Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
545
30.8.06 10:59

Smarrr : to je v pořádku, 30+4 je skutečně UKONČENÝ 30.týden, ale momentálně se nacházíš už ve 31.týdnu. To záleží na tom, jestli píše aktuální týden nebo ukončený. Pak se to lehko o týden liší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.8.06 10:59

KRTI …takže já mám den po TP 40+1, to ještě neznamená že týden přenáším…pořád vlastěn jedu ten 40.tt..až do 40+6tt. to mě taky přijde logické!?!? Zeptej se doktora od kdy do kdy můžes nastoupit na mateřskou…třeba to ten tvůj počítá jinak :wink: :lol:
Dle zákona je to 6-8 týdnů před očekávaným porodem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 11:02

Tady jde jen o to, jestli se bavíme o ukončeném nebo aktuálním týdnu, to je celá věda :wink:.
Já ve svých 30+1 mám taky ukončeno 30 týdnů, ale těhotná jsem už 31.týden, to je holt zákon logiky a s tím nic neudělají ani doktoři :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
958
30.8.06 11:06

KRTI …jasně.....ale doktory zajímá ten týden až když je ukončenej, proto i ten nástup na MD se počítá dle toho a to tady myslim šlo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 11:09

Kacula : tak to jsme si asi jen dobře neporozuměly, mně nešlo o nástup na mateřskou, jen pochopit, jak to ve skutečnosti je. Jinak jak to počítají kvůli mateřské, o to se nepřu, protože to nevím. Všechny tyhle počty jsou pro mě vyšší matematika :lol:.

Já to naštěstí řešit nemusím, protože z neschopenky přejdu rovnou na MD a dovolenou, která mi zbyla, si nechám proplatit, ať z toho taky má něco Ondrášek, až mu za to mamka něco koupí :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 11:18

aha takze to mi ale ten muj blaznivy doktor nerekl ze se jde na MD az po ukoncenem 34 tydnu! rekl mi vcera proste ze se nastupuje 34 tyden. takze jsem hned myslela ze na zacatku coz je to 33+1. ted uz to chapu. jde se az 34+1 coz sedi i s tim vypoctem co mi udelali v praci. kazdopadne ja jdu stejne na MD 33+2 :lol: tak je to uz jedno.
ale diky moc za objasneni, mate vlastne pravdu uplne vsechny :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.8.06 11:28

CHICHI to jsme se do toho pekne zamotaly :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
30.8.06 12:06

Pěkné poledne holky,

právě jsem se dostala z postele, pěkně jsem si pochrupla :lol:

S tou mateřskou jste mě tak zblbly, že jsem si vzala do roku kalendář a začla počítat kdy vlastě půjdu na tu MD.

Bee: Držím palečky ať se to co nejdřív všechno vyřeší a ty budeš mít klid

Holky už máte sehnáné pediatry pro naše drobečky? Říkám si jeslti už není čas někoho začít hledat :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 12:12

Verun uz jsem o tom taky premyslela ale pockam az jak se prestehujem do tech pocernic a poohlidnu se tam po pediatrovi. puvodne jsem chtela s prckem chodit do Sante (soukroma klinika kam chodim ja i Jirka) ale asi se mi nebude chtit tahat prcka az nekam do centra, obzvlast kdyz ted ze zacatku bude zima :( tak ho nalozim do kocaru a pojedu jen nekam k nam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.8.06 12:23

No my máme pediatra přímo u nás na ulici, takže volba je jasná. Akorát čekám, až skončí dovolené apod… Co je vlastně všecko potřeba k zaregistrování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
30.8.06 12:54

Ahoj těhulky,

mám za sebou kontrolu u doktora, první monitor (je to nádherný, jak tluče srdíčko), doporučení udělat si exkurzi v porodnici, kam chci pak nastoupit, a jako bonus - promyslet si, jestli si necháme odebrat kmenové buňky z pupečníkové krve. Ta sranda spočívá v tom, že je to dost drahá záležitost - 39.375,– Kč (nebo na splátky - na rok - 3.375,– Kč + 12×3.000,– Kč, na dva roky 24×1.650,– Kč). Přemýšlely jste o tom některá? Mě to přijde nestydatě drahé, ale nerada bych si pak po letech něco vyčítala..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 13:10

Lorin, přemýšlím o tom dost intenzivně…může to fakt to malý zachránit od spousty hnusnejch nemocí. :-( Ale peněz je to fakt šíleně moc! :-( Nevim, jestli nedarujeme pupečníkovou krev aspoň do banky pupečníkový krve…pak tohle platit logicky nemusíš…a říkám si, že čím víc bude dárců, tím větší je šance, že když to bude potřeba, bude to i pro tvoje dítě k dispozici… :o Ale nejradši bych měla náš štěp připravenej…když to tak vemeš, na ty 2 roky ve splátkách to není až tak šílená suma…i když v napjatých rozpočtech mladých rodin je to stejně síla. :-( Ale třeba by v tomhle pomohly babičky - naši třeba ségřinejm dětem platí stavební spoření…tak by možná pro Qeebo mohli udělat tohle, i když jim to samozřejmě říkat nebudu…leda kdyby přišli sami… Budeme o tom ale určitě uvažovat, i kdyby nám nikdo nepřispěl!!! Myslim, že je pak člověk daleko klidnější!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
30.8.06 13:14

Holky,

k té pupečníkové krvy, jsem spíš slyšela negativní ohlasy. Problém je, že když má dítě třeba leukémii apod., tak už je nakažená i ta krev. Pro sourozence či příbuzné to též použít nejde, protože se vytváří imunitní reakce. Někdo povolanější Vám to asi vysvětlí lépe, ale mně osobně to přijde hlavně jako tahání peněz (ostatně jako spousta věcí pro miminka) :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 13:22

TINES - to jsem ještě neslyšela, ale pravda je, že to zní logicky… :-/ schválně se na to zkusim zeptat doktorů…co oni na to… :o Ať mi to někdo vysvětlí! :o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 13:24

Lorin puvodne jsem o tom taky premyslela, ale penez je to hodne a jak pise Bee napjatých rozpočtech mladých rodin je to stejně síla. takze asi nebudeme tohle podnikat. doufam ze toho nebudu nikdy litovat!

jinak jsem uplne zapomnela! mne jeste vubec monitor nedelali a na dalsi kontrolu jdu az za 5 tydnu :( tesila jsem se na srdicko a porad nic, tak treba v porodnici az tam pujdu na kontrolu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí