Poradna duly
Jana Čurdová
Domi , tak to s temi stromecky byl nastesti jen sen
, realny byl pouze stekot naseho hlidace…ona fakt stekala jako smyslu zbavena a ja dokonce budila muze, aby se sel podivat, jestli tam nekdo neni…no bylo to desne…ale stromecky nastesti zustaly… ![]()
Jinak Ti posilam SZ s tema plinkama…
Ahoj bříškandy,
děkuju za názory na monitor.
Na tom Dráčku mají pěkné věci, ale ty ceny ![]()
My jsme se s manžou vrátili z Prahy, udělali jsme si výlet do 3D imaxu na strašidelný hrad, takže trochu vzrůša a prostorových zážitků. Bumbrlíka to nijak „nevzrušovalo“
, i když mamince se občas točila iluzí hlava.
Aha, tak to je těhudemence jak vyšitá, když už ani nerozklíčuju, co je sen a co skutečnost ![]()
Dando , na dracka chodim tak akorat slintat
Nektere veci jsou fakt krasne…ale cenove jaksi mimo dosah ![]()
Já kdybych se donutila, tak bych také byla schopná si spoustu takových věci i ušít, ale jsem LENOCH!
Ahoj maminy a pupíci
tak se hlásíme opět z domova a hlásíme se živí a zdraví. Výlety byly super, jak Praha tak Vysočina.
Jen jsem to asi trošku přehnala s výletama a procházama a začalo mi tvrdnout břicho. Zítra mám poradnu tak jsem zvědavá co mi Dr, řekne.
No nic jdu vybalovat a pustit aspon jednu pračku. Snad vás do zítra dočtu a písnu čerstvé info.
Zatím paaa
Anni a spol:-))
benjulka píše:
Ahojky holky
Téda já jsem dneska líná i dýchat
Nějak si na mě ta lenora zasedla ( mrcha jedna) a nechce slézt. Já mám doma tolik práce, ale kdy ji udělám fakt netušímNICO pomóóóc
Nico tvou energii k úklidu bych fakt potřebovala.
Tak jsem dočetla dnešní komentáře a musim říct, že nejvíc ke mně promluvil tenhle BENJULČIN…
Benjulko jsem na tom úplně stejně!
Pár věcí jsem teda zvládla, ale ŽEHLENÍ se vyhýbám jako kdyby mě čekalo mučení.
Uvařila jsem těstoviny se svou oblíbenou omáčkou, vyprala a pověsila jsem dvě pračky a ostříhala manžela a pak vyluxovala (ale jen kvůli těm vlasům ze stříhání), ale od čtvrt na čtyři do pěti jsem spala a teď už tu asi dvě hoďky hledám na netu věci, který ještě budem potřebovat a snažím se dát dohromady ceny, abychom věděli, na čem jsme… ![]()
NICO - musim se zastat DOMI - ten tvůj sen byl popsanej tak, že jsem se taky nejdřív lekla, že ti ty stromečky opravdu někdo ukradl
pak se mi ale hned ulevilo na další stránce
asi je to tim, že ty občas míváš takovýhle hororový historky i v reálu
Na žehlení se vykašli - kašlu na něj asi taky…
a ať je kocourek krásný a hezky si ho užij!!! ![]()
SMARRR - co se týče toho monitoru dechu - taky si říkám, co by se s ním mohlo stát…zvlášť když vim, po kom je. Teď ho má teda půjčenej ještě jiná mamina, ale i tak…myslim, že tím, že leží pod matračkou se nic moc stát nemůže…
VĚCI DO PORODNICE - holky, dneska jsem četla zajímavou připomínku…že neni špatný si do porodnice vzít takovou tu jednorázovou přebalovací podložku pod sebe do postele…
Myslim, že jich stejně jeden balík koupim (ty se neztratí) a vezmu ho s sebou asi radši celej nebo aspoň několik kusů. Myslim, že je to praktická rada, tak vám ji tu hned píšu.
Při té příležitosti mě napadlo jako informace pro maminy, který to ještě neznaj nebo nemaj zkušenosti - dobrý je do postýlky, košíku nebo čehokoli dalšího, kde bude mimi spinkat, pořídit igelitovej obal na matraci…myslim, že jsem ho viděla dokonce na mimibazaru (novej), když se stane nehoda a dítko se pročůrá nebo nedej bože prokaká „durch“, odnese to jen ložní prádlo a matrace zůstane suchá… ![]()
No…je vidět, že se tomuhle tématu dneska opravdu věnuju ![]()
Jinak jsem se rozhodla a zítra dopoledne navštívím slavnou diabetologii na porodnici v Motole…tak jsem zvědavá, jak dopadnu.
Jejich objednací doba „příští týden dopoledne“ je natolik přesná, že se obávám, jestli si s sebou nemám rovnou vzít oběd.
Pak napíšu, co nového a jestli budu na kontroly (do poradny) chodit odteď už do porodnice nebo zůstanu u svý doktorky.
(to bych teda radši)…trochu se bojim, k čemu mě budou nutit, když já si přijdu naprosto v pořádku ![]()
zatím pa, jdu zase obhlížet internet…kdybych našla něco zajímavýho, dám sem odkaz. ![]()
bee+qee
BEE tak plena do postylky je dobra, ale staci uplně obyčejná ,vlastně je to ta co jsme ji používali ve škole při malování. dá se koupit v drogerii a stojí asi 25kc.
anni
PS: jo a je taky dobrý si ji dát před porodem do postele kdyby vám v noci praskla plodovka tak at si nezničíte matraci
Tak se omlouvam za mateni
ale naaahodou se mi uz nejaky cas nic desiveho nestalo…doufam, ze to vydrzi ![]()
Jednorazove podlozky jsou skvela vec…my mame doma vzdycky nejaky ten balik. Rodime na nich, mame je pod kotata a do prepravek…pro me je to proste soucast domaci vybavy. Jedna strana je igelit a druha sava vrstva.
V nekterych zdrav. potrebach je prodavaji na kusy. Dle meho soukromeho vyzkumu vychazi nejlevneji od firmy Abena a jmenuji se Abri-Soft. My mame rozmer 90×60cm, ty jsou idelani i treba do te postylky…V baliku je jich 25ks a kvalitou jsou stejne jako vsechny ty drazsi.
Cha, to je hotova stat na tema podlozky ![]()
NICO - ten dráček je krááááásnej! Všechny věci jsou fakt moc pěkný, některý i cenově jdou, ale většina je fakt dost drahá.
Ale jako inspirace super!!!
Možná to dám k nahlídnutí svý šikovný sestřičce, možná by něco mohla ušít…třeba ty kapsáře se mi moc líběj! ![]()
No já si řikala, že s podložkama to pro většinu z vás nebude žádnej „objev“…
ale co kdyby, že jo?! ![]()
ANNI - píšeš „plena“…za 25,– Kč - to je takový ten igelit, co se natáhne tak do půlky dětské postýlky? Myslim, že jsem viděla právě nějaký „novodobý“ model i s gumou na připevnění…ale nejsem si jistá. A drahý taky nebyl…myslim nějak okolo 50,– Kč… S tou radou ohledně plodovky taky super! Díky za ni…to by mě nenapadlo!
Nějak si to furt spojuju s tím „pročůrávánim“ a tohle je jaksi věc, se kterou nějak „nepočítám“ ![]()
NICO - díky za tip na podložky, zkusím se po nich mrknout! ![]()
Ahojky
promiňte že se sem pletu… jen mě zaujala diskuse o protipočůracích podložkách...... já teda pokud můžu doporučit bych igelit pod prostěradlo nedávala..... Zkusily jste si na tom někdy spát… já ležela první těhu 2× na rizikovým a pokaždý jsem jim ho vytáhla a schovala… a i po porodu (byla jsem po sekci, takže špinění bylo minimální) jsem ho vyndala - já na tom prostě nemohla spát… člověk jak se trochu zpotí… no darmo mluvit:o((( Takže jsem Michalovi koupila vlastně pogumovanou froté podložku… z jedné strany nepropustná z druhé bavlna, dá se vyvářet (stálo to 200,–-)..... neříkám že je to úplný ideál ale rozhodně lepší než igelit. Na velkou postel mám naplánované toto (http://klinmam.cz/index.php?…) - prodávají to i na malé postýlky… samozřejmě že cena je někde jinde - na velkou myslím 600 a na malou 400…
ale jen pro inspiraci:o)))))
tak se nezlobte za vsuvku:o))))
BEE to je ona ale myslim že se prodává i několik velikostí. s tou gumou jsem to neviděla ale bylo by to lepší že se aspon nezhrnuje.
MAKA - díky za tipy…mrknu na to…to froté nezní špatně a vzhledem k tomu, že je to „nadýl“ a jak píšeš, dá se to vyvářet, myslim, že i ta cena není tak špatná! ![]()
Já si ty igelitový podložky pamatuju ještě od ségřinejch dětí a to je už jaksi dýl…a když jsem před deseti lety hlídala miminko v německu, řešilo se to taky ještě stejně…
Díky za AKTUÁLNÍ rady. ![]()
Ahojky!
Tak vyroci bylo vydarene, nakonec jsme byli v cinske restauraci, pak jsme meli pujcene dvd se Sin City…jeste jsme to nevideli, nakonec jsme nedokoukali, pze jsme se shodli, ze je to kravina…
LINDUS - teda ja z vlastni zkusenosti vim, ze cesnek Ondru jak nadymal, tak mu vadil…nektery deti tu zmenu chuti mlika (a to rozhodne je) fakt nemusi…vsechno doporucuju zkouset opatrne, nekomu nevadi nic…ale abyste se holky nedivily, kdybyste to braly tak, ze cesnek neva…:-)
Prebalovaci podlozky - neocenitelna vec, rozhodne doporucuju! Jen bych to nedavala do postylky, je to precejen ze spodu igelit, takze by se deti zaparovaly…do postylky vrele doporucuju - pokud teda uz v kojeneckem veku neco - tak podlozku z IKEY - cca 100,– Kc, je to netkaná textilie, taky nejak pogumovaná, ale dýchá. A nepropustí, je to mockrát odzkoušeno od Ondry, když jsme odplínkovávali na noc.
Monitor dechu - my jsme nemeli a zatim porizovat asi nebudem…leda pokud by melo mimco nejaky problem nebo bylo nedonesene, pak jo. Chuvicky jsme meli Philips a byla jsem moc spokojena, pak nam nekdo tu detskou cast ukradl z kocaru
. Ted mame klasicke vysilacky, jsem zvedava, jestli budou stacit. Na Ondru jo, ale on uz je prece jen vetsi. Maji mensi citlivost, ale zase mnohem vetsi dosah a vyuzijeme je i jinak nez jako chuvicky.
A uz zas nevim ![]()