Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
104
31.8.06 13:47

Tak jsme si udelal k obedu bramboracek:) Mnam mnam:)

Davidkovi snad chutnalo ted je uplne v klidku obcas se mirne zavrti:)

Blizi se druha hodina asi si pujdu na dve hodky lehnout:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
31.8.06 14:00

Taky si jdu lehnou,vůbec mi není dobře a už mám i teplotu,holt se budu muset z toho nějak vypotit,hrůza tohle počasí :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
31.8.06 14:03

Petulinka : zalehni a vykurýruj se :wink:.

Liborinka : já to prala na 40°C (podle cedulek). Teď jsem vypla pračku, ale pověsím to až později. Přivezli nám náklaďák písku a cement, tak to jdem skládat (teda Paja), já mu to pomůžu přikrýt. V sobotu budem zvelebovat Bradovi zahrádku - ploty, tak aby bylo všechno nachystané. Prádlo si dám na rozkládací sušák, nechci to věšet na balkón na šňůry, každý by se hrabal v tom, že peru a mimčo ještě dáááávno nemáme - no a vysvětluj to někomu, tak si to usuším doma, stejně je venku hnusně.

Pošlu ti teda to, co Smarrr. Kdybys chtěla cokoli jiného, stačí říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sifa
31.8.06 14:04

Ahoj koblihy :lol: ,

ja nedelala jeste vubec,tak se v tom vubec nevyznam co tady pisete 8) a mozna je to i dobre.Ted si v posledni dobe pripadam hodne inteligentni :lol: .Chtela jsem se zeptat jakej je financne rozdil mezi materskou a rodicovskou dovolenou?Vy tady vsechno vite,tak blbce aspon poradite :lol: .Dekujii

• Citovat
  • Upravit
104
31.8.06 14:14

Sifo Materska dovolena se vyplaci 28 tydnu a zacina vetsinou 6 tydnu pred porodem. Jeji vyse je 69% z hrube mzdy (aspon doufam ze ne z ciste:) ) kdezto rodicovska dovolena je jednotna a od 1.1.2007 by mela byt cca 7600. a bere se az do veku tri let ditete:)
Snad je to srozumitelne:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
31.8.06 14:19

Ahoj všechny bříškandy!

než začnu o cukrovce a o Motolu… Smarrr, KRTI, NICO co se týče Cimrmanů a konkrétně Záskoku, Ztráty třídní knihy a Švestky…mám stejný názor jako vy… :-) Faaaakt super! :-) Mohly bysme někdy dát Cimrmanoseanci… :-)

CUKROVKA A MOTOL shrnu to krátce…doktorka a sestra super, cukrovku prakticky nemám…vysvětlila mi, že když je zvýšená po zátěžáku jen ta první hodnota (ta po první hodině) a to jen takhle mírně jako u mně (měla jsem 9,7) a ta druhá je v pořádku, v podstatě se vůbec nejedná o cukrovku, ale o naprosto normální těhotenskou reakci organismu. Samozřejmě mi doporučili „cukrovkářskou“ dietu, dali mi z pilnosti nějaký papírky, na který teď budu každej den čůrat a zapisovat si, jak se pak zbarvili podle nějakýho vzorkovníku s čísly…jednou na lačno, jednou po jídle…dneska když jsem tam jela, snědla jsem doma jednoho pribináka, v autě jsem vypila jeden activia nápoj jahodový s kiwi a pak jsem to „zajedla“ jednou mandlí obalenou v čokoládě…a asi hodinu po tomhle cukrovym ataku jsem měla hodnotu v krvi (dle kapičky krve odebrané u sestry) naprosto normální! :o
Tak si myslim KAČUL , že si nějakou tu studentskou ještě asi dám, se mě zdá… :-D

Takže držím palce DANDĚ při testech, ať dopadne dobře i krev…já v moči taky nic nemám…:-) tak snad tě nebudou obtěžovat víc než mě…:-)

Večer jdu na to EKG a jsem mooooooooooc zvědavá, co tam se mnou bude provádět…jestli se mi bude koukat i na křečáky, asi z toho něco vyvodí…ne že bych měla vysloveně křečový žíly, ale mám spoustu takových těch metličkových žilek po nohou a žíly obecně mám teď víc vidět…no ale taky si říkám, že je to normální. :-) Večer se zkusim stavit a něco ještě napíšu. :-)

Zatím se mějte kočičky, pohlaďte bříška a všem co teď spinkaj straaaaaaaaaaaaašně závidim!!! Já jsem v práci a ještě asi hoďku a půl tu musim vydržet. :-(

pa pa Bee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
31.8.06 14:21

Jitko, s těmi 69% máš pravdu, ale POZOR - je to omezeno na nějakých maximálně 13.000,– - tzn. i kdybys vidělávala 100.000,– měsíčně, nedostaneš víc, než 13.000,– :-( Je to závislé myslim na současné výši průměrné měsíční mzdy v nepodnikatelské sféře… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
31.8.06 14:29

BEE: no tak to gratuluji mam radost i za TEbe!!!!

NICO: to si delas legraci, ze jsi v Radotine, ja ted drepim v krabici zvane HILTON :cry: Te nestihnu!

LIBORINKA: ja pouzivam persil sensitive jako Petulinka a peru na 50C - to bylo doporuceni od me sestry, jeji miminko ma hodne exemy a to je jedine co mu vyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
31.8.06 14:34

Jo a KRTI , co se týče tý tatranky a 7km, tak to teď máme stejně…žijeme teď taky v pr… :-) - Sice 20km od Prahy, ale večer s chutěma jedině na benzínku… :-D Ale mezi náma - vzhledem k tomu, že jsem na tom s předtěhu váhou taky veeeeelmi „nadnormálně“, ono je to možná kolikrát lepší! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
31.8.06 14:39

Bee: dík za povzbuzení. A neporadili ti konkrétně co smíš nebo nesmíš jíst. Aby se ti hladina cukru udržovala tak nějak v normálu? :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sifa
31.8.06 15:02

A Jitko,kdyz jsem jeste nepracovala?

• Citovat
  • Upravit
973
31.8.06 15:33

nasla jsem docela pekny odkaz

http://www.aperio.cz/…peceni.shtml

bohuzel odpoved na otazku od Sify jsem tam nenasla, ale mam pocit ze pokud jsi jeste nepracovala tak musis jit rovnou zadat na socialku a bude to zrejme hned nejakych tech 3600,– jako je za rodicovskou + teda asi nejaka ty prispevky na dite a jine socialni davky, zalezi na tom na ktere mas narok…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.8.06 15:40

Ahoj těhulky a bříška!
Tak mám dneska poslední den dovolené a od zítřka jsem oficielně na nemocenské.Včera jsem měla poslední pracovní den-seděla jsem a zkoušela u opravek.Sice jsem se skoro pohádala se zástupkyní,ale ten kluk opravky udělala.Sice s odřenýma ušima,ale má je.To jedna holčina takové štěstí neměla.Prý měla naprostý okno.A to prosím z dějepisu.Nevím,nebyla jsem tam,nemůžu soudit.
Bříško si užilo osahávání.No jo,babinec ve škole.Každý si chtěl sáhnout.Asi po půl hodině se to bříšku přestalo líbit,a začalo sebou pěkně vrtět.
Dneska jsem byla na kontrole :D hurá,vše je v pořádku.Bez cukru v moči,srdíčko v pořádku, a tlak měřený po prohlídce taky a váha?No přibrali jsme 1,5 kg od začátku.Takže už jsem vedená jako nervák.Zkrátka jsme s bříškem šikulky.
Docela jsem měla strach,protože mi jedna kolegyně vyprávěla o dceři.Ta má termín jen den po mě, a najednou ji zjistili těhotenskou cukrovku a dost vysokou.Takže musí pravidelně jíst (po 3 hodinách, 5 jídel denně) a 4-krát denně si píchat inzulín.To ji fakt nezávidím a je mi jí líto.Dneska jsem s ní mluvila,drží se,ale nervy má jak špagáty.Pry by se divila,kdyby to všechno probíhalo normálně.S otěhotněním měla problém,a teď v těhotenství tohle.Snad to bude v pořádku.Vždyť už má před sebou jen 10 týdnů.A právě tohle mě děsí taky.
Opatrujte se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.8.06 15:43

A málem bych zapomněla:Příští kontrola 21.9. a na ultrazvuk jdu 20.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
31.8.06 16:52

Uf, tak jsem doma z vyletu. Nez jsem dojela k muzickovi, tak me uplne presel hlad…k obidku jsem mela kukurici u KFC :D

Vzhledem k tomu, ze take bydlime v pr… nakoupila jsem si zasoby ovoce, zeleniny a ruznych dobrutek. TAK jsem se nacpala nektarinkama, hroznovym vinem a hruskama, ze nemuzu ani dychat. A aby toho cukru naaahodou nebylo malo, padly jedny polomacene…na tech fakt dost ujizdim.

Ted pujdu asi zalehnout…truhlar opet neprijede, pry nepreje pocasi :? hm, no u nas od rana neprsi, tak nevim jak to s nim poresim…

Celkem by me zajimalo, jak jste na tom holky s rizenim??? Ja nejak usinam i za volantem a jsem takova, ze mi jsou jedno prestupky jinych ridicu a podobne (coz normalne silim) :lol: a dneska me prcek vylozene rozptyloval…cimsi me stouchal do zebra, ze to obcas az zabolelo…no v provozu na jizni spojce nic moc a to jsem se FAKT snazila dodrzet rychlost…tak to auticko budu muset asi omezit, abych neskoncila nekde ve skarpe…

Dneska jsem si byla pro dva balicky z mimibazarku…asi uz posledni…aspon na nejaky casek :-) Z jednoho jsem nebyla nadsena jako obvykle, tak jsem si rikala, ze je to znameni udelat si pauzicku.

Koukam, ze resite materskou, rodicak atd… No ja papirovani uprimne nenavidim a nevim jak se potom dokopu na socialku. Urady tohoto typu jsou vylozene pouze pro nejotrlejsi.
Papir na materskou snad dostanu na gynde…snad priste…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí