Poradna duly
Jana Čurdová
Jitka123 to jsou soky! ja bych se zblaznila. hlavne ze uz ti je lip. a psa nekam zavri a mas klid ![]()
ja se taky plasim. jak nejak stale neodhaduju velikost sveho briska a prostor kam se s nim vejdu tak neustale narazim do dveri apod. taky pak pozoruju jestli je mimi OK, ale ja myslim ze mam na brisku dost velkou vrstvu tuku, ktera ho chrani pred mou nesikovnosti ![]()
Holky, to je sranda, sedím v kanclu s nohama na stole. (nějak se nemůžu vejít do bot)Vzala jsem si uzavřené, protože ráno pršelo a hlásili na dnešek docela zimu. V práci se přezouvám do nazouváků a teď mám jít za chvíli na oběd a nějak je mám na těsno. Doufám, že nikdo nepřijde ![]()
Jitka123 : na psa pozor, my máme 40-ti kilového retrívra a pro něj je největší zábava pořádně se rozběhnout od konce zahrádky, přilítnout ke mně a skočit na mě. Já už se k němu vždycky natočím bokem a zadkem, abych si břicho ochránila. Je to zlobidlo, dělá to z radosti a neuvědomuje si, že je takový kaďoch. Já už na něm přesně vidím, kdy se chystá vyskočit, tak se vždycky otočím, holt to chce fígl
.
Meowth : já si nemůžu zvyknout v koupelně - vždycky se nakloním k zrcadlu, že si třeba vyčistím zuby nebo se namaluju a břichem se zase odrazím zpátky - fakt švanda, ale nebojím se, však mimčo má kolem sebe vodu a ty moje špeky ho taky ochrání
.
Makos : no booooože, tak to každýmu vysvětlíš, že se nemůžeš nazout do bot, no, oni to pochopí
.
Dobré dopoledne ![]()
Bee , díky za podporu, jsi zlatá …až mi zase polezou všichni na nervy, tak já si třeba postěžuju…aspoň vím, že to tak není jen u nás, že tupci se najdou ve více rodinách…
S tou diabetologií je to tedy šílená story
Doufám, že Ti to ve čtvrtek vyjde, abys to nemusela pak absolvovat ještě znovu ![]()
Kačul , no tak to musíš mít železné nervy, že tohle srovnávání zvládáš, to já k nim snad fakt nebudu s prckem jezdit, jestli to tak budou praktikovat…no uvidíme, docela se toho bojím, máme v rodině fakt zabedněnce, kterým slova jako TAKT a CIT nic neříkají ![]()
Makoš , já mám nohy oteklé skoro pořád, takže ze všech botů co mám, obuju jen dvoje cukle a jedny zavřené boty… v těch jsem třeba dnes…ale přezouvání v práci neexistuje, protože už bych se do nich znovu na cestu domů nevešla…takže přijdu domů, boty sundám a pak už nikam nasmím ![]()
Jitko , tak si dnes dej raději jen piškůtky a čaj, abys to bříško neprovokovala!!!
Jinak jsem včera byla fakt hypervýkonná …po příchodu domů jsem si udělala topinky (no kdyby jen topinky, já si na ně dala česnek, tavený sýr, salám a ještě volská oka !!!), manžovi pro změnu těstoviny (topinky mu nedělají dobře), pak jsem smažila bramboráky (máme dnes v práci k obědu) a pak jsme ještě až do deseti večer zpracovávali broskve, které jsme si dovezli od našich a dělali jsme z nich přesnídávku…chuťově byla dobrá, tak snad bude chutnat i Kulíškovi
Jen z celé té bedýnky broskví bylo asi jen 10 sklenic.....na podzim mě čeká ještě zpracování jablek…tak toho snad bude více ![]()
Ahoj
,
to já se před mojí Retrívřicí musim taky otáčet,protože dělá přesně to samý a má z toho radost slepička jedna
.A mám taky problém s tim když mám břicho pod stolem a chci vstát,tak ho tam vždycky zapomenu
a nadzvednu stůl
.
A na ten klystýr jsem zvědavá,někdo říká,že je to i příjemný a někdo,že už nikdy.Každej je holt jinej ![]()
Ahoj těhulky a bříška!
Tak jsem se snad z toho protivnýho včerejška vyspala. Večer už jsem byla protivná sama sobě.Což samozřejmě musel snášet i Tom. Ale pěkně popořádku.
Ráno jsem odvezla auto do autolakovny,kde jsme se minulý týden domluvili,že ho do pátku nastříkají. A ejhle, prý budeme čekat až do pondělka,že mají hodně práce. (No, zkrátka zkusil naštvat protivnou těhuli).Tak jsem se tam do něj pustila,že mi osobně slíbil ten pátek, a že v pondělí potřebuju odjet k zubaři. A jestli mi nechce říct či tak asi pojedu.Radši mi odkýval ten pátek a odešel.
Odpoledne mě probudila (Tom už ví, že pokud mě zbudí, žačnou lítat blesky) paní, od které máme kupovat byt. Přišla mi oznámit,že předkupní smlouvu, na které trvám, ještě nemají. A do Vánoc se prý taky nestihnou odstěhovat, protože jim stavba domku bude trvat o něco déle. To o něco déle je KONEC BŘEZNA. Vytočila mě tak,že jsem i chleba dala do lednice místo do chlebovky.
Takže teď nás čeká úprava našeho 1+1 do podoby,aby se sem vešla postýlka. Asi to odskáče počítač a připojení na internet.Ten je tu jaksi navíc a překážel by. A já to měla tak hezky vymyšlený. Do půlky ledna u našich - Tom by zatím zařídil v novém bytečku všechno potřebné. A pak už bychom si vegetili všichni tři v 2,5+1.
Tak začal tento týden a to jdu ještě ve čtvrtek na kontrolu,tak snad ta planetární konstelace postoupí do příznivějších podmínek.
Lidunka : vydrž, však bude líp. Já vím, já mám taky pocit, že se všechno s..e akorát teď, kdy to nejmíň potřebujem. Ale nějak to s Tomem ustojíte a do toho března vydržíte, asi se nedá nic jiného dělat. Ale tomu „lakýrníkovi“ jsi to řekla dobře, oni si myslí, že se se zákazníky můžou dělat, co chtějí
Když tady čtu o problémech s řemeslníky (už nevím, komu pořád slibovali, že přijdou) a jak Lindusa zuří kvůli nábytku - prostě hrůza. Zaplaťpánbůh, že my máme všechno nachystané a od nikoho snad nic nepotřebujeme.
Lidunka uplne to s tim tvym bytem chapu. my taky kupujeme prave byt a porad jsou nejake kompilace. nastesti nam to snad do porodu vyjde se prestehovat ale porad je nejake papirovani, zdrzovani a necekane poplatky
nejdriv jsme se meli stehovat koncem srpna, pak zacatkem zari a ted to vidim spis na ten konec zari
doufam ze je to uz konecny termin protoze v 1+1 s kocourem a miminkem rozhodne nebudu ani 5 minut!!!a stehovat se na Moravu k rodicum nez budeme mit byt bych opravdu nechtela ![]()
tak drzim palce at brzo bydlite…
Meo
íky za podporu,vystihla si to přesně.Nám teda chybí jen ten kocour a stěhování k našim.To by Tom asi nepřežil,prý mu stačí víkendy.Máma je totiž taková ta paní s bílou rukavičkou co se týká úklidu.Někdy je to fakt na zbláznění.A tchýně?Ta je pravý opak,tam bych to nejdříve musela všechno vydrhnout já.A to by zabralo tak půl roku.
Ahoj holky, dneska jsem se valela v posteli az do 10.14, to bylo bajo
. Ale o tech pauzach v noci se ani zminovat nebudu. Jedna probihala zrovna, kdyz manza vstaval do prace a ja rozsviceno v celem baraku, pekne ciloucka jsem ho prisla vitat do loznice a on jen ziral
. A jeden z mych nocnich vyletu byl kvuli paleni zahy. V 1.30 jsem se vzbudila a malem jsem hned vrhla, jak to bylo hnusny! Tak jsem si sla dat TUMS a mleko a zjistila jsem, ze me boli dasen jak blazen a ze je cela zdurela. Tak jsem si jeste stourala paratkem v dasni a lovila, co by mi tam mohlo prekazet. Nenasla jsem nic. Ve 4 rano to bylo mega natekle, tak jsem stourala opet a vyplachovala peroxidem a rano uz to bylo lepsi, tak to snad bude do vecera ok. Jo a sodu doma nemam, ach jo, spletla jsem si to s praskem do peciva. No, ale mleko a TUMS funguji!
Jitus , oni ted hrozne radi strevni chripky, ale nastesti maji rychly prubeh, tak se to snad uz nevrati. Jinak skakani psa… Na me take jeden porad skakal, pekny hovadko prerostly, na zacatku tehu. No, ve 4. mesici… Ale neboj, ono je mimi hodne dobre chraneno plodovou vodou a delohou, takze mu to urco neublizi. To jen pro Tebe to muze byt dokonce i hodne bolestive.
Meowth , ja take to bricho neustale nekde omlacuju, roste rychleji, nez si ja stiham zvykat… Ale zatim jsem nikde nic nenabrala tak, abych mela treba modrinu nebo me to hodne zabolelo…
Bee , to jsou ale paka v ty nemocnici. Nejvic se mi ale vzdycky libi, ze maji pocit, ze to dela clovek naschval. Ze se asi vyziva v tom, ze travi svuj cas na ceste, utraci penize za parkovne a trmaci se pres pul Prahy, jen aby vyvolaval konflikt nebo co… Nechapu, co maji za problem udelat schuzky a nehnat si tam 100 pacientu na jeden cas. Tady mame pomalu i schuzku na domluvu schuzky
.
Makos, Ivett , i ja nosim uz jen jedny jedine boty. Do ostatnich se nevejdu a navic mi do techto jedinych tece, kdyz je mokro (coz je ted porad). Nezbyva, nez investovat na 2 mesice do jinych bot. No to je k nastvani! Ale holt situace si zada sve
.
Ivett , teda, takova topinka nebo bramborak by me fakt zabily
. Dala bych si to moc rada, ale zaha by mi to nikdy neodpustila
. Tak si dej i za me!
Lidunko , to by se mnou snad seklo. Hlavne ten byt!!! Kam se hrabe nas nabytek… Ani ja bych nesla bydlet k nasim. Radeji radny a oficialni homeless! Hezky den, Linda
Lidunko tak tomu se rika den blbec. Vsichni remeslnici jsou kapitola sama pro sebe. Misto aby si zakaznika vazili tak se snazi vselikaj neco osulit nebo neco naslibovat a pak to nesplnit:) Co se tyce bytu tak te plne chapu. My mame pronajaty 1+kk a bohuzel na nove bydleni nejak nemame takze musime nejak tu nasi mistnusku mimcu uzpusobit. Je jasne ze uz jde pryc pocitac a jedna policka se stehuje do Lodizie (jeste ze ji mame:) ) Preji ti aby dnesni den byl ohodne lepsi:)
Teda já nechci vypadat jako provokatér, ale my máme 4+1 a občas se nám zdá, že je to pro 2 lidi malý
.
ahojky , chtela sem vas vsechny moc pozdravit. To mame ale hnusne pocasi, no reknu vam, ja fakt nestiham vas cist, vy jste moc rychle spisovatelky.
HOLENI: No uz na to pripravuju pritele, uz na to taky nemam hihi, nejak se neohnem no.
BYDLENI: Ja si porad stezuju jak musime predelavat, stavet apod a pak se doctu, ze nejake to vubec nevyslo, je mi to fakt lito, vim jak se ted citim ja! Koupili jsme si vrsek rodinneho domku od nasich a cely ho predelavame! Voda se sem musela natahnout, topeni, okna, dlazba, obklad, kuchyn, no co vam budu povidat, je toho nad hlavu a to vsechno chci, teda chtela bych stihnout do pulky zari. Fakt je to dost unavujici, porad musite hlidat, aby to udelali tak jak chcete, obvolavat .. no hruza! ale holt musime , aby ten nas smoula mel kde bydlet
.
ZAHA: no co vic k tomu dodat - bez Rennie ani ranu ![]()
No to je zatim vse, delam polevku pri takovem dni, tak ji du zas zkontrolovat . zatim papa
Jitka123 tak to vam nezavidim. my taky nemame zadne penize, takze jsme si museli zazadat o 100% hypoteku. byt nas prijde na 1 990 000,–
a budeme to splacet 30let! je mi z toho zle, ale co se da delat. navic je to sice 3+1 ale velikostne jen 56m2 takze za ty prachy zadny obr, ale je k tomu garaz, tak alespon neco.
ale i v 1+kk to s miminkem jde. znami maji taky a byla jsem uplne prekvapena jak se jim tam krasne vesla postylka a prebalovak a vsechno a jak to maji perfektne udelane. takze vsecko jde ![]()
KRTI tak neprovokuj, jo?!
My budem mít 3+kk a už teď víme, že to je sice malý, ale na větší teda fakt neni…aspoň zatim…a bojíme se, že ani nebude
Teď bydlíme v miniaturnim bytečku 2+1 a bude to teda s prckem dost těsný, ale zase skoro nic neplatíme…jen energie…:-)
IVETT ještě k těm tvejm trablům s vašima…kdykoli, opravdu kdykoli si postěžuj…vypadá to, že máme společné téma
co se týče těch tvých jídelních aktivit, tak těžce závidim…
ale souhlasim s LINDOU, že moje žáha by to taky asi těžce „nevstřebala“ ![]()
KAČUL to jsem ráda, že jsi ráda s tou Verčou…a vstávání v 6 to je přece pořád ještě pohoda, ne?! Jestli ona tě moc nerozmazlila! ![]()
LIDUNKO ty tvoje trable jsou teda pěkně pitomý! Bydlení je nejhorší starost! A dovedu si představit, jak jste byli natěšení na přestěhování a nové bydlení s mimískem…ale neboj, taky se dočkáte a přestěhujete! Ber to tak, že se budete dýl těšit a o to víc si pak toho nového vážit, když budete chvíli ve stísněných podmínkách… ![]()
LINDUŠ - taky naprosto nechápu, proč nemůžou domlouvat termíny v tom Motole jako všude jinde…
to jsou prostě kolikrát věci mezi nebem a zemí… ![]()
SMARRR já jsem kupodivu ani nezačala hystericky řvát…ale ještě dneska ráno u umyvadla jsem přemejšlela o tom, jak je možný, že jsem se udržela?!
akorát těm slepicím na informacích muselo bejt z tónu řeči jasný, jak mě točej a pak tý sestře na diabetologii jsem taky řekla, že to teda nechápu a že jsem si to asi nevymyslela, abych je mohla v jednom týdnu navštívit 2×…ale neječela jsem…
já se asi ten minulej tejden dosytosti vyřvala kvůli tomu našemu psovi, tak možná proto… ![]()
Jo jinak kauza pes…ze dvou serverů mi napsali, že to chce řešit fakt co nejdřív a že to mám říct i v útulcích, že občas někdo přijde a hledá podobnýho psa…nicméně tomu moc nevěřim…každopádně na inzerát na fauně a na německym ovčákovi nikdo zatím nezareagoval a mám trochu strach, že dojde na lámání chleba - na nutnost ho a) někam odvézt b) nechat utratit…a mně v tom případě přijde možná možnost b) jako humánnější…těm útulkům nějak nevěřim a bylo by mi ho asi ještě víc líto než kdyby to jednou pro vždy vyřešil veterinář.
Holky já chci, aby si ho někdo vzal…nechci se zas vyrovnávat s nějakym pocitem viny.
Držte palečky prosím. ![]()
Dneska mám těžce nepracovní, tak tu budu asi přes den pořád.
Zatím pa a hezký odpolko!
Bee+Qee (dnes podezřele klidné)…