Poradna duly
Jana Čurdová
Veru-jo, měl infekci ve stolici, dr. říkala, že je to něco podobnýho jako salmoneloza a že můžeme být rádi, že to tak ustál, že stím děti chodí i do nemocnice
Je to z nějaké špíny. A my máme doma toho psa, tak jsem z toho teď špatná. Mohl to teda chytnout kdekoli, ale přeci jen. Tak teď všechny honím, aby si řádně myli ruce, hlavně u nás. U manželových rodičů je mi to blbý, tak jsem říkala Vaškovi, aby jim to připomínal. Když jsem říkala Vaškovýmu bráchovi venku na dvoře, aby na malýho nešahal, že má špinavý ruce, tak se urazil
a to je mu 22let, to by už mohl mít rozum! A tchýně si jde ke slepicím posbírat vejce a pak si klidně malýho chová! Já jí nic neřekla, protože je mi to blbý, tak musí Vašek, ale on u toho zrovna nebyl. Dr říkala, že to může být i od slepic a když tchýně chytá na vajíčka a pak na dítě a on si strčí ruce do pusy, tak to může být i z toho, ne? Aspoň, že nekouří když tam přijedem, to jsme zatrhli a to naštěstí respektujou, jinak já už to vzdávám a to vedle nich budem bydlet. Pomoc!
Ahoj holky,
Davča šel spát, tak doufám, že se hned nevzbudí a nechá mě psát.
Veru , měla jsem ještě starší dceru( na str.9 si to můžeš přečíst) a když je začátek školního roku, vánoce, narozeniny a tak pod, tak to na mě občas všechno sedne a nemám na nic náladu.
Gabko , díky za jídelák, budu se snažit tim řídit, ale jak to vypadá, tak brambory nejsou povolený co? Já jsem totiž děsně bramborová. No ale s tim špekem musim něco udělat, páč si některý lidi myslej, že čekám další a to už mě nutí s tím něco udělat ![]()
Peto , tak vám přeju at to vyšetření dopadne na 1* a závidim vám ty zuby. Davča už totiž 3.týden srajdí, slintá, blbě spí, řve, dásně má nateklý a zub pořád nikde. no jestli takhle bude prožívat každej zub, tak to se mám na co těšit ![]()
Ha , gratuluju k bydlení. Na těch svatebních fotkách vám to moc sluší ![]()
Ivo , s tím receptem si mi připoměla, jak mi jednou u bankomatu ulítla tisícovka. Až na potřetí se mi podařilo jí sebrat, samo že lidi přihlíželi, no nevim jestli aby se pobavili, nebo jestli čekali, že to nahánení vzdám ![]()
Všem marodům přejeme brzké uzdravení a letcům už žádné pády.
Jarmark , děti byly hotový z kolotočů a já z cen. Jízda na dětskym kolotoči 20kč, na pidi autíčkách 25 a ty ostatní jsme přešli, páč mě z těch cen přecházel zrak
. Tak jsme koupili nějakou frkačku, autíčko, nějaký ty sladkosti, kolem opečených klobás a langošů jsme proběhli rychlostí světla, páč to děsně vonělo a já přece hubnu
a udělala jsem radost sobě a postiženým dětičkám i dospělákům a koupila jsem 3 keramický andělíčky( výrobky z chráněný dílny), každýmu dítku ho pověsim k posteli.
A objednala jsem další dárek k vánocům.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Tak zatim ahoj, pak možná ještě nakouknu.
Hani , i já bych se ráda zeptala na Terezku
, ale vím, že je to choulostivé, takže pokud ne, ne, tak to samozřejmě chápu…
Veru , dnes už jsem ji zase dala ověřenou…tu čokoládu ne, tak uvidím ![]()
Jarčo , je to borák, tak snad se ty nemoce nespojí, už tak je toho dost ! ![]()
Já tu dnes měla průchoďák a začínám mít pocit, že si moje rodina a některé kamarádky z nás dělají překladiště, pořád si tu někdo něco, pro někoho něco, nechává
…a začínám toho mít akorát dost, jsem ráda, když se někdo zastaví, ale pokud je to jen kvůli tomu abych něco předala apod. o to nestojím…
Jinak bych šla ven, ale snad zítra ![]()
Idu koukat na Trosečníka ![]()
Dobrou noc
Ha
Jarčo, tak to je síla… to mi řekni, jestli jim to jako nedocvakne… Bych normálně tchýni řekla /až na něj bude zase chtít šahat těma zadělanejma rukama/, že tu infekci měl z toho ! Přece jen jsi za něj zodpovědná ty a pak se s ním trápíš doma ty, takže by mi to teda nebylo blbý ani náhodou. Vím, že některým lidem se určitý věci říkají blbě, ale za tímhle bych si stála, je to přece tvoje mimčo, ne?
![]()
Hani, to jsem netušila, já v tu dobu ještě nebyla na e-miminu, tak se omlouvám, že jsem to takhle vytáhla.
Vím, jak ti bylo, já přesně tohle zažila před 3 roky s mamkou, trvalo to půl roku
. Vím, že s dítětem to musí být ještě o milion procent strašnější, takže máš můj velký obdiv, jak jsi to ustála a teď přeju pro vás všechny hlavně zdravíčko, protože víme, že to je to nejdůležitější…
Veru-já před ní říkala, že je to ze špíny a že si musíme mýt pořádně ruce, jí to nedocvaklo. Jí to nepříjde, že šahá na malýho špinavýma rukama. To je těžký
Oni jsou tak asi zvyklí
Řeknu Vaškovi, aby jí to nějak řekl, aby to pochopila a když to nepomůže, tak jí to řeknu já. Ono už tak tam malej může sedět tak akorát na klíně, příp. na gauči, protože tam nemají zrovna čisto. Chodí se tam v botech, takže lozit po zemi, to nehrozí. Takže jsem tam raději vždyck jen chvilku, protože to tam malýho nebaví. Jen když mu vezmu chodítko, tak to jde.(Jen doufám, že tohle nebude číst Vašek, to by bylo asi trapný)
Hani-ať Davídkovi už ten zoubek brzo vyleze a netrápí ho tolik
Kočárek je moc hezkej, to bude mít Hanička radost!
Mončo-Matýskovi přejem taky, aby mu bylo co nejdřív dobře!
Jarčo, vůbec to neni trapný !!!!! Je to tvoje dítě a jeho zdraví a oni to musí pochopit a hlavně respektovat. A když jim to nedocvakne, tak říct naplno. Budu ti držet všechny palečky… páč všechny víme, jaký tchýně někdy jsou, že jo ![]()
Jo, ona je jinak když nepočítám její názor na to, co by už Domis mohl jíst v pohodě a vždycky jsem si s ní rozuměla. Jen nastal tenhle problém s hygienou. Snad se to vyřeší. Uvidíme. Díky za podporu. Pak napíšu jak to dopadlo. Teď musím končit. Vašek byl na rybách a už je doma, tak aby neviděl co tu píšu o jeho rodině, on sice zná můj názor, ale nemusí vidět, že to tu píšu
![]()
Tak dobrou noc!
Tak a Davča má vyspáno, by mě zajímalo kdy začne spát celou noc.
Jarčo , tak tohle ti teda nezávidim, já si totiž chodim na návštěvu odpočinout, všichni ho mazlej, nebo si s nim blbnou na zemi a já mám konečně volný ruce. Představa, že bych ho nemohla dát na zem, mě děsí, to jako choděj ke slepicím a v těch samejch botech domu? Fuj a co ty slepičince.
Veru , bylo to těžký období, ted už to je o 90% lepší, ale tech dalších 10% už půjde se mnou celej život.
Ahoj mamči ,
moc vás všechny zdravíme. Ráchelka je po čtvrteční injekci nějaká nevrlá poslední dobou, a taky to mohou být ty zoubky, leze jí čtvrtý zoubek.
Dnes se málem udusila rohlíkem. Dávila se, tak jsme ji s manželem otočili hlavičkou dolů, trošku ji poplácali po zádech, a vypadl z ní kus rohlíku. Měli jsme takový strach.
Hani , to je povzbuzující, že nejsem sama komu se stalo něco takového s tím ulítnutím. Děkujeme za gratulaci k měsíčninám.
Stázince gratulujeme k 10 měsícům.
http://www.gify.nou.cz/…oubory/5.gif
Jarčo , ať je Dominiček brzy fit.
Tak já končím, Ráchelka mi tu trhá časopis, tak se jí jdu věnovat.
Pěkný večer
![]()
Čau ženský,
tak konečně jsem se za Váma zase dostala. Teď jsme to měli trošku našlapaný, protože včera jsem měla zápis do páťáku. Školu mám až ve Zlíně, takže jsme si všichni udělali výlet. Ale stejně jsem si říkala, že jim není trapný nás tahat takovou dálku kvůli chviličce. Ona to sice nakonec nebyla chvilička, jenže to jen díky jejich špatné organizaci. Ještě, že Eli byla úplný zlatíčko. A dneska jsme zvládli nakoupit a ještě se porozhlídnout po sedačkách. Nutně nějakou potřebujeme, takže se teď tomu budeme chvíli věnovat. Ovšem to jsou teda pálky, Vám řeknu
Vždycky, když se mi nějaká líbila, cenovka hlásala 70.000,– Kč
No tak tak drahou teda rozhodně mít nebudeme ![]()
Veru, Eliška přijala kartáček na zuby vcelku dobře. Dokonce má snahu ho i používat. Jenže, jaksi, nepochopila, že se dává do pusiny tou obrácenou stranou ![]()
Ha, to mateřské centrum není nové, ale moc se o něm neví, protože sice patří pod Lužánky, ale je v Žabovřeskách. Jestli Tě to zajímá, tak jukni na www.luzanky.cz - sice tam nejsou kroužky v Latě, ale můžeš jim tam napsat maila. …Jinak já většinou pro Eli obídky vařím. Skleničky má jen když někam cestujeme (ale i tak jí občas vařím). Máme zeleninku ze zahrádky od manžových rodičů, takže spokojenost. …No a Ivuščiny problémy budou asi fakt z té čoko kašičky. Já jsem v tomhle o dost pozadu. Manža se mě vždycky ptá, proč nedávám Eli něco, co už je pro devátý měsíc. Tak mám spoustu argumentů - alergeny, cukr, lepek… Si už připadám divná ![]()
Gabko, odrážedlo je super a Stázinka je na něm k sežrání
Pro nás je to zatím pasé. Eliška se ještě moc neudrží v sedu. Ale určo ho budeme plánovat. Ovšem možná nám to výjde až na první narozeniny. Ale třeba se budu divit. Pokroky jsou teď už fakt rychlý. … Stázince, všechno nej k jejímu velkému dni.
Hani, taky bych zase po čase ráda navštívila nějaký jarmark. Kde se ten Váš konal? …Kočárek pro Haničku je nádhernej. Určitě bude radostí bez sebe. Připadá mi jako opravdickej. Počkej až takhle vyrazíte - ty s malým a Hanička s panenkou ![]()
Jaruš, taky doufám, že Domísek bude brzo OK. Ale zase je na tom pozitivní to, že se to takhle spojilo a určo to bude o to rychleji pryč. …Jinak co se týče té hygieny, tak fakt musíš být tvrdá. Mě naštěstí stačí, když to říkám obecně. On si to každý přebere v tom dobrém slova smyslu a dbají na hygienu. …Jinak taky máme doma spotřebiče Fagor a zatím spokojenost. Je fakt, že ledničku jsme 2× reklamovali, ale nebylo to kvůli funkčnosti. Byl tam nějaký špatný plastový výlisek. Hlavně si fakt pohlídej, aby byla spotřeba „áčková“. Fagor je velmi dobrý poměr ceny a toho, co to umí. Třeba trouba svýma funkcema předčí ty o hooodně dražší. Tohle jsou Španělé. V servisu mi sami říkali, že nemají problém s reklamacema. A to jim nestraní, protože servisují více značek. Takže, snad dobrá volba.
Moni, tak ať je i Matýsek brzo OK. Fakt se tu roztrh pytel s marodama ![]()
Ivuš, tak naštěstí ta story s rohlíkem dopadla dobře. To já zažila něco podobnýho. Teda Eliška se nedávila, ale najednou jsem si všimla, že nemá sponku ve vlasech. Jsem jí zašátrala v pusině a co myslíš? Byla tam
Samo, že ji hlídám a dávám jí ji jen, když jdeme ven. Zvykla si, že ji má ve vlasech. Ale to jsme zrovinka byli na nákupu a ona se asi nudila
Budu ji asi muset hlídat ještě 1000× víc!
