Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
646
31.8.06 10:40

Ahoj těhulky,
tak je tu zase den který vypadá že bude pěkně studený, já chci babí léto!!!! :cry:
Krti: taky už jsem vyprala první pračku pro mimi, jaký máš prášek??
Pošli mi prosím taky ty receptíky!! Díky o víkendu ale asi budu vařit něco z králíka máme posledního v mrazáku a hrozně se tu roztahuje!! Asi udělám svíčkovou mňam tu jsme dlouho neměli!! A kynuté knedlíky!!
Holky a jak dlouho je mateřská dovolená??? A jak je to z dovolenou kterou nemám vybranou když jsem teď nemocná, asi to proplatí zaměstnavatel né??
Odsávání hlenů: to bude asi taky boj, no ale snad to nějak dokážeme!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
31.8.06 10:40

KRTI: ty jsi hvezda - DEKUJIIII to bude obidek :)

CIMRMAN: jooo na AKT jsem zaopomnela - ten taky zboznuju. Ja jsem videla na zivo SVESTKU a POSEL Z LIPTAKOVA.

ODSAVACKA: tu nastesti podedim od sestricky, takze o starost min.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.8.06 10:42

Holky víte z čeho mám hrozný strach, že nebudu mít dost mlíčka pro mimi :( prsa mi skoro nevyrostli, no doufám že moje obavy jsou zbytečné, ale jelikož mě mamka kojila jen 14 dní, říkala že neměla mléko? Ale nevím jestli to jen není výmluva! 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
31.8.06 10:44

Holky tak nám přijde příští týden foťák hurá!!! Tento
http://www.korunka.cz/…syshare-z650
už se moc těším, pak vše vyfotím a pošlu! chcete!!?? 8)
tak jo, kočárek, novou kombinézku atd!!! Hurááá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
31.8.06 10:54

Liborinka : já zkusím vyprat v Lanze, co v ní peru i nám, akorát tam nedám aviváž. Kdybych náhodou zjistila, že to mimču nedělá dobře, pak teprve koupím nějaký speciální prášek.
Receptíky chceš jaké ? Taky ty zapečené kotlety ? Já mám v PC snad všechno, tak vybírejte, holky, já vám kdyžtak něco pošlu :wink:.

Jinak já teda nejsem odborník, ale myslím si, že kojení vůbec nezáleží na velikosti prsou. A pokud vím, tak jsme to tady už o pár stránek dříve probíraly, ne ? Já si s tím hlavu nedělám, bradavky mám v pořádku, tak nezbyde než čekat, jak to dopadne. Nehodlám se tím nervovat už teď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
31.8.06 11:02

liborinka tak dovolenou kterou sis nevybrala ti musi zamestnavatel proplatit. materska je 28tydnu (pokud bys byla samozivitelka tak 37tydnu)
s tim ze 6 tydnu mas pred porodem a 22 po porodu (nebo 8 pred a 20 po) placena by mela byt tak nejak stejne jako nemocenska. pak navazuje rodicovska dovolena kterou plati stat a ta je do 3 let veku ditete. pak muzes v praci pozadat jeste o rok a byt s prckem do 4 let ale to se resi neplacenym volnem a zalezi na zamestnavateli jestli ti to povoli nebo ne.
no alespon takove mam informace ja :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
31.8.06 11:03

Krti , já si nechala bradavky „zkontrolovat“ včera na tom kurzu…hezky mě do nich „štípla“ a říkala, že to bude super :wink:
A pak mi manže doma vyčítal, že on mě do nich „štípat“ nesmí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.8.06 11:03

Ahoj pupčounci

Dneska jsem spala aš do desíti hodin paráda,ale z hodinovou pauzou ve tři :? tak snad to nebude pravidlem

**Liborinko máme foták Z740 a jsme sním strašně spokojení tak at vám slouží

add praní prala jsem v Persilu sensitiv a místo aviváže jsem tam dala trochu octu, to tady psala myslím Syva.Prádlo je měké a i voní.

Ohřívačku lahví už máme nějakou starší,ale funkční. A odsávačku si chci koupit taky ,ale až podle toho jestli ji budu vůbec potřebovat.Jsou lepší ty mechanické nebo alektrické?**

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.8.06 11:05

Ahojky Tehulky.

To je ale zase hnusnej den:( ja chci slunickoooooooooooooooooooooo:)

Vcera jsme byli nakoupovat a mame prebalovak, postylku a matraci:) uz se tesima az to sestavime:) Odsavacku si koupim od moji kamaradky ktera porodila v cervenci. Prestala bohuzel kojit ne ze by mela malo mleka ale mala po nem mela koliku a tak radsi presli na nutrion (ted nevim jestli jsem to dobre napsala). Ja bych rada kojila co nejdyl to pujde.

Co se tyce prasku na prani pereme v Arielu ale pro maleho bych koupila Lovelu, ale jenom resim dilema kdyz vyperu v Arielu a pak tam dam Lovelu tak stejne zustava v komore na prasek zbytek stareho prasku. Jedine co me napada je davat prasek primo do pradla.

Jdu si pustit na DVD nejaky pekny romanticky filmik:) ted jsemkoukala na posledni dil O zviratech a lidech a normalne jsem se u toho rozbrecela:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
568
31.8.06 11:05

Meowth , myslím, že to až tak úplně neplatí všude - u nás třeba dovolenou neproplácí :o( Dali mi na výběr, jestli si ji chci vyčerpat (ten zbytek) teď před nástupem na MD, nebo po skončení těch 28 týdnů MD…ale prostě ji neproplatí…asi záleží na zaměstnavateli?? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.8.06 11:08

Meoweth já jsem na RODINĚ četla že se dovolená neproplácí,jen pokud dáváš výpoveď ty nebo zaměstnavatel. Má se vybírat po skončení mateřské dovolené. Tak nevím,taky to budu muset nějak vyřešit a jsem strašně zvědavá jak se stím mím zaměstnavatel domluvím on je tady v tom hroznej,nejraději by aby jsme tam byli zadarmo na tož tak něco proplácet :roll: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
31.8.06 11:11

Ivett,Meowth ze zakona se dovolena nesmi proplacet. Dovolenou za rok 2005 si musi clovek vybrat nejpozdeji do 1.11.2006 pokud tak neudela musi automaticky na tu dovolenou nastoupit toho 1.11. nebo mu dovolena propada. Bohuzel to vim protoze me takto propadnou 4 dny. Pokud ji zamestnavatel proplati jedna protizakonne:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
31.8.06 11:12

Ahojky,

tak já myslím, že Vám dovolenou vyplatí tím, že si jí vyberete :roll: Jestli před nástupem na MD nebo po skončení je asi fuk!!! Teda já si jí vybírala až po skončení a dostávala jsem k rodičovskému příspěvku ještě ty penízky za dovču, tak to bylo super!!!! Konec MD rozumějte po skončení těch 28 týdnů.....Snad to říkám správně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
31.8.06 11:14

no tak to jsou pro me taky teda novinky… mne teda rekli v praci ze se to proplaci a i jsem to nekde cetla. navic mi rekli ze mi dokonce i v pristim roce nabiha narok na dovolenou po dobu co budu u nich na materske a ze mi ji proplati na konci roku… tak fakt nevim.zkusim to pohledat na netu, protoze jsem to tam taky nekde cetla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
31.8.06 11:16

Jitka123 : jenže ty mluvíš o „staré“ dovolené, za rok 2005, to je něco jiného, ta se proplatit skutečně nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí