Poradna duly
Jana Čurdová
Benjulka : tak jsem moc ráda, že ti to přišlo a že to funguje ![]()
My to s bytem máme tak : má skoro 90 m2, lodžii přes 2 místnosti, k tomu 2 sklepy, kotelna, garáž a zahrádka, dali jsme za něj 530 tisíc. Na to, v jaké bydlíme p…i je to až kam, ale já moc stála o to, bydlet právě tady. V téhle vsi jsem se narodila, v 9 letech jsme se odstěhovali do Pelhřimova a já se hrozně chtěla vrátit sem. Taky jsme si samozřejmě museli vzít úvěr. A má to ještě jednu „mouchu“ - není náš, jsme v nájmu Bytového družstva, takže ještě každý měsíc platíme nájem skoro 1000 Kč. Takže všude je něco.
Bee : se psem držím palce, snad si ho někde vezme
.
Meowth : je pravda, že brigádníci na poště dokážou někdy udělat pěkné „boty“, ale zákazníkům je to jedno, což chápu. Já se pošťáků nezastávám, vím, že tam taky umí pracovat pěkní pacholci. Jenže co s tím, takoví lidé (myslím flákači a nezodpovědní) se najdou všude a pak to kazí jméno celé firmy
.
Jinak řeči o velkém břiše se mi vyhýbají, na mě spíš každý kouká jako když jsem se zbláznila, že budu za 2 měsíce rodit
. Když si vezmu svetr nebo bundu, nemá nikdo šanci poznat, že jsem těhotná
A neplačte, už jsem přibrala 3 kg
.
Před chvílí volal taťka, ať jsme v sobotu doma, že přijedou dělat ploty na zahrádku. Máme blbou sousedku a ta si stěžuje, že máme nízký plot a jejich pes může přeskočit k nám a že je to naše vina - no samozřejmě je to kravina, když jejich pes přeskočí k nám, tak je to spíš jejich chyba, ne ? Ale hádat se s ní už nehodlám, už jsem se kvůli ní nabrečela dost, tak postavíme plot, já si ho osázím tújema a sousedka mi může…že jo
. Navíc chcem zahrádku „rozpůlit“ - půlka bude Bradova a druhá naše, aby se tam mohly děti koupat v bazénku, my grilovat a pít kafíčko a abychom se nemuseli bát, že Brad třeba dětem ublíží, je to pometlo.
Zase mi dávali reklamu na Sazku, chjo…se uřvu
. Jdu koukat na Ordinaci a pak asi hajat.
ahoj holky!
teda nestiham, nestacim…dopol. jsme byli s Ondrou nakoupit neco do skolky, no mame aspon sandalky a jedny teplaky. Jo, kdo by chtel videt Ondru s dirou do hlavy (resp. umnymi maslickami), tak u Spuntiku v galerce - coz je i odpoved pro KACULU - u more se mel super, doma si asi po dvou hodinach na prochazce okamzite rozsvihl hlavu…holt deticky
MIO - foukame Maxovi bebinka…asi blbej tyden vseobecne.
Jinak souhlasim s Kaculou, ze ty nepromokavy podlozky jsou super, vcetne te, na kt. jsem sem davala odkaz - Ikea, ale podle me je to k necemu az v dobe, kdy dite odplinkovavate…s plinou se Ondra v zivote neprocural ani nic jineho tak, aby to bylo na matracku…parkrat postylku ferove poblinkal, ale i to zvladlo prosteradlo. A k cemu pak super prodysna matrace, kdyz to dite spi na igelitu?
ANNI - kocarek vypada pekne!
Ahoj těhulky,
dlouho už jsem u vás nebyla, ale občas sem nakouknu a přečtu alespoň pár stránek.. je jich tady šííííleně moooc
..
S tou pedikúrou a holením - to je fakt hrůza, s vypětím všech sil se zvládnu jakž takž moc nepořezat, a zrcátko?? Je v něm všechno naopak, a to je snad horší, než to dělat poslepu.. ![]()
Mám za sebou testy na cukrovku a snad dopadly dobře - to se snad dozvím zítra - to jdu na další kontrolu.
Jinak kolem břicha mám 105 cm
, a přibrala jsem už 11 kg
![]()
Tak se zatím mějte moc a moc krásně ![]()
Tak jsme to s podvečernim spánkem trochu přehnali a probudili se v půl druhý…no a co čert nechtěl, máma mi napsala mail o psovi a to už neusnu asi vůbec.
Vypadá to tak, že pes asi pojede k tomu šílenýmu psímu psychologovi a bůh ví, jak to pak celý dopadne. Táta s nim byl na veterině (máma si myslí, že ho asi chtěl nechat utratit) a přijel prý úplně zničenej a brečel a brečel a říkal, že doktor by takovýho psa nedal…
Je mi táty šíleně líto a pro změnu už tu asi hodinu štkám já, aby se to nepletlo.