Ufff, sem se zase rozkecala ![]()
Pěknou neděli maminky ,
venku svítí sluníčko, tak co si víc můžeme přát ![]()
Světlušinko , nedávala jsi prosím Tě do časopisu Miminko fotku Elišky s názvem - Říkala jsem, že ze mě nebude vegetarián?
Přejeme všem krásný den
![]()
Krásné nedělní ránko všem
tak konečně můžu napísat. Nějak poslední dobou nestíhám ![]()
Stázince dodatečně vše nej nej nej
![]()
Koukala jsem na fotečky, moc krásný, odrážedlo parádní. Já myslela, že ty moje fotky tam nebudou, původně jsem jich chtěla poslat víc, jenže mi to pořád házelo chybu tak jsem se vytočila a vypla to a teď koukám, že tam dvě jsou a jedna dokonce dvakrát. Tak pak ještě nějaký pošlu.
Hani kočárek krásnej, to bude Hanička parádnice na procházce ![]()
Tak jak jsem psala o tom zubu, tak jsem skončila v noci na pohotovosti, páč už jsem byla totálně zfetovaná z prášku, pořád ledovala a nakonec myslela, že se rozběhnu proti zdi. Takže jsem zavolala bráchovi o půlnoci a odvezl mě do špitálu, tam ze mě byli hróóźně nadšeni, ale naštěstí to bylo rychle a děsná úleva. Tak to aby toho nebylo málo.
Fidovi lezou dvojky nahoře, slintá jak blázen, má úplně mokrý triko, zatím žádný komplikace. Nejdřív nic a teď to vyleze všechno naráz ![]()
Jarčo snad už bude mít brzo Domík klid, to je hrůza. Já si teda taky užila když malej pořád srajdil a měl teploty, ale tak dlouho to netrvalo teda. Snad už bude dobře. A ta tchýně, no mě to vykládej…Ale nechápu, když jde ke slepicím a pak šahá na malýho, to by ji mělo snad napadnou né. Vždyť to může mít třeba od nich. Já teda taky nerada něco říkám
ale pokud je to vážný tak bych to řekla, tak snad to pochopí. No i když jestli je jako ta moje tak asi nikdy
![]()
Matýskovi přejeme taky ať je brzo v pohodičce ![]()
Ha krásný fotečky,jsi krásná nevěsta a moc Vám to sluší
A gratuluji k novému bytečku ![]()
Tak u nás se dějí pokroky každý den, Fido neustále u všeho stoupá, v postýlce obchází dokola a taky se pouští a snaží se dělat kroky, jenže vždycky padne na zadek. Nejdřív nic a teď by chtěl hned běhat
Taky se vyškrábe na postel nebo na sedačku a vykládá o 106. Se nestačím divit
![]()
Pokud jsem na něco zapomněla tak pardón, ale je toho moc ![]()
Krásnou neděli všem pa
Ahoj holky a mimča.
Domis furt marod, rýma zůstala, teče mu z nosu jako blázen, v poledne měl 38horečku, teď už je to lepší. Večer včera zase strašně plakal, nakonec mi usnul na rukách v takovým polosedu a několikrát se vzbudil než pořádně zabral. Jestli to nebude zítra lepší, tak pomažem zase k dr. Dávám mu do nosu Vincentku ve spreji a Mucosin sirup. A na teplotu Paralen sirup.
Hani-jo choděj v těch stejných botech
Teda hlavně do kuchyně, jinak se někdy přezouvají do papučí, ale tam jsou tak zvyklí, je to takovej statek a vždycky se tam chodilo v botech a oni(hlavně tchán)to nehodlají měnit. S tím nic neudělám. Takže tam si na návštěvě odpočinu jenom chviličku, když ho tchýně chová, ale on u ní stejně moc nevydrží
Jezdíme tam tak jednou za týden, takže to jde přežít, ale až budem bydlet vedle, tak nevím, to už pak aspoň bude malej chodit, tak to bude zase lepší. A když si s ním bude chtít bába hrát, tak budu radši, když příjde k nám. Snad to půjde nějak přežít. Vašek říkal, že jim to narovinu řekne, aby si myli ty ruce, tak jsem zvědavá.
Ivo-ještě že je malá v pořádku, jsou ty děti pořádní rychlíci
Tak pěkný večer a hodný dětičky.