Poradna duly
Jana Čurdová
Bee , no kde jsi, ja uz jsem ready, hihi
. Ale jsem dobra, strasim az od peti!! Spat jsem sla uplne orvana, hotova, vyrizena, lehla jsem a najednou bych mohla lesy kacet a pole orat. Trvalo mi hodinu, nez jsem usla a pak jsem byla kazdou pul hodku vzhuru. V tech 5 mi to uz nedalo, vzala jsem Tima ven a ja sama se ted cpu! Ten hlad mi nici a moje fyzicke proporce jeste vice!
Sylvus , s tim cesnekem se hooodne divim, protoze moje kamosky ho jedly o 106 a dokonce si ho vychvalovaly, ze prave mimi neprdikuji, nebo aspon tedy prdikuji hladce a saji jak o zivot. No, asi je to individual, nicmene na netu jsem nasla clanek, ktery me osobne je hodne sympaticky. Neni to jen tak nejaky clanek, je to opet seriozni vyzkum a pisou v nem, ze slozeni MM zen na celem svete je stejne, nehlede na to, co ji, z jakeho podnebneho pasma pochazeji, jake jsou rasy a jak jsou stare. Take poukazuji na to, ze vliv toho, co jime, tudiz nema na slozeni mleka (a tim padem potencialni „nadymace“ a „alergeny“) az tak za:,–(ni vliv, ze vyrazky a prdiky jsou u miminek dost bezna situace a ze to nutne neznamena, ze jsou reakci prave na MM. Nevim, ja sama jeste nekojila, nicmene me to urcite nuti k zamysleni.
Vcera jsme take konecne vyrazili do nasich krasnych umelych lesu mrknout na nejake ty houby, kdyz u Vas tak krasne, holky, rostou! Uz jsem totalne propadala skepsi, protoze jsme nachazeli same prasivky, ale najednou Lance objevil klouzek! On teda lesni houby vuuubec nezna, vzivote je nevidel „v akci“, ani netusil, ze existuji houby s porovitou strukturou zespoda, myslel si, ze jsou jen takove s temi strafky (jako treba zampion). Tak jsem ho chvalila, ze je sikulka, ze objevil prvni jedlou houbu, co znam! Tak jsme sli dale a najednou jich bylo vsude hejno a zacaly pribyvat i pravaky a dalsi druhy, byla jsem u vytrzeni! Nakonec tu susime 6 plechu a jeste mam velkou misu na poduseni a zamrazeni, to musim udelat dneska (nastesti jsem vse uz vcera ocistila - i Lancik pomahal!!!). Takze mate recht, rostou a jaky
. Hlavne tady nemame sberatelskou konkurenci, Nemci na to moc nejsou, spis teda vubec, a i cervavych bylo dost malo, takze ani nemecti cervi se moc nezenou do akce
.
Tak jsem dosnidala a premyslim, co dal… Spat se mi nechce, houby delat ted take ne, tak si pujdu asi cist, treba me to unavi az k spani
. Linda
Dobre ranko!
Dneska mame doma fakt kosu…v sobotu nam tady truhlar udelal diru ve zdi a je to znat ![]()
Novy kocourek je uzasny…mame ho v loznici spolu se dvema kotatkama. Ti nasi jelimani na nej prskaji, ale on to statecne ignoruje
Nejdrive ze vseho se vrhnul na granule a ted rano si uz pekne hraje. Tak vecer to uz bude uplne v pohode.
Jitko , me bradavky svedi mirne, ale ja vim jiste, ze je to od pradla. Kdyz nemam podprdu, je o OK. Bile supinky muzou byt plisen (to se priklasim k Sylve a dala bych canesten, kalciovka neni antimykotikum, jen hojiva na povrchove poraneni)…ja mam ale taky vecer na bradavkach takove bile supinky - je to zaschle mlezivo. Kazdopadne to u Tebe nebude nic vazneho.
Ahoj maminky a miminka,
kde jste, ranní ptáčata?
No já se musím pochválit, že ještě spím jakštakš dobře, kdybych dneska neměla tolik lítání a vyřizování, tak bych asi spala podstatně dýl… Ale začíná se ve mně ozývat černé svědomí, že mám v práci moc restů, v pátek přijímáme človíčka na mé místo, kterého bych měla zaučit, ale rozhodně bych mu neměla předat ty resty… ![]()
Akorát mě příšerně včera chytla kyčel
Nevíte, co s tím? Chvílema jsem se na tu nohu nemohla ani postavit, o nějaké plynulé chůzi nemohla být ani řeč… Mám podezření, že jsem si tu nohu přeležela v tom stanu, kde se dalo spát skoro celou noc jenom na jednom boku a podložka byla příšerně tvrdá…
Existuje na tu bolest nějaký fígl, jak ji zmírnit? Představa, že se budu až do konce těhotenství plížit jako osmdesátiletá stařena, mě teda moc neláká… ![]()
Přeji Vám hezký začátek nového týdne (jak jsem pohopila, pro některé - ivett? - poslední pracovní…). Já pořád zvažuju, jestli jít na mateřškou 8. září nebo až toho 22. - máme grantové financování organizace a když se budou muset z původně vypočteného projektu pro jednoho člověka platit od 1.9. lidé dva, tak to naší ekonomické situaci moc nepřidá… ![]()
Mějte se hezky ![]()
Domi
Dobré ránko,
holčiny viděli jste to pidimiminko v galerii října 2006? Já jsem byla úplně v šoku, ale snad bude v pořádku. Radši to ještě chvilku vydržíme ![]()
Ta je teda malinkatá!!! Náhodou jsem zabrousila na diskusi říjen 2006 zrovna ve chvíli, kdy tam holky hlásily, že mají první přírustek. Je to příšerně brzy, ale snad bude v pořádku. No - pomalu ale jistě se nám to blíží… ![]()
NICO dekuji za uklidneni. Za chvilku jdu do lekarny pro ten Canesten:) Doufam v ulevu:)
Dneska jsem mela nejake trhane spani:( porad jsem se budila zdalo se mi ze rodim a Davidkovi se vubec nechce ven a doktori nevi co delat. Fakt to bylo sileny jsem ze vzbudila cela propocena. Tyhle nocni mury je teda vec:)
Tak jsem asi odhalila, proc me bylo vcera tak strasne divne…nejak zmizely boulicky na pravem boku a uz od rana citim takove tupe stouchani a vlneni uplne na spodku jakoby vevnitr u cipku…TREBA se prcek otocil hlavickou dolu
![]()
Nico - to šťouchání jakoby uvnitř čípku mi dělá (teď už míň) taky (no spíš to píchalo - až jsem měla strach…), ale nejspíš to bude, jak to popisuješ, protože mi doktor říkal, že je mimi hlavičkou dolů a žádný problém tam nevidí ![]()
Domi , diky za uklidneni
ja nejsem zadna hysterka…ale znas to…nedavno jsem si na uvodni strance neprozirave precetla jak pani umrelo mimi v brisku v nejakem 32tt, ted to nedonosenatko v rijnu…brrr…no, jeste si na chvili lehnu a budu se pozorovat a potom pojedu od banky zaplatit pro prcka vecicky z mimibazaru ![]()
Holky, chytla mě v noci ze soboty na neděli křeč do lýtka. Bylo to hrozné, nemůžete se ani pohnout. Nejhorší je, že mě ten sval na lýtku bolí z toho ještě teď. Doufám, že se to už nebude opakovat, fuj.
Krásné ráno těhulky
musím Vám napsat, páč jsem nevěřila vlastním očím. Tak včera mě manžel " venčil "
takže večeře, kino a následně zmrzka ( dostala jsem od slečny prodavačky protekční asi půlkilovou, prý pro miminko )
a při té příležitosti jsme šli pro chůvičku. Tak nejdřív na nás paní vybalila chůvičky v rozmezí od 6 500 do 8 000,– Kč. Koukala jsem na ní jak z jara a neodpustila si poznámku co to všechno umí, jestli mi to po ránu bude dělat i snídani. To je šílený
![]()
Nakonec jsme tedy pořídili levnější, ale stejně mi to leží v hlavě, je na nich tak extra ???
Dneska jdu na kontrolu, tak doufám, že mi pan doktor udělá sono, abych se pokochala
![]()
Holky možná jste to tady už probíraly a uniklo mi to, ale nevíte kde se dají na netu sehnat síťované kalhotky do porodnice ???
SEZNAMEK: BEE (matka pluku) (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK ???
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 31.8.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 30.8.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 29.8. MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/? TP 1.11. ?? DK 29.8 .
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 11.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 8.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 28.8. LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 31.8.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 29.8. KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. Ója-kluk DK 6.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK 5.9./7.9.
VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 30.8.
TYNKA85 (85,beran) Rakovnik TP 8.11. kluk DK ???
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 7.9.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 5.9.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK 12.9.
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 6.9.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 8.9.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK ??? JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK 5.9.
IGINA (78,štír) za Brnem Vanda TP 16.11. ?? DK 31.8.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 11.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK 13.9.
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK 28.8. SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. holčička DK 4.9./.5.9.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 30.8.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 6.9.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 12.9.
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 29.8. MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK 7.9.
Zatím: 16 klučíků 8 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Lorin, Ivana
H OSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Dobre ranko maminy,
tak mi zacina posledni pracovni tyden a od pristiho tydne uz si budu jen uzivat volno a tesit se na miminko
uz se nemuzu dockat! koukala jsem na tu malou princeznicku co se narodila te rijnove mamince a uplne jsem se rozplyvala, protoze je krasna a pri predstave ze takhle nejak uz vypadaji i nase miminka co mame v brisku jsem se na prcka zacala tesit jeste vic nez pred tim
hlavne doufam ze Viktorka bude v poradku a vyroste z ni velka holka ![]()
pridala jsem do galerky par fotek z naseho rodinneho alba, ale nejak jsem to blbe pojmenovala
tak at se vyznate…od zacatku az po kocoura je to vse ode mne. kocour je taky muj ![]()
tak papa jdu pracovat!
Makos: to jsem měla také, v noci jsem se protahovala a propnula nohu do špičky a najednou taková křeč, že jsem v životě takovou nezažila. Nemohla jsem dát ani nohu do flexe (do fajfky), abych sval uvoonila. Cítila jsem pak tupou bolest v té noze ještě dva dny.
Po příchodu z nemocnice, kde mi na:,–(ili hořčík v tabletách po křečích ani památky, je to napsané i na příbalovém letáku těch tablet. Takže chce asi v jídelníčku zvýšit přísun hořčíku.
Domi: to máš asi vážně z toho ležení na boku. Já tím trpím i teď a to ležím na normální posteli
Prostě mě v noci taková bolest probudí a musím změnit polohu. Taky jsem bolestmi kyčlí hodně trpěla, když jsem závodně tancovala, ale to asi z dosti velké fyzické zátěže. Vždycky jsem musela počkat až to samo přejde. Někdy jsem na tu nohu třeba ani nemohla došlápnout. Občas mi ty kyčle „vesele“ přeskakují v kloubních jamkách
![]()