Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
169
17.9.06 18:26

Benjlulko: Myslím, že moje rodiče by ti o tom mohli vyprávět, taky dlouho zkoušeli kluka a já díky tomu mám tři ségry :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
17.9.06 18:54

Verun A vo tom to je :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
17.9.06 19:06

Benjulka : budete mít doma Klapzubovu jedenáctku, akorát že z holek ? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
17.9.06 19:27

Ahojky maminky a miminka,

po delší době se ozývám - jakžtakž ještě stíhám číst (asi ne všechno), ale odpovídat už ne… :oops:

Od minulého pátku jsem na MD - šla jsem 8 týdnů před TP, víceméně z finančních důvodů… Výsledkem je to, že mám času ještě méně. Můj diář je tři týdny dopředu beznadějně plný, až si ze mě kamarádka dělala legraci, že bych si tam měla poznačit termín porodu, ať si na ten den taky něco nenaplánuju :lol:

Kačul - termín další kontroly máme 25.září. Budou nám dělat poprvé CTG, tak jsem zvědavá, jaké to bude.

Snažím se konečně rozseknout, jaké ty bavlněné plíny koupíme (už musím, protože jinak budu pořád nacházet něco nového… - Nico díky za tipy, některými se nechám inspirovat :) ). Včera jsem v televizi viděla nějakou reklamu na jednorázovky, kde říkali, že jsou za úžasnou cenu 4,50 za kus. Tak jsem to hodila do kalkulačky a při spotřebě 7 plín za den to vyjde přes 11 tisíc za rok. Takže myslím, že kromě dobrého pocitu, že naše mimi neprodukuje tu tunu odpadu, bychom mohli ve výsledku i ušetřit (i když prioritou to není).

Benjulko - já mám bříško taky spíš do špičky (aspoň mi to tak připadá) - i když když se mimi tak různě přetáčí, tak se to i roztáhne do šířky… A každopádně bychom měli mít kluka, takže uvidíš :wink:

Mějte se hezky a užívejte poslední týdny „dva v jednom“ :wink:

Domi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
17.9.06 19:47

Ahoj holky!

My jsme meli paradni pohodovy vikend, vcera jsme zakoupili v Tescu super igelitoveho draka - letadlo za 59,– Kc, vecer tady s nim kluci litali a nic (nejak bylo kapku bezvetri :-), ale kdybyste videly, jak nam lital dneska! Dopol. i odpol., absolutne nejlip ze vsech (vzdycky tam tak tri ctyri byly). Ondra byl uneseny! Kupodivu jsem to i dobre zvladla fyzicky…

KACUL - my jsme taky meli fakt „origos“ recept - rizky s bramborovou kasi (z duvodu me lenosti zakoupeny obalene, jen usmazit) - a jak jsme se olizovali!
A ted k veceri nase oblibena klasika - testoviny se sunkou, zampiony, smetanou a parmazanem…plus nejaky koreni. Mnam!

DOMI - rozhodne te podporuju v rozhodnuti koupit latkovky, jen me docela pobavily ty propocty - ono mimi kaka 8× denne (a nebo taky ne :-), ale dejme tomu tak 2 mozna 3 mesice - kazdy jinak. A pak uz tak normalne, nektere treba jednou denne…takze ta spotreba je vyyyyyyyyrazne nizsi :-). Ale to je jedno, jen abyste si nemyslely, ze budete jeste v roce prebalovat pokakany prdelky a dve hodiny…

A uz mam zase okno…no nic, zatim ahojky!
Sylva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
17.9.06 19:53

Sylvah díky za poučení - no přiznám se, že ty mé výpočty moc přesné být nemusí - nemám zatím praktické zkušenosti :oops: Jen když jsem zjišťovala, kolik těch látkovek budu potřebovat, tak mi bylo řečeno, že tak 6-7 denně. Tak jsem to takhle brala… A jaká je teda s postupem věku mimi spotřeba plínek? A liší se to u látkovek a u jednorázovek? Díky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
17.9.06 20:18

Domi já jdu taky do látkovek. Opět :lol:
U Katky byly jednorázovky šíleně drahé, u Barči jsem používala oboje. Látkovky na prdélku a na to jednorázovku místo krycích kalhotek. Takže tak 1-2 jednorázovky za den, látkovky podle potřeby.
Nico má ty nové bavlněné pleny popolinky atd, u těch je to úplně jiné. Já jsem vystačila se 40kousky těch obyčejných látkovek 70×70cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
17.9.06 20:18

