Poradna duly
Jana Čurdová
Jo, jo ![]()
Jinak mi dosly plenky, latkove klasicke.
Objednavala jsem je pres baby-eshop.cz, poštovné bylo 69kč a jsou to ty kikko. Kdo je ještě nemáte, tak doporučuju.
Tines: kolik tě stály ty plenky? já jsem si je kupovala na MMB(nové), 20 plenek i s pošovným mě přišlo na 350,–
Verun, já jsem jich kupovala víc. 20ks 70×70 za 338kč, 10ks 80×80 za 189kč a 2× osušky s ovečkama za 110kč a poštovné pro vše bylo 69kč.
Důležitý je, že to jsou ty kikko a vypadají opravdu kvalitně…
Tak mi konečně došel balík s kojícím polštářem, nějakou drogoškou na zkoušku a taky s „formovačema bradavek“…jsou to takový misky…myslim, že je použiju možná spíš pak jako „chrániče“…
ale polštář je DOKONALEJ!!! Už se těšim, jak s nim dneska budu spát a i takhle na sezení je super! mám na něm místo mimča teď položenej notebook a veeelká pohoda!
- doporučuju! ![]()
Taky z MMB dorazil nádhernej novej kabátek za pár korun, tak mám dneska radost!
UŽ ABY TU BYL TAKHLE V POŘÁDKU taky ten KOŠÍK!!!
To budu hnedle klidnější! ![]()
Tak já pomalu balim a jedu směr druhej konec Prahy…musim dokonce ještě manžovi pro prášky na tlak…tak jsem zvědavá, jestli mi je doktorka vůbec dá. ![]()
Zatím pa pa, zkusim se ozvat večer, jak to dopadlo na UTZ s Qeebovahou… ![]()
Hezký odpolko!
Bee+Qee
Ahoj těhulky
hlásím že na UTZ všechno v pořádku- placenta nahoře,mimi váží 1400g ale délku nevím, odpovídáme 30týdnu a je hlavičkou dolů. Pohlaví nám potvrdili ![]()
Tines já mám taky ty plenky Kikko ale příjdou mě strašně tenký oproti těm co mi dala mamka po nás
Uvidím co udělaj až je vyperu, mám je ale jen pod hlavičku a tak přebalovat do nich nebudu ![]()
Vojtík je teda kus chlapáka tak mu přeji vše nej nej i mamince.
Sylvi ty si teda hubenour ale bříško ti moc sluší. Jak jsi dopadla v té dia poradně, musíš držet dietu?
LINDUS: ted jsem akorat mluvila s kamaradkou, ktera byla na kurzu u Apolinare a porodni asistenka jim vypravela, ze rodicky bez klistyru se vetsinou „pobobkuji“ na miminko, takze mimi je pak dohneda
To jen k te diskuzi, ze se to nestava - tak stava a casto a pry je to tedy normalni, i kdyz ja nevim ![]()
Ahoj těhulky,
tak jsem udělala další zkoušku, tentokrat ze zubního lékařství, naštěstí stomatolog chápal, že já jako budoucí anesteziolog snadno přežiju s informací, že má člověk 32zubu a nijak se v tom nešťoural, poněvač jsem nevěděla ani to, co se žíka v reklamach na žvýkačky(kolik že má být to pH v ústech?)
![]()
Za info o dekach moc moc děkuju -Koupila jsem včera na mimibazaru deku a polštářek z dutého vlákna.Nový.Takže asi to je dobrý kup ![]()
Verun: Deka je moc pěkna ![]()
Nico: ty ji koukam na miminkovské termíny odborník…Plymo…to bych asi hledala ve slovníku infekčních nemoci… ![]()
Benjulko,Petulinko: Díky moc za obě gratulace ![]()
Bee: Díky Už se na Viky, na kočičku, těším…slibuju, že na ní budu hodna
Je mi líto toho otékaní…no jo, jsi o 5tt těhotnější, než já tak je to už asi jinčí kafe ![]()
Sylvah: měla jsi se zubním pravdu
Jinak povián (zní mi to jako pavian)
je tepla zavinovačka se stuhou(na vyzvednutí z porodnice a do poradny na pediatrii, jak mě poučila budoucí praabička) a zavinovačka má v sobě jen takovou lehkou vložku pod zádama a na to je povlak, jenom bavlna a balí se do toho mimi doma na „běžnou“ manipulaci.
Všechno to mám po Tomášovi a na to, že je těm věcem 28let tak jsou v božskýžm stavu.Mám těch zavinovaček 6 a věřím, že je využiju, je skoro škoda, že se těď nepoužívají, zda se mi to docela praktický a roztomilý
![]()
Smarr: Ty máš už komplet výbavičku..To jsem rada,že neblbnu sama.A ten nakup peřinek a povlečení se ti taky povedl.Hlevně to povlečení super cena.Já mám opět po Tomášovi…
Asi z Tuzexu…Ani nevím, na co jeho rodiče toho tenkrat tolik kupovali..je to úúúplně nový.
Já mám do porodnice sbaleno vše kromě papírových plín a těch mých vložek a kalhotek ![]()
V Motole je 100% Rooming in, takže můžeš používat všechno svoje(ale nemusíš)
Pro mimi : Na pobyt v porodnici:
1. Na spaní v porodnici 4 lehlé bavlněné overálky
2. Ponoštičky(prý mimískům i v overalku promrzají nožky) a bavlněné rukavičky
3. Čepičky zavazovací 3× (ty moderní bez zavazovaní lezou do očí a pak mimis řve
)
4. 3× košilku bavlněnou (tu použiju, pokud by bylo na overálek moc teplo a balila bych ho v košilve do zavinovačky, nebo pokud by byla zima pod overálek)
5. Zavinovačka(ta lehla jsk jsem výše popisovala).Vlastně místo velké čtvercové plíny
6. Pleny „ukrajinské“ 7× (z takové té chlupaté bavlny, velké čtvercové, asi se jim tady říkalo osušky, ale spíš si myslí, že je to vzácnost, která tu moc nede sehnat
)- do toho budu mimi zavinovat, nebo pod hlavu, nebo na koupání atd..Jinak budu brát noralní papírový pleny
7.Osušku vekou froté Na vyzvednutí z porodnice
1.Overálek teplý
2.Bavlněné bodičko pod overálek
3.Čepičku teplou
4.Čepičku pletenou
5.Botičky
6.Kabátek flanelový, teplejčí
7.Povian-neboli teplá slavnostní zavinovačka
No a v tom ho strčím do fusaku, pokud bude zima a pokud ne, tak to asi stačí
Medicka-tehulka : dovolila bych si tě poopravit akorát v tom, že to není povián, ale POVIJAN - jako že se do toho dítko zavine. Ale to jen tak na upřesnění
.
MEDICKO: ty jsi sikulka s tou zkouskou. Gratuluju. Seznamek na mimi je taky OK, akorat ja oblecky do porodnice neresim - pry mi je tam daji ![]()
Medičko gratualace ke zkoušce ![]()
My jsme Ti prostě věřily, tak to ani nemohlo špatně dopadnout ![]()
Věcičky určo mají v každé porodnici.
MEDICKO - vidis, aspon neco je stejne v Praze i v Brne
, gratuluju.
S tema zavinovackama - budes se divit, ale ony se pouzivaji i dneska - napr. tady na Obilnaku v porodnici mas mimino v zavinovacce porad - samozrejme pokud si ho neoblikas po svym. A je to fakt super, hlavne kvuli manipulaci - s tim malym krehkym uzlickem je to v zavinovacce mnohem snazsi. Navic ty deti to maji rady, nejsou zvykle na velky otevreny prostor a tohle jim dela dobre.
S.
ahoj holky,
tak zase asi po 50-ti strankach pisu.Myslela jsem, ze kdyz budu v praci, tak budu vic psat, ale prd…
no a ve ctvrtek jsem mela v praci karambol??? proste se mi zatmelo a zuchla jsem sebou ne zem vedle kopirky
no nastesti, nakej pud sebezachovy a padla jsem bokem … mam spaleny lokty a akolena modry.. tak jsem z toho chytla takovej rapl, nevedele jsem jestli jsem se bouchla do bricha.........tak fofr na ultrazvuk.....vse v poho mimi vazilo 1381g, hlavickou dolu.. musela jsem akorat lezet, pichly me magnesko…
Vcera jsem byla na obj.ultrazvuku vporodnici na III.screening......mimisek ma uz 1600g.....mamka tam byla se mnou a byla z toho cela rozneznena........on mimi na ni totiz koulel ocima a zrovna mlaskal nebo bumbal ,tak z toho byla cela nameko
Ted zacinaji vsechny moje kamosky rodit, uz mame jedny klucici dvojcatka, jednouho Martinka…za tejden bude dalsi spunt a za dva tydny kolegyne vedle z kanclu........no rodime tady na morave jak o zavod, ale to pri dnesnim baby boomu asi vsude ![]()
Holky mate nekdo zavinovacku zimni verzi od firmy Emitex??
http://www.emitex.cz/view.php?…
me se strasne libi a nevim jestli jo nebo ne.........
igi
Ojojoj, to je teda story, hlavně, že to dopadlo dobře a miminko je v pořádku.
Musíš na sebe dávat víc pozor.
Zavinovačku nemám, ale také jsem o ní uvažovala… Je pěkná, akorát nevím, zda to člověk dost využije…
Ahoj,
tak jsem byla dnes na procházce ve městě. Stavěla jsem se v lékárně a koupila jsem si ty jednorázové kalhotky TENA (5ks za 146Kč). Paní lékárnice mi ukazovla dvě velikosti, tak jsem raději vzala ty větší. Manžovi jsem je ukazovala a prý jsou „sexy“ síťovaný
![]()
V drogerii jsem si koupila vložky do podrpsenky, mám je napsané na seznamu věcí do porodnice. Byla jsem v DM drogerii a jedna mamina tam nakupovala věci pro mimi, měla nějaké slevové kupony (nevim, kde jich tolik vzala), ale měla toho plný košík - nákup za 3000Kč po slevě. Já jen koulela očima.
V jednom obchodě jsem si namátkové vyzkoušela dvě podprsenky na kojení. Tak nevím: koupit - nekoupit. ![]()