Poradna duly
Jana Čurdová
Ahoj holky,
od včerejšího večera jsem úplně nepoužitelná! Včera brzy ráno jsme vyrazila za kamarádkou na výlet do Olomouce. Je to fakt strašná dálka! Každou hodku jsme museli stavět, protože z toho auta jsem byla pěkně rozlámaná. V Olomouci jsme byli asi tři hoďky a pak zase zpátky no fakt příšerný! Už bych to v těhu teda určitě nedala ![]()
Strašně moc jste toho napsaly, takže reaguju jen na něco, nějak se v tom už ztrácím ![]()
Add podložka: já jsem si ve zdravotnických potřebách koupila takové ty jednorázové podložky (prodávají se i pro mimča v drogeriích, ale ty jsou zbytečně drahé, protože na sobě mají obrázky) a ty si strčím pod prostěradlo kdyby náááhodou se stala nějaká nehoda ![]()
Add holení: no tak já jsem to už vzdala, přišlo mi to už dost nebezpečné
Ale do porodu to musíme nějak s manžou zvládnout,protože nechci , aby mě pak holila sestřička v nemocnici ikdyž to asi nebude dělat poprvé tak kvůli mému pocitu ![]()
Meowth : pokud si to dobře pamatuji tak si říkala, že se chystáš taky k Apolináři. Byla jsem na www.porodnice.cz a tam jsem se dočetla, že se tam chystá nějaká rekonstrukce a možná to vyjde i do listopadu, takže já už se poohlížím i jinde kdyby náhodou!
Verun diky za info, pristi utery se tam chystam poprve na predporodni kurz tak se poptam a pak dam vedet co mi rekli. ale radeji se teda jeste poohlidnu po necem jinem. zrejme se zeptam zitra meho gyndare-zastupce
kde dela toho porodnika a pujdu tam.
Holeni tento problem nastesti neresim pritel se sam navrhl ze si to vezme na starost a je to pro mne uleva. Docela se u toho i pobavime:) protoze je strasne moc opatrny az to nekdy lechta:)
Ivett koukala jsem na tvoje fotecky a mas opravdu krasne brisko. Nevim co proti tomu okoli ma. Jsi mooooc pekna tehulka:) Ja mam brisko mozna i o malinko vetsi a pritel mi ho porad hladi a rika jak je to krasne:)
Nekdo tady psal ze se radsi ani uz nediva do zrcadla. To ja se musim priznat ze kazde rano po sprchovani se na sebou koukam a hladim si brisko a povidam si s Davidkem a rikam mu jak to bude super az bude venku:) je to takovy muj ranni ritual:)
VERUN …zkus si tu podložku strčit pod svoje prostěradlo, abys věděla, jak se hezky budeš pařit
Myslim, že to fakt nebude nějakej rok potřeba a spát na igelitu bych Tvému miminku tedy nepřála!!
Holení …teda u mě jaksi akrobatickej výkon, ale používám strojek, ne žiletky, takže řezů je trochu mín…rozhodně používám zrcátko, ale brzo asi poprosím manžu, i když s Verčou jsem to tak nějak zvládala až do konce ![]()
Vlasy …teda já poprvé i ted uderem 6. měsíce mám hřívu oproti mému „normálním“ stavu…Takže já si to ted užívám, protože opravdu tak 3 měsíce po porodu mě čeká „podzimní návrat“......Ale zase budu vědět, že se to časem spraví, každopádně se pak nechám šmiknout na krátko a konec…čili se ted loučím s culíkem
Jinak manža je konzerva, takže já nemám ani melíra ani barvu, jen občas frknu tajně přeliv, aby se mi leskly, ale jen ve svém odstínu…no alespon ušetřim, ale po „zakrácení“ hodlám trochu experimentovat…ale pšššt!!! ![]()
SMARR …jak je v práci????
BEE .....díky za „pochvalu“ Verči…to potěší…ale věřim, že Tvé Qeebo se taky nepročůrá naskrz v postýlce ![]()
IVETT …na rodinu se vykašli, budou porovnávat i Vaše děti a to budeš snášet ještě hůř, takže se proti tomu nějak obrň…Moooc ti to sluší a mimi bude určitě pohodář, když mu dopřáváš tolik životního prostoru už v bříšku…taky se tim chlácholim ![]()
Čtení .....co to je????? Já teda čtu Emimino a víc není v mých silách…ještě občas na WC zmáknu TV program…
Ale kniha???? nééé…naposled o dovolený, to jsem stihla tři ![]()
Verun , vidíš…zase je to u každého jinak…my jezdíme min. 1× za měsíc k našim, z Olomouce to máme ještě tak hodinku jízdy - takže z Prahy to máme 3 - 4 hodiny, podle provozu na dálnici…no a já to zvládám absolutně v poho - stavíme max. 2× na čůrání a jiné problémy mi auto nedělá…naštěstí, jinak bychom tam asi přestali jezdit ![]()
Jituš , tak manžovi se naštěstí moje bříško taky líbí, takže on mě vždycky uklídní ![]()
Kačul , díky za varování, máš pravdu a mě to vůbec zatím nenapadlo
To srovnávání dětí bude ještě horší, to tam asi fakt přestaneme jezdit, jestli mě budou zase takhle štvát ![]()
Ivett vůbec si to nepřipouštěj a kašly na ně.Důležitý je že se cítíš dobře ty a mimčo je v pořádku. A Kacul má pravdu obrn se trpělivostí až budou porovnávat mimča a jejich šikovnost bude to horší. ![]()
Meoweth ta knížka je opravdu supr četla jsem všechny 3díly a v rekordním čase.On má všechny knížky hodně čitelný, já jsem je četla i uvaření nemohla jsem se od toho otrhnout ![]()
Benjulko já jsem si ty vložky vzala už včera, pořád jsem se musela kontrolovat a když jsme pak byli mimo domov tak byl problém,ale strááááášně mě svědily,ale dneska už je to lepší
Vánoce to já nesmím vůbec do kuchyně máme zavedený že na štědrý den vaří Lubča já smím tak maximálně něco podat přinýst a nazdobit stromeček.Ale cukroví peču a strašně ráda tak snad zvládnu aspon něco malo,když tak to jistí mamka ![]()
Vlasy nechávám si narůst dlouhý takže strašný období,měli jsme dohodu že až otěhotním nechám si je zase narůst,strašný období. Ale pak udělám culík a bude hotovo ![]()
Holení zatím v pohodě ale Lubča určitě rád pomůže Dřív mě občas holíval, ale strašně mu to vždycky trvalo měl hroznej strach aby mi neublížil ![]()
Ivett, blbé poznámky neřeš. Náhodou máš pěkné bříško. možná ho máš trošku větší, ale na velikosti bříška to přeci nezáleží.
Já si taky prohlížím bříško každý den v zrcadle a hladím si ho. Líbí se mi, ale to ostatní (nohy a zadek) to je hrůza, to se ani radši nedívat. ![]()
Makos tak to sedí bříško je nádherné až roztomilé, ale nesmím se dívat na zadek ten je podstatně horší,ale to se všechno určitě vrátí do původního stavu,ne ![]()
PETULINKA: to je jasny, zase budeme mit svoje postavicky, ja bych to ted neresila - hlavne, ze bude mimi v poradku
Jinak vlasy si presne jako ty nechavam narust do culiku - at mam malo prace!!!
KACUL: ahoj pani! Prace zatim fajn, uvidime jak to pujde, kazdopadne se nenudim a pouzivam i mozek, coz me MOOOC pomaha
Jinak to ze s Vercou nemas cas na cteni uplne chapu ja si ted nacitam do zasoby, za tyden stihnu tak 2 knizky.