DOMI - ja jsem lenoch, takze s latkovkama nejsem schopna poradit, ale myslim, ze to bude asi dost podobne jako s jednorazovkama…
Samozrejme je to hrozne individualni, podle mimca - muzu jen popsat svou zkusenost.
Ondra kakal ze zacatku po kazdym kojeni - tj. fakt po tech trech hodkach (byl presnej :-) - 8-9 plinek denne. Jeste tak ve dvou mesicich vim, ze jsem ho prebalovala i v noci (mel a ma navic hrozne citlivou plet se sklonem k prisernym opruzeninam :-(). Myslim, ze tak cca od tech tri mesicu jsme na noc meli jednu plinu a pres den tak ctyri, mozna pet? A pak tak nejak od 8 mesicu se to jeste snizilo…ale zalezi, jak moc dite pije a tak…kazdopadne na zhruba 3-4 plinkach za den plus jedna na noc jsme vydrzeli do dvou let - kdy jsme je zahodili uplne :-)

Ale fakt, kazdy dite je jiny, nektery kaka 4× denne jeste v roce, nektery zas jednou za tyden od narozeni…musis pocitat s nejakym prumerem - tj. ze zac. fakt tech 8 plinek na den, ovsem na jak dlouho? To uz nedokazu odhadnout. Do roka ale urcite ne :-), neboj.
 S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2346
17.9.06 20:23

Ahoj holky, moc dekuju za prani k vyroci a hlavne se tesim, az se vrati muzik, to bude divocina… :D . Hmm, asi ne s mym fyzickym stavem, haha… Od sameho rana chodim jak kachna, nejradeji bych to resila jak miminko - zabalit na siroko! Nevim, co tam to mimi vyvadi, ale takovyhle tlaky na spodek jsem jeste nemela, citim je, i kdyz sedim! No a k tomu tehu demence jak vysita, vubec nevim, co jste ktera psala… Jo, jen plenky si pamatuju :) . Linda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
431
17.9.06 20:40

Moc všecičky zdravím :lol: :lol: :lol:

Jakpak se všem daří?Nejsem vůbec v obraze,ale to vůbec nevadí…vrátila jsem se jen o pár stránek zpátky a je mi moc hezky z toho jak tady rostou bříška.Všem držím palečky :D :D

My jsme podle pátečního UZ dnes přesně 35tt,jsem na propustce z nemocnice jen na víkend doma…miminko se hlásí na svět prakticky jakmile začnu cokoli dělat..hned nastoupí pravidelné kontrakce..ve středu jsme měli největší krizi..to nám na monitoru naměřili stahy po 5ti min a byly hodně bolavé :? …máme naplánovaného císaře :cry: :cry: …ve 38tt..ale podle pana primáře budeme rádi když dojdeme do 36tt..tedy alespoň týden a pokud zase nastoupí pravidelné kontrakce a otevírání,už nám to nebudou rozhánět a vezmou nás na sekci.Vůbec se s tím nemůžu smířit…ale člověk rád pro miminko podstoupí cokoli.

Pac a pusu posílá Welinka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
17.9.06 20:56

welinko držte se s mimi - určitě nic nedělej a nech se jen obskakovat. Miminku je nejlíp u Tebe v bříšku. Na druhou stranu, teď už je mimi snad dost vyvinuté a doktoři by se o něj určitě dobře postarali. Budeme na Tebe a na mimi všechny moc myslet, aby to mimi u Tebe vydrželo co nejdýl :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
17.9.06 21:05

Welinko co říct: DRŽTE SE OBA :wink:
Hodně odpočívej, uvidíš všechno dobře dopadne.
Držíme pěstičky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
710
17.9.06 21:10

Ahoj tehule,

Welinko, dulezity, je ze budete ty i mimusko v poradku a co by clovek pro svoje ditko nepodstoupil. Opatruj se, drz se a hlavne jen odpocivej a nic nedelej, oni te stejne v nemocnici nenechaji delat.

