Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
27.8.06 11:10

Tak se mi zdá, že Bumbrlík dneska leží napříč mého břicha, jelikož až někde u pasu mě kope :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
27.8.06 11:11

DANDO myslim, že pokud už teď nejsi jednoznačně přesvědčená, že bez monitoru dechu nedáš ani ránu a nemáš z toho panickou hrůzu, určitě počkej až se malý narodí a poraď se s doktorama v porodnici. :-)

A taky uvidíš…jestli budeš nervózně sledovat miminko každých pár minut, jestli dýchá, pak je asi namístě si ho pořídit, i když k tomu nebude jiný racionální důvod. :-) Vím, že holky psaly, že některé porodnice nebo i lékárny ty monitory za poplatek půjčují, existují na internetu i informace o půjčovnách…ale nevim, jak je to mimo Prahu. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
27.8.06 11:15

DANDO - buď ráda, že u pasu, mě Qeebo kope kolem žeber…naštěstí teda ne DO žeber, ale těsně pod…ale zřejmě je jen otázkou času, kdy dosáhne na žebra nožičkama… :-D To kopání do pasu si pamatuju…dokonce jsem tou dobou měla pocit, že bříško mám spíš širší než delší, takže to byla docela sranda…byli jsme tou dobou v Olomoucké ZOO a viděla jsem tam „těhotný“ kozy, který mi připadaly, že jsme si v lecčems podobný :-D

Jinak jsem včera byla u ségry na návštěvě, seděla jsem na židli u stolu a Qeebo si s náma těma nožičkama doslova povídalo… :-) Taky se mi povedlo včera na zaťukání na bříško vyvolat kopnutí…sice po chvilce, ale zafungovalo to 3× za sebou, tak to asi nebyla náhoda. ;-) četla jsem v nějaký z mých chytrých knih, že se to má asi od 7. měsíce zkoušet, že to rozvíjí mozkovou aktivitu miminek…včera jsem to zkusila poprvý, tak uvidim. Bylo to ale hrozně roztomilý…jsou to určitě jen reflexy, ale jseš si hned s tím prckem blíž… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
27.8.06 11:29

Ahoj holky, tak festival byl krasny,hlavne ohnostroj, kam se hrabou oslavy Dne Nezavislosti v USA, tohle byl fakt zatim nejkrasnejsi ohnostroj, co jsem kdy videla! Horsi bylo uz pak to stani… Dorazili jsme tam ve 4 odpo a odjizdeli jsme v 10.30 vecer a ja sedela mozna hodinu, jinak jsme popochazeli (coz bylo jeste ok) nebo stali, coz me naprosto zabijelo! Jeste ted si lecim kotniky, hihi, opet jsou giganticke velikosti. Ono to nijak neboli, jen mi ty otoky strasne svedi, ale ne na povrchu, nybrz jako by u kosti, tam, kde se poskrabat proste nemohu! No a chude miminko u toho ohnostroje… Metala kozelce, lekala se :( . A take se pripojuji do rise divnych snu!!! V dnesnim snu jsem si odrodila, ale nepamatuju si porod, to ne, ale mala byla opravdu mala, asi 20 cm velka, presto ji byla mala autosedacka (!!!!), v obliceji vypadala jak 5-ti lete dite, dokonce mela 2 culiky, nechtela se vubec nechat kojit, tak jsem si rekla, ze preci to mliko nevyhodim a kojila jsem Tima, psa!!!! Kdyz se prisal, tak byl stenatko, 3× natahnul a byl z nej velkej pes, takze tusim, ze mleko bylo sakra vyzivne :D . Pak jsme jeste nejak behali po lese a nasli mladatko divocaka, toho jsem uz ale nekojila :D .

