Poradna duly
Jana Čurdová
Holčinky jste moc hodné…děkuji za podporu.Když už nemůžeme rodit přirozeně,tak bych ráda mimíska nosila do toho 38tt…každý týden navíc by byl strašně fain.Zdravíčko zlobí,docela dost…ale nepřipouštím si to..vždyť mám teď tak velký cíl
![]()
Pusinku na sladkou noc posílá welinka+mimi
..manžílek nám vyrobil fotoalbum ..tedy Soukromá alba-Welinka..Koukala jsem do vaší galerie,a bylo mi moc hezky…jste kráááásné maminečky.pac a papa wel
Weli, neboj, mimisek uz je velkej, zvlaste, kdyz je jeste o neco napred!!! Vsechno bude ok, i ten cisar se da prezit, moc moc drzim palecky, at vydrzite co nejdele 2v1.
Krti, ja taky balim uz mesic a porad nemam sbaleno nic. Jinak nepocitej porad ten termin podle pohybu, ten se fakt nebere
. A stejne si to mimi udela, co chce. Pockej, my natesenky nakonec budem jeste 2 tydny prenaset, to by me ale omyli, protoze uz ted se s tim pupkem pekne vlecu a to musim 100 tisickrat do a ze schodu, kdyz me napadne jit na WC. Hlavne v noci je to pochut, jen cekam, az se v tom polo-komatu z tech schodu skutalim! No, air bag mam na to uz celkem slusnej
.
Nasla jsem na netu dobra videa o kojeni, je to sice v AJ ty doprovodne komentare, ale zas nic tak svetoborneho tam neni, kouknete na http://www.pregnancy.org/…tfeeding.php . Za chvili uhanim do peri, preji vsem dobrou noc, Linda
V jednom tom videu o kojeni je hrozne dobry napad na podavani mleka, kdyz se zene treba tvori malo a nasledoval by dokrm lahvi nebo jinou metodou. Tahle mi prijde nejbajecnejsi. Je to video c. 10. Linda
WELINKO , holčičko!!! Tolik jsem na tebe poslední dny myslela až jsem si tě sem snad přivolala! Moc ti rozumim s tím císařem, ale když to jinak nejde, prostě zkus nějak vstřebat tu myšlenku, že NEJDŮLEŽITĚJŠÍ NA CELÉM SVĚTĚ je, aby MIMI bylo v pohodě a tohle je první věc, kterou pro to musíš udělat…ty už se s těmi pocity prostě vyrovnáš pro něj…
Já bych na tom byla ale asi úplně stejně jako ty!!! - Psala jsem o tom o pár stránek zpátky…chci pořád rodit ve Vrchlabí a chvílema mě přepadaj myšlenky, že by se to nemuselo stíhat. :-/ Strachy (různý) máme tady asi všechny!
Hlavně ať jste oba v pořádku fyzicky a psychika ať se ti spraví tím, jak bude Fufee (Ondrášek) na tebe koukat a usmívat se!
Moc moc na tebe myslím a přeju, ať oproti všem prognózám překonáte i ten 38.tt a donosíte až do 40.!
Hlavně se šetři, dávej na sebe velký pozor a jak psaly holky…i kdyby začaly kontrakce tak, jak říkal doktor, ŽÁDNOU PANIKU, malý už je dost velký a vyvinutý na to, aby se v pohodě narodilo! Dvojčátka se rodí BĚŽNĚ v 36 - 37 týdnu a bývají menší, tak aby jedno miminko nebylo v pohodě!
NEBOJ, mámo a drž se!!! Jsi strašně statečná už od samýho začátku! Matka bojovnice, tak zůstaň taková až do konce!
A dej o sobě zase vědět. Moc pozdravů a pohlazení posílá Bee+Qeebo
NICO - myslim, že ty jsi psala o tom, že ti bříško tvrdne „po boulích“…taky mám ten pocit…nejvíc snad vpravo nahoře. je to skoro jako by se tam Qeebo zapřelo kolínkem a chvíli to trvalo než povolí…někdy tu bouli zkusim pohladit a maličko zmáčknout a někdy to pomůže a povolí, jindy je jedno, že něco mačkám, boule je tvrdohlavá a zůstane taková, dokud ji to samotnou asi nepřestane bavit nebo co…
S tim železem - přímo v příbalovym letáku je napsáno, že se má užívat BĚHEM jídla…na lačno bych se bála…ale po pravdě řečeno…momentálně trochu řešim, že NEVIM KAM jsem ten Aktiferin dala…takže asi nic brát nezačnu… ![]()
LINDI - ty otoky jsou děs…ale taky to beru jako další těhuneduh, protože tlak jsem měla nejvyšší v nějakém 10. týdnu a to bylo asi 130/80 a od té doby se pohybuju jako ty…od 110/70 do 120/80 - prostě spíš níž než výš…
Bílkovina v moči taky žádná, takže jsem v klidu…ale je to samozřejmě nepříjemný…já mám právě pocit, že mi otékají lehce i stehna…měla jsem i na těch svých tlusťoškách ještě před pár dny takovou tu proláklinu když zvedneš nohu, tak se vytvoří na vnitřní straně stehna…nějakej zbytek po svalu (asi)…no a ta tam už teď najednou není…
Jsem zvědavá na ráno co to udělalo na váze…a jsem koza hloupá, páč nějak zapomínám pořádně pít a to je na otoky vůbec to nejlepší, že?!
pak se ta voda zadržuje celkem právem… ![]()
Už se taky těšim na úterní poradnu…vůbec nevim, na základě čeho zase, ale už mě opět napadly kvasinky…
Sice zatim jen nějak lehčí forma, ale myslim nejvyšší čas to ještě před porodem pěkně přeléčit.
To bude zas otrava spát s tou otravnou vložkou a jejíma věrnejma kámoškama kalhotkama ![]()
IVETT - moc gratuluju k objednání KOČÁRKU a moc ti přeju, že je to tvůj vysněný X-lander! My dneska ukazovali tchánovcům, co přijeli na nečekanou návštěvu, náš kočár a byli nadšení…
Bude super, až si ho budeš moct osahat in natura, viď? Já jsem na to vožení v kočárku docela natěšená!
Jen se trochu bojím, abysme se o to s babičkou nehádaly… ![]()
Dneska mi břicho tvrdlo nějak víc než obvykle…ale asi to bylo za trest po tom včerejším zápřahu s návštěvou, která odjížděla asi v 1/2 2 v noci… ![]()
Jdu hajat…bolí mě celý tělo…mějte se fajn a já doufám, že se mi podaří zítra žehlit a taky trochu pracovat do práce… ![]()
pa pa, dobrou noc! Bee+Qee
Bee ,ty moje sluníčko…ani nevíš jak jsi mě dojala a strašně povzbudila!!!Díky díky díky.
A jakpak se daří tobě?To Vrchlabíčko ti moc moc přeju…budeš mi o něm alespoň hezky vyprávět,ju?V tom 38tt nás vezmou ať už budeme „držet“,nebo ne.Jsou to JEŠTĚ 3týdny.Snad,ťuky ťuk,miminko přemluvím…moje spolupacientky se mi diví,že kdyby si mohly něco „vymyslet“ a jít na císaře,tak by byly nejšťastnější..jsou to takové ty přenášecí maminy…už bych mohla zaskakovat za doktory,jak ten koloběh znám..vyvolávačka,monitor,…ony zase ale netuší jako móóóc jim tohle všechno závidím.No,prý nejsem normální…
Ještě jednou obrovský dík,Bee…a sladkou pusu na čelíčko.W.
Welinka píše:
Bee ,ty moje sluníčko…ani nevíš jak jsi mě dojala a strašně povzbudila!!!Díky díky díky.![]()
![]()
![]()
A jakpak se daří tobě?To Vrchlabíčko ti moc moc přeju…budeš mi o něm alespoň hezky vyprávět,ju?V tom 38tt nás vezmou ať už budeme „držet“,nebo ne.Jsou to JEŠTĚ 3týdny.Snad,ťuky ťuk,miminko přemluvím…moje spolupacientky se mi diví,že kdyby si mohly něco „vymyslet“ a jít na císaře,tak by byly nejšťastnější..jsou to takové ty přenášecí maminy…už bych mohla zaskakovat za doktory,jak ten koloběh znám..vyvolávačka,monitor,…ony zase ale netuší jako móóóc jim tohle všechno závidím.No,prý nejsem normální…
![]()
![]()
![]()
Ještě jednou obrovský dík,Bee…a sladkou pusu na čelíčko.W.
WELINKO - taky se setkávám s otázkama (naprosto nepochopitelnejma), jestli budu rodit císařem…že ONY by jinak nerodily…
Nevim - asi se jim musim zdát divná, když ani epidurál nechci…ale třeba na to budu mít po porodu jiný pohled…:-) Pořád si myslim, že nejsem až tak citlivá na bolest, aby to nešlo vydržet…určitě to bude ale náročný.
My máme miminko taky asi o 2 týdny větší…teda podle zatím posledního UTZ ve 30. týdnu bylo větší…a vahou prý tehdy už 2000g (!!!) - já se ale tohle všechno měření snažím brát s rezervou, protože to je přece jen hodně závislé na lidském faktoru a je klidně možný, že my bychom se báli obříka a přitom třeba jen doktorka blbě odklikla ultrazvuk…Jdu na další UTZ teď v úterý, tak jsem zvědavá, jestli bude Qeebo zase větší nebo už v normě?
No uvidíme…jinak doufám, že je všechno ostatní v pořádku…jen jsem měla mírně zvýšený cukr po zátěžovym testu, tak teď provádím měření glukometrem a chodím 1× za 14 dní na kontrolu do diaporadny…ale zatím to vypadá taky v pohodě, tak doufám, že už to těch 5 týdnů nějak vydržíme! ![]()
Opatruj se a zase se ozvi jakmile budeš moct! A v tý nemocnici - víš jak budeš poučená a zkušená, když to tam všechno vidíš?!
A s tím císařem…netrap se a ber to fakt tak, že to tak prostě má být…asi se mimískovi nechce se někde tlačit…
Aspoň nebude omačkaný a zarudlý, ale bude to nejkrásnější miminko v celý porodnici!
A kde budete nakonec rodit vy? - Mimochodem my to Vrchlabí taky nemáme ještě jistý! Co když Qeebo bude chtít na svět dřív než tam stihneme odjet?!
Ale doufám, že to dopadne jak má… ![]()
Ahoj holky, tak opet strasim od peti a to jsem sla spat az o pulnoci (Tim me uz nenavidel
). No, aspon jsem mela duvod jit se nasnidat, to mi vzdycky trochu usetri nervy nad tim brzkym vstavanim… Celou noc jsem se prevracela a strasne mi bolela buchtova kost a cely spodek, az jsem nabyla presvedceni, ze jsem otevrena aspon na 30 cm
. Dneska vecir mi prifrci kamoska s boyfriendem a privezou mi konecne kocarek, takze i ja se dockam, jsem uplne natesena!!! Ble, zrovna si koukam na nohy, mam z nich 2 velky bakule, narty uplne sulcovky a i prstiky na nohach jsou pekny parecky
. Dneska pro jistotu zmerim tlak.
BEE, ja bych prisahala, ze mam take kvasinky, ale podle steru nemam. Az pujdes na kontrolu, tak si o ty stery rekni, protoze nejen kvasinky se tvari jako kvasinky. Mozna to nic neni, pak nema smysl ladovat Te medikamenty, nebo to muze byt neco zavaznejsiho a pak leky na kvasinky opet nemaji efekt. Ja uz bych dneska bez steru nedala ani ranu, v CR do me porad neco hustili bez efektu, ale ster jsem mela udelanej jen snad 2×. Ted nekdy by nam ale meli delat stery na toho streptokoka B ci co to je, tak mohou rovnou udelat podrobnejsi zkoumani… L.
Dobré ráno
Lindi tak už jsem taky vzhůru i když proti tobě jsem si přispala
Lubča vstával do práce a už jsem neusla, ted tady do sebe cpu páteční rohlík a jogurt ![]()
Dobré ránko,
holky potřebuju poradit. Už mě druhý den šíleně bolí v krku. Vůbec nemůžu polykat. Teplotu naštěstí nemám. Včera jsem si vzala 2 paraleny a vycucala jsem 2 tabletky septolete. Vůbec to nepomohlo. Nemůžu tím nějak uškodit mimču?
Makoš asi ti moc neporadím ,ale už dřív tady holky psaly, že cumlaví léky do krku se můžou a parelan taky můžeš
Ale Nico nebo Linda ti to řeknou na 100%
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 19.9.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 18.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK 19.9.
PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 29.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 25.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 28.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 2.10.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9.
MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK 19.9.
KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK ???
VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 18.9.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 5.10.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ???
JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK ???
SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 5.10.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9.
MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK ???
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK 19.9.
IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 18.9./26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 25.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK ???
BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK 18.9.
SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. kluk DK 19.9.
DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 25.9./27.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 19.9./4.10.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 10.10.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK ???
LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. mimi ?? DK 5.10.
Zatím: 17 klučíků 7 holčiček 11 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
Dobré ráno, mamči a mimča,
já jsem se dneska vzbudila už v 8, teda co se se mnou děje, to nevím
. V noci mě šíleně bolely bradavky, až se mi to promítalo do snu. No možná se není čemu divit, protože já jsem celou noc kojila
Prostě jsme Ondřeje měli doma už 2 týdny a já kojila jak stará profesionálka, taky jsem koupala - no začíná to se mnou být vážné, už se mi sny s miminkem opakují čímdál častěji
.
Lindusa : člověče já tady vždycky něco napíšu, jen tak pro zajímavost a ty mě hned okřikuješ, jako bych už rodila
. Já jsem psala, že „vím, že termín podle pohybů je značně nepřesný“, jen jsem na něm chtěla ukázat, jak mi to prostě hrozně rychle utíká, toť vše. Tak já zase zalezu zpátky s těmi svými 50 dny a už mlčim
.
Jdu prubnout náš obchůdek (ani nevím, jestli je otevřený či co), dostala jsem chuť na těstovinový salát, tak bych si na něj potřebovala něco nakoupit, tak uvidíme, co tam seženu (jestli mě tam vůbec pustí
).
Hezký den přeje 50-ti denní Krtonozka
.
Ahoj holky,
Wellinko, tobě držím moc palce, aby jsi ještě ty tři týdny vydržela. 38tt je opravdu pohodový, takže se nemáš ničeho obávat.
Já spím celkem dobře, sice mě občas něco vzbudí, ale jde to. Akorát dnes mě teda miminko doslova vykopávalo z postele:-).
Už se na něj taky začínám moc těšit. Akorát se nám tady zatáhlo, tak asi budu muset s praním počkat. ![]()
Ahoj těhulky,
no tento víkend jako každý opět v plném pracovním nasazení až jsem si včera večer říkala že už to pro mě asi opravud není. Břicho mi včera horzně tvrdlo i po třech práškách takže ode dneška se budu šetřit!!! Včera večer jsme byly na pizze mňam to jsem si pošmákla. ![]()
Holky ještě vám napíšu něco z toho kurzu: tady v Pejru nedávají dudlík, ani flašku, když maminka nemá dost mlíčka tak dokrmují třeba ze stříkačky mateřským mlékem, který mají zamražený. což si myslím že je fakt dobře!! Miminko po normálním porodu přinesou jen otřené do 5ti minut a po porodu placenty se o něj můžete starat už sama! ![]()
Pak nám paní dr. říkala jak už jsme se tu bavily že není dobré mimi mít mýdlem a používat kosmetiku. že bohatě postačí voda a olejíček!! ![]()
Krti: taky mě bolí bradavky a to se mi o kojení nezdálo! ![]()