Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
259
25.8.06 15:40

IVETT: noto ji nam zatajila, ze jsi z dvojcat! A jste jednovajecna dvojcata, tedy podobna si k nerozeznani? Jeee to musi byt super mit segru dvojce - ste si musely hodne hrat spolu vid?

BEE: u me Vrchlabko bohuzel neprichazi v uvahu, nemuzu jezdit autem, protoze mimi se to nelibi a placenta hned krvaci. Takze u me to bude Podoli, je to nejbliz - nehlede na to, ze Filip mi ted vitezoslavneoznamil, ze v rijnu a listopadu ma milion prace, takze jede na turne se skupinou Krystof a pod.coz znamena, ze bude mimo Prahu a ja budu v pripade porodu volat sanitku, takze bezva vyhlidky -mam strach uz ted!

Holky jsem si uklohnila boruvkovy knedliky mnam jsou moooc dobry! Jee a v pondeli jdu do prace jupiii!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.8.06 15:54
Smarrr píše:
PAJINO: tak moje mimi je taky zatim hlavickou nahoru, ale pan doktor rikal,ze do 32 tydne je to naprosto normalni a ze jenom 4% miminek tak potom zustavaji. A i po 32 tydnu se jeste porad muze otocit.Doporucil mi prochazky - to pry pomaha. Takze zatim je to OK !

Smarr,

já vím.. Asi 20% miminek je v tomto týdnu v pozici koncem pánevním a 97% z nich se do porodu obrátí. Ale vzhledem k tomu, že už za sebou jeden porod koncem pávením mám, tak to prostě řeším..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
25.8.06 15:54

Ahoj maminky,

některé píšete o tom, že chcete první dobu porodní přečkat doma - prosím ty zkušenější o radu, jak poznám, že bych už teda měla vyrazit? (tak drsná, abych rodila doma, ještě nejsem…)

Nevím, jestli jsem to už psala (pokud ano, tak se omlouvám, těhudemence pracuje na plné obrátky…) - předevčírem Peťa sešrouboval postýlku, abychom měli zatím kam dávat věci pro mimi (komodu ještě nemáme…). A skoro pokaždé, když se na ni podívám, tak se mi sevře hrdlo a oči se skoro zalijí slzami :D Takže někdo u Růžové zahrady, někdo u reklamy na Sazku a někdo při pohledu na vlastní kus nábytku :lol:

Jinak moje mami už má taky zvýšenou hladinu babičkovských hormonů - dneska mi hlásila, že koupila jakési mimi-osušky či co…

Holky, nevíte, kde by se daly sehnat nějaké starší klasické čtvercové pleny a tetrapleny? Docela bych nějaké chtěla, ale to, co se vyrábí dneska, je dobré tak na zkoumání letní hvězdné oblohy :roll: je to většinou řídké a brzo se to rozpadá…

Zítra jedem kamarádům na svatbu. Ani nevím, jestli se tam v tomhle stavu těším. Budou to mít takové trochu divoké - nejdřív v Bruntále na zámku a pak kdesi v lese u Vrbna pod Pradědem, kdosi mi říkal, že jediná stavba široko daleko je jakýsi krmelec :wink: Normálně bych se toho nebála, ale v tomhle počasí a s bříškem to bude asi zajímavé. V nejhorším večer vyklidíme pole a zbaběle evakuujeme domů :wink:

Mějte se hezky, já jdu omrknout domácí potřeby, jaké jsou v nich ceny vaniček :)

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
25.8.06 15:55

Smarrr jeee tak to je blbe ze nebudes mit muzicka po ruce, ale drzim palce at se mimi trefi do terminu kdy bude doma :wink:
ja ho tady sice mit budu ale jak ctu ty diskuze o Apolinari tak tam budu asi muset hodne kricet a dupat aby ho pustili ke mne na celou prvni dobu porodni a ne jen na sal :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.8.06 16:01
Bee píše: [To jsem vám myslim ještě nenapsala…Včera jsem volala do Vrchlabí a řekli mi, že s cukrovkou roděj naprosto bez problémů! Byli zase tak strašně milí, že se tam úplně těšim na tu prohlídku v 36. týdnu, kterou raději provádějí, aby bylo všechno v pořádku a obě strany si byly jisté, že se může rodit naprosto přirozeně a bez problémů…:-) Tam fakt člověk jen zavolá a obestře ho takovej KLID a pohoda… :-) SMARRR a myslim PAJINA vy jste holky taky psaly, že jste něco četly a že se vám hrnuly slzičky do očí…neuvažujete o tom, že byste tam teda taky rodily? - Vždyť to jde s těma penzionama… :-) PAJI - třeba se prcek ještě otočí??? ;-)

Bee , to Vrchlabí ti moc přeju, ale vzhledem k tomu, že máme doma ješte jednoho raubíře, tak je dost těžko realizovatelné. Navíc minule jsem rodila 3 týdny před termínem, takže pochybuju, že tentokrát se do termínu trefím. Samozřejmě ideální představa je pro mě porod do vody pokud možno bez větší lékařské intervence, ale ono je to nakonec jedno, když to nebude ideální.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.8.06 16:15

PAJINO: ja vim zlaticko a uplne tomu rozumim, ale TREBA to tentokrat klapne - jinak souhlasim, ze cisar je reseni !