Holky naposledy jsem cetla A UZRELA OSLICE ANDELA od Nicka Cava a malem jsem se z toho po… tedy to je fakt husty!!! Ted jsem si zase pro zmenu koupila nejakyho japonce a knizku NORSKE DREVO a to je zase desne eroticky, tak si myslim, co si o me to nase mimi asi pomysli ![]()
Smarrr tak jestli to prckovi nepredcitas nahlas tak snad to nebude pro nej tak pohorsujici
jinak ja si rikam to same kdyz s jirkou sexujeme
co si tak o nas asi to mimi mysli? najednou takova boure ![]()
ted mi volala sestra z gyndy jestli bych nemohla zitra prijit az v 15:45 na kontrolu. ja se tak strasne tesim na ten UZ a zase se to protahne az do odpoledne
ale hlavne at je mimi OK ja si klidne pockam!
Krti tady máš něco k té poloze plodu:
Do 32. až 34. týdne těhotenství není uložení plodu v dutině plodového vejce ustálené, poněvadž do té doby umožňuje relativně velké množství plodové vody jeho volnou pohyblivost. Teprve po 8. měsíci zaujme plod obvykle definitivní uložení, na němž se popisuje poloha, postavení, držení a naléhání.
Jinak to najdeš tady
http://www.porodnice.cz/default.asp?…
Ahoj holky,
holeni, no jeste docela zvladam. Manzilek uz se nabizel, ale nejak jeste vydrzim. Kdyz byla rodit s Danulou, doma jsem se sama oholila, div jsem se neporezala a sestra v nemocnici mi rekla, ze je to malo a tak me oholila jeste jednou. JO a pozor v porodnici se holi na sucho ![]()
Co se tyka vlasu, tak me se jejich kvalita zhorsila. Mam prirozene kudrnaty vlasy a nemuzu se s nima domluvit. Mam je spis splihly. Za to u Danuly jsem mela krasne dlouhy vlasy a taky husty, ale po porodu to slo do normalu. Takze padaly a dost. No jeste chci jit k holici na melir
Meowth, cisare jsem mela i u prvniho ditka, hlavne proto, ze mam vrozenou vadu delohy a dr. si nebyl jisty velikosti, typovali ho na 4 kila a taky byl koncem panevnim. A ja jsem koncem panevnim rodit prirozene nechtela, protoze jsem se hlavne bala o prcka.
Add. cteni - pridavam se ke Kacul. Co to je?
Posledni 2 knizky jsem precetla na dovolene. A od te doby tady mam nachystaneho Posledniho Templare, ale dokopat se k nemu nejak nemuzu. A vecer, kdyz mam cas, tak se mi nejak uz nechce. Joooo, kde jsou ty casy, kdy jsem cetla 1 - 2 knizky tydne.
Ted jsem slupla 2 tatranky misto obeda, no to je vyziva. ![]()
Doufam, ze nebude prset, protoze bych chtela jit s Danulou na prochazku, abych mela nejaky pohyb. Ja uz si planuju, ze po vanocich zacneme chodit na squash, jee ja uz se tak tesim.
MARCELAF: ty vogy holit na sucho auau to musi byt docela sila
Tedy jinak jsi mi udelala desnou chut na tatranku - letim do kantyny ![]()
MEOWTH: jee vy se mate co je to SEX??? My uz pres 2 mesice nesexujem a do porodu ani nesmime, takze zavist! Mimi u nas bouri neproziva ![]()
Taky mě holili v porodnici, ale musím říct že to nebyla žádná tragédie. Ležela jsem tam asi dva týdny před porodem a vzhledem k tomu, že jsem tam na někoho roztahovala nohy dvakrát denně jak mě pořád prohlíželi, tak mi to ani nepřišlo. A holili mě s pěnou, ne na sucho. Mnohem nepříjemnější pro mě bylo klyzma, protože jsme ho dostaly 4 maminy naráz a byly tam jen dva záchody na patře
![]()
Smarrr no my to sice zakazane nemame ale ze by to bylo nejak casto to se rict neda. se na to ted nejak nemuzu soustredit kdyz vim ze mam v brise mimi, tak se taky tesim az bude zase vsechno v normalu ![]()
ja vim ze je tezke to vydrzet ale pak si to vynahradite
mimi je ted dulezitejsi ![]()
a holeni na sucho??? to je sila!!! oholim se doma a radeji uplne cela ![]()
ja uz jdu dneska domu, tak papa zitra