Poradna duly
Jana Čurdová
Krti: poslala jsem tam jen tu 1.stránku kde je jméno, TP atd...... hned druhý den mi někdo poslal , že je to o.k
Marcela_F : taky dobrý chutě
.
Z císaře si nic nedělej, aspoň budeš mít porod pěkně naplánovaný a nezaskočí tě to třeba zrovna v době, kdy se nebudeš mít jak dostat do porodnice nebo budeš kdoví kde, třeba v obchodě nebo někde na úřadě. Toho já se trochu bojím, protože Paja bude chodit do práce, tak jestli mě to chytne někdy přes den, musím ho vytáhnout z vyučování a musí pro mě dojet domů. Než sem přijede, bude to trvat min.15 minut a pak další skoro půl hodiny do porodnice, tak si to asi pěkně užiju, než budu svěřena do péče lékařů. A to doufám, že nebude zrovna někde na obědě nebo uprostřed fyzikálního pokusu
.
Tak jdu hajat, přeju krásnou dobrou noc všem nespavkám i těm spavkám
.
Uffff, tak jsem právě po skoro půl roce vybírání a přebírání právě objednala látkové plíny… Počáteční vklad sice překoná cenu kočárku
, ale co bychom pro naše mimi neudělali ![]()
Benjulko , teda chuť na hlínu, to musí být síla… A s těma omítkama taky pozor - na zámku Jánský Vrch v Javorníku mají jednu místnost natřenou nazeleno a tu krásnou zelenou barvu dělá arzen
Takže neolizuj všechno bez rozmyšlení ![]()
D.
… ještě abyste se nelekly - ten náš kočárek, jehož cenu plíny překonávají, rozhodně není z těch dražších… ![]()
TAK NEJDŘÍV GRATULACE…
MEDIČCE ke zkoušce ze stomatologie (já věděla, že to bude brnkačka!
a taky ještě jednou k ukázkovému vyrovnání se s Viky!!!
To je myslim ještě víc záslužné než celá zkouška…
A DOMI ke koupi plen! Vím, jak dlouho jsi to řešila a je super, že už ses rozhodla a objednala…to je vždycky úleva. ![]()
BENJULCE k chuti na HLÍNU teda nevim, jestli gratulovat…ale myslim, že je to nejkurióznější chuť, která se tu objevila…ale hele, Benjul - když nemůžeš jinak…dej si ji…klidně pěkně na talířku, vidličkou a nožem jako způsobná matka, která ví, co se patří (nějaká kultura stolování musí být, ne?!) a ozdob si to třeba ještě petrželovou natí…nebo by to mělo být spíš „na sladko“??? ![]()
KRTI - neboj…tak rychle, aby manža nestihl dojet a tys zbytečně dlouho „trpěla“ doma ten porod obvykle nepostupuje…právě když jedeš zbytečně brzo (při prvních kontrakcích) do nemocnice, pošlou tě buď ještě domu (podle vzdálenosti) a nebo se kolikrát prý porod zpomalí a straaaaaaašně dlouho se stejně nic neděje…takže KLÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍD!!! Určitě to s Ondráškem a Pájou zvládnete v pohodě a včas.
SYLVAH - včera jsem ti nějak nestihla napsat, jak krásně ti bříško od posledního focení vyrostlo!
Jsi moc pěkná mamina a moc ti to sluší! Řekla bych čím dál víc! ![]()
SMARRR - co je u tebe novýho…krom toho, žes poslala Kryštofovi k svátku pár koláčků a vymalovali jste? Co mrcha placenta? Nevim, kdy máš kontrolu, tak se možná ptám předčasně… ![]()
KAČUL - doktor je vtipálek s tím „nezvedejte nic těžkýho“
ale hlavně, že se sám pobavil…
Jinak - jsi prostě vzorná mamina stvořená pro mateřství a věci s tím související, takže rodit předčasně NEBUDEŠ a hotovo! ![]()
LINDUŠ - kde jsi? Spinkáš? To je dobře!!!
IGI - ten tvůj „padací“ příběh u kopírky dokážu dobře pochopit…já takhle sebou málem švihla u mámy v kuchyni asi před 14 dny…jenže můj odchod na mateřskou tenhle příběh trochu urychlil…řekla jsem si, že tělo začíná dávat najevo, že musím víc odpočívat a bylo to…taky mi od tý doby nebylo tak zle…
Tehdy to vydrželo celý den. KAŠLI NA PRÁCI a jdi už na mateřskou!!! - Smí se tedy oficiálně od ukončeného 32. týdne…ale i tak…i kdybys měla být chvíli ještě na neschopence…Kdyby se ti to stalo znovu, nemusí to tak dobře dopadnout!!!
Buď hezky rozumná a přemýšlej o tom!
Žádná práce za to nestojí…i kdyby ti mělo být „jen“ blbě a malý bylo v pohodě, tak to stojí za úvahu, nemyslíš?! ![]()
Co asi PÁJINKA??? Už je zdravá??? Na její poměry se dlouho neozvala… ![]()
NICO - nechce se mi psát SZ…ale ten zedník se bídák neozval!!!
Zkusim ho ještě jednou, ale nevim nevim, jak to dopadne
doufám, že jsem ho tím dotazem nevystrašila… ![]()
Tak a takhle hezky jsem vás ještě neokomentovala, což?! ![]()
pokračování za chvilku…
(moje dnešní kontrola a nákupy)…
KONTROLA proběhla dneska jenom na UTZ…všechno v pořádku! Qeebo je pořád hlavičkou dolů a VZORNĚ poslouchá maminku i tatínka a neroste neúměrně svému věku
, protože podle dnešního měření odpovídá naprosto 35. týdnu a má 2800 g!
…takže minulý náskok z 30. týdne o 2 týdny napřed (odpovídalo 32.) je tímto smazán, termín 29.10. zůstává a vše se vrací to „tabulkových“ kolejí a vývoji přesně podle „taťkova křížového grafu“… ![]()
Vnitřní prohlídku jsme si dneska odpustili, protože na UTZ bylo všechno naprosto OK. Qeebo zrovna spinkalo, když se měřilo, takže všechno šlo hladce…ještě jsme si poslechli srdíčko, prodiskutovali, že cukr se drží v naprostym normálu a na dítě nemá tedy žádný vliv (i vzhledem k měření), řekli si, že na nějaký svědivý pocity zkusíme v tuto chvíli jen boraxový čípky, co mám doma a příště nabereme stěry na streptokoka a bylo to. ![]()
Datum další kontroly (tentokrát s monitorem) je 3.10. ![]()
Nákupy…u vietnamských spoluobčanů jsem neměla kdy se stavit, protože jsem nakonec všechno stíhala tak nějak „akorát“…:o Takže košilku nemám ani jednu…
zato jsem byla v mothercare a koupila úžasnou cedulku do auta - takovou tu „baby on board“ a taky maličkatý chrastítko se slůňátkem, aby mělo Qeebo něco za to, jak krásně poslouchá rodiče a neroste nadměrně…:-) Jestli takhle bude fungovat i až bude na světě, bude to procházka růžovou zahradou!
Jen abysme ho tim porodem nenaštvali! ![]()
Přebalovací podložku jsem nekoupila, protože neměli ten vzor, co se mi od minule rozležel jako nejhezčí…v nejhoršim se stavim za 14 dní až pojedu na kontrolu znovu v tom krámě a když nebudou mít tamtu, koupím nějakou z těch, co měli dneska (snad mi je nevyprodaj všechny, protože jsem nikde jinde - kromě bebé jou - že jo SMARRR - neviděla tyhle široký a velký na komodu… ![]()
Kurz byl zase zajímavej, příště není, až za 14 dní, tak doufám, že pak stihnem celej kurz absolvovat…
O podrobnostech z kurzu třeba zítra, už se mi klíží očička, tak toho jdu využít a zkusím dneska spát s kojícím polštářem. ![]()
Držte zítra po ránu palce - jdu se dohadovat se šéfkou, kolik za tu práci doma…tak snad to dopadne dobře! ![]()
Zatím pa a dobrou noc všem mamčám a bříškům!!!
Bee+Qee
Dobre ranko,
BEE: ahoj pani spisovatelova
U nas vse v pohode, zitra jdu na kontrolu, tak doufam, ze placenta OK a hlavne jsem na konci 33 tydne, takze mi uz pekne otrnulo - mimi by melo mit 2,000 g, takze uz jsem mnohem klidnejsi! Pristi tyden je muj posledni v praci a pak doufam mi jeste neodjedes do Vrchlabka, ale podnikneme ty nase sraziky u reky coz???
SEZNAMEK: BEE matka pluku (76,rak) Praha Zbraslav (Vrchlabí) Filip/Daniela TP 1.11. Qeebo ?!? DK 3.10.
KACULA (79,rak) Praha 4 Chodov (Krč) Lukáš/Tereza TP 1.11. Mimčula ?? DK 25.9.
IVETT (81,váhy) Praha 10 H.Měch. (Bulovka) Jan/Kristýna TP 1.11. Kulíšek ?? DK ??? PAMAVLA (78, beran) Frydek-Místek Natalie/Jakub TP 1.11. ?!? DK 29.9.
MEOWTH (83,beran) Praha (Apolinář) Ema/David TP 1.11. ?? DK 3.10.
DOMI (77,střelec) Olomouc Vojta/? TP 3.11. kluk DK 25.9.
LINDUSA (79,beran) Německo (AFB Bitburg) Boo/Brat TP 3.11. holčička DK 28.9.
ANNI (76,váhy) Ostrava Filip/? TP 3.11. kluk DK 2.10.
LIDUNKA (79,beran) Chrudim (Litomyšl) Tomáš/Anna TP 6.(25.)11. ?? DK 20.9./21.9. MARCELA_F (75,štír) Koměříž (Obilňák) Tobias/Sofie TP 7.11. holčička DK ??? KRTONOZKA (78,štír) Věžná (PE) (Pelhřimov) Ondra/Tereza TP 7.11. kluk DK 27.9.
MARTA77 (77,býk) Brno (Obilňák) Vít/Nela TP 7.11. holčička DK ??? VERUN (84,kozoroh) Praha 7 Letná (Apolinář) Ema/Vojta TP 7.11. kluk DK 2.10.
BENJULKA (74,byk) Orlova (Ostrava) Richard/Eliska TP 8.11. holčička DK 5.10.
JANAK (83, vodnář) Brno Ema/? TP 8.11. ?? DK ??? JITKA123 (76,střelec) Praha 4 (Krč) David/Karolína TP 9.11. kluk DK 3.10.
PAJINA (77,beran) Praha 10 Hostík TP 11.11. holčička DK ??? SMARR (75,blíženec) Praha 5 Radotin (Podolí) TP 12.11. kluk DK 21.9. MAKOŠ (77,kozoroh) Zlín (Zlín) TP 12.11. Bobánek ?? DK 5.10.
TINES (81,beran) Brno (Ivančice) TP 12.11. kluk DK 21.9. MILI (r.71) Praha 4 Michle TP 13.11. Bambulka ?? DK ???
JANDULA1 (83,štír) Roudnice n.L Vojta/Nikola TP 15.11. kluk DK ??? IGINA (78,štír) za Brnem Vanda/? TP 16.11. ?? DK 26.9.
NICO (79,panna) Praha (Podolí) Dan/Laura TP 17.11. kluk DK 25.9.
MIA (74,beran) Praha (Bulovka/Vrchlabí) Mia/Hugo TP 17.11. kluk DK ??? BEINKA (77,ryba) TP 17.11. Piciríkos ?? DK ??? SIFA (85,blíženec) Teplice Kristina/Matěj TP 19.11. kluk DK ??? DANDA+BRUNO (76,býk) Most (Most) TP 22.11. kluk DK 25.9./27.9.
PETULINKA (82,rak) okolí Brna TP 23.11. Bubišáček ?? DK 4.10.
SYLVAH (76,lev) Brno (Obilňák) Anička/Marek TP 26.11. ?!? DK 10.10.
LORIN (76,beran) Plzeň Jiří TP 28.11. kluk DK ??? LIBORINKA (83,býk) Pelhřimov Matyáš/Bára TP 30.11. kluk DK 26.9.
MEDICKA (80,váha) Praha- Žižkov (Motol) Erik/Victorie TP 30.11. holčička DK 5.10.
Zatím: 17 klučíků 8 holčiček 10 překvapení 3 tajemství
Delší dobu nepíše:
Lucajda, Stramplicka, Beru, Kami, Jagiska, MilkaK, Welinka, Ilju, Hiki, Maya, Tynka85, Ivana
HOSTÉ:
MARIEE, KA-TKA, EDIK, DENDULKA, RADULKA1, KASIA
holky dobre dopoledne,
tak dneska zase jedna kuriozitka.........mam fakt stigro. v pet me probudila nesnesitelna krec v lytku. Mam normalne krece v noci, ale tahle trval deset minut!!!!!!!! Nastesti me slysela mamka jak knucim, tak vbehla do pokoje a masirovala me nakym gelem lytko. Ty vado to byla bolest. NIkdy jsem takovou dlouhou krec nemela. Pritom porad beru magnesko 3×denne.
a holky mate taky tak otekly nohy.......ja mam uplne stehna nabobtnaly …fuj jak kdybych byla nehorazne obezni. Kotniky zadny, vsechny boty jsou me maly, ponozky se me zarezavaji .....mam to zavolat Dr. nebo mam pockat do pristi kontroly. Cely tehu jsem nemela nejmensi naznak otoku az ted posledni dva tydny.
Domi: jaky jsi si objednala ty plenecky?? Ja uz mam doma popolinky ajsem z nich nadsena. Uz je musim vyprat, protoze je porad zkousim na testovaci panence .....jak mala cholka
… staly teda 7000,– , ale budu mit celou plinkovou sezonu pokoj a nemusim nikde litat a shanet plenky, sledovat slevy.....a nejsem priznivcem „pempresk“…
Krti: promin, ze jsem uz vcera nereagovala na tvuj prispevek, nejak jsem se rychlo rozhodla, ze jdu domu a zavrela notebook … a uzivej si klidu a ticha.........vcera jsem koukala chvilku na chuvu v akci a ten rev me docela tezce vytacel… na jsem na sebe opravdu zvedava…
Bee: neboj ja to s praci neprehanim, jen jsem ten den chtela bejt akcni…nase nejmilejsi kolegynka odchazela zpet do skoly a navic do Prahy, takze ji uz neuvidim hodne dlouho. a tak jsme ji chteli dat na rozloucenou nastenny kalendar, kde bude vzdycky jeden mesic=jedna kancelar. No a ja se angazovala ve foceni momentek na ten kalendar a tak jsem behala po firme a fotila a jak to dopadlo…ani jsem se s ni nestihla rozloucit ![]()
ja mam takovou praci, ze sedim s nohama na druhe zidli u notebooku celej den a jdu jen na obed nebo kafco,takze nic namahavyho…zase me bavi ti dva usaci 25ti leti - co jsou se mnou v kanclu..je s nima zabava a nasmeju se, doma bych jen spala.
no uz dost psani
krasnej den Igi
Dobré ráno, mamči a mimča,
mně je dneska tak bídně
V noci jsem byla asi stokrát vzhůru a přesně, jak psala Igina , kňučela jsem jak štěně, jenže ne kvůli křeči v lýtku, ale kvůli bolavému břichu. Nevěděla jsem, jak si lehnout, jak jsem se hnula, břicho bolelo. Už mě bolelo předchozí noc, ale to mě vzbudilo asi 2×, dneska už to bylo každou chvíli. Tak nevím, co se zase děje
. Nejsou to kontrakce ani tvrdnutí, prostě to „jen“ bolí - dole, nahoře - všude.
Ráno jsem šla koupit babičce housky (protože je opět v práci
) a ten šmejd mi je nedal, že prý jich má málo - tak je musí Paja koupit v Pacově. Hroznej krám u nás
. Šla jsem to říct babičce na katr a celou cestu mě zase braly křeče do břicha, úplně dole. Chvíli jsem jim tam pomáhala přebírat brambory, ale musela jsem jít domů, protože se mi začala motat hlava. Venku je 10°C, já tam lítám v tričku a leje ze mě jako z vola. Taky je vám pořád takový hic ? Lidi kolem topí a já doma chodím pomalu nahá, protože je mi prostě horko
.
Taky jsem si byla napsat maso - JZD u nás pravidelně zabíjí hovězí dobytek a pak to prodávají za levnější cenu a člověk aspoň ví, co kupuje. Tak jsem si napsala 1 kg na guláš a 1 kg zadního - na bifťoury
.
Já jdu asi ležet, dneska jsem fakt k nepoužití. A to máme jet večer na zkoušku sboru, kde budu 3 h sedět na židli, to fakt nevím, jak vydržím. Tak přeju hezký den, ať je vám líp než mně
.
Ahoj holky,
tak to musela být dnes nějaká jó špatná noc. Taky jsem blbě spala. Ráno mě ještě vzbudili sousedi, tak jsem nakonec potom zaklapla budík a spala skoro až do půl desátý
No doufám, že to nebude takto až do porodu.
Domi , jaký jsi nakonec vybrala ty plínky? Popolini?
Ahoj holčiny,
tak už mě v krku nebolí, ale zato mám hlas jak mutující puberťák.
V pondělí jsem byla na kurzu na prohlídku porodnice. Měli jsme vzít i partnery. Jsem ráda, že šel manžílek se mnou, protože jsem zjistila, že vůbec nemá ponětí, jak takový porod může probíhat. Vůbec nevěděl, že se dává klistýr a byl z toho překvapen, když tam říkala, že může lést mimčo i se stolicí. Navíc tam na mě ukazovala polohy jak odpočívat při kontrakcích a v jakých polohách se dá tlačit. Byla jsem úplně zpocená. Mám totiž poslední dobou takové nárazové návaly, že je mi hrozně vedro.
Dokonce můj navrhl, že by mi klidně zaplatil i ten nadstandart u porodu. Mají to tam pěkné. Hrozně se to blíží a začínám mít už obavy, abych to všechno zvládla.
Navíc se mi samozřejmě o tom, že jsem v porodnici i v noci zdálo. Ale nějak to nedošlo k tomu, že bych porodila. Asi ta návštěva porodnice na mě zapůsobila.
Jo ještě jsem se chtěla zeptat, může se být v té vaně, když vám odtekla plodová voda? Někde jsem četla, že ne, kvůli infekci.
S těma chutěma na hlínu jste mě fakt pobavili. Já vím, že mi mamka říkala, že když jsem byla mimino, tak jsem olizovala omítku a vydloubala jsem do zdi díry.
Jen letmo nakukuju a koukám, že jsem hříšník.
Kacul
prosííím DK 9.10. děkuju
Makos : taky jsem četla, že když praskne plodová voda, tak se do vany už nesmí, přesně jak píšeš - kvůli infekci.
A taky koukám, že s těmi návaly horka nejsem sama
.