MEOWTH: mooc dekuji ja si taky drzim palce :lol: To je to u toho Apolinare takhle husty??? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
25.8.06 16:20

Smarrr porad doufam ze to tam tak strasne neni ale par diskuzi me postrasilo ze tam tatinci cekaji v autech nebo na chotbe a nektere maminy pry pozivaly 1.dobu porodni s nimi na chotbe apod. takze asi taky zvolim radsi byt co nejdyl doma a pak rychle ujizdet do porodnice :) ale pokud mi opravdu budou delat cisare, tak to stejne bude vsechno uplne jinak :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.8.06 16:24

Tedy to zni dost desne, tak moc drzim palce at to u Vas klapne a je to v pohode!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
25.8.06 16:26

diky moc :) doufam ze vsechny budeme mit porod bez chybicky a neprinesem si z porodnic nejake otresne zazitky!

pro dnesek konecne koncim :) preju krasny vikend, dejte pozor na pupicky :wink: a zase v pondeli papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.8.06 16:31

ono jde o to, že u toho Apolináře na to nejsou zařízený - prostě se tam v té době může pohybovat více rodiček, ne zrovna v lichotivých pozicích a těm by nemuselo být přijemné, kdyby tam byl cizí chlap. Jinak pokud budete chtít být spolu třeba na chodbě, tak proti tomu samozřejmě nikdo nic nemá. :D Jinak tam ale mají super relaxační vanu (bohužel jen jednu na celý porodní sál). S tou vanou jsem byla super spokojená, fakt uleví od bolesti mnohem víc, než sprcha. V současnosti se rozhoduju mezi Apolinářem a Krčí (uvažovala jsem ještě Podolí, ale tam už je plno) a ten Apolinář u mě vede právě tímhle komfortem. Jinak Krč je zase super na kojení.. Tak uvidíme, ve čtrvrtek jdu omrknout tu Krč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
25.8.06 16:56

PAJINA: jee to je skoda, ze taky nejdes doPodoli jsme se tam mohly treba i s Nico potkat - to by byla fakt legranda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.8.06 18:39

Tines, Sylva myslela jsem s plavčo s mimči, taky bych se ráda přidala. Ale bude hodně záležet na počasí nejsem přímo z Brna :wink: Holky nevíte kdy jsou možný prohlídky na Obilnáku a U miloušů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
25.8.06 18:46

HOLKY já s tim Vrchlabim taky samozřejmě nevim, jestli to klapne. :-( Kdybych rodila dřív, budu asi teda v Motole…ale včera jsem četla jejich omezení a doporučení na webu a nevim nevim, jestli se mi tam bude dobře rodit…ale pokud by cokoli nemělo být v pořádku, rozhodně nebudu nikam daleko cestovat :-/ ani do žádnýho penzionu a pak do Vrchlabí…prostě by mě to pravděpodobně zastihlo doma a jela bych tím pádem do Motola :-(

SMARRR - Kryštofa mám celkem ráda, ale TOHLE?! To doprčic nemůžou jet na to turné až v prosinci??? Dyk by to bylo tak pěkný před vánoci, ne?! :o
Doufám a budu moc držet palečky, aby byl Filip zrovna doma a neměl minimálně týden co na práci až se malý rozhodne přijít na svět. S tím autem je to teda blbý :-/ ale já si zase říkám, že saniťáci nejsou tolik nervní jako tatínci, tak je to možná bezpečnější?! :-D Úplně jsem zapomněla na tu tvojí zpropadenou placentu. :-( To mě mrzí, kočičko, že to tím pádem s tím Vrchlabím nejde. :-( Ale v Podolí bude třeba taky nakonec všechno v pohodě…stejně myslim, že je důležitý, že se nakonec narodí zdravý miminko a všechno předchozí se pak rychle zapomene… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
25.8.06 18:57
Smarrr píše:
PAJINA: jee to je skoda, ze taky nejdes doPodoli jsme se tam mohly treba i s Nico potkat - to by byla fakt legranda :)

joo, to by byla sranda.. Ale dneska jsem tam volala a říkali, že už mají plný i prosinec.. A pochybuju, že vydržím do ledna. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
25.8.06 19:26

Holky pražačky to vám teda nezávidím ty registrace v porodnici,vždyt stejně nikdo nerodí přesně v termínu 8O ale asi to maj vyzkoušené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí