Poradna duly
Jana Čurdová
Pěkné odpoledne mamči,
děkujeme za všechna přáníčka k měsíčninám.
Ať se vám daří, hlavně hodně zdraví.
Jdu uklízet, pak juknu ![]()
Čau ženský,
tak jsem zasejc ňáká zmordovaná. Dopoledne jsme si s manžou a dcérou střihli návštěvu pár domů s nábytkem, páč vybíráme sedačku a odpo jsme si udělali procházku s kočárkem do drogošky. Fakt jsem nějak vyšla ze cviku tahat tašky! Nakoupili jsme tam do čtyř igelitek a do koše pod kočárek se vešly jen dvě
Ovšem malým zadostučiněním byla návštěva kavárničky. Brňandám vřele doporučuju kavárničku v Alfa pasáži. Maj tam čokoládky na váhu a taky tam podávají horkou čokošku do šálku. To by nebyla žádná novinka - jenže tu ji nemají ze sáčku, ale rozpuštěnou z tabulky! Fakt lahůdka
Jen jsem si připadala jako macecha, protože jsme si s manžou dávali do nosu a Eli byla na kukuřičných fuj křupkách
Sice jsem jí vysvětlovala, proč to tak je, ale nevím, jestli to pochopila
Stejně se zabývala jen zapínáním šráků na kočárku. Vypadala v nich jako kdyby měla na zádech padák
Povolila jsem jí totiž sezení a na to ona není zvyklá, tak jsem si ji raději těma šrákama pojistila. - Zkusím hodit nějakou tu fotečku do galerky.
Kavi, ty Tvoje zážitky s čekání u MUDr. jsou fakt otřesný. Ovšem máš pravdu v tom, že člověk si rád počká, když ví, že je to na kapacitu. Tak doufám, že pro Šimonka vyzkoumáte něco hodně mňam, aby nemusel být ničím ochuzenej, když už nemůže všechno. Ještě, že si to takovej mrňou moc neuvědomuje. …Jo a pro sraz jsem samo všema čtyřiceti ![]()
Ha, myslím, že Elišce fakt pomáhají ta lehká cvíča. I když je fakt, že občas to docela flákáme. Vlastně je to o tom, že jí cíleně ukazuju co a jak má dělat, aby si víc zpevnila partie, který na ten danej úkon jsou potřeba. Je to pro ni docela zábava. No a aby toho nebylo málo, tak nám ta naše kočička začala i sedět. Teda, zatím jen zlehoučka a povede se jí to jen sem tam, ale i tak z toho mám radost. V kuchyni už je jako doma. Dokonce manžovi lezla i do myčky, když vyndával umytý nádobí
…Hani, jinak do té školičky chodíme do centra Lata. Je to v Žabovřeskách. Zkus juknout na stránky Lužánek. Možná o tom tam něco bude. …Líh mám ještě od pupíčku, takže opráším lahvičku a hurá na nastřelování
…To se divím, že jsme se v té Vídni někdy nepotkali, páč já tam taky jezdím a skoro každej rok (už léta)
…Jo a taky velká GRATULACE K BYDLENÍČKU ![]()
Veru, já Elišce vařím skoro každej den, takže nevím, jak by se to masino zachovalo při delším skladování. Ale myslím, že by to v ledničce a povařený neměl být žádnej problém (jak psala Gabka). …Jinak kdybys něco konkrétního potřebovala v té zdravé výživě, tak můžu zakoupit a poslat. Nebo si můžeš někdy udělat výlet do Brna a můžeme skočit i na kafíčko ![]()
Hape, tak to cévkování moc nezávidím, protože si to pamatuju z dětství. Ale je fakt, že to bylo rychle odbytý a pak už jsem ten zážitek jen vytěsňovala z hlávky. A skoro vytěsnila
Neboj, bude to rychlý a Fido je statečnej chlapák! …Eli taky pořád něco háže z kočárku. Tuhle vyhodila rybu (neboj, umělohmotnou) a já ji přejela kolečkem. To má zato, potvora
- Teda ryba (páč je jako živá)
…Přeju brzký uzdravení toho potvornýho zánětu!
Ivuš, s tím receptem se nestyď. Hlavu Ti určo neutrhne. Nebo si prostě vymysli, že Ti ho Ráchelka roztrhala nebo, že jsi ho ztratila. Však ono je to stejně jedno. A je lepší mít novej recept, než kupovat test ![]()
Jaruš, však až se přestěhujete a Dominiček bude mít půlletýho kámoše, tak to bude taky super. Ono je těm dětičkám vlastně jedno, jak je starej jejich kámoš, hlavně, že maj koho týrat ![]()
Jinak u nás se usíná skoro hoďku. Mám radost, že už dlouho nemusím dyndat v ruce. Ovšem Eliška sebou hází vždycky skoro hoďku. V tom to klečení a sedání má nevýhodu. Když byla placka a skoro se nehejbala, tak z toho nebyla tak vyjukaná a spala OK. Teď se často probudí, až klečí
Však ona si zvykne, křepelička.
Gabko, se ví, že srázek byl super. Už plánujeme další. Dneska kafárna s manžou a dcerou a včera s mojí máti a dcerou. Si skoro připadám, jak hospodskej povaleč ![]()
Ahoj holky,
máme za sebou jednu nepříjemnou událost, co se stala včera večer při koupání, na pár vteřin jsme malou nehlídali a vahou na boku vaničky ji převrátila a slítla dolů na kachličky. Vanu máme ve vyvýšené poloze cca 55 cm nad zemí. Dopadla na bříško a hlavičku břinkla do země. Okamžitě, a teď říkám na štěstí, začala plakat a udělala se jí velká boule na čele, volali jsme sanitku a jeli hned na ošetření do dětské nem. v Brně. RTG výsledky jsou v pořádku a dnešní vyšetření pediatra také. Dostali jsme homeopatika na léčení a musíme malou budit v noci a nesmí na slunce. Dovolenou jsme kompletně zrušili, doktor neporučuje, především změnu tlaku při letu.
Malá už se směje a je normální, ale včera by se v nás krve nedořezal a bylo nám strašně…však asi rozumíte.
Ozvu se zase později.
Pa, Ha
Ha to je hrozné, ale dobré je, že je Ivuška v pořádku a nic ji není!!! Boule se jí zahojí než se vdá ![]()
Stázinka má zase nějakou modřinku na pusince, pomalu ji mizne, vůbec nevím z čeho asi se někde bouchla a mě to uniklo.
Včera jsme byly u pediatričky, protože se Stázince udělala vevnitř v oušku boulička a měla modrou barvu (jako modřina) ta nás poslala na ORL a protože tam včera nikdo už nebyl tak jsme tam jeli dneska i se Zdeňkem, aby ji držel. Já byla úplně na nervy, Dr. říkala, že ji to možná budou píchat. Naštěstí se nic takového nekonala a diagnostikovali jí Ucpanou mlazovou žlázu a že u tak malých dětí je to spíš vzácnost. Máme mastičku (septonex- černá barva a smrdí) a mažeme 3× denně.
Včera večer jsem Stázince uvařila tu červenou řepu, jsem zvědavá jak ji bude chutnat. Taky jsem ji uvařila Gazpacho a upravila tak aby to mohla jíst, tj nedala jsem olivy a nevím jestli to mám zakápnout olivovým olejem. No ale řeknu Vám výborná polívka!!!!
krásný slunečný den, my jestli přijede Zdeněk dřív z práce, až uvidí kolik toho na něj v kanclu čeká. tak pojedeme večer k vodě ![]()
ahoj holky, nestíhám, píšu z práce
, děláme nějaké smlouvy, tak tu teď na střídačku 2 dny budu, taťka hlídá.
Ha, tak hlavně, že je všechno v pořádku !!!! Úplně vím, jak vám muselo být… stačí vteřina…, ale boule se zahojí ![]()
Gabko, já používám do zeleniny oliv. olej ![]()
Katko, u nás se zatim jí taky jen zelenina , maso, ovoce, umělý mlíko ani lepek nedávám a zatim mu šmakuje, tak to určitě Šímovi bude taky
a pak můžete najet na něco z tý zdravý výživy, z vlastní zkušenosti vím, že ze začátku si člověk říká, co já budu jíst… a pak toho bylo celkem dost ![]()
zatim pa, ještě juknu
Ahoj holky
Ha to je fakt hrůza, ale aspoň, že je Ivuška v pořádku a vše dobře dopadlo. Fido má taky pořád nějaký škrábance a odřeniny, kolikrát ani nevím od čeho. Před dvěma dny se otočil na prahu a dal si takovou šlupku do hlavy, že sem myslela, že má snad otřes mozku.
Taky nás trápil zoubek, takže jsem dva dny chovala a chovala a mrčel a řval jak divej. Už je ta potvora venku, takže máme už 4 zuby ![]()
Na gyndě jsem s manžou vyfásla antibiotika, paráda fakt!! a aby toho nebylo všeho málo, tak mě dnes ve 4 ráno chytl zub a jako naschvál doma ani jeden prášek proti bolesti, sem myslela, že fakt zdechnu do rána. Hned jsem valila k dr. něco mi tam vrzla a huba mě bolí jak blázen ![]()
Ale hned jsem udělala zásobu lékárny, tak v nejhorším si něco šupnu. Manža si vzal dnes dovču, odpoledně jedem k moji mámě, manža ji bude něco opravovat a zítra jdu poprvé do prácičky, k manžovi do firmy uklízet ![]()
Taky jsme byli v úterý na oslavě, Fido umrčenej až hrůza a tchýně opět nezklamala, že!! Prej já mu dám kousíček piškotu z dorty, tak jsem kývla a ona mu narvala i ten krém, večer řev jak blázen, kroutil se a řval až se třepal, nemohl se asi vykadit a do toho ty zuby, už jsem myslela, že pojedu na pohotovost. Po dvou hodinách chování usnul a spinkal do rána už v pohodě. Manža jel druhý den k matce a strašně ji nadal, že bez našeho svolení neexistuje, aby mu něco dávala, že to snad dělá naschvál a že už toho máme oba dost. Takže teď jsme nejhorší a ona paní ukřivděná, ale jsem ráda, že je manža na mé straně. Já o ni nestojím, když to nepochopí tak co ![]()
Jdu dokuchtit krásný den pa
Peťo, já mít takovouhle tchýni, co je schopná mu nacpat všechno, tak ho s ní vůbec nenechávám o samotě ! To jí dělá nějaký zvláštní potěšení, že ho nacpe dortem
. Nekejvla bych jí ani na ten piškot, prostě bude dodržovat pravidla, která dáš ty. Já jsem to tý mojí řekla hned na rovinu a teď se mě ptá, co už může ![]()
Pěkný večer holky,
Ha, neboj, bude to dobrý, uvidíš
Dodatečně gratulujeme k novému bydleníčku.
Tak už mám antikoncepci na tři měsíce, sestřička byla v pohodě.
Ráchelka dostala třetí injekci proti žloutence. Váží 10kg 150g a měří 78 cm.
Musím jít, malá pláče, bolí jí zoubky. Dr. nám na to napsala Calgel.
Pak jsme dostali na zoubky kartáček na prst a zubní pastu a Mediket-šampon na šupinky na hlavičce.
Zítra jdu s malou na kožní, má moc vyrážek na pusince, je to asi virová infekce ode mně, říkala Dr.
Tak se mějte holky, a opatrujte se, vy i mimča.
Ježiši, Hani, úplně jsi mě s malou Ivuškou vylekala!
Chuďátko malinkatý. Naštěstí to ten drobeček odnesl jen tou bouličkou. Tak ji, prosím, od nás moc pozdravuj a že posíláme pofoukání a pusinu na tvářičku. Ještě, že už je jí líp. A Vy se tomu snad s odstupem času i zasmějete.
Tak první, evidentně emoční, reakce je za mnou a teď k Vám ostatním ![]()
Dneska jsem byla s Eluš u ségry. Přišla tam i její kámoška s holčičkou (2,5 roku). Sme se nasmály. Navíc tam byl jen babinec. Teda, pokud nepočítám toho kloučka u ségry v břicháčkovi
Jsem si jen potvrdila, že ten náš andílek má pěknýho ďáblíka v těle ![]()
Gabko, to Eliška taky vyfasovala modřinu. Klekla si v ohrádce a najednou jsem pozorovala, jak z mříží spustila jednu ruku, pak druhou a prásk ho! Je na sebe opatrná, ale tohle nějak „neustála“. No a dneska má modřinku na tvářičce. Nic hroznýho, ale trošku vidět je. A já ji včera obviňovala, že je jak princezna na hrášku, že jí to přece nemohlo bolet
…Gabko, a to gazpacho je tak studená rajská, ne? Už dáváš Stázince rajčata? To já je zatím vynechávám. Myslím, že se řadí mezi alergeny. …Tak ať je i Stázinka s tou svojí bolístkou na oušku co nejdřív OK. Se nám ty bolesti nějak množí…
Hape, gratulace Fidovi ke čtvrtýmu zubu. My jsme stálo pozadu s našimi pouhými dvěma
…A ať i Tebe ten mizera přestane co nejdřív bolet, jinak si na něj došlápnu! ![]()
Ivuš, tak vidíš, že recept proběhl OK. Měla jsi jen zbytečný strach.
Holky, ještě jsem se chtěla zeptat, jak pečujete o zoubky prťať (na to mě vlastně navedla tím prstovým kartáčkem Iva). Já Eli koupila takový tři kartáčky. Jeden je na prořezávání, druhý na malinko prořízlý a třetí na opravdický čištění. Zatím jí dávám jen tu jedničku, protože má jen asi 1 mm zoubků venku. Dáváte nějakou pastu? A jakou? Jak a jak často čistíte? Dáváte i nějaký minerály nebo rozpustný tabletky apod.? Já jsme zatím MUDr. nepoučená. Při poslední kontrole nebylo po zubech ani vidu ani slechu.
Ahojky holky
Veru tak tam kapičku dám toho oleje.
Jituš já nějak minulý týden udělala maso a do toho jsem dala rajčátka ze zahrádky a oki. Před tím jsem ji dala 2× rajčatové pyré a taky je to oki. Já nějak ty jídla nezkoumám a ani nečtu, tak ani nevím, že by děti rajčata neměli. Nějak jsem vycházela z receptů co mám
U nás doma nikdy nikdo na žádnou alergii netrpěl a netrpí.
No a jak tak koukám tak jsme váhově předběhly dokonce i Ráchelku ![]()
Gabko, tak jestli je po rajčatech všechno OK, tak je to vpoho. Já dostala od kámošky knížku a snažím se jí v těch ovocích a zeleninách držet. Eliška třeba zatím ještě neochutnala ani broskve. Prý taky patří do těch alergizujících. Ale ono je ostatního ovoce hodně, takže zatím mě to ani nijak nemrzí. Teď Eliška „ujíždí“ na malinách
Babi jí koupila vaničku plnou malin, tak jí je dávám jen tak, do jogurtu, do kaše… Fakt jí šmakujou. Tak snad nebyly moc stříkaný ![]()
Gabko , to jste nás tedy předběhly
. To jste si teda dovolily moc holky
Zjistila jsem ale, že je Ráchelka o 2 cm vyšší než Stázinka, ale copak na tom všem záleží, viď? Hlavně aby ta naše robátka byla zdravá a šťastná ![]()
Všem děkuji za povzbuzení kvůli tomu receptu, někdy mi to dýl trvá než naberu odvahu, ale jak psala Jituš-byl to zbytečný strach ![]()