Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
624
30.8.06 16:13

Ahoj bříškandy,
tak máme po ne příliš pozitivní kontrole.
Pozitiva: UZ - Bumbrlíček bezchybně roste, žádná holčička to ani omylem nebude :wink:, asi mu nic nechybí. Leží si šikmo v břiše s hlavičkou nahoru, ale to je zatím teď
Zlepšil se nález děložního hrdla - bez závad.
Protože ode dneška po vyčerpání dovolené nastupuju nemocenskou dostala jsem neomezené vycházky, takže pro mě vysvobození.
Negativa: *za čtrnáct dní nárůst hmotnosti o 3,5kg (teď mám tedy šílených 71kg)
*nález cukru v moči, takže mě čeká zítra odběr krve na cukr - pokud se objeví i tam, tak test na těhotenskou cukrovku a asi nějaké dietologické řešení. :roll: :roll: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 16:22

danda jeee to jsou neprijemnosti s tim cukrem, ale neboj se, urcite to bude dobre! s vahou si hlavu nedelej. ja uz mam nahore 10kg a neresim to :) , po porodu to vybehame!
no hlavne ze mas i spoustu pozitivnich zprav! :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.8.06 16:25

meowth: no on je problém a asi špatný ukazatel to, že takové velké hmotnosti přibírat v relativně krátkých intervalech :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 16:25

Danda : hlavně, že je malej v pořádku, ty už to nějak ty 2 měsíce doklepeš, neboj :wink:.

Já mám ode dneška v mém těhotenství taky další novinku (dosud nepoznanou), aspoň doufám : dneska je to první den, co mám apetit jako správná těhule. Po skoro 7 měsících nechutenství jsem dneska absolvovala už čtvrtý chod (obilné kuličky, pak trochu kolínek s rajskou, kousek mřížového koláče a teď chleba se sýrem a klobáskou) - u mě naprosto nezvyklé. Dnes už máme první zkoušku se sborem (už to nebude v hospodě), tak si musím vzít s sebou aspoň Tatranku, abych vydržela a neumřela hlady. Ani nevíte, jaký to je super pocit, moci se konečně najíst vším, na co mám chuť. Nikdy jsem netušila, že nechutenství může být tak hrozné. Normálně bych se tomu zasmála, ale když 7 měsíců nemůžete pozřít skoro nic a když už se donutíte, tak ode všeho 2 lžíce, už to k smíchu není. Tak snad už mi to vydrží a já si konečně užiju toho, že můžu sníst co chci a kolik chci. Jsem se na to taaaaaak těšila :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.06 16:28

Holky, máte pravdu, že ta pupečníková krev je zbytečnost. Darovat - pokud to jde - to ano, ale skladovat vlastní - za tu nehoráznou cenu - nee..

Zapoměla jsem napsat - na prohlídce se sestřičce nelíbilo, že mi natékají kotníky (to snad je ale normální, s tou váhou navíc, ne??). Vy nenatékáte?? Já už nemůžu nosit ani prstýnky na ruce (ani snubák, hihi..) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
30.8.06 16:30

Ahoj holky

za chvili vyrazime opět směr Brno. Počasí hlásili dost děsivý tak snad tu cestu nějak zvládnem. Hlavně zítra do té Prahy.

Test na cukrovku jsem přežila i ten blivajz se dal docela pít.

DANDO držím pěstičky at ti to dobře dopadne. Já ted budu taky ještě čekat na výsledky jestli tu cukrovku mám nebo ne.

BEE s tím pejskem mě to mrzí, snad se to brzo nějak vyřeší. Já osobně jako matka dávám ruce od psů pryč a v tom jsem neoblomná.

Zatím paaaaa

Anni a spol

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.06 16:32

A Dando - z toho přibírání si moc nedělej, já vždycky přiberu 5 kg za měsíc, a další měsíc mám stejně, nebo i míň.. Zadržuje se voda v těle, a nevím co ještě - a naposledy při vážení bylo léto - šatičky a pantoflíčky, zatímco teď?? Džíny a mikina a tenisky - to jsou minimálně dvě kila.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.8.06 16:32

Lorin: dolní část nohou mi natékali jen co byla v červenci ta horka. Jinak teď vůbec. Ale bohužel se snad kromě od kolen dolů kulatím všude :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 16:35

Mně taky nohy neotékají, dokonce jsem si tuhle všimla, že mi začínají padat prstýnky z prstů :roll:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.8.06 16:35

BEE: Queebo je tedy 100% kluk - protoze holcicka by byla mala „obryně Stáňa“ 2 8O 000g - to je super! Ja bych to brala taky, vzdycky si rikam, kdyby se nedej boze ted narodilo tak by melo 1,200 g - ale 2000 to uz bych se ani nebala :)

KRTI: to je dobre, ze Ti chutna - holky to ted budou recepty :wink:

DANDO: taky drzim palecky s tou cukrovkou!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
30.8.06 16:38

No v pátek budu moudřejší, nějak se to zvládne :wink: Co jsem si přečetla, tak se to řeší daibetickou dietou. Pokud je to vážnější stav, tak dávkami inzulinu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 16:42

Smarrr : no nevím, jak už není Paja doma, tak jsem nějak zlenivěla s tím vařením :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.8.06 17:25

Dando s tim ze jdou kila nahoru si nic nedelej. PO porodu to urcite pujde dolu samo:) ja jsem 30tt (zitra) a mam nahore 12 kg a to jsem si tento tyden jeste nevlezla na vahu:) takze se obavam ze to uz je mozna 13:)

Krtonozko blahopreji k apetitu:) nechutenstvim jsem trpela jenom 3 a 4 mesic a bylo to silene :! ted bastim vsechno a je mi fajn i kdyz mam pokazde neco na cem tzv. ulitavam. Ted to jsou treba banany:)

Lorin diky bohu zatim nenatekam ale do poradny chodi jedna pani, ktera mam tento problem a doktor ji rika ze to nic neni ze jeji telo proste zadrzuje vodu a ze po porodu se to urovna:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 17:25

Kdyz jste u tech receptu, dam vam tady jeden na paradni zakusek (rozhodne tim nechci provokovat holky co maji zvyseny cukr :( ) budu ho delat tady tem mlsounum u nas v praci na patek, na rozloucenou, at na me vzpominaji v dobrem :) dokonce to chutna i memu muzickovi a to on moc sladke nemusi!

Žravé řezy

Ingredience:
Těsto: 250 g cukru, 150 g hladké mouky, 5 vajec (žloutky), 5 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva
Náplň: 1 šlehačka, 2 krémovité zakysané smetany (čím hustější, tím lepší), kompotované ovoce dle chuti, já používám ananas Želé: 2 vanilkové pudinky

Postup přípravy:
Těsto: žloutky, cukr, vodu ušlehat, přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec opatrně vmícháme sníh. Pečeme ve formě s vyšším okrajem, vymazané tukem, vysypané hrubou mukou. Elekltrická trouba cca 180 °C. Upéct a nechat vychladnout.
Mezitím si připravíme náplň. Ušleháme šlehačku do tuha, osladíme dle chuti. Kysané smetany opatrně smícháme se šlehačkou a přidáme na kostičky nakrájené okapané ovoce. Směs natřeme na vychladlý moučník. Nakonec uděláme želé. Šťávu z kompotu dolijeme vodou, aby jsme měli 3/4 litru tekutiny. Tu povaříme se 2 pudinky. Prochladlé želé nalijeme na náplň a dáme do ledničky.

jeste doplnim ze ja to delala na plech (svyssim okrajem) a na pecicim papiru protoze vzdycky vsechno spalim :D a vyslo to paradne a nic se nespalilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.8.06 17:26

KRTI: to nám nemůžeš udělat! Podle koho bychom vařily??? 8O
Zvláště teď, když Tě konečně chytly těhu chutě :lol:
Doufám, že nás začneš dohánět i s těma kilečkama, zatím teda dooost zaostáváš :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí