkej. Chutná nám moc.
Tak třeba vás to zaujme.
Hezkej den
M.
VŠE NEJLEPŠÍ KUBÍKŮM K SVÁTKU A KUBÍKOVI OD VERČI K OSMIMĚSÍČNINÁM
sice je měl včera ,ale jak víme,my jsme tady občas hlavy dubový,že…
![]()
Veru ,Šíma spí jen v bodýčku,u nás taky nemůže probíhat jen plína,protože si ju naučil zdělávat ![]()
Jinak máme pokrok
Začíná se plazit,ale srandovně,trupem leží,vystrčí zadek,našponuje nohy o ty se odráží,hi
Udělá to zatím občas,ale zaplať pánbůh za to,že
![]()
Gabko ,Martin kartu do Makra má a už ho tam lanařím pěknou dobu,ale asi marně,on to tam nesnáší…
Já jsem tam hodně jezdila,když jsem kdysi pracovala v soukromých potravinách,jezdilo se tam pro zboží.
Dnes musím do DM drogerky,potřebuju vyvolat fotky a nakoupit kaše,plavací kruh s křížem a nějakej krém na obličej,je to ostuda,ale já ve svých 30-ti letech nemám vyhraněnou značku a pořádně nevím,co si na ten ksicht mám naplácat
Mno,ale už bych měla něco dělat…Mládí v prdeli a do důchodu daleko
![]()
Na zimu jsem měla supr krém od Avéne,tak asi vyzkouším něco od té značky,ovšem jestli mě to zase nesedne,tak to hodím po psovi a budu se mazat oliv. olejem a basta,tchýně se jím maže a má pokožku,jak dětskou prdelku… ![]()
Ahoj holky, taky se přidávám k přání ke Kubíčkově svátku. Včera jsem si to všechno naházela do prográmku, který mě na narozeniny, svátky, výročí apod.
Kubíček má narozky jako Filda a to zítra, pokud to mám dobře zapsané.
Jdu pracovat a za chvíli ke kadeřnici ![]()
Gabko ,od které Verči myslíš? mverča už moc nepíše a Veru123 má Kubíka 8 měsíců u jeden den,aspoň to tak má v metříku…
Kavi myslím tu naši Veru123, zvláštní, až se přihlásí, tak to uvede na pravou míru ![]()
veru123 píše:
Tak chlapeček se jmenuje Kubík, narodil se 26.11. a měl 3,7 kg a 52 cm a teď má 7,3 kg a 67 cm.
Musím se tady trochu zorientovat, jak se přidávají fotky, co se kde hledá atd atd. Jsem takový počítačový „talent“, takže se mnou kdyžtak mějte prosím trpělivost. Občas si píšu na icq s Verčou co se k vám taky chodí, má taky Kubíka.
Koukala jsem na vaše fotečky a jsou moc moc krásný
Teď momentálně řeším, jak mi to moje prťe nechce spát v hlubokým kočáře a nejradši by jezdil jen s golfáčem a koukal po okolí. Mám je polohovací až do lehu, tak to jde. zatim pa
Tak jsem to našla, uf
ahoj holky, jenom na skok. Kubík se narodil 26.11.2005. Koukám na ten metřík a blbě počítá !
Takže budu muset vytvořit nějaký nový, tak do třetice. To zas bude !
Přeju krásný den, večer napíšu víc. PA
A je po záhadě ![]()
Ještě jsem koukala,že nemám u svýho jména aktuální míry,takže kontrola v 8-mi měsících 70 cm a 9.030 kg
KaVi, tak jsem vytvořila metřík tam co ty - celkem rychle, ale zase to nejde zkopírovat !
Teda spíš já jsem lempl a asi kopíruju něco jinýho ![]()
a koukala jsem stejně mě to ukázalo - 7 měsíců, 4 týdny, 1 jeden…
tak to vážně nevím…
Verčo ,ty ten metřík nemáš zkopčenej celej…pošlu ti SZ jak to má vypadat.A 7 měsíců a 4 týdny a 2 dny jsou o.k. to ukazuje dobře.
Dobré předpoledne,
my se vrátily z procházky, jely jsme hnedka z rána s kamarádkou, takže bylo dobře, ale teď už je na padnutí…malá ještě dospává v kočárku.
Kubíčkovi vše nej !
![]()
Malá spí stále jen v bodýčku, ale občas jí dám lehké dupačky, bo se nedá ničím přikrýt, vše odkope, na usnutí ji nechám otevřený balkon.
Do Makra jsme jezdili tak jednou měsíčně a docela rádi, dá se tam pořídit spousta věcí výhodně, ale teď mi kdosi říkal, že zavedli nové podmínky vstupu - útrata alespoň 5.000 Kč měsíčně, což jsme tam neutráceli…tak nevím, zda to není fáma, jelikož mi od Makro nedošlo nic písemně…víte o tom některá něco ??
Odpoledne jedu ke kadeřnici, takže malou hlídá ségra - doufám, že bude hodná ![]()
Ten seznámek co máme pro Listopad 2005 je dělaný na porodní váhy a míry…možná by stálo za to jen změnit fotografie na aktuální ![]()
Pa, Ha
Ahoj holky, jsem tu jen na skok. Od včerejška se stěhujeme. Až budeme přestěhovaní napíši.
Mějte se moc fajn.
Kači, jsi zlatíčko, děkujůů. To víš, že jsem kopírovala až ten 3. kód s „img“, no jo talent ![]()
Všem díky za gratulace! Kubík to oslavil tak, že snědl /poprvý/ co jsem mu upatlala, dřív jsem dávala zeleninu ve skleničce+domácí králík. Dneska se mi nechtělo pro ně do obchodu. Tak jsem riskla hrášek a brokolici s masem a mlaskal
. Vzala jsem teda mraženou bonduelle, na krámě bych to čerstvy nekoupila. Aspoň teda u nás tady nějak nemám důvěru…
Ha, já už v makru dlouho nebyla. Něco jsem taky zaslechla, ale písemně nic nepřišlo. A mám pocit, že holky z práce tam jezdí pořád a určitě se tam nedostanou každý měsíc utratit 5000,– . Spíš tak jednou za půl roku
, ale nevím, abych nekecala ![]()