Jitko , ja jsem taky milovnik pomazanek a pozor, cesnek pri kojeni nevadi vubec nicemu!!! Naopak ta chut pry jaksi zvyrazni chut mleka a deti saji o 106. Rozhodne neni ale nadymavy…

A vareni a peceni na Vanoce… Uf, loni jsem delala vanoce po americku… To je teprve vareni! Kam se na to hrabe nas jednoduchy salatek s kaprikem ci rizkem… Delala jsem krocana, pak green bean casserole (to jsou fazolove lusky s necim), brusinkovou omacku, pecenou sunku, sladke brambory a jeste bramborovou kasi… To byl fakt vejvar :) . Letos nevim, co budem jist, ale rozhodne ne takovouto veceri, to by prcek musel pockat jeste tak 3 mesice… A cukrovi. To me mrzi, protoze ja ho mam rada a vim, ze toho moc asi nestihnu. Pokusim se ale aspon o pernicky, Lance je pak nazdobi, tak to snad nejak pujde. No, ale dobre, ze cas nebude, akorat bych se cpala a cpala :) .

Sylvus , gratuluji k vyroci, nas ceka za 3 tydny, nase prvni, ale bohuzel nebudem spolu. Lance leti pracovne do SPanelska a ja budu slamena vdova :( . Tak si to holt oslavime pozdeji…

Verun , ten film, Let 93, bych take hrozne rada videla, doufam, ze nam ho tu na zakladne budou hrat, preci jen je to ve vojenskem prostredi hodne citlive tema, ale o to spis by to mohli hrat…

Beinko , spani na brise, och, za to bych snad vrazdila! Take jsem zoufalec a vymslim, jak si na to bricho lehnout a zaroven se citit dobre, jeste jsem na nic neprisla :) . No, jeste 2 mesice musime vydrzet, to bude to nejkrasnejsi na dobe poporodni :D .

Krti , s jidlem to citim stejne, pres den bych nemusela na jidlo ani pohledet, za to vecer bych snedla pul lednice… Ale maso mi stale moc nevoni, miluju pecivo, obzvlaste sladke a take ovoce, opet ty kalorictejsi varianty - banany, melouny, nektarinky, broskve… Si holt telo rika :D . Ja az pujdu na vazeni, tak to tam se mnou asi sekne…

Bee , prevraceni z boku na bok je fakt akce. Ja musim jit do kompletniho sedu, jinak se proste neprekulim. Bud nezmobilizuji sily nebo to proste boli. Navic jeste ten body pillow, sice moc uzitecna vec, ale diky prevraceni to znamena prebudovat celou postel :) . Musim ten polstar hodit na druhou stranu, prerovnat polstare pod nim, no des. Nekdy na to kaslu, ale celo-sedu se ani tak nevyhnu. Jinak koukam, ze bych mohla svolat klidne poradu na 4. h ranni, stejne vsechny, az na par vyjimek (hola zavist!!!!) strasime :D . Jinak me take prcek kope kolem zeber a i do zeber, ale absolutne nechapu, jak je to z fyzickeho hlediska mozne!!! Pokud je hlavickou dolu, coz bych rekla, ze je, tak ono je uz preci hrozne dlouhe (kolem 40 cm), takze nohy uz ma pokrcene opet smerem k hlavicce… Tak nevim nevim, jak je to mozne, musim se zeptat doktora, at mi rekne, jak tam to mimi vubec lezi a jak me muze kopat bez pouziti koncetin :D .

Dando , k tomu monitoru dechu. Ja ho sice mit nebudu, ale vubec bych se mu nebranila, mozna ho ve finale jeste poridime. On SIDS (syndrom nahleho umrti novorozence, kteremu prave monitor dechu muze ucinne zabranit) nema vubec co delat se zdravotnim stavem mimca. Deje se to naprosto normalnim, zdravym detem. Sice je malickata pravdepodobnost, ze se to stane, ale preci jen tam nejaka je. Nevyhoda je, ze ten monitor neni dokonaly a dela relativne casto plane poplachy, to je vec, co me odrazuje. Ale jeste to stale zvazuji, uvidime, jak se rozhodnem…

Tak ja jdu neco polknout, jeste jsem nemela chut nasnidat se, ale vim, ze by se to melo :) . No, i kdyz uz je spis cas obeda, ze… Hezky den, Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
155
27.8.06 11:32

Krti ] tak spánek tiše závidím. To já si ještě dáchnout po obědě, tak noci asi neusnu vůbec. :cry: :cry: Jinak sen tedy strašnej. Mě se teď po dlouhé době zdálo, že mi ségra rozbila prasátko na drobný :lol: :lol:
A to jsem si myslela, že je to drasťák :lol: :lol: :lol: :lol:

DANDO My jsme o monitoru uvažovali, ale kupovat ho zatím nebudeme. Kdyby se Piciríkos narodil, nebo narodila dřív, nebo kdyby byl nějaký problém, tak ho asi pořídíme. Asi ale koukneme po chůvičkách, do bytu tedy ne, ale k rodičům na barák asi bude k nezaplacení. Nemáte nějaká zkušenost nebo typ ??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
115
27.8.06 11:37

Ahojky těhule,

sny mívám taky děsný. Ale minule se mi zdálo že jsem porodila, oni mi dali miminko do ruky, já ho postavila na zem a ono odešlo :D . Asi jsem zblblá ze syna kterej by chtěl abych porodila tak pětiletýho kluka co s ním bude hrát fotbal.
Chůvičku má kamarádka Phillips a je s ní moc spokojená. Monitor jsem chtěla, ale asi ho taky zatím pořizovat nebudu. Filip ho taky neměl a zvládli jsme to, je pravda že SIDSu je opravdu malé procento. Ale je pravda že mě to hlodá tak uvidím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
27.8.06 11:56

Co říkáte na tu podložku na spaní,jak je vní miminko fixovaný aby se neotočilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
27.8.06 13:12

Ahoj holky,

zdravim vas pri nedeli.
Tak Danula ma uz 2 dny teploty. Dnes jsem to nevydrzela a sli jsme pro jistotu na pohotovost. Rekli mi, ze ma v pusince afty a male deti z toho mohou mit i vysoke teploty, jako je 39,5 C. Ty mel vcera i Danula. To uz je po druhe, co to ma. Poprve to mel nekdy na jare. Preslo to po 3 dnech, tak doufam, ze to prejde i tentokrat.
V patek jsme byli s manzelem v Praze. Nastesti Danielek horecky nemel, tak jsme v klidu prochodili obchody, protoze jsme mu chteli koupit darky k 2. narozeninam. Myslim si, ze bude nadseny. Koupili jsme mu od Lega vlacek, vyhybky, k tomu spoustu kostek. Miluje Boba stavitele, tak jsem mu koupila pyzamko, ponozky a knizky s bobem. No a jeste nejake drobnosti. Uz ted mam hruzu, co budeme vymyslet na vanoce, protoze mam pocit, ze ma opravdu dost hracek a kdyby jich bylo vic, tak si s tim nema sanci ani pohrat.
Taky jsem neodolala a koupila male krasny puncosky a bavlnenou cepicku a rukavicky, ty si beru do porodnice.
Kriti, teda tvoje spani ti zavidim. Ja jit spat odpoledne, tak v noci nemuzu usnout. A takovy sny, no hruza. Me se taky nekdy zdaji silenosti.
Moje spani docela jde, ale nesmim pred spanim moc pit, protoze to pak jdu klidne i 5× na zachod a to neni moc prijemny. Chci se aspon trochu vyspat, nez nastane ten kolotoc u kteryho se moc nevyspim. Nastesti Danula spinka celou noc.
Monitor dechu neporizujeme, zvladli jsme to u Danuli i bez nej a to se narodil o 2 tydny driv.
Jinak mimusko ma hlavicku pod zebrama, protoze nozicky neustale masiruji muj mocovy mechyr, no proste vsechny kopance jsou dole. A ditko je teda neskutecne aktivni, kope rano, odpoledne v noci. Doufam, ze se vyblbne v brisku a az se narodi bude to klidne mimi, jinak se vubec nevyspime. :lol:
Dnes vari mama, tak pockame jeste az se Danulka vyspinka a pak pujdeme na obed, nastesti moje mama bydli kousek od nas.

Dlouho jsem tu nevidela zadny vynikajici receptik, tak sup sem s necim.

:lol:

marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.8.06 13:31

Ahoj maminky a miminka,

Krti , to byl teda pěkně škaredý sen 8O Mně se teda na dnešek zdálo, že jsem s tím břichem běhala nějaký lesní orientační závod a měla jsem hodně dobrý mezičas (ve skutečnosti nikde takhle závodně neběhám :lol: ), až to vypadalo, že bych to mohla vyhrát, a asi v půlce jsem si uvědomila, že jsem na konci sedmého měsíce a asi bych dál běžet neměla :lol: :lol:

Včerejší svatba kamarádů byla výborná - obřad měli na zámku v Bruntále a posvatební pařbu na jakési střelnici u Vrbna pod Pradědem. Byla tam spousta dalších kamarádů, co jsme se s nimi už dlouho neviděli a hlavně spousta jejich dětí - valnou většinu jsme viděli v peřinkách a teď tam běhaly čtyř- pětiletí špunti… To to letí… :roll: Spali jsme na louce ve stanech - zvládla jsem to :wink: Sice jsem se co hodinu a půl musela soukat ze spacáku a ze stanu v podřepu na záchod (chodila jsem teda dva kroky za stan do lesa.. :oops: - ale i tak to bylo narušení spánku). Karimatka moc měkká není, našla jsem jednu polohu, ve které mě podloží netlačilo, ale to se zase nelíbilo Vojtíškovi a kopal za to do mne… Ale zvládli jsme to :D Asi to bylo poslední takové avantgardní spaní před porodem :lol:

V poslední době mě často pobolívá levá kyčel, že se kolikrát málem nepostavím na nohu. Nevíte, co se proti tomu dá dělat???

K vánocům - já pekla každý rok, co s Peťou slavíme Vánoce dohromady (zatím teda jen dvakrát :oops: ), ale letos jsem vymyslela, že se na to vykašlu, 22. nebo 23. prosince elegantně přejedeme k mojí mamince, pobudem tam přes Štědrý den i s mimi a 25. pojedem zpátky do Olomouce navštívit druhou „užbabičku“ a dvě čerstvé prababičky s pradědou (je to na několik dní :roll: ) Takže aspoň se nemusím vařit s večeří a péct s cukrovím :wink:

D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
27.8.06 13:33

Hezkou nedeli,

ja jsem holky dneska nejaka lina a vubec nic se mi nechce asi na me leze nejaka nemoc ci co?

KRTI: No to jsem ale sokovana, nase nejvetsi hvezda kuchyne nepece cukrovi?! Jsem se tesila na nejaky bezva recepty :lol: neee samozrejme si delam legraci. Tedy ten Tvuj sen byl jako nejaky nezavisly film z CT2. Neboj 30 tyden uz je v pohode, ted jsem to cetla v chytre knizce ze kdyz ma mimi pres 1000g je pravdepodobnost zachrany 90%.

CUKROVI: Ja bych chtela stihnout alespon rohlicky, ale kdyz to nestihnu tak to proste jisti maminky. Loni si moje kolegynka objednavala cukrovi odnekud z Moravy bylo uzasny a vubec nebylo drahy, asi to nejak musim zjistit.

SYLVAH: taky se pripojuji ke gratulaci k vyroci, jakpak jste to nakonec oslavili?

BEE: ja si osobne myslim co se da na monitoru dechu za 2 roky rozbit??? taky si ho chci nekde pujcit, nebo koupit ne novy! Rozhodne Ti to schvaluju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
27.8.06 13:43

Dando my urcite monitor dechu porizovat budeme. Uz jenom pro muj klid:) jenom se musi dat pozor kdyz se miminko vyndava z postylky aby se vypnul:) Kamosak na to parkrat zapomnela:)

Spani po obidku cca kolem 14 je u me samozrejmosti:) bez toho se ,,neda zit":) mam to tak kazdy den. Jsem v pracovni neshopnosti tak si to mohu dovolit:)

Preji krasne nedelni odpoledne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
27.8.06 15:03

Ahojky holky :wink:
Téda já jsem dneska líná i dýchat :?
Nějak si na mě ta lenora zasedla ( mrcha jedna) a nechce slézt. Já mám doma tolik práce, ale kdy ji udělám fakt netuším :? NICO pomóóóc :lol:
Nico tvou energii k úklidu bych fakt potřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
27.8.06 18:09

Ahojky holky!

Tak jsem pred chvili odvezla na vlak maminku…Byla tady od vcerejska a krasne jsme si to uzili. Usila prckovi nadherny mantinel s kapsama (podle tech co maji na www.dracek.cz) a cele povleceni, tak jsem to malem orvala…no trubka :D
Maly uplne ukazkove kopal a boulickoval, tak byla budouci babicka nadsena. Udelali jsme spoustu prace na zahradce - Mira rezal vetve a stromy (merunka to uz mozna nikdy nerozchodi…), maminka mi pomahala s tvorbou predzahradky - stromecky, keriky, mulcovaci kura - skoro nic me nenechali delat, takze jsem jen chodila a rikala co je potreba :lol: ale unavilo me to jako blazen.

Mira jel do Nemecka pro naseho noveho kocourka, tak bude dneska jeste vzruso :D

Sny…takovy desivy o miminku se mi uz dlouho nezdal…vcera se mi zdalo, ze pes strasne dlouho a zle na nekoho za plotem stekal (to se mi do toho snu preneslo z reality) a ja druhy den zjistila, ze mi nekdo z te nove predzahradky ukradl vsechny stromecky :lol: no hruza hruzouci :lol:

Jinak uz treti den jime houby…jsem sama prekvapena, ze jeste co do zazivani funguju…
Vyzkousela jsem mimo jine tuto omacku: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?… …skleroza do ni zapomnela dat vino, ale i tak byla BOMBOVA…a druhy den jeste lepsi…jak uz to u omacek byva.

Taky jsme meli toho uhore…nalozila jsem ho do vina s citronem a poradne prosolila, Mira ho potom ugriloval. Bylo to takove zvlastni pevne masicko, trochu jako krevety nebo racek…mnamka.

Monitor dechu chci…starsi, ale jeste v zaruce. Uz jsem ho skoro mela, ale pani nemohla prijet na schuzku, dalsi postup nenavrhla a uz se neozvala…takove lidi FAKT miluju :?

Jinak mam hotovou objednavku latkovych plen…jen pro info, pokud to nekoho zajima…celkova castka je 7tis. (20× pleny, 3×svrchni kalhotky, 100ks celulozovych separacnich plinek, 6ks vkladacich plenecek na zvyseni savosti, tekute zlucove mydlo, sitka na pleny do pracky, tasticka na pouzite pleny do kocarku, vlhcene ubrousky), myslim, ze krome praciho prasku mam vse. Cena se zda byt vysoka, ale pri pohledu na cenu jednorazovek jsem presvedcena o tom, ze usetrim.

A uz nevim co jsem chtela…klasika :roll:

Tak pekny zbytek nedele :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
27.8.06 18:12

Benjulko , no ja jsem poslednich par dni skoro nic neudelala…rada bych dneska zehlila, ale nevim nevim…budeme mit toho noveho kocourecka, tak to asi dopadne jinak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
27.8.06 18:45

Nico - teda to je pech, s těmi stromečky! Jestli se nepletu, Vy bydlite někde na okraji Prahy - snad na vesnici? A nikdo nikoho nepřistihl „při činu“? Týjo, to je děsné, řekni mi, co z toho ti lidi mají… :?
Ještě jsem se chtěla zeptat k těm vybraným plínám - to jsou popolini? Mohla bys mi poradit, jaké typy těch 20 ks jsi nakombinovala? Já se pořád nemůžu rozhodnout, jaké typy vybrat… :roll: Písni třeba SZ… Díky :wink:
 D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital