Listopad 2006

Napsat příspěvek
Velikost písma:
91
19.9.06 11:52

Jo, jo :)

Jinak mi dosly plenky, latkove klasicke.
Objednavala jsem je pres baby-eshop.cz, poštovné bylo 69kč a jsou to ty kikko. Kdo je ještě nemáte, tak doporučuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
19.9.06 11:56

Tines: kolik tě stály ty plenky? já jsem si je kupovala na MMB(nové), 20 plenek i s pošovným mě přišlo na 350,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.06 12:08

Verun, já jsem jich kupovala víc. 20ks 70×70 za 338kč, 10ks 80×80 za 189kč a 2× osušky s ovečkama za 110kč a poštovné pro vše bylo 69kč.

Důležitý je, že to jsou ty kikko a vypadají opravdu kvalitně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bee
691
19.9.06 12:33

Tak mi konečně došel balík s kojícím polštářem, nějakou drogoškou na zkoušku a taky s „formovačema bradavek“…jsou to takový misky…myslim, že je použiju možná spíš pak jako „chrániče“… :-D ale polštář je DOKONALEJ!!! Už se těšim, jak s nim dneska budu spát a i takhle na sezení je super! mám na něm místo mimča teď položenej notebook a veeelká pohoda! ;-) - doporučuju! ;-)

Taky z MMB dorazil nádhernej novej kabátek za pár korun, tak mám dneska radost! ;-) UŽ ABY TU BYL TAKHLE V POŘÁDKU taky ten KOŠÍK!!! :-O To budu hnedle klidnější! ;-)

Tak já pomalu balim a jedu směr druhej konec Prahy…musim dokonce ještě manžovi pro prášky na tlak…tak jsem zvědavá, jestli mi je doktorka vůbec dá. :-)

Zatím pa pa, zkusim se ozvat večer, jak to dopadlo na UTZ s Qeebovahou… :-)

Hezký odpolko!

Bee+Qee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
19.9.06 12:38

Ahoj těhulky

hlásím že na UTZ všechno v pořádku- placenta nahoře,mimi váží 1400g ale délku nevím, odpovídáme 30týdnu a je hlavičkou dolů. Pohlaví nám potvrdili :)

Tines já mám taky ty plenky Kikko ale příjdou mě strašně tenký oproti těm co mi dala mamka po nás :? Uvidím co udělaj až je vyperu, mám je ale jen pod hlavičku a tak přebalovat do nich nebudu :)

Vojtík je teda kus chlapáka tak mu přeji vše nej nej i mamince.

Sylvi ty si teda hubenour ale bříško ti moc sluší. Jak jsi dopadla v té dia poradně, musíš držet dietu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
19.9.06 14:01

LINDUS: ted jsem akorat mluvila s kamaradkou, ktera byla na kurzu u Apolinare a porodni asistenka jim vypravela, ze rodicky bez klistyru se vetsinou „pobobkuji“ na miminko, takze mimi je pak dohneda :lol: To jen k te diskuzi, ze se to nestava - tak stava a casto a pry je to tedy normalni, i kdyz ja nevim :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.06 14:22

Ahoj těhulky,

tak jsem udělala další zkoušku, tentokrat ze zubního lékařství, naštěstí stomatolog chápal, že já jako budoucí anesteziolog snadno přežiju s informací, že má člověk 32zubu a nijak se v tom nešťoural, poněvač jsem nevěděla ani to, co se žíka v reklamach na žvýkačky(kolik že má být to pH v ústech?) :lol: :lol:

Za info o dekach moc moc děkuju -Koupila jsem včera na mimibazaru deku a polštářek z dutého vlákna.Nový.Takže asi to je dobrý kup :wink:

Verun: Deka je moc pěkna 8)

Nico: ty ji koukam na miminkovské termíny odborník…Plymo…to bych asi hledala ve slovníku infekčních nemoci… :oops:

Benjulko,Petulinko: Díky moc za obě gratulace :P

Bee: Díky Už se na Viky, na kočičku, těším…slibuju, že na ní budu hodna :P Je mi líto toho otékaní…no jo, jsi o 5tt těhotnější, než já tak je to už asi jinčí kafe :roll:

Sylvah: měla jsi se zubním pravdu :wink: Jinak povián (zní mi to jako pavian) :lol: je tepla zavinovačka se stuhou(na vyzvednutí z porodnice a do poradny na pediatrii, jak mě poučila budoucí praabička) a zavinovačka má v sobě jen takovou lehkou vložku pod zádama a na to je povlak, jenom bavlna a balí se do toho mimi doma na „běžnou“ manipulaci.
Všechno to mám po Tomášovi a na to, že je těm věcem 28let tak jsou v božskýžm stavu.Mám těch zavinovaček 6 a věřím, že je využiju, je skoro škoda, že se těď nepoužívají, zda se mi to docela praktický a roztomilý :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.9.06 14:41

Smarr: Ty máš už komplet výbavičku..To jsem rada,že neblbnu sama.A ten nakup peřinek a povlečení se ti taky povedl.Hlevně to povlečení super cena.Já mám opět po Tomášovi… 8) Asi z Tuzexu…Ani nevím, na co jeho rodiče toho tenkrat tolik kupovali..je to úúúplně nový.

Já mám do porodnice sbaleno vše kromě papírových plín a těch mých vložek a kalhotek 8)
V Motole je 100% Rooming in, takže můžeš používat všechno svoje(ale nemusíš)

Pro mimi : Na pobyt v porodnici:

1. Na spaní v porodnici 4 lehlé bavlněné overálky
2. Ponoštičky(prý mimískům i v overalku promrzají nožky) a bavlněné rukavičky
3. Čepičky zavazovací 3× (ty moderní bez zavazovaní lezou do očí a pak mimis řve :P )
4. 3× košilku bavlněnou (tu použiju, pokud by bylo na overálek moc teplo a balila bych ho v košilve do zavinovačky, nebo pokud by byla zima pod overálek)
5. Zavinovačka(ta lehla jsk jsem výše popisovala).Vlastně místo velké čtvercové plíny
6. Pleny „ukrajinské“ 7× (z takové té chlupaté bavlny, velké čtvercové, asi se jim tady říkalo osušky, ale spíš si myslí, že je to vzácnost, která tu moc nede sehnat 8) )- do toho budu mimi zavinovat, nebo pod hlavu, nebo na koupání atd..Jinak budu brát noralní papírový pleny
7.Osušku vekou froté Na vyzvednutí z porodnice

1.Overálek teplý
2.Bavlněné bodičko pod overálek
3.Čepičku teplou
4.Čepičku pletenou
5.Botičky
6.Kabátek flanelový, teplejčí
7.Povian-neboli teplá slavnostní zavinovačka

No a v tom ho strčím do fusaku, pokud bude zima a pokud ne, tak to asi stačí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
545
19.9.06 15:04

Medicka-tehulka : dovolila bych si tě poopravit akorát v tom, že to není povián, ale POVIJAN - jako že se do toho dítko zavine. Ale to jen tak na upřesnění :wink:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
259
19.9.06 16:07

MEDICKO: ty jsi sikulka s tou zkouskou. Gratuluju. Seznamek na mimi je taky OK, akorat ja oblecky do porodnice neresim - pry mi je tam daji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
19.9.06 16:18

Medičko gratualace ke zkoušce :wink:
My jsme Ti prostě věřily, tak to ani nemohlo špatně dopadnout :D
Věcičky určo mají v každé porodnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2133
19.9.06 16:26

MEDICKO - vidis, aspon neco je stejne v Praze i v Brne :-), gratuluju.

S tema zavinovackama - budes se divit, ale ony se pouzivaji i dneska - napr. tady na Obilnaku v porodnici mas mimino v zavinovacce porad - samozrejme pokud si ho neoblikas po svym. A je to fakt super, hlavne kvuli manipulaci - s tim malym krehkym uzlickem je to v zavinovacce mnohem snazsi. Navic ty deti to maji rady, nejsou zvykle na velky otevreny prostor a tohle jim dela dobre.

S.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148
19.9.06 16:50

ahoj holky,

tak zase asi po 50-ti strankach pisu.Myslela jsem, ze kdyz budu v praci, tak budu vic psat, ale prd…

no a ve ctvrtek jsem mela v praci karambol??? proste se mi zatmelo a zuchla jsem sebou ne zem vedle kopirky :(( no nastesti, nakej pud sebezachovy a padla jsem bokem … mam spaleny lokty a akolena modry.. tak jsem z toho chytla takovej rapl, nevedele jsem jestli jsem se bouchla do bricha.........tak fofr na ultrazvuk.....vse v poho mimi vazilo 1381g, hlavickou dolu.. musela jsem akorat lezet, pichly me magnesko…

Vcera jsem byla na obj.ultrazvuku vporodnici na III.screening......mimisek ma uz 1600g.....mamka tam byla se mnou a byla z toho cela rozneznena........on mimi na ni totiz koulel ocima a zrovna mlaskal nebo bumbal ,tak z toho byla cela nameko :)Ted zacinaji vsechny moje kamosky rodit, uz mame jedny klucici dvojcatka, jednouho Martinka…za tejden bude dalsi spunt a za dva tydny kolegyne vedle z kanclu........no rodime tady na morave jak o zavod, ale to pri dnesnim baby boomu asi vsude :)

Holky mate nekdo zavinovacku zimni verzi od firmy Emitex??

http://www.emitex.cz/view.php?…

me se strasne libi a nevim jestli jo nebo ne.........

igi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
19.9.06 17:03

Ojojoj, to je teda story, hlavně, že to dopadlo dobře a miminko je v pořádku.

Musíš na sebe dávat víc pozor.

Zavinovačku nemám, ale také jsem o ní uvažovala… Je pěkná, akorát nevím, zda to člověk dost využije…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
624
19.9.06 17:27

Ahoj,
tak jsem byla dnes na procházce ve městě. Stavěla jsem se v lékárně a koupila jsem si ty jednorázové kalhotky TENA (5ks za 146Kč). Paní lékárnice mi ukazovla dvě velikosti, tak jsem raději vzala ty větší. Manžovi jsem je ukazovala a prý jsou „sexy“ síťovaný :lol: :lol: :lol:
V drogerii jsem si koupila vložky do podrpsenky, mám je napsané na seznamu věcí do porodnice. Byla jsem v DM drogerii a jedna mamina tam nakupovala věci pro mimi, měla nějaké slevové kupony (nevim, kde jich tolik vzala), ale měla toho plný košík - nákup za 3000Kč po slevě. Já jen koulela očima.
V jednom obchodě jsem si namátkové vyzkoušela dvě podprsenky na kojení. Tak nevím: koupit - nekoupit. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí