Poradna duly
Jana Čurdová
Dobre rano,
KRTI: no to jsi to s tou provokaci bytu moc nevylepsila
Jen pro info: v Praze stoji 2+1 okolo 55 m2 cca 2,500,000 Kc ![]()
BEE: chuderko nase mala, je mi Te strasne moc lito. To je fakt nervak takhle situace. DRZIM PALECKY I S MIMI AT VSECHNO DOBRE DOPADNE!!!
Bee s pejskem te uplne chapu. Ja ted hlidam dobermana pritelova bratra a musim rict ze se docela desim az bude David na svete jak to bude. On je relativne hodny ale porad skace a je hrozne rozmazleny. Oni ho maji jako dite. Uplne se k nemu tak chovaji takze si ho taky patricne rozmalili. Nekdy je to opravdu sila s nim vydrzet. Napr dneska jsem vysla ven a on vi ze nesmi skakat ale stejne furt hop a hop a ja na nej kricim at toho necha ale on nic. Mam taky pocit ze mimcu vadi kdyz kricim protoze pak zacne hned divoce kopat. On kdyz se clovek zafixuje na zvire tak je to pro nej proste to ,,dite". Pritelkyne bratra ho fakt totalne miluje a nevim co by delala kdyby se mu neco stalo takze chapu jak je asi tvemu tatkovi. Myslela jsem si puvodne ze s tim psem bydlite ale jak jsem pochopila rodice se psem bydli nekde jinde. To by neslo na tu dobu co tam prijedete mu poridit nejaky kotec? aby proste byl zavrenej a az odjete tak by se pustil? Ja vim to jsou rady na prd:( ale nic jineho me proste nenapada.
CO se tyce NICO toho ze necitis moc pohyby ale jenom vlneni tak bych asi typla ze malej je otecenej zadickama nahoru takze ti kope dozadu coz skoro nemusis citit. Ale asi bych taky vyhledala nejakou nemocnici. Oni jsou povinni kdyz mas pochybnosti o pohybech ti udelat ultrazvuk.
Jinak zavidim tem kdo chodi na zachod 1× za noc u me je to minimalne 4× a to si jeste rikam jak je to super:) Se rika ze se da mimco navyknout na nejaky zvuk ktery ho bude po porodu uklidnovat jako ze ho zna. Pro naseho Davidka to bude splachovani zachoda:) nic neslysi casteji:)
Ahojky holky , chtela sem se na neco zeptat, jak sem rikala mame ted toho tady na baracku dost, porad se tu prasi, no hodne prace, denne se naohybam mockrat, no a moje otazka je , jestli tim nejak nemuzu ublizit mimcu?? POrad nad tim vecer musim premyslet , docela mam z toho strach, jestli ho nejak osklive nemuzu zmacknout, co myslite: poradte?? Pracovat nemuzu prestat, to by pritel sam nezvlad, uz takhle toho je na nej dost, chodi na 5 domu a hned delame do 23 00 hod. ![]()
Jandulo11 myslim ze mimco je v brisku docela chraneno plodovou vodou a taky deloha ho ochranuje. Ale je pravda ze by jsi se nemela moc vycerpavat a tahat tezke veci. Ale zmacknout ho myslim nemuzes:)
Dobre dopoledne briska ![]()
vcera jsme byli s mimiskem na kontrole a vse je OK
mimi uz ma 1582g a pry rosteme presne podle tabulek tak mam radost
jinak rikal pan doktor, ze co se tyka pohlavi, tak tam pry pytlika nevidi a ze to spis vypada na holcicku. Tak jsem zvedava az co se nam teda vyklube ![]()
dalsi kontrola az 3.10. !
muzete mi poradit jak je to s tou materskou? kdy se vlastne nastupuje? mam podle mesicku termin 1.11. a podle toho mi v praci rekli ze 6 tydnu pred porodem je teda 20.9. jenze doktor rikal ze se nastupuje ve 34tydnu a ten mi zacina 14.9. (to budu presne 33+1, coz je 34 tyden,ne?) tak kdy mam teda jit? diky za rady ![]()
MEO .....teda tu mateřkou ti musí napsat gynekolog…pak teprv jdeš s papírem do práce…Nástup je možný 6-8 týdnů před TP, který máš uvedený v průkazce (jaký určí doktor)…a já s TP 28.10. nastupuju od 2.9. do 16.9…Jinak doktoři počítají ty týdny jakože 31+2 je stále 31. týden, tak se nenech zmást ![]()
Já budu mít start napsaný 2.9. a to budu přesně 32+0tt
Holky, taky doufám, že to naši pochopí z toho mýho mailu…ale přesně tohle je bohužel styl mojí mámy. Když cítí, že je něco, co já těžko budu chápat, začne s obviňovánim mně (nás)…
Tátu chápu naprosto a jsem i ochotná do určitého věku dítěte akceptovat nějakej výběh, kterej se bude zavírat. Jen jsem chtěla svý dítě zároveň vychovávat tak, aby nemělo problém se zvířaty a se psy už vůbec ne.
Až se mě bude ptát, proč nejezdíme k babičce a dědovi a nejsme tam na zahradě nebo v bazénu, co mu asi tak budu vyprávět??? To bude super!
Jak pochopí, že k jinejm pejskům se s nim máma nebojí, ale k tomuhle jo. ![]()
Co se týče ohrad obecně, myslim si, že to bohužel řešení není. Máme tu taky babičku, která sice je pohyblivá, ale ne rychlá…až půjde do dolní části zahrady, která by eventuelně mohla být Maxova, jednou se třeba nemusí stihnout v těch vratech protočit dost rychle a Max proběhne
To se může stát komukoli z nás. Navíc pes pochopí, že je zavřenej kvůli dítěti (doteď mu to tu doslova patří všechno) a co myslíte, že si bude myslet?! Nemám nejmenší chuť nechat ho utratit, to jsem snad ani nikdy nenapsala tady, ale nemám ani chuť na nějaký ohrady…a co když se to třeba za rok stane komukoli z nás, ani ne třeba SNAD Qeebu, ale komukoli z dospělejch??? To budeme hledat umístění pro pro změnu sedmiletýho psa???
Vždyť ta šance je čím dál menší
Max bude stárnout, dítě (děti) růst a situace bude horší a horší. My se sice odstěhujem, ale jezdit sem pro nás bude fakt nesmyslnej risk. A nechat dítě babičce na hlídání? Taky nepředstavitelný.
Ten strach, že někdo něco zanedbá a nedá pozor? Děkuju nechci, to radši budu Qee brát všude s sebou nebo ho dávat na hlídání k ségře, když to půjde nebo někomu jinýmu
Fakt si to neumím představit. A ještě víc mě děsí, že tohle jsou řeči dopředu, ale všechny asi víte, že realita je pak jiná a nic se nejí tak horký, jak se to navaří.
Takže se určitě někde sleví a ono se to prostě stane…a tomu bych chtěla fakt předejít všemi možnými prostředky.
Fakt netušim, jak tohle skončí.
Mám pocit, že kvůli psovi ztrácim rodiče. Možná se vám to zdá přehnaný, ale jakkoli je chápu, bohužel část z nich opravdu ztratíme - já, David a Qeebo - tím, že si toho psa nechaj.
A s tím je fakt těžký se smířit. ![]()
Díky moc za všechna povzbuzení…jste zlatíčka. Máte dostatečnej odstup a přitom byste to neřešily jinak…což mě utvrzuje v dojmu, že opravdu nedělám nic nepochopitelnýho…jsem přesvědčená, že i naši to ve skrytu duše chápou, ale bohužel je to fakt těžký. Třeba mámin mail fakt nechápu a ani nechci. ![]()
Jitko my s tím psem bohužel žijeme…máme byt v baráku u našich a zahrada je společná. Budeme tu minimálně do příštího léta až podzima…a to už Qeebo bude natolik velké, že by se něco z nepozornosti stát mohlo ![]()
Nejvíc mě mrzí, že máma začala v tom mailu s obviňovačkama typu „táta slyšel, jak o nás nelichotivě mluvíte“ (asi slyšel, jak david říkal, že nechápe, jak se může takhle chovat ke svý dceři, že má radši psa než lidi a máma až se vrátí z dovolený, že ji stejně ovlivní a nic se zase řešit nebude)…, pak že je ve mně spousta „zloby a adrenalinu“ a ať se uklidnim a vezmu to rozumem a tak…
Myslela jsem, že mě jako matka chápe a chápe i tu zoufalost a beznaděj, která ve mě fakt je (a ne zlobu a adrenalin). Já totiž bez toho, aby něco řešili oni nevyřešim vůbec nic a tím je pro mě ten pocit beznaděje silnější… To byly hlavní důvody toho mýho nočně-ranního pláče u mailu.
Ne to, že bych nechápala, že se psa nechtěj jen tak vzdát, ale tenhle mámin balast kolem
Celou hodinu mi pak trvalo se v posteli přesvědčit, abych nebrečela a usnula…že nemůžu řešit její pocity a její problémy a přesvědčit sebe sama, že to není v mých silách, tak že se tím nemám zabývat a řešit výhradně svoje pocity a svoje postoje.
Takhle máma totiž vždycky řeší problém. Nikdy nepřizná, že ten problém je její a snaží se to přenést na okolí…bohužel. Jiná už nebude a musíme to nějak vyřešit, takže asi ve vztahu pes a my zaujmu na nějaký čas pasivní roli…aktivita evidentně nepomáhá. ![]()
Bee,
je mi moc líto, jak se to se psem vyvíjí. Chápu tvoje výhrady k ohradě… A nemůže si ho třeba vzít někdo ze známých? Nebo s ním chodit na nějaký speciální výcvik? Už je asi pozdě, moc se v tom nevyznám.
Každopádně držím palce, ať to dopadne co nejlépe. Určitě není moc příjemné se takhle stresovat v těhotenství.
Tines , jsi moc hodná, děkuju. Bohužel nemáme známýho, kterej by byl ochoten vzít si takovýho (a asi ani jakýhokoli jinýho) psa.
Navíc všichhni, kdo ke psům mají nějaký vztah, už nějakýho psa mají… :-/
Ten speciální výcvik, jak píšeš, by mohl možná zvládnout ten psí psycholog…ale těžko říct, jestli to zabere napořád.
Uvidíme…jenže já mu stejně nikdy věřit nezačnu a budeme se furt motat kolem stejnýho problému, když tu bude.
U takovýho psa ani po převýchově (a ta je myslim v šesti letech už dost složitá), nikdy nevíš, kdy se v něm původní pudy znovu projeví. Bohužel. ![]()
Kacula : nevím, jak počítají týdny jiní doktoři, ale můj je počítá stejně jako já - dneska jsem 30+1, což je podle mě i doktora 31.týden. Jinak se to ani logicky počítat nedá.
Bee : my jsme taky měli doma psa, který kousal a byli jsme malí a nečinilo nám problémy pochopit, že si s pejskem holt hrát nesmíme, protože nemá rád děti. Naši nám to vysvětlili a byl pokoj. To není samozřejmě řešení, to je jen poznámka k tvé obavě, jak by to Qeebo pochopilo, že k jiným pejskům smí a k Maxovi ne.
Tady jde podle mě o to, ne JAK to řešit, řešení je spousta a když se obrátíš na odborníky, určitě ti jich nabídnou dost, ale spíš jestli se to CHCE řešit. Pokud taťka chce, pak to problém nebude, ale pokud nechce, pak je stejně hledání jakýchkoli řešení zbytečné
Toť můj názor.
NICO , co se týče toho, jak se malý hýbe, myslim, že to bude v pohodě, i když chápu, jak panikaříš…já jsem na tom podobně. Jakmile se Qeebo delší čas neozve a nezavlní pořádně bříškem, jsem okamžitě nervózní a klepu na bříško, což teprve posledních pár dní pomáhá. ![]()
Včera celý den asi spinkalo a pak těsně před odchodem z práce jsem měla pocit, že se rozhodlo, že se otočí zase zpátky hlavou nahoru, ale nejde mu to, tak se tam vztekalo a kopalo na všechny strany…
Večer pak zas bylo klidné a když jsem konečně k ránu usínala a v duchu mu vysvětlovala, že ten můj pláč není kvůli němu, dvakrát koplo - těžko říct, jestli na znamení, že OK, že to pochopilo nebo jako že ho to nezajímá a mám konečně spát a nebrečet, jinak mě skope do kuličky… ![]()
Začínají mít vlastní hlavu…
to, že se nehýbe tvůj mrňousek tolik jako předtím a neroste ti bříško tak jako dřív může být taky tím, že se malý přetočil svým bříškem ke tvé páteři a kope spíš dozadu, kde to tolik nevnímáš…a tím se ti taky bříško trochu zploští… Jakmile aspoň šimrá nad tou stydkou kostí, myslím, že je v pohodě.
Neboj, on zase začne…až tě to bude mrzet, že sis stěžovala.
Uvidíš. ![]()
BEE: drz se zlaticko
![]()
KRTI: souhlasim s Kacul. Muj doktor to pocita stejne 30+3 je ukonceny 30 tyden. A v nemocnici v KV mi dokonce rekli ze 24+2 je stale potrat, protoze je to 24 tyden, takze asi jak kdo.
no takze ja jsem z toho pocitani uplne zblbla
kazdopadne dobra zprava je ze jsme se se sefem domluvili a protoze je moznost jit na materskou 6-8 tydnu pred porodem tak pujdu 7 tydnu a vyhovuje to i jemu i mne
takze ted v patek mam pul dne dovolenou a od pristiho tydne jsem doma na dovolene a 15.9. mi navazuje materska ![]()
no ja nevim ale podle me je proste logicke jak rika Krti ze 30+1 je 31.tyden… porat mi to vrta hlavou ![]()