V patek nas pustili domu z nemocnice. Danielek to zvladl na jednicku s hvezdickou. Byl moc statecny, za to ja brecela jak mala holka. Ale prezili jsme to tam, a doufam, ze na kontrole bude vsechno v poradku.
Jinak mi v nemocnici zacaly otekat nohy. Kdyby to byly jen kotniky, ale me se k tomu pridavaji i lytka. Ty mam vecer tak neskutecne tvrdy, ze nemuzu poradne ani chodit. Nejak se ze me stava lemra. Vsechno me zacina bolet, zada, kostrc (neskutecna bolest), kycle. No ja to snad nevydrzim.
Co se tyka tvaru bricha, tak mam uplne stejny tvar jako u Daniela, ze zadnu neni videt ze jsem tehotna, takze do spicky. A to mi dr. rekl, ze je to holcicka. No rekli nam to jen jednou, takze to neni 100% :roll: . I kdyz ja tajne doufam, ze je to holka. Ale uz jsem z toho tak zblbla, ze se mi zdal sen, ze mimi bylo na svete, prvne ze holcicka, ale pak mu vytahli schovanyho pindika mezi nohama. :roll:
Beneditk je krasny jmeno, mela jsem ho vybranyho pro Danielka. Ale vsichni mi to rozmlouvali a ja si to nechala zormluvit. Ted uz vim, ze se nenecham zvyklat a kdyz to bude kluk, bude to Tobias (kratce a bez hacku nad s) No a pro holcicku vede Sofie.
Muj tlak se tak nejak stabilizoval na 140/80. Je to pry na hranici pro podavani leku. V utery si jdu k internistovi pro nejaky pristroj, ktery mi bude po 2 dny merit prubehem dne tlak. No a pak se uvidi. Jdu radeji do prasku, protoze do nemocnice nejdu. Nevim, jestli je to tlakem, ale prubehem dne se nekolikrat zatoci hlava tak, ze si musim sednout nebo lehnout a desne se mi rozbusi srdce. Prijemny to neni.
Jinak nevim, jak to moje ditko v brise lezi, protoze zadny tlak necitim. Nejvic me kope na boku, a mam takovy pocit, ze lezi vodorovne. :lol:

Jinak jste neskutecny spisovatelky, klobouk dolu.

:lol:

Pekny vecer,

marcela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
17.9.06 21:32

Welinko , to jsi hodna, ze jsi dala o sobe vedet!!! Jste s mimi hrozne sikovni a urcite to zvladnete i dele nez do 36tt…uz jsem slysela spoustu pripadu, kdy doktori strasili a klidnili delohu a mimi se narodilo v terminu nebo maminka i prenasela.
Hlavne bud na sebe opatrna a niceho se neboj…ta psychicka pohoda je hrozne dulezita.
A jak jsi na tom se zdravim jinak? Je vsechno v pohode?

Marcelko , taky jste sikovni :-)
A ten tlak se mi nezda nijak hrozny…pokud vydrzi…snad ano!

Tak jsem zjistila, ze mi tvrdne asi jen pulka bricha…pripada mi to jako nesmysl :-) Vzdycky se mi jakoby vypouli a je tvrde jen na te bouli a potom zase splaskne. To by me zajimalo, co tam ten mrnous vyvadi 8O mozna na me vystrkuje prdelku :D

Ja jsem se dneska tak strasne flakala, ze mam uplne cerne svedomi :? Ale vcera jsem do jedne delala poradek v tech zpropadenych papirech a kocici ucetnictvi :-) coz je nepredstavitelny vopruz…

No a zitra si skaknu na krev a odpo mame predporodni kurz, tak jsem natesena a zvedava… Smarr , brala sis tam nejake pantofle neco neco :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
17.9.06 22:27

Welinka : neboj, všechno dobře dopadne, držíme palce :!

Já jsem si téměř 100%-ně jistá, že je Ondřej pořád ukázkově hlavičkou dolů, protože mě denně pořádně dloube pod žebra a taky je mi, hlavně když se moc nacpu, špatně od žaludku. Asi mu tam zabírám jídlem místo a on to tam pěkně okopává. A chvílemi mě tak tlačí úplně dole, že už mám někdy pocit, že snad má ručičku venku. Je to takové divné škrabání snad až mezi nohama, nevím, jak to pořádně popsat :lol:.

Holky, já vím, že termín porodu podle pohybů je značně nepřesný, ale já ho mám vypočítaný na 24.10. (dle UZ na 1.11.) a to už je za neskutečných 37 dnů 8O. Nemyslíte, že teď už je čas pomalu balit ? Já o tom už měsíc mluvím a nesbalila jsem si ještě ani prd :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí