Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1404
30.8.06 13:25

Uchovavani kmenovych bunek z pupecnikove krve je tahani penez z lidi a vydelavani na jejich strachu o jejich dite. Prijde mi to neeticke a trestuhodne!
Negativa uz psala Tines…jako tresnicka na dortu je informace, ze zaruka na takove stepy je 20let…potom jsou vicemene k nicemu. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.8.06 13:28

Uchovavani kmenovych bunek z pupecnikove krve je tahani penez z lidi a vydelavani na jejich strachu o jejich dite. Prijde mi to neeticke a trestuhodne!
Negativa uz psala Tines…jako tresnicka na dortu je informace, ze zaruka na takove stepy je 20let…potom jsou vicemene k nicemu. Takze tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 14:14

NICO a tobě bych zrovna věřila…jsi prakticky z branže (ohledně té pupečníkové krve)… ještě by mě zajímalo, co na to řekne SYLVAH :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 14:15

NICO Ale to darování by možná smysl mělo, ne?! Kdyby moje miminko bylo zdravý, mohla by naše krev třeba zachránit nějaký jiný dítě, není to tak? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.8.06 14:17

Omlouvam se za zdvojeny prispevek…kote mi prebehlo pres klavesnici a nevim jak se to prihodilo :-)

Darovani je jina vec, to je jako darovani krve. Ovsem ne kazda porodnice tyto odbery dela, takze abyste nebyly holky zklamane.

Taky me zajima nazor Sylvy…je mozne, ze bude mit na vec jiny pohled :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
30.8.06 14:21

PUPECNIKOVA KREV: ja naprosto souhlasim s NICO, ted jsem videla dokument na CT2 a dokonce ani, kdyz by mimi melo leukemii tak se VLASTNI krev nedoporucuje z nejakeho medi. duvodu. Takze ja 100% do toho nejdu, nehlede na to co rika presne Nico 19 let a konec. Kazdopadne darcovstvi se nebranim v Podoli vim, ze berou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
30.8.06 14:36

Já pupečníkovou krev darovat hodlám, pokud to u nás v porodnici jde, ale platit 40 tisíc za uchování štěpu nebudu.

Byla jsem ve městě a koupila jsem si těhotenskou podprsenku na kojení. Náááádherná, pohodlná…ale za 899 Kč :! Co se dá dělat, s těmi mými kozami si stejně musím kupovat i netěhotenské podprdy kolem 700 Kč. Nemůžu to nosit v podprsenkách od ťamanů, všude mě to škrtí a škrábe, fakt potřebuju pevnou, z pořádného pohodlného materiálu - zkrátka značkovou.

Jinak jsem ještě koupila teploměr do vaničky a odsávačku hlenů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 14:51

Ve Vrchlabí odběr pupečníkové krve naštěstí taky jde!!! Myslim, že relativně nově…ale funguje to. Jsem ráda! Pokud budeme v pořádku, darovat bych chtěla! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
104
30.8.06 14:59

AHojky Tehulky.

CO se tyce pupecnikove krve tak jsme nejdrive uvazovali o tom ze si tech hafo penez zaplatime ale pak jsem se zacetla do ruznych materialu a vyslo mi z toho ze by to byla uplne zbytecna investice. Rozhodne nabidnu pupecnikovou krev k darcovstvi.

Krtonozko cena podrpsenky to jsem ted taky resila. Chodim totiz nakupovat do Triumphu jejich pradlo mi pripada kvalitni a je pro me pohodlne. Kojeneckou podprsenku budu kupovat nekdy behem zari.

Teda dneska ma David v brise mejdan:) boule na levo boule na pravo:) ale vypozorovala jsme ze jeden den je ,,akcni" a druhy den dava utlum:) a strida to docela pravidelne. Jsem si vzydycky predstavovala jake to bude az budu mit v brisku miminko a musim rict ze jsem z toho nadsena:)

Jeste mam dotaz pro tehulky co uz cekaji druhe miminko. Pamatuje si maminka porodni bolesti? Myslim tim ze kdyz ceka druhe dite a prijdou kontrakce ze uz vic ze je to ono a ne poslicci:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
30.8.06 15:08

Ahoj holky,

jen letmo jsem precetla nedeli az pondeli. :lol: Vy jste opravdu spisovatelky.

Tak vcera jsem byla na kontrole a dnes na UTZ. Vcera bylo mimi koncem panevnim a dnes uz je hlavou dolu. Dobry, co. Je vetsi, velikost plodu odpovida 32 tydnu a ted pozor, vaha cca 2300 g. No to je neco. Asi se mi narodi obrik. :lol: No ale pokud bude mimusko po me, tak ja vazila neco pres 4 kila. :lol: Takze se mam na co tesit.
Dalsi kontrolu mam za 2 tydny, tj. 12.9.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 15:11

Marcela_F je tak to je fakt obrik :) jak jsem psala rano, tak my jsme 32tt a mimi ma 1582g :) takze jsme prckove, ale to asi odpovida tomu ze to bude holcicka… a prece jen pritel mel porodni vahu 2700g :D tak treba bude hubenour po tatkovi :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 15:14

furt me nejak zlobi metrik, tak se zas na chvilku vratim ke svemu puvodnimu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
30.8.06 15:39

MARCEL, tak to je fakt obřík!!! My byli na kontrole minulej tejden a měli jsme 2000 g!!! Takže taky celkem síla! :-) To jsme byli 30+4… S tím, jak je jeden den ještě koncem pánevním a do UTZ se otočí, to svědčí jen o tom, že už teď je to VZORNÝ MIMINKO!!! :-) Držim palce, ať to není čtyřkiláček…doktorka mi říkala, že se to taky může na čas zastavit a dítě bude naprosto normálně velký…ale bojim bojim…taky jsi myslim psala, že ti našli vyšší cukr, ne?! To je pak taky jedno z vysvětlení většího dítěte… :o
A co tvůj prvorozený? Kolik byla jeho porodní váha??? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
973
30.8.06 16:02

tak jsem prave nakoukla k holkam brezen 2007 a ony uz tam resi kocarky a taky jako my pupecnikovou krev. je to docela legrace takhle brzy ale ja nebyla lepsi na zacatku! hned jak jsem se to dozevdela tak jsem chtela jit koupit si alespon nejaky jeden kousicek obleceni pro mimiska :) tak hlavne at jim to vydrzi a vsechny se miminek v breznu dockaji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
30.8.06 16:03

Ahoj holky,
tak cukr máme v pořádku tak jsem ráda, protože dieta to by bylo něco strašného!! Dneska jsme měli k obídku švestkové knedlíky mňam!! A k večeři koupím jen pizzu a upeču jí! :wink:
No jinak jsem dneska koupila v seku krásnou zimní kombinézku, ale není tam napsaná velikost dá se to nějak změřit a zjistit její velikost?? :?: Za 140 Kč je modrá a vevnitř zateplená z rukavičkama!!
No jinak o té pupečníkové krvi jsme přemýšleli ale nakonec jsme uznali že stejně tolik peněz nemáme že když tak do toho půjdeme u druhého! No uvidíme na co všechno ještě přijdou!!
Bee: nenervuj se , mysli na to že mimi vše cítí tak se sanž být v poho! :)
Zachvilku pádím s holkama (netěhule) na pokec a na kavčo,chtěla jsem jít pěšky ale je fakt hnusně takže volím auto! A to jsem se chtěla fakt projít! :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí