Poradna duly
Jana Čurdová
Jarčo, já mám pocit, že my si zase ušili bič s usínáním v lehačce a to pořádně
. Malá sice usne v kočárku a v autosedačce za jízdy, ale jinak je to bída. Ještě tak měsíc zpět přes den vůbec v postýlce nespala a já to nijak neřešila, večer jsme ji položili do postýlky, 3× tam zašli dát dudel a spala vcelku bez problémů. Teď ? usíná v lehačce za všech okolností doma a to výhradně…řeším teď třeba tu Francii, tam lehačka není a táhnout v letadle nelze, už tak toho bude dost…takže zase jsme povolili a požádali Stephovu sestru a ta ji z druhé ruky někde koupí… ![]()
Dyť mi ji berem všude i do Ostravy na víkend
![]()
Takže ti vůbec nezávidím a ani neporadím dokud to úspěšně nevrátíme zpět a lehačka se dá pryč, bo do 18let v ní nebude. ![]()
Snad je to možná i u vás způsobené tou nemocí, je nervóznější a citlivější…my jsme zdraví jako řípa a žádné změny neprobíhají…
Toť ode mne, snad holky mají způsob ![]()
Dobrou noc všem !
Pa, Ha
Ahoj holky ![]()
tak včerejšek byl otřes,ráno jsem si jako volala do dětské,že se objednám na kontrolu a sestra mně hlásí-ale paní Vitásková,vy jste dneska na 12
,tak jsem zbalila děcko a valila na kontrolu,to nám řekla,že můžem přijít už v půl dvanácté…tak jsme dorazili v půl dvanácté-já zpocená až na prdeli
,naštěstí jsem byla jediná v čekárně…a do ordinace jsem byla milostivě zavolaná ve 13.30
Já už jsem byla tak vzteklá,že jsem myslela,že odejdu,chodíme totiž k primářce a ona měla bohužel na onkologii konzilium a že musela ještě dělat převaz nějaké holčičce,na jednu stranu jsem byla vytočená,ale pak si říkám,že přece jenom jsou důležitější dětičky na onkologii a že já mám na MD čas ![]()
Sestřičce už to bylo evidentně trapný a ptala se,jestli nechci k jiné dr.,ale já jsem si už počkala,když jsem tam trčela tak dlouho.
Mno a aby toho nebylo málo,tak nás poslala na internu zkonzultovat mlíko a lepek a od tam nás šoupli ještě na odběry krve,takže ze špitálu jsem vypadla v 17 hodin
![]()
Výsledek: do ledna Šíma bezmléčná a bezlepková dieta a kontrolní odběry v tom lednu,teď mu brali krev na vápník a podobně,kvůli těm kyčlím,nesmíme tím pádem jogurty,Lučinu,sýry,prostě nic s kravským mlíkem…už jsem hodila dotaz,čím mu teda to bezlepkový pečivo mám mazat ![]()
Teď do sebe tlačí rýžový chlebíčky a dala jsem mu i banán,ale ten mu moc neleze ![]()
Jarčo ,mě jen napadá koupit Dominikovi paruku a dát mu ji do postýlky
,nééé promiň to musí být horor,ale já ti neporadím -my jsme a byli jsme dycinky o.k. v usínání…
Ivi ,tak mě napadlo na co potřebuješ recept? Prostě první den menzes začneš brát pilule a až je dobereš,tak máš týden pauzu a začneš nový balení.
Verčo ,podle mě je stejně bordelu v mraženým i chlazeným kuřeti,musí být prostě z BIO chovu,tam do nich ,,nesypou,, ![]()
U nás je prodávají chlazený,tak taky zkusíme
Králíky máme domácí,tchýně má zdroje a moje teta taky,stojí 120-150 kus.
Gabko ,my letíme 27.září až 7.října,se trochu bojím,co v letadle,ešče ke všemu čumím na Ztraceni,že…
Mimochodem výborný,Letiště taky dobrý a Manželky jsou super,ale u druhýho dílu jsem včera vytuhla,občas trošku černe humor,ale to je moje gusto ![]()
Takže zatím tádýdádádáááááááááááá ![]()
Ahoj všem,
KaVi , je to nadělení
…ale snad to zvládnete uhlídat, protože to je nejhorší. Nikdy nevíš, co mu asi dávají rodiče apod. Jak se to léčí ? A s jakou úspěšností ?…koukala jsem, že jsi založila diskuzi, co navařit, tak snad se toho sejde a pošušňá si ! ![]()
Světluš , o náplastech nic nevím, ale čistím ji to lihem, kterým jsme čistili pupíček po odstřižení (dle doporučení lékařky), tak 1×-2× denně, tk snad se to nezanítí ![]()
Jinak je Eli moc šikovná, furt nic nic a najednou leze jak ďas
Myslíš, že ji ta terapie pomohla v tomto ??
Kam to přesně chodíte, do MC někde v Brně ?
My jsme dnes zatím doma, chystáme se ven po obědě, mám ještě nějaké vyřizování na obci a provedeme procházku.
Je tady hezky, jen ten větr je dost silný.
V baru už jsem nebyla ani nepamatuji, snad jen naposled pamatuji tu večeři se Stephem, ale to je dávno, dávno ![]()
Plánujeme snad jen zase na Vánoce, že by ji na víkend hlídal buďto otec nebo sestra a my bychom jeli do Vídně. Každé Vánoce tam jezdíme na víkend, jen loni ne, to jsem rodila
…tak se uvidí…
Ale jinak je vlastně pořád s námi ![]()
Takže zatím takto.
Pěkný den
Pa, Ha
Ahoj holky!
Včera jsem byla v práci a tak jsem nějak nestíhala net.
Přejeme dodatečně Ráchelce všechno nej nej nej ke kulatým měsíčninám ![]()
A děkujeme za přání pro Matýska.
KaVi - teda to byl včera fakt bezvadně strávenej den
Ty omezení ve stravě vám fakt nezávidím. Koukala jsem, že holky ti poradily nějaký odkazy, tak snad tam něco najdeš, aby chudák Šimon neměl pořád jen bezlepkovej chleba s Perlou.
Já bych řekla, že Ivča asi ten recept na antikoncepci potřebuje, aby si ji mohla vyzvednout v lékárně
Nebo mi utekla nějaká pozitivní změna v systému a můžu si ji koupit bez receptu ![]()
Víc toho nestihnu, páč Mates se probudil.
Ahoj holky!
Včera jsem byla v práci a tak jsem nějak nestíhala net.
Přejeme dodatečně Ráchelce všechno nej nej nej ke kulatým měsíčninám ![]()
A děkujeme za přání pro Matýska.
KaVi - teda to byl včera fakt bezvadně strávenej den
Ty omezení ve stravě vám fakt nezávidím. Koukala jsem, že holky ti poradily nějaký odkazy, tak snad tam něco najdeš, aby chudák Šimon neměl pořád jen bezlepkovej chleba s Perlou.
Já bych řekla, že Ivča asi ten recept na antikoncepci potřebuje, aby si ji mohla vyzvednout v lékárně
Nebo mi utekla nějaká pozitivní změna v systému a můžu si ji koupit bez receptu ![]()
Víc toho nestihnu, páč Mates se probudil.
Omlouvám se, že je to tam dvakrát, nejdřív mi to zahlásilo, že stránku nelze zobrazit a tak jsem do odeslala podruhé.
ahojky,
s úsměvem čtu, jak usínáte přes den, protože u nás je to ÚPLNĚ to samý ! A to jsem si myslela, že jsme jediný ! ![]()
Večer jakž takž usne sám v postýlce, ale přes den je schopný vůbec nespat!
. Takže u nás je procedura - uhoupu v lehátku, přenesu do postýlky, kde milostivě spí max. hodinu - hodinu a čtvrt, pak se probere ukňouranej a nedotaženej, jenže už nezabere, takže ho přenesu zpátky do lehátka a ještě hoďku dospí tam. Tož tak… nevím co s tim… je fakt, že do 18 tam nebude, ale lehátko bude za chvíli malý ! ![]()
Ha, taky ho taháme všude s sebou
![]()
Jarčo, jak psala Katka, paruka by mohla být dobrá, kamarádka to vyřešila tak, že mu dávala do postýlky místo plyšáka panenku s dlouhýma vlasama. Sice to může vypadat úchylně ale když to pomůže , nééé ? ![]()
KaVi, to je teda hrůza v těch nemocnicích co?
tady jsem měla uložený nějaký bezlepk. obchod:
http://www.bezlepka.prodejce.cz/nabidka.php
Já jsem ji jeden rok držela taky a vím, že jsem na chleba kupovala různý pomazánky /fazolové, tofu atd. /, tak snad něco vyberete, co bude Šímovi šmakovat
u Ivči jsem taky ten recept pochopila tak, že ještě než si prášky vyzvedla v lekárně, tak ji ulítnul ![]()
Světlušinko, já vařím tak na 2-3 dny, tak nevím, jestli by šlo dát do jídla rozmrazený maso a ještě pak mít tak 2 dny v lednici
. Děláte jídlo každý den čerstvý? Mě Dr. říkala, že 2-3 dny jsou ok, dám to ještě horký do lednice…
Jo a závidím bioprodejny, tady je prd, ale už jsem našla něco na netu ![]()
Včera jsme koupili botičky, kotníkový kožený, fakt prďácký, chtěla jsem jen sandálky, ale má vysoký nárt, tak ho to prošívání dost tlačilo ![]()
tak nevím, radši asi přes net brát nebudu, aby si je vždycky radši vyzkoušel…
Ahoj holky
Ráchelce a Matýskovi vše nej nej nej k 10. měsíčninám
![]()
Tak my včera byli na Nefrologii, poslala nás do dětské 18.9 na rentgen a cévkování, aby mu zjistila jestli se ta moč teda vrací do ledvin nebo co to je…šmarjá to bude určo drasťárna se bojím už teď ![]()
Pak jsem jela za manžou do práce, budu tam jednou týdně uklízet ve firmě, tak jsem si to šla omrknout a domluvit se. Pak jsem jeli koupit dárek, malýmu od švagrové, dnes jsme pozvaní na dort a menší oslavičku ![]()
Nakonec ještě zalít k otcovi a vybrat poštu, po cestě Fido někde odhodil dudlík, nová zábava, neustále po cestě něco sbírám a nebo na mě někdo huláká, že máme hračku na zemi…tak ještě do drogérky, ale ten stejný neměli. Ráno mě manža volá, že dudlík ležel na zemi kde včera u práce parkoval
![]()
Tak usínání u nás pořád dobrý, ale jen než usne tak buď pořád sedá a nebo rovnou stojí, každý ráno se probudím a Fido stojí v postýlce a řechtá se na mě
![]()
Taky včera začal říkat tata a valí pořád celej den dokola, je jak zaseklej gramofon ![]()
Kači to je fakt na nic, po čem h… to je hned!!Ta snad ti holky něco poradí, jinač snad nebude chudák jíst jen to jedno ![]()
Ivo taky jsem se zasmála u receptu, ale dr. ti napíše nový ![]()
Já jdu zítra na gyndu, mám asi zánět začala jsem špinit, vy:,–(ím anti. mám to totiž asi z toho, páč od porodu je to asi 3 a nikdy předtím jsem na to netrpěla ![]()
Jdu krmit divou zvěř, zatím pa
Ahoj holky ,
se mnou je to takhle. Brala jsem Cerazette 2 balení, a ještě jsem si to blbě dávkovala, pak jsem asi měsíc nebrala nic, a teď mi Dr. napsala recept, a ať to prý začnu brát první den , kdy měsíčky dostanu. No a já, než jsem si ten recept stačila zanést do lékárny, tak jsem ho ztratila. Měsíčky jsem dostala v neděli, no a prášky žádný neberu. K doktorce jsem znovu nešla, protože se hrozně stydím, jaký jsem nemehlo
![]()
Ráchelce od tetky a Tedýska vše NEJNEJNEJlepší k desitiměsíčninám !!!
Ivi , to se stává a mě takové „úlety“ taky a a milionkrát. Klidně tam běž a začni je brát ještě teď, jestli je to 1. den menzes nebo 4.,5.,6…to už je údajně jedno.
Zrovna onehda
- dobrala jsem
u, odjela pryč a k doktorovi se pak dostala až skoro 2 týdny po
![]()
HaPe , tak snad to Filípka nebude bolet a pokud ano, tak jen malinko !
S tím dortem jsi mi připoměla, že mám kus v lednici. Mrazila jsem si ještě hl. svatební…mňam - dám si ![]()
Mám i dnes dobrou zprávu, jdeme dnes podepsat smlouvu na koupi konečně našeho bytu. Je to hrozně daleko
2 domy vedle v ulici ![]()
Stěhovat bychom se měli za 2 měsíce, tak bude binec, ale nadšení z našeho to předčí…máme fakt radost.
Pa, Ha
Ajóóój ![]()
já su trumpeta,myslela jsem,že Ivě vypadl návod,mno to je tak,když nerozeznám návod od receptu,že…
…sem valila do města a potkala jsem Světluš s Eliškou,tak jsme na minutku splkly a už jsem valila dál.Říkala jsem,že když bude příští týden hezky,tak Brňandy můžem zase nasraz do Vaňkovky,né?
Veru ,dívala jsem se dnes ve Zdravé výživě na pomazánky,mají jich hodně,ale ve všem je sůl a koření,tak chci ještě počkat,než mu to dám a navíc nesnáší slaný věci-zatím ![]()
Ráchelce a Matýskovi vše nej ![]()
Já to dostanu akorát na dovču
Zapoměla jsem si jít pro prášky a nemám to jak posunout.Písla jsem dotaz,jestli neexistuje nějaká injekce na oddálení,abych na gyndu nelezla zbytečně ![]()
Jdu něco dělat,mám doma bordel jak v tanku a dosušuju houby v troubě,páč to tady smrdí,jak sviňa a nechce to schnout,tak zatím ![]()
Ahoj maminy,
Kači-s tou parukou mě to už taky napadlo
Já už fakt nevím, Asi zkusím tu panenku, jak psala Verča.
Jsem totiž asi moc měkká. On jenom trochu zamrčí a já aby neplakal, ho hned beru na ruce, takto je navyklej odmalička, protože trpěl na prdíky, tak já chovala a chovala a tak je trochu zvyklej. Ale zase si říkám, že matka je od toho, aby se starala a né nechala řvát. Někdy ho chvli nechám, když to jinak nejde, když bych ho musela vytahovat z postýlky a jak bych ho tam dala, začal by nanovo. Zatím jsem to vyřešila tak, že jsem mu dala polštář, protože stejně jak spí v noci se mnou, tak je na něj zvyklej, tak aby se cítil víc jako u mě v posteli. A dneska jsem mu povídala pohádku a zpívala nesmyslnou ukolíbavku, protože žádnou neumím
A ono to zabralo. Si říkám, že až se přestěhujem, že ho vrznu do vlastního pokojíku a že třeba to spaní bude lepší. Tady to nejde. A taky budu muset naučit usínat v postýlce přes den, ale to bude peklo a mě se do toho moc nechce. Jsem pohodlná.
Světluš-to bude mít malá super, že bude mezi dětičkama. Tady nic takovýho není. Domik tu nikoho nemá. Až se přestěhujem, tak budem blízko Vaškové sestřenice, ta má taky kluka, akorát mladšího, teď bude mít půl roku, tak se budou kamarádit. Teda doufám ![]()
Kači-s tou dietou, to je blbý
A co ta alergie na psa, jak jsi psala, nebudeš muset dát psa pryč???
Zatím čau.
Ahoj holky
tak já sice včera něco napsal, ale koukám, že bych měla trochu vy:,–(it, protože zapomínám na slušný vychování a nepopřála jsem za sebe i za Stázinku Ráchelce a Matýskovi k jejich velkému výročí 10. měsíčninám
tak dodatečně!!
http://animace.org/…/G320099.gif /> Jitko tak večerní posezení bylo super, co? Jejda holky jak já vám závidím, fakt. Já jsem dneska už úplně vyždímaná - bez hlídání s malou v práci nepřetržitě od 25.8 až do dneška. Mě někdo říct, že ještě zítra musím supl tak se zhroutím. Jsem už úplně nedočkavá až zítra přijde kámoška - předám ji malou a budu celý den ležet
Díky za tipy na řepu, hned zítra vyzkouším!
Veru ukaž nám nové botky
. Já už taky docela vyvyřuju, hlavně po večerech. Udělám tak 3 jídla a dám je normálně vychlazené do ledničky. Stázinka z toho žádné následky nemá. S masem to dělám jako Jitka, uvařím a naporcuju a dám to zmrazit, pak povařím.
Peťo držíme Fidovi palečky. Jen se moc nestresuj! S tím dudlíkem je to u nás stejné - ještě k tomu vyhazuje klobouky, ponožky, boty, prostě všechno!!
Ivo s tím receptem se nestyď a klíďo k Dr jdi, však si ty prášky stejně musíš zaplatit, tak co!
Kavi s těmi alergiemi je mi Šimonka líto, Snad to v lednu bude OK. My letíme 28.9 a vracíme se 5.10. Zdeněk tam oslaví narozeniny
Oslavíme je večer až bude Stázinka spinkat šampáněm ve vířivce, ojojoj ať už je to zítra ![]()
Ha paráda jak to máte vymyšlený - svatba, stěhování, vánoce. Krása!!!!