To jsou fakt takový nerváky, že jestli tohle se mnou prožívá tak intenzivně i Qeebo, musí z toho bejt chudák úplně mimo ![]()
Jdu se podívat, jestli má ten psí psycholog nějakou stránku…
Takže NICO fotka nebude (aspon zatím) a na tu kliniku to taky zatím nedávej, prosím.
Nemá to cenu. ![]()
Fakt si nedovedu představit, jak tohle dopadne…dokud bude Qee v kočárku, tak to snad půjde, ale potom???? Asi sem nebudem moct ani jezdit
![]()
Třeba se to ale nějak vyřeší samo…zatim nějaký čas je, nechci se tim trápit zbytečně dopředu. Nejvíc je mi momentálně líto táty a to, jak to máma celý pochopila.
Ona si myslí, že jsem plná zlosti…
Vůbec nechápe, že to vůbec neni zlost, ale strach a beznaděj…snad pochopí z mailu, kterej jsem jí poslala. Navíc prý táta vyslechl nějaký můj a davidův „nelichotivý“ rozhovor o našich (což si teda ani neuvědomuju…možná něco v tom duchu, že táta má radši psa než lidi a máma se stejně nakonec nechá zlomit a nic se dít nebude…) a prej ho to mrzí. PROČ mi to ta máma vůbec píše?! To má doprčic pocit, že je toho málo?!
Jsem fakt momentálně dost s nervama mimo. Ach jo!!!
Jdu se pokusit usnout aspoň na chvilku. Naštěstí zítra nejdu do práce.
Hezký ráno všem!
Bee+ Qee
Bee , kocicko…NETRAP SE ![]()
Je to cele hrozna situace, ale URCITE se to za nejaky casek vstreba a bude zase dobre. Mamince jsi to vysvetlila, ona to zase vysvetli tatovi a uvidis, ze se to podda.
Zkus to zatim nejak prejit a az bude prcek na svete, jiste se to bude resit znovu. Treba tim zaviranim. Nebo proste a jednoduse reknes, ze mas ze psa strach a az bude hezke pocasi, nebudes moci byt s malym na zahrade. No a proste nebudes, co se da delat.
Moc na Tebe myslim, celkem si dovedu ten stresik predstavit…z te Tve strany, ale i ze strany Tvych rodicu…oni totiz te sileny matersky strach o dite neciti jako Ty a proto je pro ne cela situace hure pochopitelna.
Bee, chápu tě, i tvoje rodiče. Máme totiž podobný problém - doma máme sedmiletou fenu - kříženec velkého knírače a něčeho, a nejenom, že je veliká, ale je i hrozně živá, pořád lítá a skáče.. navíc nemá ráda děti - sousedovic děti po ní házeli kameny, a ona teď nesnáší všechny děti.
Taky jsem to jednou nevychytala, skočila na mě, a tu červenou čáru od drápu přes břicho jsem pak měla celý den (a strach, pochopitelně). Manžel jí za to nakopl, že pak kňučela bolestí, a mě se chtělo brečet, jak mi jí bylo líto..
Taky netuším, jak to budeme řešit, až bude mimi - asi bude zavřená v ohradě (má dost velkou, asi 3×2 m). V žádném případě bych jí nenechala utratit, prostě se musíme snažit, aby už k ničemu nedošlo - dávám si teď sakra pozor.
Je to těžké, ale zároveň dost podstatné. Rodiče by tě měli chápat..
A me zase dneska chyta mirna panika
Posledni poradne kopnuti bylo v nedeli, potom se prcek nejak otocil a je to bida…uz dva dny se jen tak lehce zavlnil uplne dole nad stydkou kosti a tot vse. Dr. ma dovolenou, tak ani nemuzu vyjet. Aaaach jo…Mira mi rika, ze mam byt rada, ze je hodnej… A jeste k tomu jsem zjistila, ze mam brisko stejne jako pred tydnem a to mi doted rostlo krasne 1cm za tyden…
zkusim mu tam poslat tatranku.
Dobré ráno, mamči a mimča,
dneska jsem šikulka a vstávala jsem už v 7 hodin. Je to tím, že jsem se za celou noc neprobudila, ani na WC jsem nešla, tak jsem vyhajaná dorůžova
.
Snídám vanilkové obilné kuličky Nestlé, co se po namočení promění ve fotbalové míče - má ujetost už asi nezná mezí
.
Bee : to je teda situace. Taťkovi se nedivím, že je z toho smutný, určitě se v něm hrozně pere láska k tomu svému hafíkovi a k budoucímu vnoučátku. Já bych teda svého psa taky nedala, spíš bych se snažila vymyslet nějaké jiné řešení, ale utratit ? Někdo může namítnout, že je to „jen“ pes, ale pro nás je to člen rodiny. Ještě vydrž, určitě se to nějak vyřeší a někdo se o něj postará. Jinak samozřejmě chápu tvoje obavy, to je bez debat. Spíš mě zaráží ten mail od mamky. Asi se moc snaží, abys taťku pochopila, ale měla by si uvědomit, že ty teď musíš být hlavně v klidu a v pohodě a ne se takhle stresovat (jenže to si bohužel neuvědomuje spousta lidí, chlapi to nezajímá a ženské už si asi nepamatují, jak se cítily ony, co s nimi dělaly hormony a tak). Drž se ![]()
Hezký den
.
Holky, co mate pejsky telatka…davejte pozor!!! Nase 35kg psice je taky trochu podes, ale od zacatku tehu ma prisne zakazano skakat. Skoci obcas na muzicka, ale to je v ramci hry a u me zacala byt opravdu opatrna. Takze vyskakuje do vysky vedle me ![]()
Tak vazne pozor…zviratka jsou zviratka.
Nico: to bude OK, Bumbrlík se poslední dobou také jenom vlní a kopance ustaly. Cítím vážně jenom když se někam pohne, třeba ho necítím celou noc, až ráno. A přes den taky nic moc, jen občas když si sednu. To bude nějakej POHODÁŘ
![]()
Dobré ráno všem ![]()
teda tady je živo už od brzkého rána
Já mám opačný problém - nemůžu vstanout… Dneska jsem se budila snad půl hodiny. Mám na devět schůzku s klientkou ve městě (cca 15 min od domu), chtěla jsem vstávat v sedm, že jako v klidu posnídám atd. a byla jsem ráda, že jsem vylezla před osmou…
Už se těším, až nebudu muset nikam chodit ![]()
Nico - s tím mimi mám opačný problém - pořád do mě bije a kope, až si říkám, jestli je to normální. Dost to i bolí, přemýšlela jsem, jestli můžu mít na břiše od něj modřiny
Ale pokud bych takhle delší dobu nic necítila nebo cítila podstatně méně, asi bych raději zajela někam do nemocnice - četla jsem to i v nějaké moudré knize. Po 28. týdnu máme cítit určitý počet pohybu denně (zjistím, kolik…) a pokud to není, raději se doporučuje jet k doktorovi. V té mé knize píšou, že máme raději panikařit a jet i zbytečně. Je možné, že mimi je natočené zády k bříšku a ty pohyby vzadu necítíš. Nicméně pokud máš fakt pochybnosti, jeď se uklidnit do kterékoli nemocnice…
Bee s tím pejskem je to fakt dost bezvýchodné… Obádám se, že teď, pokud má táta k tomu psovi takový vztah, nezmůžete nic. Asi Ti nezbyde, než to tak zatím nechat a až Vaši uvidí, že opravdu kvůli psovi buď nepřijedete vůbec nebo nebudete chodit na zahradu, začnou to řešit. MOžná si to teď ještě nejsou schopní připustit…
Mějte se hezky
D.
BEE a to nejde tomu bafanovi udělat uzavřenej výběh, aby jste s ním nepřišli do styku ? Já se přiznám, že bych svého psa taky neutratila a snažila se napřed využít všechny možnosti. Známí mají takovýho poděsa psa a udělali mu prostornější kotec ze kterýho ten pes prostě neuteče a mají po problému. My jsme teda nikdy problémy neměli a spíš naopak se náš pes příchodem miminka zklidnil
Ahoj holky,
já Bobánka taky v noci vůbec necítím, asi spinká. Třeba to bude hodné miminko, které mě nebude v noci často budit. Zatím chodím na záchod jen 1× v noci. Většinou kolem půlnoci. Jinak se většinou vzbudím , když se chci překulit z jednoho boku na druhý. kolikrát musím zůstat chvilku ležet na zádech, protože mě bolý kyčle.
Ahoj pupčounci ![]()
Bee , jojo,není nad kombinaci papiňák+těhule…to je katastrofa!!!
Páni, Ty Vaše trablíky s pejskem mě moc mrzí…nejhorší je, když ostatní nepochopí jak a co jsi myslela, doufám, že z mailu to maminka pochopí a přeberou si to tak, jak to opravdu myslíš!!! Držím moc palečky!!!!!
Linduš - melouny miluju taky - Kulíšek přes léto plave v melounech ![]()
Mia , doufám, že Max je už OK, buďte na sebe opatrní a užívejte si pobyt mimo město ![]()
Máme nový fusáááček, dovezli jsme si o víkendu, ségra pracovala před MD ve firmě, kde se šijou (a vůbec lůžkoviny, povlečení, polštáře atd…), tak ho mám zadáčo, ale jinak tam stojí asi 450,–- (v galerce mám fotku trénujícího taťky
)